۱۵ محصول غذایی بدون تاریخ انقضا

محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا در واقع اعتباری برای مصرف‌کنندگان ندارند، اما از طرفی نیز باور غلطی است که مواد غذایی را دقیقاً در همان تاریخ انقضایی که روی محصول درج شده باید دور ریخت. در برخی کشور‌ها همچون آمریکا محصولاتی مثل شیر خشک باید پیش از تاریخ انقضای محصول مصرف شوند و این شیوه بیشتر شبیه دستورالعمل مصرف آن محصول خاص است، تا قانونی مدون.

پل فان‌لَندینگهَم، عضو ارشد مرکز مدیریت غذا و نوشیدنی در دانشگاه جانسون و وِیلز، در مصاحبه‌اش با پایگاه خبری وِب‌اِم‌دی در این مورد توضیحاتی ارائه کرده و گفته تاریخ انقضای محصولات غذایی بیشتر به کیفیت آن‌ها مرتبط است تا منع مصرفشان. تاریخ تولید بیشتر به کار فروشنده می‌آید که بداند چه مدتی می‌تواند محصول را با شرایط ایده‌آل در قفسه‌های فروشگاهش بگذارد و تاریخ انقضا نیز بیشتر به کار مصرف‌کننده می‌آید تا بداند حداکثر چه مدتی می‌تواند محصول را نگه دارد و پس از آن تاریخ نیز مزه و کیفیت غذا تغییر خواهد کرد. در هر حال تا زمانی که در چنین کشور‌هایی صحبت از این ۱۵ محصول غذایی در میان باشد، می‌توان تا حدی تاریخ انقضا را نادیده گرفت.

۱۵ محصول غذایی بدون تاریخ انقضا

۱) پاستا

پاستای بسته‌بندی‌شده و خشک نخستین مورد از محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا است و آن را می‌توان یک تا دو سال پس از تاریخ انقضای درج‌شده روی محصول نگه داشت. سازمان دولتی امنیت غذایی در آمریکا (که از زیرمجموعه‌های وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده به شمار می‌آید) در وب‌سایتش اطلاعاتی را منتشر کرده مبنی بر اینکه پاستای خشک را می‌توان یک تا دو سال پس از تاریخ انقضای درج‌ شده روی محصول نیز نگهداری کرد.

پاستای تازه (نپخته) که معمولاً در یخچال فروشگاه‌ها یافت می‌شوند صرفاً حداکثر تا ۴ یا ۵ روز بیشتر از تاریخ انقضایشان کیفیت مناسبی دارند. همچنین اگر در فریزر نگهداری شوند معمولاً بین ۶ تا ۸ ماه نیز ماندگاری خواهند داشت. به طور کلی پاستای پخته‌شده را چه خشک باشد و چه تازه می‌توان یک هفته در یخچال نگه داشت. در فریزر نیز اغلب بین ۶ تا ۸ ماه کیفیت خودش را حفظ می‌کند.

۲) برشتوک صبحانه

مورد بعدی از محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا برشتوک صبحانه است. جعبه‌ی برشتوک صبحانه اگر باز نشود نهایتاً ۶ تا ۸ ماه پس از تاریخ انقضایش دوام می‌آورد. همچنین اگر جعبه‌ی این محصول غذایی را باز کردید چیزی حدود ۴ تا ۶ ما ماندگاری خواهد داشت.

اما دیگر غلات پخته‌شده همچون بلغور جوی دوسر را نهایتاً ۴ تا ۵ روز می‌توان در یخچال نگه داشت. اِمیلی بروید لِیب، مدیر کلینیک قوانین و سیاست‌های غذایی هاروارد، در مصاحبه‌اش با مجله‌ی تایمز گفته: «برشتوک صبحانه درواقع منقضی نمی‌شود. مشکل چندانی در مورد کیفیت این محصول غذایی وجود ندارد. وقتی جعبه‌ی محصول باز شود پس از مدتی تازگی‌اش را از دست می‌دهد، اما اینگونه نیست که با مصرفش دچار بیماری یا مسمومیت غذایی شوید.»

