هرگز عنکبوت های داخل خانه را نکشید! - سلامت

شاید فکر کنید عنکبوت ها حشراتی مزاحم و بی فایده در خانه هستند ولی اگر این مقاله را بخوانید متوجه خواهید شد که هرگز عنکبوت های داخل خانه را نکشید!

 

اگر بدانید که عنکبوت های داخل خانه چقدر می تواند برای شما و خانه هایتان اثربخش است و می توانند کارهای مثبت برایتان کنند هرگز آن ها را نخواهید کشت. این مقاله را بخوانید و ببینید که چگونه همانند یک شکارچی قوی می توانند آفت ها را برایتان از بین ببرد. پس به توصیه ی الو دکتر دراین مقاله توجه کنید و هرگز عنکبوت های داخل خانه را نکشید!

هرگز عنکبوت های داخل خانه را نکشید!

با وجود آن که مردم در دنیای جدید دوست ندارند که امنیت‌شان در خانه در خطر باشد اما گاه دیده شده که عنکبوت در خانه های هر یک از من و شما وجود دارد. ولی این تننده‌ی جالب در اغلب مواقع نه خطری برای من و شما دارد و نه احتمالاً هر یک از من و شما تا کنون دیده‌ایم که به ما حمله کرده باشد. تازه هم فایده هم دارد: مثلاً می‌تواند آفات موجود را بخورد و البته گاه اقدام به خوردنِ هم‌نوعانِ خود نیز می‌کند. عنکبوت معمولاً خیلی ساکت و آرام کار خود را می‌کند و با وجود آن که در منازل انسان‌ها خانه دارد کاری به کسی ندارد.

یک تیم در کارولینای شمالی خانه‌های بسیاری را بررسی کرده و متوجه شده که عنکبوت در تک تک خانه‌ها وجود دارد. شایع‌ترین و رایج‌ترین نوع عنکبوت در خانه‌ها نیز عنکبوت بابا لنگ دراز بوده. خلاصه این تیم متوجه شده که انواع عنکبوت‌های موجود در خانه‌ها از تار خود برای شکار کردنِ طعمه استفاده می‌کرده‌اند. افزون بر این، گاهی عنکبوت بابا لنگ دراز تار خود را رها کرده و در جستجویِ یک عنکبوت دیگر برای خوردن برمی‌آمده است.

با وجود آن که این تننده‌های جالب هر چیزی را که شکار کنند می‌توانند بخورند، اما عمدتاً آفات و حشرات بیماری‌آور را شکار می‌کنند، از جمله پشه‌ها را. حتی نوعی عنکبوت وجود دارد که در خانه‌های آفریقایی صرفاً پشه‌های پر از خون را شکار می‌کند. بنابراین کشتن عنکبوت به معنی کشتن یک شکارچی مفید در منزل است!

البته ترس از عنکبوت طبیعی است. آن‌ها پاهای دراز و زیادی دارند که عمدتاً سمی هم هستند، هر چند که سم موجود در آن‌ها به گونه‌ای نیست که بتواند باعث ایجاد مشکلی در انسان‌ها شود. جالب آن که حتی خود حشره شناسان نیز می توانند دچار فوبیا نسبت به عنکبوت شوند. اما کم نیستند حشره شناسانی که با درگیر کردن خود با این موجودات فریبنده توانسته‌اند بر ترس‌شان غلبه کنند. بنابراین اگر آن‌ها توانسته‌اند این کار را انجام دهند چرا شما نتوانید؟

عنکبوت‌ها عموماً سعی می‌کنند از انسان‌ها دوری کنند و در واقع بیش از آن که آنان برای ما خطرناک باشند ما برای آن‌ها خطرناک هستیم. بد نیست بدانید که نیش زدن عنکبوت نیز از موارد بسیار نادر این جهان است و خیلی خیلی کم دیده شده که کسی دچار گزش عنکبوت شود (اگرچه برخی عنکبوت‌ها مانند عنکبوت بیوه و یا عنکبوت گوشه نشین هستند که نیش‌شان بسیار خطرناک است و البته موارد بسیار کمی هم دیده شده که توانسته‌اند موجب آسیب‌های جدی شوند).

سخن آخر

اما اگر توانایی تحمل وجود عنکبوت های داخل خانه را دارید، کاری با او نداشته باشید. می‌تواند برای‌تان مفید باشد و مطمئن باشید که کاری به کارتان نخواهد داشت. چه بهتر که رویکرد «زندگی کن و بگذار زندگی کنند» را نیز برای سایر حیوانات از جمله عنکبوت در پیش بگیریم.


منبع: الو دکتر

این اعضای بدن را تا زنده هستید، اهدا کنید

 آمار‌ها حرف‌های زیادی برای گفتن دارند؛ مثل همان‌هایی که می‌گویند در همین لحظه ٢٥ هزار نفر در صف گرفتن عضو انتظار می‌کشند تا جان دوباره بگیرند، یا اینکه هر روز ٧ نفر به دلیل نرسیدن عضو پیوندی، جانشان را از دست می‌دهند. آمارها، اما پیچیده‌تر می‌شوند وقتی اعلام می‌شود تا زمستان سال گذشته، ٣٥٠ هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور زندگی می‌کردند و هر سال هم نزدیک به ١٠٠ هزار نفر دیگر به آمار بیماران مبتلا به سرطان افزوده می‌شود. خیلی‌ها هم به دلیل وخامت حال، قربانی می‌شوند. از زمانی که حرف از اهدای عضو آمد، دل بیماران منتظر، روشن شد. امیدشان افرادی بودند که پس از مرگ، اعضایشان هدیه و به آن‌ها پیوند زده می‌شد.

با اینکه در ایران به دلیل بالا بودن تصادفات، آمار مرگ‌های مغزی بالاست و گفته می‌شود ١٢ هزار نفر در سال اسم‌شان در لیست مرگ مغزی قرار می‌گیرد، اما هنوز خیلی از خانواده‌ها راضی به اهدای عضو نمی‌شوند و در نهایت بیماران زیادی جان می‌دهند. این همه ماجرا نیست، در این میان، خیلی‌ها برای پیشکش کردن عضوی از خودشان، پیشقدم می‌شوند، مثل همه آن ٤میلیون نفری که کارت اهدای عضو دارند، یا ٢,٥ درصدی که خون هدیه می‌دهند، آن‌هایی که دنبال اهدای پلاسما و پلاکت و سلول‌های بنیادی هستند و حتی گاهی فراتر از اینها، تخمک و اسپرم و در بعضی موارد کلیه و بخشی از کبد و ریه‌شان را هم اهدا می‌کنند. در این گزارش تمام روش‌هایی را که تا زنده‌اید می‌توانید به دیگران هدیه کنید، آمده است.

اهدای خون بندناف

شما می‌توانید خون بند ناف نوزادتان را هدیه کنید. این اتفاق چطور می‌افتد؟ ما در کشور بانک خون داریم که خون بندناف نوزاد در صورت تمایل والدین در آن ذخیره می‌شود. برای این کار هم سالانه مبلغی گرفته می‌شود که صرف هزینه نگهداری از خون بندناف می‌شود. در آینده، از خون بند ناف می‌توان برای درمان بیماری‌های صعب‌العلاج صاحب نمونه یا سایر افراد استفاده کرد. خون بند ناف، همان خون باقی‌مانده در بندناف و جفت نوزاد است که سلول‌های بنیادی زیادی در آن وجود دارد. پیوند سلول‌های بنیادی به معنی گرفتن سلول‌های بنیادی از خون محیطی بندناف یا از مغز استخوان و تزریق مجدد آن به بیمار است. سلول‌های بنیادی، پتانسیل بالای درمانی دارند که در اثر تکثیر‌های پی‌درپی دچار پیری نمی‌شوند و برای درمان یا کاهش شدت بیماری‌های صعب‌العلاج به کار گرفته می‌شوند.