۳) تخم مرغ

تخم مرغ یکی دیگر از محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا به حساب می‌آید. صرف نظر از تاریخ انقضای درج‌شده روی تخم مرغ، این محصول غذایی را می‌توان حدود ۳ تا ۵ هفته پس از خریدش مصرف کنید. روش‌های متفاوتی وجود دارد که بتوانید از فاسدشدن تخم مرغ مطمئن شوید، مثلاً روش اول این است که تخم مرغ را درون لیوانی حاوی آب سرد بگذارید، اگر تخم مرغ به انتهای لیوان برسد و به پهلو در ته لیوان بخوابد، یعنی کاملاً سالم و تازه است؛ اگر تخم مرغ در ته لیوان به صورت افقی بنشیند یعنی کمی از تازگی‌اش کاسته شده، اما همچنان می‌توان آن را مصرف کرد؛ در نهایت هم اگر تخم مرغ روی آب معلق بماند یعنی فاسد شده و نباید مصرفش کنید. همچنین روش دیگر این است که تخم مرغ را بو بکشید، اگر بوی سولفور داد یعنی فاسد شده. اما به طور کلی تخم مرغ هرچه تازه‌تر باشد، پرواضح است که مزه‌ای لذیذتر نیز خواهد داشت.

کِوین مورفی، متخصص بهداشت و ایمنی غذایی و همچنین استاد دانشگاه و رئیس خدمات بهداشتی دانشکده‌ی مدیریت بهداشتی رُزِن در دانشگاه فلوریدای مرکزی، پیش‌تر در مصاحبه‌ای با اینسایدر اعلام کرده بود: «[شرکت‌های تولید محصولات غذایی]می‌توانند برای اشاره به تازگی محصولشان روی جعبه از عبارت (بهترین زمان استفاده) یا (حداکثر زمان فروش) را درج کنند، اما لزوم قانونی برای این کار وجود ندارد. در هر حال تاریخ معیار مناسبی برای تازگی محصول خواهد بود.» او در ادامه گفته: «تخم مرغ‌ها هرچقدر به تاریخ انقضایشان نزدیک‌تر شوند از تازگی‌شان کاسته خواهد شد، اما صرف اینکه تاریخ مصرفش از راه رسیده یا از آن گذشته لزوماً بدان معنا نیست که تخم مرغ دیگر قابل مصرف نیست.»

بنابراین صرف نظر از تاریخ چاپ‌شده روی تخم مرغ‌ها معمولاً می‌توان آن‌ها را طی ۳ تا ۵ هفته پس از زمان خرید مصرفشان کرد. تخم مرغ‌هایی را که کاملاً پخته شد باشند نیز می‌توان تا یک هفته در یخچال نگه داشت.

۴) گوشت خام

از دیگر محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا می‌توان به گوشت خام اشاره کرد. گوشت خام را اگر در فریزر نگه دارید، حتی اگر از تاریخ (حداکثر زمان فروش) آن بگذرد می‌توانید مصرفش کنید. گوشت و مرغ خام گرچه در یخچال ماندگاری بالایی ندارند، با نگهداری آن‌ها در فریزر می‌توان مدتی طولانی آن‌ها را مصرف کرد.

در وبسایت سازمان دولتی امنیت غذایی در آمریکا آمده است که گوشت چرخ‌کرده‌ی فریزشده حداقل چیزی حدود ۳ تا ۴ ماه ماندگاری خواهد داشت و گوشت بوقلمون یا مرغ را می‌تواند نهایتاً تا یکسال در فریزر نگه داشت.

وزارت کشاورزی ایالات متحده نیز طی گزارشی روی وبگاه این سازمان نوشته: «باکتری‌های که موجب مسمویت غذایی هستند در شرایط فریزر رشد نمی‌کنند بنابراین تفاوتی ندارد محصول غذایی را تا چه مدتی در فریزر نگه می‌دارید. البته هرچقدر محصول غذایی را بیشتر در فریزر نگه دارید، طراوتش را بیشتر از دست می‌دهد دیگر مزه‌ی اولیه را نخواهد داشت، اما همچنان قابل مصرف خواهند بود.»

۵) ماهی

یکی دیگر از محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا ماهی است. ماهی نیز در فریزر ماندگاری بسیار بالاتری خواهد داشت. وبسایت ایت‌بای‌دِیت (بزرگ‌ترین مجله‌ی اینترنتی در حوزه‌ی محصولات غذایی) در مطلبی نوشته است که ماهی خام را اگر در فریزر نگه داری کنید ماندگاری بسیار طولانی‌تری خواهد داشت.

ماهی دودی نیز در فریزر حداقل ۳ تا ۶ ماه دوام می‌آورد و اگر به شیوه‌های تجاری منجمد شوند نیز حدود ۱۰ تا ۱۲ ماه ماندگاری دارند. از سویی دیگر ماهی‌های کنسروشده (مثل تن ماهی) چیزی حدود ۲ تا ۵ سال پس از تاریخ انقضایشان قابل مصرف هستند.