بر اساس اعلام متخصصان، بیماری‌هایی که منشأ خونی دارند، به کمک سلول‌های بنیادی قابل درمان هستند، انواع سرطان‌های خون، تالاسمی، کم‌خونی مادرزادی و نقص سیستم ایمنی با استفاده از سلول‌های بنیادی خون بندناف قابل درمان است، همچنین این سلول‌ها در مراحل پس از شیمی‌درمانی در درمان انواع سرطان‌ها می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. تنها ایرادی که بندناف دارد این است که تعداد سلول‌های آن برای درمان بیماری بزرگسالان کافی نیست. ذخیره این خون تنها یکبار برای هر فرد در طول دوران زندگی و هنگام تولد فرصت ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بندناف وجود دارد. براساس اعلام مدیر فنی بانک خون بندناف رویان، تاکنون ١٠٥‌هزار نمونه خون در بانک خون بندناف رویان ذخیره‌سازی شده که بیشترین استفاده آن در درمان سرطان خون کودکان بوده است. آن‌هایی که تمایل به ذخیره خون بندناف دارند، می‌توانند به سایت www.rsct.ir وارد شوند و اطلاعات لازم را به دست آورند. همچنین افراد می‌توانند به نمایندگی رویان در استان خودشان مراجعه کنند.

اهدای خون

حالا دیگر همه می‌دانند که برای اهدای خون می‌توانند به یکی از مراکز انتقال خون در شهرشان مراجعه و خون هدیه کنند. آمار‌ها نشان می‌دهد ٢,٦‌درصد ایرانیان خون اهدا می‌کنند که توسط همین گروه به طور میانگین دو میلیون اهدای خون در کشور انجام می‌شود

مراحل اهدای خون چیست؟

برای اهدای خون باید به یکی از مراکز انتقال خون مراجعه کنید، فراموش نکنید که با خودتان کارت شناسایی معتبر عکس‌دار و شماره کد ملی‌تان را ببرید. در مراکز از شما تست هموگلوبین گرفته می‌شود، سپس در اتاق معاینه، نبض و فشار خونتان را می‌گیرند، از شما درباره بیماری‌هایی که ممکن است داشته باشید، دارو‌هایی که مصرف می‌کنید و رفتار‌های شخصی پرسیده می‌شود. بخش مهمی از تضمین سلامت خون و فرآورده‌های آن به صداقت داوطلبان مربوط می‌شود. در مرحله بعد باید رضایتنامه کتبی را امضا کنید. داوطلبانی که برای اهدای خون انتخاب می‌شوند، به سالن خون‌گیری می‌روند و حدود ٥ تا ١٠ دقیقه از آن‌ها خون گرفته می‌شود. همین‌جا کار تمام می‌شود؛ زمان متوسط برای انجام تمام این روند حدود ٣٠ دقیقه است.

اهدای خون چه فوایدی دارد؟

از بروز خطر هموکروماتوز جلوگیری می‌کند؛ هموکروماتوز نوعی عارضه است که به علت جذب بیش از حد آهن توسط بدن ایجاد می‌شود. این عارضه علت‌های ارثی و ژنتیکی دارد یا ممکن است در اثر کم‌خونی یا اختلالات دیگر ایجاد شود. اهدای منظم می‌تواند به کاهش مقدار اضافی آهن خون کمک و به این ترتیب از بروز این عارضه در افراد جلوگیری کند. اهدای خون ضد سرطان است، برای سلامت قلب و کبد مفید است و منجر به کاهش وزن می‌شود.

اهدای تخمک

گروهی از زنان هستند که تخمک مناسب ندارند و به دنبال آن امکان بارداری هم پیدا نمی‌کنند. برای این زنان، اما این اتفاق پایان کار نیست. این زنان می‌توانند از زن دیگری تخمک بگیرند. اما چطور این اتفاق می‌افتد؟ در محیط آزمایشگاه تخمک اهدایی توسط اسپرم‌های مرد که همسر گیرنده تخمک است، لقاح یافته و جنین حاصله از این لقاح به رحم زن نابارور منتقل می‌شود. نخستین کودک حاصل از اهدای تخمک در جهان در سال ۱۹۸۴ متولد شده و این روش اکنون در کشور ما پس از طی مراحل شرعی و قانونی آن، سال‌هاست که مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شرایط اهدای تخمک چیست؟

گیرنده تخمک باید حداکثر ٤٥‌سال داشته باشد، از خطرات باروری در سن بالا باخبر باشد و پس از انجام مشاوره با متخصص و روانپزشک اقدام به این کار کرده باشد. از آن طرف سن اهدا‌کننده تخمک بهتر است بین ۲۱ تا ۳۴‌سال باشد و ترجیحا این فرد قبلا بچه‌دار شده باشد، چراکه این موضوع شانس حاملگی را در فرد گیرنده تخمک بالا می‌برد، همچنین بهتر است خصوصیات فیزیکی فرد گیرنده و اهدا‌کننده تخمک مثل رنگ پوست، رنگ چشم، رنگ مو و ساختمان بدنی، با هم هماهنگ باشد. لازم است فرد اهدا‌کننده تخمک، از نظر ژنتیکی سالم باشد و از نظر بیماری ابتلا به بیماری‌هایی مثل سیفلیس، هپاتیت و ایدز نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.

اهدای پلاسما

اهدای پلاسما مثل جمع‌آوری خون است. یک سر سوزن وارد رگ بازوی اهدا‌کننده شده و خون از طریق آن و لوله استریل یک‌بار مصرف وارد محفظه‌ای می‌شود که در آن خون اهداکننده بسته به نوع دستگاه سانتریفیوژ یا فیلتر می‌شود، در نتیجه اجزای سلولی خون و پلاسما از هم جدا شده و سلول‌های خونی از طریق همان سوزن به اهداکننده برگشت داده و پلاسما در ظرف مخصوص جمع‌آوری می‌شود. به این فرآیند، پلاسما فرزیس گفته می‌شود.

پلاسما چیست؟

پلاسما بخش مایع خون را تشکیل می‌دهد و محلولی متشکل از پروتیین‌ها و املاح است که در آن گلبول‌های قرمز و پلاکت‌ها شناورند. حدود ۹۰‌درصد پلاسما را آب تشکیل می‌دهد. باید توجه کرد که پلاسما‌های اهدایی با تبدیل به فرآورده‌های مختلف مانند آلبومین، فاکتور‌های انعقادی، ایمونوگلوبولین و ده‌ها محصول دیگر نقش بسزایی در درمان بیماران به‌ویژه بیماران دچار بیماری‌های مزمن مثل هموفیلی که به‌طور دایمی نیازمند این دارو‌های خاص هستند، دارند. بیماران مبتلا به هموفیلی به دلیل کمبود فاکتور‌های انعقادی ٨ یا ۹ دچار خونریزی می‌شوند، اما با استفاده از فاکتور‌های انعقادی ٨ و ۹ که از پلاسما تهیه می‌شود، می‌توان از خونریزی جلوگیری کرد و بیماران مبتلا به این بیماری می‌توانند به زندگی عادی خود ادامه دهند، همچنین در مبتلایان به بیماری‌های خودایمنی در مواردی از داروی ایمونوگلوبولین استفاده می‌شود که آن هم از مشتقات پلاسماست. بیماران کبدی و بیماران مبتلا به انعقاد داخل عروق برای جبران سریع فاکتور‌های انعقادی بیمارانی که میزان زیادی داروی وارفارین مصرف کرده‌اند، همچنین افرادی که دوره‌های شیمی درمانی خود را می‌گذرانند و... از مهمترین مصرف‌کنندگان پلاسما و فرآورده‌های پلاسمایی به شمار می‌روند.

چه کسانی می‌توانند پلاسمای خون اهدا کنند؟

اهداکننده باید بین ١٨ تا ٦٠‌سال داشته باشد و حداقل دو ماه از اهدای قبلی گذشته باشد. حداکثر اهدا از ٤ بار در سال برای مردان و ٣ بار در سال برای زنان است. ٤ تا ٦ ساعت قبل از اهدا، غذا صرف شده باشد و اهداکننده حداقل ٥٠ کیلو وزن داشته باشد. شرایط اختصاصی برای اهدای پلاسما هم از طریق معاینه و مصاحبه از سوی پزشک تعیین می‌شود که شامل کنترل نبض، فشارخون، درجه حرارت بدن و سایر معاینات ضروری است. علاوه‌بر این هنگام ثبت‌نام آزمایش‌هایی، چون ایدز، هپاتیت و دیگر بیماری‌های خونی از بیمار گرفته می‌شود تا سلامت خون او تایید شود. همراه داشتن کارت‌ملی یا کارت شناسایی معتبر هم برای اهدای خون ضروری است. هر فرد سالم می‌تواند در سال، ٤٢ بار پلاسمای خونش را برای تامین نیاز بیماران هموفیلی که تعدادشان هر روز بیشتر می‌شود، اهدا کند. از سال ١٣٥٣ جمع‌آوری پلاسما در تهران به روش پلاسما فرزیس (جداسازی پلاسما از خون) شروع شد. مرکز اهدای پلاسمای کشور در سال ١٣٨٧ راه‌اندازی و پس از تجهیزشدن در بهمن ماه ١٣٨٨ افتتاح شد.

اهدای پلاکت

پلاکت‌ها اجزای سلولی بسیار کوچکی هستند که در جراحت و خونریزی با چسبیدن به جداره رگ‌ها به انعقاد خون کمک می‌کنند. پلاکت‌ها در مغز استخوان و در داخل سیستم گردش خون ساخته می‌شوند، ٩ - ١٠ روز زنده می‌مانند و بعد از آن توسط طحال از بین می‌روند. پلاکت‌ها برای بدن حیاتی هستند؛ چرا که از خونریزی‌های بزرگ ناشی از آسیب‌دیدگی عروق خونی که در زندگی طبیعی روزمره ایجاد می‌شود، جلوگیری می‌کنند. پلاکت‌ها حداکثر تا ٥ روز و در دمای اتاق قابل نگهداری هستند.

چه کسانی می‌توانند پلاکت اهدا کنند؟

همه آن‌هایی که می‌توانند خون اهدا کنند، شرایط اهدای پلاکت را هم دارند. همین که سالم باشند، بین ١٧ تا ٦٠ سال داشته باشند و حداقل ٥٠ کیلوگرم وزن داشته باشند، می‌توانند برای اهدا اقدام کنند. هر عاملی که مانع اهدای خون کامل است، برای اهدای پلاکت هم مانع به شمار می‌رود. در حالی که فاصله بین دو اهدای خون حداقل ٨ هفته است، هر شخص می‌تواند هر ٤٨ ساعت یک بار اهدای پلاکت داشته باشد، اما بیش از ٢ بار در هفته و درمجموع بیش از ٢٤ بار در سال مجاز نیست.

چه کسانی به پلاکت نیاز دارند؟

بیماران تحت دوز‌های بالای شیمی‌درمانی هر ٣ روز نیاز به ٨ واحد پلاکت دارند. بیماران مبتلا به لوسمی ممکن است که هفته‌ای به ١٠- ١٢ واحد پلاکت و بیماران تحت پیوند مغز استخوان ممکن است تا ١٢٠ واحد پلاکت نیاز داشته باشند. پلاکت‌ها نقش حیاتی در درمان‌های جدید دارند و اهمیت آن‌ها هر روز بیشتر می‌شود.

فرآیند اهدای پلاکت چگونه است؟

پلاکت هم می‌تواند از خون کامل اهدایی اهداکنندگان خون و هم به طور مستقیم از طریق فناوری جدیدی به نام «پلاکت فرزیس» تهیه شود. در روش پلاکت فرزیس‏، با یک‌بار اهدا، به میزان ٦ - ٨ برابر روش اهدای خون عادی‏ پلاکت تهیه می‌شود.

اهدای سلول‌های بنیادی

سلول‌های بنیادی هم در گروه هدیه‌هایی است که تا زنده هستید می‌توانید آن را به دیگران پیشکش کنید و به بیماران زیادی که با مرگ دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، جان دوباره دهید. سلول‌های بنیادی خون‌ساز در مغز استخوان ما قرار دارند و تنها چند روز طول می‌کشد تا پس از اهدا دوباره به همان تعداد و حالت قبلی برگردند. سلول‌های بنیادی بیش از همه برای درمان بیماران مبتلا به سرطان کاربرد دارد، یعنی برای بیماران پیوند سلول‌های بنیادی صورت می‌گیرد. پیوند سلول‌های بنیادی یکی از روش‌های جدیدی است که برای درمان بیماری‌های مختلف مثل سرطان‌ها به کار می‌رود.

چرا باید سلول‌های بنیادیمان را اهدا کنیم؟

یکی از مشکلات پیوند سلول‌های بنیادی وجود اهدا‌کننده مناسب است که در بهترین شرایط، یک بیمار تنها ٢٥‌درصد شانس دارد تا از والدین، خواهر و برادر یا خویشاوندان، سلول بنیادی دریافت کند.

شرایط اهدای سلول‌های بنیادی چیست؟

برای اهدای سلول‌های بنیادی، سن داوطلب باید بین ١٨ تا ٥٠‌سال باشد، افراد زیر ٣٠‌سال گروه اصلی اهداکنندگان هستند، افراد نباید سابقه بیماری بدخیم، بیماری‌های قلبی – عروقی و ریوی یا دیابت وابسته به انسولین داشته باشند، به بیماری خاصی مثل ایدز و هپاتیت مبتلا نباشند، سابقه مصرف داروی خاص به دلیل بیماری قلبی یا فشار خون نداشته باشند، عضو مرکز پذیره‌نویسی دیگری نباشند، سابقه پیوند مغز استخوان، قرنیه، کلیه و... نداشته باشند.

چطور می‌توان اهدا کرد؟

مراکز پذیره‌نویسی در چند بیمارستان متمرکز شده‌اند که ازجمله آن‌ها بیمارستان‌های شریعتی، طالقانی، دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز، بیمارستان منتصریه مشهد، سازمان انتقال خون ایران و ... است. موسسه محک هم با روش جدید و کم‌تهاجمی اقدام به نمونه‌گیری می‌کند. برای این کار، تنها کافی است یک ساعت از وقت خود را برای این کار اختصاص دهید، به یکی از دفاتر محک در چیذر و خیابان باستان یا به خود بیمارستان محک در بزرگراه ارتش مراجعه کنید و پس از تکمیل پرسشنامه، نمونه بزاق دهانتان را بدهید. اطلاعات DNA شما، از طریق بزاق دهان گرفته می‌شود و در داخل بانک HLA قرار می‌گیرد. در این بانک اطلاعات تمام کسانی که اقدام به نمونه‌گیری برای اهدای سلول‌های بنیادی کرده‌اند، ثبت می‌شود. در صورتی که بیماری نیاز به سلول‌های بنیادی داشت، ویژگی DNA او با داوطلبان اهدا بررسی شده و در صورت پیدا کردن فردی با نزدیکترین مطابقت، مراحل بعدی انجام می‌شود.