۶) پنیر

پنیر هم از زمره محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا به شمار می‌آید. همچون بسیاری از مواد غذایی دیگر می‌توان از بو و ظاهرش تشخیص داد که آیا پنیر کیفیت لازم برای مصرف را دارد یا نه. به طور کلی مصرف پنیر‌ها پس از تاریخ انقضایشان امکان‌پذیر است.

حتی اگر قسمتی از پنیرِ درسته، بریده‌شده یا خردشده کپک بزند کافی است آن بخش کپک‌زده و اطرافش را از دیگر قسمت‌ها ببرید و جدا کنید. در وبسایت گورمِنت چیز دیتِکتیو، وبسایت تخصصی محصولات لبنی و پنیر، نوشته شده که کپک سفید روی پنیر‌هایی همچون کَمِمبِرت کاملاً طبیعی است. اما باقی انواع کپک‌ها از جمله با رنگ نارنجی، آبی و سبز خوردنی نیستند.

البته نباید فراموش کرد که در پنیر‌های رگه‌آبی، هرچقدر رنگ کپک روشن‌تر باشد بهتر است، اما صرفاً تا زمانی که مقطع کپک‌ها در یک نکته متمرکز نشده باشد.

۷) سبزیجات

سبزیجات، از جمله سبزیجات بسته‌بندی‌شده از دیگر محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا هستند. سبزیجات اگر پژمرده شدند می‌توان با آب یخ آن‌ها را احیا کرد. نمی‌توان انتظار داشت تاریخ (حداکثر تاریخ فروش) روی تمام محصولات درج شود، اما محصولاتی که به صورت بسته‌بندی ارائه می‌شوند، مثل انواع سالاد یا کرفس خردشده، معمولاً این عبارت را همراه خود دارند. در مورد سبزیجاتی که تا حدی پژمرده شده‌اند کافی است آن‌ها را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب یخ بگذارید.

۸) شیر

شیر مدت‌دار هم یکی دیگر از محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا به حساب می‌آید و آن را می‌توان بیش از ۵ روز از تاریخ انقضایش مصرف کرد. ماندگاری شیر مدت‌دار بسته به میزان چربی آن است. شیر بدون چربی را می‌توان ۷ تا ۱۰ روز نگه داشت، اما شیر پرچرب را حتی می‌توان بین ۷ تا ۱۰ روز پس از تاریخ انقضایشان مصرف کرد.

البته هنگامی که ظاهر شیر تغییر کند و مزه‌اش به ترشی بزند نشان از فاسدشدنش دارد.

۹) کنسرو

کنسرو‌ها را نمی‌توان محصولات غذایی ابدی به حساب آورد، اما این قابلیت را دارند که مدت‌ها پس از تاریخ (حداکثر زمان فروش) یا (بهترین زمان مصرف) آن‌ها را نگه داشت. اگر محصولاتی با اسیدیته بالا همچون کنسرو گوجه‌فرنگی یا آناناس را کنار بگذاریم، باقی کنسرو‌ها را می‌توان حتی تا یک یا دو سال پس از تاریخ انقضایشان مصرف کرد. گوشت‌های کنسروشده همچون گوشت گاو نمک‌سود را می‌توان حتی بیش از مدت، و طی ۲ تا ۵ سال، مصرف کرد.

۱۰) میوه‌های منجمد

میوه‌های منجمد از دیگر محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا هستند. بسته‌بندی میوه‌های منجمد را اگر باز نکنید می‌توان این محصولات را طی ۸ تا ۱۰ ماه پس از تاریخ درج‌شده رویشان مصرف کرد. در وبسایت ایت‌بای‌دِیت نوشته شده میوه‌ها و سبزیجات منجمد را می‌توان ۸ تا ۱۰ ماه پس از تاریخ چاپی روی این محصولات مصرف کرد.

۱۱) ماست

مورد بعدی در میان محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا ماست است. ماست را اگر باز نکنید و در یخچال نگه دارید می‌توان ۲ تا ۳ هفته پس از تاریخ انقضایش آن را مصرف کرد. اگر ماست بازنشده را در یخچال نگه دارید بین ۱ هفته تا ۲ هفته پس از (حداکثر زمان مصرف) اش قابل استفاده خواهد بود و اگر آن را در فریزر نگه دارید این مدت به حداکثر ۲ ماه افزایش خواهد یافت.

۱۲) نان

نان را هم می‌توان در میان محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا قرار داد. معمولاً تا پیش از آنکه نان کپک بزند می‌توان مصرفش کرد. در وبسایت استیل‌تِیستی (مجله‌ی اینترنتی در حوزه‌ی سبک زندگی) طی مقاله‌ای نوشته است که نان بسته‌بندی‌شده در دمای اتاق و در شرایط نگهداری مناسب چیزی حدود ۵ تا ۷ روز ماندگاری خواهد داشت.

اگر این نان‌ها را در یخچال نگه دارید طراوت و تازگی‌اش حدود ۳ تا ۴ روز باقی خواهند ماند و پس از آن نیز کپک می‌زنند. اگر قصد دارید نان‌های بسته‌بندی را مدت بیشتری نگه دارید باید آن‌ها را در فریزر بگذارید و در این شرایط است که حداقل ۳ ماه می‌توان نان‌ها را حفظ کرد. با این حال در هر شرایطی اگر دیدید روی نان کپک زده است باید آن را دور بریزید.

۱۳) کره‌ی بادام‌زمینی

کره‌ی بادام‌زمینی نیز یکی دیگر از محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا است. شیشه‌ی کره‌ی بادام‌زمینی اگر باز نشود تا ۱ سال پس از تاریخ مصرفش ماندگار خواهد بود. کره‌ی بادام‌زمینی صرف نظر از اینکه در یخچال نگه داشته شود یا نه، اگر بسته‌بندی‌اش باز نشود امکان دارد تا ۱ سال پس از تاریخ روی محصول آن را مصرف کرد. کره‌ی بادام‌زمینی طبیعی، اما طول عمر کمتری دارد و اگر در یخچال نگهداری شود حدود ۳ تا ۶ ماه پس از تاریخ انقضایش همچنان می‌توان آن را مصرف کرد.

۱۴) سس

مورد بعدی در میان محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا به سس‌ها اختصاص دارد. برخی افزودنی‌های غذایی همچون سس کچاپ و خردل طی ۱ تا ۲ سال پس از تاریخ مصرفشان نیز قابل خوردن هستند، البته فقط در صورتی که پلمب آن‌ها باز نشود. البته تفاوت‌هایی میان این دو نیز وجود دارد، مثلاً اینکه بطری سس گوجه‌فرنگی را اگر بازنشده در یخچال نگه داریم تا ۶ ماه پس از تاریخ انقضا دوام می‌آورد، اما بطری سس خردل حتی اگر هم باز شود در یخچال ماندگاری حدوداً یکساله خواهد داشت.

۱۵) عسل


عسل نیز آخرین مورد از محصولات غذایی بدون تاریخ انقضا است که در این مطلب می‌خوانید. این محصول غذایی صرفاً زمانی فاسد می‌شود که در معرض رطوبت قرار گیرد. این محصول غذایی اصولاً به نامیرایی مشهور است و همین خصوصیتش است آن را در صنعت مواد آرایشی پرکاربرد می‌کند. عسل ماده‌ای جاذب رطوبت است، یعنی به خودی خودش آب چندانی ندارد و آن را از رطوبت هوا دریافت می‌کند.

آمینا هَریس، مدیرعامل مرکز عسل و گرده‌افشانی در مؤسسه‌ی رابرت مونداویِ دانشگاه کالیفورنیا، در مصاحبه‌ای با مجله‌ی اِسمیتسونیان گفته: «عسل در شکل طبیعی‌اش رطوبت بسیار پایینی دارد. باکتری‌ها و میکروارگانیزم‌های بسیار کمی در چنین شرایطی توانایی حیات دارند. درواقع در چنین محیطی دچار خفقان می‌شوند.»

بنابراین عسل صرفاً در زمانی فاسد می‌شود که در معرض رطوبت قرار گیرد. با این حال، برخلاف باور عموم، وجود حباب در عسل به معنای فساد آن نیست. این حباب‌ها در اثر جدایی گلوکز از مولکول آب در عسل به وجود می‌آیند.

روزپلاس

واقعیت‌هایی که راجع به خرید رژ لب نمی‌دانید

رژ لب در عصر گذشته از مواد غیر معمول و سمی تهیه می‌شده است و علاقه و میل زیاد به استفاده از آن باعث بروز اتفاقات عجیبی می‌شده است. گروهی آن را تقبیح می‌کرده و جادویی می‌دانستند و گروهی آن را ویژه اعیان و خدایان قلمداد می‌کردند. اما هیچ تعصبی پایدار نیست و امروزه بیش از 75 درصد خانم‌ها بدون زدن رژ یا برق لب از خانه خارج نمی‌شوند.