اهدای اسپرم

اهدای اسپرم به این معنی است که از اسپرم یک نفر غیر از همسر برای عمل لقاح استفاده شود که در ایران این عمل توسط مراکز باروری انجام می‌گیرد.

چه زمانی از اسپرم اهدایی استفاده می‌شود؟

زمانی که با هیچ یک از روش‌های درمانی موفق به دریافت اسپرم از مرد نشویم یا زمانی که موفق به دریافت اسپرم می‌شویم، ولی اسپرم‌ها مرده و ناکارآمد هستند، در مواردی که همسر (مرد) اسپرم زنده دارد، ولی به دلیل ابتلا به یک بیماری ارثی صعب‌العلاج می‌خواهند از بروز بیماری در فرزندشان پیشگیری شود، زمانی که مرد ناقل یک ناهنجاری کروموزومی است، از اسپرم‌های اهدایی استفاده می‌کنیم.

شرایط اهداکنندگان اسپرم چیست؟

بهتر است سن اهدا‌کننده اسپرم کمتر از٣٠‌سال باشد. قدرت باروری اهدا‌کننده اسپرم باید خوب یا عالی باشد که این مسأله با انجام آزمایش اسپرم مشخص می‌شود. بیماری ارثی مثل تالاسمی یا بیماری‌های واگیر مثل ایدز و هپاتیت نداشته باشد. تناسب اندام و ضریب هوشی بالاتر از میانگین جامعه داشته باشد. از نظر روانی، روحی و اجتماعی طبیعی باشد. در اقوامش بیماری ژنتیکی وجود نداشته باشد. همچنین از نظر مذهبی، فرهنگی و اجتماعی شباهتی با گیرنده اسپرم داشته باشد. خصوصیات ارثی قابل انتقال اهدا‌کننده (مثل رنگ چشم و مو- اندازه قد) با زوج گیرنده تطابق داشته باشد.

اهدای اسپرم از نظر شرعی مشکلی ندارد؟

تعدادی از مراجع تقلید (آیت‌الله خامنه‌ای- آیت‌الله یزدی- آیت‌الله مظاهری- آیت‌الله موسوی اردبیلی- آیت‌الله موسوی بجنوردی- آیت‌الله روحانی- آیت‌الله طباطبائی قمی) فتوا داده‌اند که «تلقیح اسپرم فرد غریبه به داخل رحم زن به منظور بارداری اشکال شرعی ندارد، ولی در مورد ارث و محرمیت احتیاط باید مراعات شود.» تعدادی از فقها هم تلقیح اسپرم اهدایی را جایز ندانسته‌اند: امام‌خمینی (ره) - آیت‌الله سیستانی- آیت‌الله بروجردی- آیت‌الله مکارم شیرازی- آیت‌الله شیرازی- آیت‌الله نوری همدانی.

اهدای عضو

کلیه و بخشی از کبد جزو اعضایی از بدن هستند که فرد حتی در زمانی که زنده است هم می‌تواند آن‌ها را اهدا کند. مابقی اعضا، اما تنها در صورت مرگ مغزی قابل اهدا است. آمار‌ها نشان می‌دهد که هر سال ٩‌هزار مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد که ٧٠‌درصد خانواده‌ها با اهدای عضو موافقت می‌کنند. آمار‌ها نشان می‌دهد که در ایران هر سال بیش از ۴۵‌هزار پیوند کلیه انجام می‌شود که رکوردی قابل توجهی در جهان است.

از آن طرف هم سالانه ٥ تا ٦‌هزار نفر نیاز به پیوند کلیه دارند که هزار و ٢٠٠ تا‌هزار و ٣٠٠ کلیه در دسترس است؛ البته ماجرا تنها به اهدای کلیه محدود نمی‌شود و به گفته مسئولان وزارت بهداشت از مجموع ٥ تا ٨هزار مرگ مغزی در کشور، بیش از نیمی از آن‌ها قابل اهدا است، اما سالانه تنها حدود هزار مورد اهدا انجام می‌شود، همه این‌ها در شرایطی است که حدود ٢٥‌هزار نفر در نوبت دریافت عضو هستند که این عدد سالانه میلیارد‌ها تومان به اقتصادی صنعت بهداشت و سلامت کشور آسیب می‌زند. همین‌جاست که ماجرای فرهنگسازی برای اهدای عضو پس از مرگ مغزی مطرح می‌شود. در سال ٩٦، اعلام شد که ٤‌میلیون شهروند ایرانی کارت اهدای عضو دریافت کرده‌اند و روند مشارکت هم رو به افزایش است. کسانی که علاقه‌مند به دریافت کارت اهدای عضو هستند می‌توانند به سایت www.ehda.bpums.ac.ir مراجعه کنند.

چه کسی می‌تواند جزو اهداکنندگان عضو باشد؟

همه می‌توانند برای اهدای عضو پس از مرگ اقدام کنند و این کار محدودیت سنی ندارد. تنها عاملی که می‌تواند مانع اهدای عضو شود، شرایط بالینی فرد اهداکننده است که در زمان فوت او توسط پزشک متخصص تشخیص داده خواهد شد.

منبع: روزنامه شهروند 

۱۶ خاصیت پنهان گل سرخ

گل سرخ دارای بوی فوق العاده‌ای است و همین رایحه آن می‌تواند پوست شما را به حالت طبیعی خود حفظ کند.

به گزارش مجله سرگرمی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خواصی که گل سرخ (گل محمدی) برای زیبایی دارد واقعا شگفت انگیز است. در تهیه بسیاری از لوازم آرایشی و زیبایی گران قیمت از گل سرخ استفاده می‌شود. در زیر چندی از خواص زیبایی گل سرخ را برای شما بیان می‌کنیم.

۱-پوستتان را تمیز می‌کند

گل سرخ دارای بوی فوق العاده‌ای است و همین رایحه آن می‌تواند پوست شما را به حالت طبیعی خود حفظ کند. دلیل اصلی این امر هم وجود آنتی اکسیدان در گل سرخ است که از پوست در مقابل آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. پوست صورت خود را با پودر گل سرخ و عسل پاک کنید سپس بعد از ۱۵ دقیقه بشویید این امر موجب روشن‌تر شدن پوست صورتتان می‌شود.

 

۲- کنترل چربی پوست با ماسک گل سرخ

بسیاری از مرطوب کننده‌های صورت دارای الکل یا فندق در خود هستند که این عمر باعث خشک شدن شدید پوست می‌شود. گل سرخ باعث نرم شدن پوست صورت می‌شود از آنجایی که این گل سرخ برای پوست خاصیت نرم کنندگی دارد باعث نرم شدن پوست و شاداب نگه داشتن آن می‌شود.

می‌توانید یک مقدار گل سرخ تازه یا خشک شده را با کمی آب قاطی کرده و بجوشانید. به این شکل آب را شروع به جوشاندن کنید سپس گل‌های سرخ را داخل آن بریزید بگذارید حدود ۳۰ دقیقه به جوش بیاید. بعد از اینکه به جوش آمد آنرا از روی اجاق برداشته و سپس در شیشه اسپری ریخته وقتی تعریق انجام شد آنرا بر روی صورت خود بیافشانید.

۳- ماسک گل سرخ برای طراوات و رفع افتادگی پوست

۷۰ سی سی آب مقطر در حال جوش را روی ۳۰ گرم غنچه گل سرخ (تازه یا خشک) ریخته و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند. این مخلوط را از صافی ریزی عبور داده و گل‌ها را خارج نموده و با چاقوی تیزی خوب خرد کنید. سپس دوباره گل‌ها را به آب مقطر برگردانده و پس از آن که آن را کمی گرم کردید، ۳۰ گرم جوی پرک آسیاب شده و ۲۰ گرم عسل را اضافه کنید. حال مخلوط فوق را خوب ورز دهید تا به صورت خمیری شکل در آید.

سپس پوست صورت و گردن و سینه را تمیز نموده و مقداری از این ماسک خمیری شکل را بر روی این نواحی بمالید (از مالیدن آن به دور چشم خودداری کنید). پس از۳۰ دقیقه پوست را با آب ولرم بشویید.

مواد موجود در گل سرخ باعث رفع افتادگی پوست شده و به آن طراوت می‌بخشد. به علاوه گل سرخ توانایی برطرف کردن جوش‌ها و سایر اختلالات پوستی را دارد.

در ضمن مواد فعال کننده‌ی موجود در عسل باعث ترمیم و تجدید سلول‌های پوستی می‌شوند.

۴- مرطوب کننده – تسکین دهنده

گل سرخ ارگانیک برای همه نوع پوستی مناسب است و استفاده از آن سبب مرطوب سازی پوست می‌شود و این برای پوست‌های حساس بسیار مناسب می‌باشد. روغن موجود در گل سرخ باعث می‌شوند تا رطوبت به طور مستقیم وارد سلول‌های پوست شود و به آن‌ها آب رسانی شود.

یک چهارم لیوان گل سرخ خشک شده را با ۱ قاشق چایخوری عسل مخلوط کنید. مخلوط به دست آمده را به مدت ۱۵ دقیقه بر روی پوست خود قرار دهید. ۱۵ دقیقه بگذارید این ماسک روی پوست خود بماند.

۵- از بین بردن لکه‌های صورت با ماسک گل محمدی

گل سرخ غنی از ویتامین C. و سایر آنتی اکسیدان هاست. ویتامین C. باعث افزایش کولاژن پوست می‌شود و باعث سفت‌تر شدن سلول‌های پوست صورت می‌شود. این باعث می‌شود تا آکنه‌ها و لکه‌های روی صورت به راحتی از بین بروند.

۶- ماسک گل سرخ و گوجه فرنگی یا خیار برای رفع جوش

یک قاشق غذاخوری گل سرخ پودر شده را با نصف فنجان آب و نصف فنجان آب گوجه فرنگی یا آب خیار به خوبی مخلوط کرده و آن را روی پوست صورت و گردن قرار داده و بعد از۳۰ دقیقه آن را بشویید این ماسک در صورتی که هر هفته یک تا دو بار روی پوست قرار داده شود جوش‌ها را از بین برده و در محو کردن چین و چروک‌های صورت موثراست.

۷-حمام گل سرخ

گلبرگ رز یک فنجان • عصاره گل سرخ یک دوم فنجان • شیر نارگیل یک دوم فنجان همه این مواد را با هم مخلوط کنید. از این مخلوط می‌توانید به عنوان یک لوسیون ایده آل در وان حمام تان استفاده کنید. کمی از این مخلوط را در وان بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در وان استراحت کنید. سپس بدن تان را آبکشی کنید و مرطوب کننده بزنید.

۸- جلوگیری از پوسته پوسته شدن پوست

گل سرخ خشک دارای خواصی است که باعث می‌شود پوست تا عمق آن تمیز شود. باعث از بین رفتن کثیفی و سلول‌های مرده پوست صورت می‌شود. گل سرخ ارگانیک را پودر کنید. سپس آنرا بر روی منافذ پوست خود قرار دهید.

۹-ماسک گل سرخ، ضد التهاب طبیعی

در گل سرخ ماده‌ای وجود دارد که می‌تواند باعث آرام شدن التهاب پوستی مانند آکنه شود. گل سرخ یا روغن آن را بروی پوست سرخ یا باد کرده قرار دهید و ببینیند چگونه قسمت سرخ شده آرام می‌شود.

۱۰-ضد آفتاب طبیعی

ویتامین C. موجود در گل سرخ می‌تواند از پوست صورت در مقابل اشعه‌های آفتاب محافظت کند. ویتامین باعث افزایش مقاومت پوست در برابر UV آفتاب می‌شود. گل سرخ را بر روی بدن و پوست صورت خود بمالید و خواهید دید که چگونه از آفتاب سوخته شدن پوست جلوگیری می‌کند.

۱۱- کمک به افزایش رشد مو

گل سرخ باعث تقویت فولیکول‌های مو می‌شود و باعث افزایش رشد مو‌ها می‌شود. همچنین گل سرخ نرم کننده فوق العاده‌ای برای مو‌ها است. گل سرخ را بر روی پوست سر بمالید این امر باعث افزایش گردش خون بر روی پوست سر می‌شود و باعث تحکیم مو‌ها می‌شود.

۱۲- درخشندگی پوست با ماسک گل سرخ

گل سرخ خواصیت آرام بخشی دارد این خاصیت باعث می‌شود که استرس دور شود و دور شدن استرس باعث می‌شود که پوست صورت حالت درخشندگی به خود بگیرد.

۱۳-پیشگیری از آکنه با ماسک گل سرخ

گل سرخ باعث آرام شدن آکنه‌هایی که باعث ایجاد خارش می‌شوند می‌شود. گل سرخ یک آنتی باکتریال قوی است که باعث مبارزه با آکنه و جرم‌های صورت می‌شود.

۱۴-ماسک کششی پوست

یک مشت پودر گل سرخ ۲۵ گرم آب و نصف قاشق چایخوری پودر آگارآگار را مخلوط کنید

ابتدا گیاه را با آب جوش خیسانده به مدت یکساعت تامل کنید محلول را تصفیه و مقدار ۷۰ گرم آن را جدا کرده پودر آگارآگار بیافزایید بهم زده و مخلوط را در ظرفی روی آبجوش قرار دهید تا گرم شود و مجدداً به هم بزنید این ماسک آماده استفاده برای پوست صورت و گردن است. بعد از ۲۰ دقیقه ماده سفت شده را بلافاصله با حوله نم دار خیس کرده و از پوست جدا کنید با آب گرم فراوان شستشو دهید و خشک کنید این ماسک به هلتار و پیشتن معروف است.

۱۵-لوسیون گل سرخ

در ظرفی ۲ قاشق چایخوری موم را گرم کنید و ۲ قاشق چایخوری روغن بادام شیرین را به آن اضافه کنید، یک فنجان گلاب و عصاره گل سرخ را کم کم به آن اضافه کنید و بگذارید محلول کمی غلیظ شود.

از این ترکیب می‌توانید به عنوان لوسیون بدن استفاده کنید. روغن بادام و گلاب به عنوان یک مرطوب کننده٬ ایده آل عمل می‌کند.

۱۶-کرم گل سرخ

یک قاشق چایخوری موم را گرم کرده و یک قاشق چایخوری لانولین را به آن اضافه کنید. بعد از کمی گرم شدن٬ ۲ قاشق غذاخوری روغن بادام شیرین٬ ۲۰­- ۱۰ قطره عصاره گل سرخ را به آن اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد. بعد از این که غلیظ شد٬ بگذارید سرد شود و به عنوان کرم از آن استفاده کنید.

ماساژ جوان سازی صورت با قاشق!