اولین استفاده از رژ لب را می‌توان در کشور عراق در حدود 5000 سال قبل از میلاد مسیح مشاهده کرد. همچنین در یونان باستان رژ لب توسط خانم‌ها استفاده می‌شده است. در این مقاله نکاتی در مورد خرید بالم لب و نحوه استفاده از آن ها خواهیم گفت.

واقعیت‌هایی که راجع به خرید رژ لب نمی‌دانید

استفاده از رژ لب در یونان باستان

رژ لب در یونان از مواد غیرمعمول ساخته می‌شده است. مهم‌ترین موادی که از آن‌ها برای تولید رژ لب در یونان باستان استفاده شده خون گوسفند، بزاق انسان و مدفوع تمساح بوده است.

مواد اولیه رژ لب در رم باستان

مدارکی از رم باستان موجود است که استفاده از رژ لب را توسط زنان و حتی مردان اشراف تأیید می‌کند. در این دوران استفاده از رژ نشان‌دهنده طبقه بالای اجتماعی بوده است. رژلب‌های رمی توسط سنگ‌آهن و فوکوس (نوعی جلبک قهوه‌ای رنگ که حاوی جیوه است) ساخته شده بود. می‌توان دریافت که در آن زمان آرایش و لوازم آرایشی باعث تهدید سلامتی بوده است ولی استفاده از آن تا اندازه‌ای ضروری بوده که بسیاری از زنان مرفه جامعه جانشان را هم برای زدن رژ لب و ظاهر شدن با گریم متفاوت به خطر می‌انداختند.

رومیان فقیرتر که توانایی خرید و ساخت رژلب‌های گران را نداشتند صدها سال از شراب برای جلوه لب‌هایشان استفاده می‌کردند که باعث مسمومیت نمی‌شد ولی زود پاک می‌شد و زیاد پر رنگ نبود.

آیا در زمان خرید رژ لب این موارد را می‌دانستید؟

دانستن این موضوعات در روشن کردن مسیری که بشر تا امروز پیموده بسیار مهم است. تاریخ پر است از وقایع آموزنده و تلخ و شیرین. در زندگی بشر روزهایی بوده که انسان امروزی توانایی تصور آن را ندارد.

در قرون وسطی متعصبان، رژ لب را سمبل شیاطین می دانستند. در قرون تاریک وسطی اهمیت دادن به چهره را امری عنوان می‌کردند که خداوند را خشنود نمی‌کند. اروپای امروز درس‌های خوبی از تاریخ گرفته است ولی ظاهراً هنوز قسمت‌هایی از زمین، ملت‌هایشان را با وجود تکنولوژی و پیشرفت ظاهری از قرون وسطی عبور نداده و در همان عصر حیران‌اند.

واقعیت‌هایی که راجع به خرید رژ لب نمی‌دانید

تاریخچه آرایش در بین‌النهرین

در بین‌النهرین سال های متمادی از خورده‌های جواهر و سنگ‌های رنگی برای براق کردن لب استفاده می‌کردند.

رژ لب میوه‌ای در جنوب آسیا

در جنوب آسیا از آب میوه‌ای به نام بسل برای قرمز کردن لب‌ها استفاده می‌شده است. جویدن دانه‌های میوه بسل باعث بیرون زدن رنگ قرمز می‌شود. اگر چه این دانه‌ها عوارض جانبی و مضراتی برای سلامتی دارد ولی برای چند دهه استفاده از آن در اندونزی و کشورهای جنوبی آسیا مرسوم بوده است.

الیزابت مخترع رژ لب امروزی

بی‌دلیل نیست که ریشه همه اختراعات مدرن را می‌شود در بریتانیا یافت. رژ لب هم از این قاعده مستثنا نیست و تاریخ الیزابت را مالک و مبدع این اختراع می‌داند.

معروف است که ملکه الیزابت با کمک یکی از دوشیزگانش اقدام به تولید اولین رژ لب سلطنتی کرده است. او با مخلوط کردن گچ پاریسی و مقداری رنگ، خمیری را درست کرد که می‌شود آن را اولین رژ لب و اولین مداد رنگی تاریخ دانست. ملکه الیزابت رژ لب را چنان محبوب کرد که در بعضی مواقع از آن به‌جای ارز استفاده می‌شده است. کیفیت رژ لب و مداد رنگی چنان تأثیری در جهان داشت که تا مدت‌ها مدادهای رنگی ساخت انگلستان هم قیمت طلا بودند و هنوز ارزششان را حفظ کرده‌اند. الیزابت اعتقاد داشت که رژ لب قدرت زندگی را در خود دارد و حتی در بستر مرگ از آن استفاده کرد.