زیبایی و سلامت پوست بستگی به جریان گردش خون دارد. ماساژ جریان خون را تقویت و احتباس آب بدن را کاهش می دهد و در نتیجه چین و چروک ها را به حداقل رسانده و پوست را جوان می کند. یکی از انواع ماساژهایی که  در بسیاری از کشورها از جمله کشورهای آسیایی (ژاپن، کره و چین) رواج دارد ماساژ صورت با قاشق است.

اگر روش هایی که در ادامه این مطلب آمده است را هر روز انجام دهید در عرض ۲ هفته پوستی جوان و شاداب خواهید داشت.

وسایل مورد نیاز:

قاشق کوچک: آسیایی ها از قاشق های چینی و یا سرامیک در اندازه و شکل های خاصی استفاده می کنند اما از قاشق های معمولی نیز میتوانید استفاده کنید. فقط باید مطمئن باشید که لبه های قاشق تیز نباشد.

روغنی که حساسیت به آن نداشته باشید (مثل روغن نارگیل) و کرم صورت: قبل از ماساژ از کرم یا روغن استفاده کنید. اگر روغن روان است می توانید قاشق را به روغن آغشته کنید اما با کرم صورت کار راحت تر است.

آب سرد و گرم: جا به جا کردن قاشق سرد و گرم گردش خون را تقویت و پایانه های عصبی را تحریک می کند.

نکات مفید:

قاشق ها را تمیز کنید و جداگانه کنار بگذارید.

پوست را قبل از ماساژ بشوئید.

قاشق ها را بیش از حد به پوست فشار ندهید.

بهترین زمان برای ماساژ صبح هاست.

مراقب دما باشید: قاشق ها نباید زیاد داغ باشند.

کبودی و پف زیر چشم

برای پف زیر چشم: قسمت برآمده قاشق را زیر چشم ها قرار دهید و بالا و پایین و عقب و جلو بکشید. اگر از روغن استفاده کنید حرکات روان تر و فشرده تر می شود. (۱ الی ۲ دقیقه)

برای پف پلک ها: چشم ها را ببندید و قسمت برآمده قاشق را روی چشم ها قرار دهید. اجازه دهید قاشق گرم شود. سپس آن را در آب سرد قرار داده و دوباره روی چشم ها بگذارید. (۵ الی ۷ مرتبه)

چین و چروک بین ابروها

قاشق سرد را بالای پل بینی قرار دهید و به آرامی فشار دهید و قاشق را به سمت بالای پیشانی بکشید. این کار را با قاشق گرم نیز تکرار کنید. این کار را ۱۰ مرتبه هم با قاشق سرد و هم با قاشق گرم تکرار کنید.

چروک های گوشه خارجی چشم

پشت قاشق سرد را در قسمت گوشه خارجی چشم قرار دهید. با ۵ الی ۷ حرکت دایره ای شکل قاشق را به سمت گیجگاه بکشید و به مرور فشار را بیشتر کنید. دوباره با قاشق گرم همین مراحل را انجام دهید. این کار را ۵ مرتبه هم با قاشق سرد و هم با قاشق گرم تکرار کنید.

باز شدن چشم ها

قاشق ها را به شکلی که در تصویر می بینید در ابتدای ابروها قرار دهید. و با حرکات دایره ای به سمت گیجگاه بکشید و ابروها را کمی بالا بکشید. این کار را ۱۰ مرتبه تکرار کنید.

چروک پیشانی

قاشق های گرم را وسط پیشانی قرار دهید و با حرکات دایره به سمت گیجگاه حرکت دهید. دوباره به وسط پیشانی برگردانید. وقتی قاشق سرد شد دوباره آن را گرم کنید. (۲ الی ۳ دقیقه)

خط لبخند

همانند تصویر دهان را باز کنید و لب ها را به سمت جلو بکشید. قاشق های گرم را مانند تصویر زیر بینی قرار دهید و با حرکات دایره ای به سمت گوشه های دهان حرکت دهید. دوباره با حرکات دایره به زیر بینی برگردانید. ۵ الی ۷ مرتبه این کار را تکرار کنید.

غبغب

۲ عدد قاشق گرم را زیر چانه قرار دهید و با حرکات دایره ای به سمت گوش ها بکشید. پوست را آرام بکشید. ۱۰ مرتبه این کار را تکرار کنید.

سفت شدن گونه

قاشق های گرم را گوشه دهان قرار دهید و با حرکات دایره ای به سمت گوش ها بکشید. دوباره قاشق ها را گرم کنید و در همان نقطه شروع قرار دهید. سپس لبخند بزنید و قاشق ها را با حرکات دایره ای به سمت گوش ها بکشید. هر دو تمرین را ۵ الی ۶ مرتبه تکرار کنید.

مراقبت از پوست زیر گردن

قاشق های گرم را زیر استخوان سینه قرار دهید و با حرکات دایره ای به سمت استخوان ترقوه بکشید. دوباره قاشق را در آب سرد کنید و همین حرکات را تکرار کنید. این تمرین را ۱۰ مرتبه هم با قاشق سرد و هم با قاشق گرم تکرار کنید.

ریلکس کردن عضلات گردن

قاشق گرم را همانند تصویر زیر گردن قرار دهید. کمی فشار دهید و به سمت استخوان ترقوه بکشید. این کار را ۱۰ مرتبه تکرار کنید.

بدونیم

 

 

تغییراتی که پس از 40 سالگی باید در رژیم غذایی تان بدهید

وقتی پا به چهل سالگی می‌گذاریم بدنمان با تغییراتی رو به رو می‌شود و زمان آن فرا می‌رسد که دقت بیشتری نسبت به رژیم غذایی‌مان داشته باشیم تا مواد مغذی لازم را دریافت کنیم.

چهل سالگی با نگرانی‌ها و دل‌مشغولی‌های روحی و جسمی زیادی همراه است بنابراین باید عادت‌های درستی در پیش بگیریم. یادتان باشد بعد از این سن افزایش وزن و چاق شدن نه تنها راحت است بلکه از دست دادن وزن به سختی صورت می‌گیرد. علاوه بر این برخی از مشکلات مربوط به سلامتی کم‌کم خود را نشان می‌دهد. بنابراین لازم است به فکر باشید. در این مطلب به تغییرات غذایی ضروری بعد از 40 سالگی اشاره می‌کنیم.

کلسیم بیشتری مصرف کنید

از آنجایی که ترشح استروژن بعد از 40 سالگی در خانم‌ها کاهش پیدا می‌کند، استخوان‌ها به سختی کلسیم موجود در مواد غذایی را جذب می‌کنند. مشکل این است که مسئله کاهش جذب کلسیم خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی را افزایش می‌کند. بهترین کار این است که روزانه حدود 1000 میلی‌گرم کلسیم مصرف کنید. برای جذب این میزان می‌توانید به مواد غذایی زیر اعتماد کنید.

پنیر: یک واحد 100 گرمی پنیر بین 470 تا 850 میلی‌گرم (بسته به نوع پنیر) کلسیم دارد. فراموش نکنید زمانی که پنیر را در ترکیب غذاهایتان می‌گنجانید نیازی به افزودن چربی وجود ندارد.

بادام: 100 گرم بادام 250 میلی‌گرم کلسیم به بدن می‌رساند. مهم است که در مصرف بادام زیاده‌روی نکنید. چون سرشار از کربوهیدرات و چربی است.

ماست: 100 گرم ماست بین 127 تا 180 میلی‌گرم کلسیم دارد. بهتر است از ماست‌های طبیعی که حاوی کمترین میزان شیرین‌کننده‌ها هستند استفاده کنید. بهترین کار این است که دست به کار شده و در منزل ماست درست کنید. در این صورت می‌توانید ماست سالم‌تر و متنوع‌تری داشته باشید.