تأثیر رژ لب و قدرتی که آرایش به زنان داد تا اندازه‌ای بود که شرایط ازدواج از آن به بعد کاملاً  متحول شد. بانوان فقیر بریتانیایی که هیچ سلاحی برای انتخاب همسر نداشتند حالا می‌توانستند زیبایی‌شان را به رخ بکشند حتی در لباس‌های کهنه و ساده. مردان بریتانیا تازه متوجه قدرت و زیبایی زنان شدند و بعضی از آن‌ها به مقابله با آن برخاستند. در ابتدای قرن پانزدهم قانونی به تصویب رسید که استفاده از آرایش را ممنوع می‌کرد و آن را نوعی فریب می‌دانستند. این باور در بریتانیا 300 سال ادامه داشت.

رژ لب و دنیای مد

Guerlain اولین رژ لب تجاری را به صورت پماد در سال 1828 معرفی و روانه بازار کرد. اما اولین مدل رژ که با حرکتی پیچ مانند بیرون می‌آمد در سال 1915 توسط شرکت اسکوویل اختراع شد که امروزه هنوز در هر فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی هزاران عدد از این نوع رژ وجود دارد. آمارها نشان می‌دهند که هر خانم در ایالت متحده در طول عمر خود 2000 دلار برای رژ خرج می‌کند.

آیا می دانید ساده‌ترین راه پیدا کردن رنگ مناسب رژ لب چگونه بوده است؟

طراحان و هنرمندان مد توصیه می‌کردند که بهترین رنگ رژ برای لب‌های هر خانم باید همرنگ نوک سینه آن‌ها باشد. مشخص نیست که این باور تا چه اندازه درست است.

در بریتانیا ثابت شده که خرید رژ لب در مواقع بحران اقتصادی و روزهای بارانی رو به افزایش می‌رود.

این نوع خرید کالاهای آرایشی به‌جای کالاهای لوکس ثابت می‌کند که در مواقع بحران اقتصادی مصرف‌کنندگان، کالاهای لوکس کمتر و کالاهای آرایشی بیشتری خریداری می‌کنند. این فرهنگ اروپایی چیزی است که نمی‌توان برای چرایی آن جوابی پیدا کرد.

آیا در مصر باستان رژ لب وجود داشته؟

در مصر باستان استفاده از رژ زودتر و بیشتر از سایر نقاط دنیا بوده است. مصریان به علاقه و احترام به ظواهر عجیب معروف‌اند. آن‌ها از کارمین به عنوان رنگ قرمز برای رژ استفاده می‌کرده‌اند و به رنگ قرمز برای رژ علاقه داشتند. کارمین عنصری است که از سوسک کاکسوس استخراج می‌شده است و شباهت زیادی به لاک امروزی داشته که امروزه هنوز در برخی لوازم آرایشی و در تزیین قلمدان و پاپیه ماشه استفاده می‌شود.

برخی از زنان آمریکایی در اواخر قرن نوزدهم کم‌کم شروع به همراه بردن کمی رنگ برای لب‌هایشان در زمان بیرون از خانه کردند. این اولین بار در جهان بود که خانم‌ها رژ لب را همراه می‌بردند.

خطر رژ لب در ایالات متحده

اعتقاد به فریب‌کارانه بودن آرایش فقط مربوط به بریتانیا نمی‌شود. در طول قرن شانزدهم در برخی قسمت‌های ایالت متحده قانونی برای فسخ ازدواج وضع شده بود. این قانون زندگی زوج‌های زیادی را از بین برد و به جدایی کشاند. در آن زمان تنها کاری که زنان برای جذب مردانشان از آن استفاده می‌کردند همان کار باستانی زنان یعنی آرایش لب بود. رژ لب برای زنان وسیله نشان دادن زیبایی‌شان و برای مردان سلاحی خطرناک و تهدیدآمیز تلقی می‌شد. این قوانین و تاریخ مربوط به آن امروزه می‌تواند تصویری کامل از دنیای گذشته را برایمان رسم کند. اگر چه قسمت‌هایی از تاریخ بسیار جذاب بوده و همه امروزه آرزوی چنان دنیایی را داریم ولی لحظات سیاه و خونینی هم در تاریخ رژ لب وجود دارد. برای آگاهی بیشتر از تاریخ آرایش و مد در وب سایت میس و مستر جدیدترین اخبار و اطلاعات دنیای مد را دنبال کنید.