تغییراتی که پس از 40 سالگی باید در رژیم غذایی تان بدهید

کاهش جذب کلسیم خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی را افزایش می‌کند

پروتئین بیشتری مصرف کنید

بعد از 40 سالگی باید میزان جذب پروتئین را بالا ببرید. چون حجم عضلانی رو به کاهش می‌رود. بدین معنا که بدون میل خودتان عضلاتتان آب رفته و جای آن‌ها را چربی می‌گیرد. بهتر است که در هر وعده غذایی 30 گرم پروتئین میل کنید. بهترین انتخاب‌ها به شرح زیر است:

سویا: هر 100 گرم سویا 37 گرم پروتئین دارد. اگر سویا دوست ندارید می‌توانید از توفو یا شیر سویا استفاده کنید.

دانه کاج: 100 گرم دانه کاج 14 گرم پروتئین وارد بدن می‌کند. با این حال نباید در مصرف آن دچار افراط شوید چون سرشار از چربی است.

مرغ: 100 گرم مرغ کم‌چرب بدون پوست 30 گرم پروتئین وارد بدن می‌کند. بهترین روش مصرف مرغ آماده کردن آن با سبزیجات و کمترین میزان چربی است.

بعد از 40 سالگی باید میزان جذب پروتئین را بالا ببرید. چون حجم عضلانی رو به کاهش می‌رود. بدین معنا که بدون میل خودتان عضلاتتان آب رفته و جای آن‌ها را چربی می‌گیرد. بهتر است که در هر وعده غذایی 30 گرم پروتئین میل کنید

مصرف نمک را کاهش دهید

احتباس آب یک مشکل رایج بعد از 40 سالگی یا در حین یائسگی است. برای کاهش این مشکل و مقابله با شدت آن بهتر است سدیم کمتری جذب کنید. ساده‌ترین روش کاهش میزان نمک است. در صورتی که علیرغم عدم افزودن نمک به غذاهایتان همچنان احساس احتباس آب و ورم داشتید برچسب مواد غذایی مصرفی‌تان را بررسی کنید.

اکثر محصولات غذایی آماده حاوی سدیم زیادی هستند. بنابراین باید از خرید و مصرف این قبیل مواد غذایی خودداری کرده و مواد غذایی سالم‌تری را جایگزین کنید. توصیه می‌کنیم در حین خرید، برچسب و ترکیبات محصول مورد نظر را مطالعه کنید. در این صورت میزان سدیم موجود در محصول مورد نظر را متوجه می‌شوید.

تغییراتی که پس از 40 سالگی باید در رژیم غذایی تان بدهید

بعد از 40 سالگی باید میزان جذب پروتئین را بالا ببرید

آنتی‌اکسیدان بیشتری به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید

بدون شک در خصوص فواید بی‌نظیر آنتی‌اکسیدان‌ها زیاد شنیده‌اید. بعد از 40 سالگی اگر مراقب بدنتان نباشید خیلی زود با مشکلات و علائم پیری مانند مشکلات پوستی یا دردهای مفصلی آشنا خواهید شد. برای کاهش این قبیل مشکلات مواد غذایی زیر را وارد رژیم غذایی‌تان کنید؛

فلفل دلمه‌ای

توت‌ها

بروکلی

توت‌فرنگی

چای سبز

شکلات سیاه

مراقب میزان ویتامین B12 بدنتان باشید

بعد از 40 سالگی بدن با مشکلات عصبی و کاهش تولید سلول‌های خونی مواجه می‌شود. این دو وضعیت با میزان مصرف ویتامین B12 رابطه عکس دارد. اگر میزان جذب ویتامین B12 تان کم باشد بیشتر با این مشکلات مواجه می‌شوید. یادتان باشد که هر فرد بالغ به روزانه حدود 2.4 میکروگرم از این ویتامین نیاز دارد که با مصرف محصولات لبنی، ماهی و تخم مرغ تأمین می‌شود.

دیگر تغییراتی که بعد از 40 سالگی باید ایجاد کنید

علاوه بر کنترل رژیم غذایی لازم است که سبک زندگی‌تان را نیز تغییر دهید تا تغییرات غذایی‌تان مؤثر واقع شود. برای این کار لازم است که روزانه کمی ورزش کنید. اگر مشکل مفصلی داشته باشید حتماً از ورزش‌های سبک شروع کنید. به طور منظم پیاده روی کنید. شنا نیز برایتان مناسب است. اگر وقت باشگاه رفتن ندارید حتی در دفتر کارتان نیز قدم بزنید و نرمش کنید.

هر 6 ماه یکبار آزمایش خون بدهید و وضعیت سلامتی‌تان را بررسی کنید. در صورتی که در شرایط بدنی خوبی قرار دارید مراجعه زود به زود به پزشک ضرورتی ندارد. اما در هر حال نباید از دکتر فراری باشید.

منبع: salamatnews

 

 

طرز تهیه‌ی سوپ اسفناج و بلغور

اختصاصی تابناک باتو؛ کم کم به فصل سرما نزدیک می‌شویم و سوپ، یکی از پیش غذا یا غذاهای اصلی پرطرفدار در این فصل است. امروز تصمیم داریم شما را با روش تهیه‌ی یک سوپ لذیذ و مقوی آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه‌ی سوپ اسفناج و بلغور

مواد لازم:

اسفناج: یک کیلوگرم

آب مرغ یا گوشت: شش پیمانه

روغن زیتون: سه قاشق غذاخوری

پیاز خلالی خرد شده: سه عدد متوسط

نمک و فلفل: به میزان لازم

مواد لازم برای توپک‌های بلغور:

بلغور نرم، شسته شده و خیس خورده: دو پیمانه

سیر رنده شده: دو حبه

سفیده‌ی تخم مرغ: یک عدد

ادویه: دو قاشق چایخوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا برای تهیه‌ی توپک‌های بلغور، بلغور را به همراه سیر، سفیده‌ی تخم مرغ، نمک و ادویه، در ظرفی ریخته و با یکدیگر مخلوط می‌کنیم. سپس گلوله‌های کوچکی از مواد آماده شده، درست کرده و در کناری قرار می‌دهیم.
روغن را در ظرف ریخته و روی حرارت ملایم قرار می‎دهیم. پیاز را اضافه کرده و آن را تفت می‌دهیم تا طلایی رنگ شود. آب مرغ یا گوشت را به پیاز اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا به نقطه‌ی جوش برسد.
حرارت را کم می‌کنیم و در این مرحله، توپک‌های بلغور را به سوپ اضافه می‌کنیم.
نمک و فلفل را اضافه می‌کنیم و پس از گذشت پنج دقیقه، اسفناج شسته و خرد شده را به سوپ اضافه می‌کنیم.
وقتی سوپ جا افتاد، آن را در ظرفی مناسب ریخته و سرو می‌کنیم.

تهیه و تنظیم: تابناک باتو

منبع: yumyume

اسفناج با پنیر موزارلا؛ اردوری خوشمزه و متفاوت

امروز به سراغ یک اردور خوشمزه و خلاقانه رفته ایم. گلوله‌های اسفناج با پنیر موزارلا که آسان درست می‌شود و سرشار از مواد مغذی است. با ما همراه باشید.