فروشگاه اینترنتی میس و مستر انبوهی از لوازم آرایش با کیفیت از بهترین برندهای دنیا را فراهم کرده است. وب سایت میس و مستر در خدمت مصرف‌کنندگان ایرانی در همه نقاط ایران است.

ولخرجی های سلطان پاپ که سرمایه افسانه ای اش را بر باد داد

مایکل جکسون، معروف به پادشاه پاپ، در زمان حیاتش گرچه یک میلیونر بود اما مانند یک میلیاردر زندگی می کرد. همین سبک زندگی ولخرجانه باعث شد جکسون با میلیون ها دلار بدهی از دنیا رود. پادشاه پاپ هزینه ی زیادی را صرف خرید و بازسازی خانه ی معروفش به نام «عمارت ناکجا آباد»، کلکسیون هایی از چیزهای بسیار لوکس و گاه عجیب و غریب و هدایای گران قیمت برای دوستان خود می کرد.

گرچه هزینه ی دقیق بعضی از خریدهای جکسون اعلام نشده، اما در ادامه می خواهیم با تعدادی از چیزهای گران قیمت و عجیبی که مایکل جکسون ثروت خود را خرج آن ها کرد آشنا شویم.

ولخرجی های سلطان پاپ که سرمایه او را بر باد داد
مایکل جکسون در سال ۲۰۱۸ با کسب ۴۰۰ میلیون دلار پول، در صدر فهرست پردرآمد ترین سلبریتی های درگذشته قرار گرفت. البته او از سال ۲۰۱۲ این رکورد را در اختیار داشت.
اما شاید ندانید که پادشاه پاپ با میلیون ها دلار بدهی از دنیا رفت. به گفته ی ویلیام آر. آکرمن، یک حسابدار قضایی، دخل و خرج جکسون با هم جور درنمی آمد؛ او هزاران دلار بیشتر از درآمدش خرج می کرد.
آکرمن که در جریان یک دعوی قضایی مربوط به مایکل جکسون در سال ۲۰۱۳ شهادت داده بود، بیان کرد جکسون در زمان مرگش سالانه ۳۰ میلیون دلار برای بدهی اش قسط پرداخت می کرد. به گفته ی آکرمن اما جکسون در عین حال پول زیادی را صرف خرید چیزهایی مثل جواهرات می کرد.

لطفا برای خواندن بقیه مطلب و دیدن عکسهای از این هنرمند فقید به ادامه مطلب برویید.

.

.

.

..

 

ادامه نوشته

مقایسه قیمت خودرو از ۸۸ تا حالا+جدول

مقایسه قیمت کارخانه‌ای برخی خودرو‌ها نسبت به سال ۸۸ هم از آن پست‌هایی بود که در شبکه‌های اجتماعی بسیار بازتاب داشت.

مقایسه قیمت کارخانه‌ای برخی خودرو‌ها نسبت به سال ۸۸ هم از آن پست‌هایی بود که در شبکه‌های اجتماعی بسیار بازتاب داشت. در این مقایسه قیمت کارخانه‌ای چند خودرو از جمله پژو، پراید و سمند در سال ۸۸ وهم اکنون قرار دارد. در این میان پراید با رشد ۴۲ میلیون تومانی کمترین رشد و پژو پارس با رشد ۸۸ میلیون تومانی بیشترین رشد قیمت را داشته است. کاربران به این جدول مقایسه قیمت‌ها واکنش نشان دادند. کاربری نوشت: «این حجم از گرونی توی ۱۱ سال واقعا غیر قابل باوره.» کاربر دیگری نوشت: «برخی از مسئولان بلایی سر اقتصاد کشور آوردن که میشه با تخریب چنگیز مغول مقایسه کرد.» کاربری هم نوشت: «دلم به حال خودمون می‌سوزه که روز به روز فاصله مون با آرزوهامون داره زیاد می‌شه و کاری هم از دست مون بر نمیاد.»

مقایسه قیمت خودرو از ۸۸ تا حالا! +جدول

میوه‌های خطرناک برای کبد

 زهره پاولووا، متخصص غدد گفت که حتی میوه‌های به ظاهر مفید نیز می‌توانند به طور خاص بر بدن و اندام‌های آن تاثیر منفی بگذارند بنابراین استفاده از برخی میوه‌ها می‌تواند منجر به بیماری کبدی شود.