اسفناج با پنیر موزارلا؛ اردوری خوشمزه و متفاوت

*برای چهار نفر 
مدت زمان طبخ: ۳۵ دقیقه 

چی لازم داریم؟

دو پیمانه پنیر موزارلا
سه پیمانه اسفناج پخته شده و ریز شده (معادل با یک دسته اسفناج)
یک عدد تخم مرغ
یک پیمانه و نیم پودر سوخاری
اورگانو (پونه کوهی) نصف قاشق چایخوری 
نمک نصف قاشق چایخوری
* (در صورت تمایل می‌توانید از نصف قاشق چایخوری پودر سیر و یا فلفل هم استفاده کنید). 

چه طوری بپزیم؟

برای تهیه اردور اسفناج با پنیر موزارلا باید همه‌ی مواد را در ظرف متوسطی ریخته و با هم مخلوط کنید.
سپس از خمیر به دست آمده گلوله‌های متوسطی درست می‌کنیم و درون سینی می‌چینیم.
پس از آن درون تابه مقدار کمی روغن می‌ریزیم و روی شعله ملایم قرار می‌دهیم و گلوله‌های درست شده را درون تابه سرخ می‌کنیم.
پس از سرخ شدن آن‌ها را درون ظرف چیده و با سُس دلخواه تزیین می‌کنیم.

آموزش تصویری مرغ سوخاری با پوشش «کرن فلکس»

«اختصاصی تابناک باتو» شاید بتوان گفت: بعد از پیتزا، مرغ سوخاری محبوب‌ترین غذا بسیاری از مردم دنیا باشد. با این دستورالعمل ساده، خواهید توانست در کمتر از یک ساعت مرغ سوخاری با پوشش "کرن فلکس" را تهیه کنید. با ما همراه باشید.

مواد لازم:

۴ عدد سینه مرغ 
آرد ۲/۳ پیمانه
تخم مرغ زده شده دو عدد
کُرن فلکس خُرد شده یا پودر سوخاری دو پیمانه
نمک به اندازه دلخواه
پودر فلفل سیاه به اندازه دلخواه

دستورالعمل:

۱. سینه مرغ را تمیز کرده و بشویید. سپس آن را به قطعات مکعبی متوسط و یک اندازه خرد کنید.

آموزش تصویری مرغ سوخاری با پوشش «کرن فلکس»

۲. تکه‌های مرغ را با نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید. البته می‌توانید از هر ادویه‌ای که دوست دارید برای مزه دار کردن مرغ استفاده نمایید.

آموزش تصویری مرغ سوخاری با پوشش «کرن فلکس»

۳. در این مرحله هر تکه از گوشت را درون آرد بغلطانید.

آموزش تصویری مرغ سوخاری با پوشش «کرن فلکس»

۴. پس از غلطاندن در آرد، مرغ‌ها را درون تخم مرغ زده شده فرو ببرید.

آموزش تصویری مرغ سوخاری با پوشش «کرن فلکس»

۵. در این مرحله قطعات مرغ را درون کرن فلکس خرد شده یا پودر سوخاری بغلطانید.

آموزش تصویری مرغ سوخاری با پوشش «کرن فلکس»

۶. سپس تکه‌های مرغ را درون سینی چیده و در فِر که آن را در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کرده اید به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید. (البته می‌توانید به جای قرار دادن در فِر، آن‌ها را درون روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند).

آموزش تصویری مرغ سوخاری با پوشش «کرن فلکس»

به این دلایل صبحانه سنگک بخورید

شیوه پخت سنتی این نان و شکل و طعم متمایز آن از سایر نان‌ها باعث شده در فرهنگ و سفره ایرانی ارزش بالایی یافته و به‌ویژه برای صبحانه، وجود نان سنگک در اولویت قرار گیرد.

از نظر مصرف‌کنندگان نان خوب نانی است که خوش عطر، خوش طعم و تازه باشد و به خوبی تخمیر شده و از جوش شیرین یا سایر مواد مضر در آن استفاده نشده باشد.

نان باید در محیطی پاکیزه و با شرایط بهداشتی تهیه شده باشد، ارزش تغذیه‌ای کاملی داشته و دور ریز نداشته باشد و گران نیز نباشد.

سنگک؛ از قدیمی‌ترین نان‌های ایرانی

نان سنگک یکی از قدیمی‌ترین نان‌های ایرانی است؛ به‌طوری که برخی قدمت این نان را پیش از ورود اسلام به ایران و برخی نیز عهد شاهان صفوی می‌دانند.

در میان نان‌های سنتی و ملی ایران شامل نان لواش، تافتون و بربری، نان سنگک از نظر کارشناسان تغذیه بهترین نوع نان است و حتی برخی با اغراق این نوع نان را بهترین نوع نان در دنیا می‌دانند.

چرا نان سنگک؟

نان سنگک حاوی سطح بالایی از ویتامین ها، کلسیم، پروتئین و آهن است.

نان سنگک به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر، هضم آسانی داشته و بسیار مورد توجه متخصصان تغذیه است.

نان سنگک برای کودکان نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی که سلول‌های عصبی در حال رشد هستند، آهن موجود در نان سبوس‌دار سبب باهوشی و رفتار خوب کودکان می‌شود.

چون برای نان سنگک بیشتر از آرد کامل استفاده می‌شود و آرد کامل، ویتامین‌ها و املاح آن حفظ شده است بیشتر به مصرف این نان توصیه می‌شود.

نان سنگک به دلیل اینکه فیبر زیادی دارد، هضم آن آسان است و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

سبوس عامل خوشمزگی

نان سنگک که از نظر مزه، طعم، هضم، بهداشت و سلامت بهترین نان ایرانی است از آرد مرغوب و سالم، آب خالص و کمی‌نمک پخته می‌شود. به اعتقاد کارشناسان، آنچه بیش از همه موجب شده نان سنگک در صدر نان‌های سنتی ایران قرار گیرد.

آرد این نان است. آرد این نان باید از گندم مرغوب و سالم و بدون هیچ نوع آرد دیگری مانند آرد جو یا حبوبات باشد.

یکی از دلایل خوش طعم بودن نان سنگک، سبوس موجود در آرد این نان است؛ سبوس یک ماده با ارزش و دارای مواد غذایی فراوان است و برای کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، نان سبوس‌دار بسیار مفید است.

نان‌هایی که با آرد‌های کامل و سبوس‌دار تهیه می‌شوند، نسبت به نان‌های تهیه شده با آرد سفید به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارند و مصرف روزانه آن‌ها می‌تواند، مقداری از نیاز روزانه بدن به املاح، پروتئین، فیبر و ویتامین‌ها را تأمین کند.

نان سنگک با طعم تافتون!

برخی معتقدند نان‌های سنگک در گذشته به دلیل اینکه از آرد‌های با سبوس گیری بسیار پایین تهیه می‌شدند از مغذی‌ترین نان‌ها بودند، اما مدتی است برخی نانوا‌ها برای پخت نان سنگک از آرد «تافتون یا لواش» استفاده می‌کنند و همین باعث شده نان‌های سنگک امروزی طعم، مزه و کیفیت گذشته را نداشته باشد.

میزان سبوس گیری آرد سنگک باید هفت درصد باشد، اما این دست از نانوا‌ها از آرد تافتون یا لواش که میزان سبوس گیری آرد آن ۱۳ درصد است، استفاده می‌کنند. هر چند سبوس گیری بالا موجب می‌شود نان قدری شفاف‌تر شود، اما کیفیت لازم را ندارد.

اما برخی دیگر در جوابشان می‌گویند چنین مساله‌ای خیلی بعید است، زیرا شرایط آرد سنگک با آرد تافتون و لواش متفاوت است و نانوا‌ها نمی‌توانند اینگونه نان مناسب پخت کنند. به هرحال اگر این نان با آرد خودش پخت شود بهترین نان دنیاست.

پندارآنلاین