 میوه‌های خطرناک برای کبد

وی افزود: میوه‌ها حاوی کربوهیدرات، گلوکز و فروکتوز هستند. در عین حال خوردن مقدار زیادی فروکتوز می‌تواند باعث بیماری کبد چرب غیر الکلی شود. پاولووا خاطرنشان کرد: میوه‌های که هسته دارند غنی از گلوکز هستند و فروکتوز کمتری دارند، در حالی که میوه‌های که حاوی دانه‌های کوچک هستند بیشتر فروکتوز دارند و از گلوکز کمتری برخوردار هستند.

یعنی میوه‌هایی مثل سیب‌ها فروکتوز بیشتری دارند و زردآلو‌ها گلوکز بیشتری دارند و هنگامی که فرد فکر می‌کند که یک سیب یا گلابی بی ضرر می‌خورد، اینگونه نیست بلکه فروکتوز زیادی می‌خورد، که می‌تواند منجر به بیماری کبد چرب غیر الکلی شود. گلوکز توسط انسولین تبدیل به ذخایر انرژی و چربی می‌شود، اما تمام فروکتوز توسط پروتئین‌های کبدی اسیر می‌شوند.

متخصص توصیه کرد که از میوه‌ها در میان وعده‌ها استفاده نکنید بلکه از آن‌ها به عنوان دسر استفاده کنید.

منبع: اسپوتنیک

۲۰ درمان خانگی رفع بوی بد دهان برای همیشه

«بوی بد دهان» از جمله ناخوشایند‌ترین بو‌ها به خصوص برای اطرافیان فردی است که با مشکل بوی بد دهان مبتلاست. از سوی دیگر ۶ آگوست هر سال مصادف با روز جهانی «دهان خوشبو» است. به نظر می‌رسد نفس خوشبو و بوی خوش دهان آن‌قدر مهم است که یک روز جهانی به نام آن به ثبت رسیده است.

دلایل عمده بوی بد دهان چیست؟

پیش از این‌که به فکر رهایی از بوی بد دهان و داشتن تنفسی خوشبو باشید بهتر است دلیل اصلی بوی بد دهان و نفس‌تان را پیدا کنید.

از جمله دلایل عمده بوی بد دهان و نفس عبارتند از:

۱-مسواک زدن غلط

۲-خشکی دهان

۳-بیماری‌های لثه

۴-داشتن یک یا چند دندان فاسد

۵-خوردن خوراکی‌هایی مثل سیر و پیاز به خصوص در وعده شام

۶-باقی مانده خرده‌های غذا در دهان و لابه‌لای دندان‌ها

۷-رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات مثل «کتوژنیک»

۸-مصرف دارو‌هایی مثل دارو‌های ضدآلرژی و دارو‌های ضد‌افسردگی

۹-استعمال سیگار و قلیان و سایر دخانیات

۱۰-ابتلا به بیماری‌هایی مثل رفلاکس اسید معده

۱۱-انواع دیابت که معمولا علت تلخی دهان است.

۱۲-عفونت ریه یا گلو درد که علت بوی بدن دهان در کودکان هم معمولا همین است.

۲۰ درمان خانگی رفع بوی بد دهان برای همیشه

۲۰ درمان خانگی برای رهایی از بوی بد دهان؛ رفع بوی بد دهان برای همیشه

۱-سرکه سیب؛ درمان ساده رفع بوی بد دهان برای همیشه

روش‌های طب سنتی را برای رفع بوی بدن دهان امتحان کنید. یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب حل کنید و به عنوان دهان‌شویه استفاده کنید. هر بار ۳ تا پنج دقیقه آن را در دهان‌تان نگه دارید و غرغره کنید، سپس دهان‌تان را با آب تمیز بشویید. سرکه سیب یکی از بهترین روش‌های درمان خانگی برای بوی بد دهان است.

۲-زغال فعال بوی بد دهان را از بین می‌برد

½ قاشق غذاخوری ذغال فعال را روی مسواک بمالید و با آن مسواک بزنید. هفته‌ای ۲ تا سه بار این کار را انجام دهید و سپس دهان‌تان را با آب بشورید. زغال فعال هم باکتری‌های مضر دهان را از بین می‌برد و هم دندان‌ها را سفید می‌کند. این روش در طب سنتی بسیار توصیه شده است. زغال فعال را از عطاری یا داروخانه تهیه کنید.

۳-آدامس بدون شکر بجوید

جویدن آدامس‌های خوشبو و بدون شکر دهان‌تان را تازه می‌کند و برای چند ساعت دهان و نفس را خوشبو نگه می‌دارد.

۴-روغن نارگیل داخل دهان بمالید

یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل خالص را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه به داخل دهان‌تان بمالید و با انگشت به صورت ضربه‌ای آن را در دهان‌تان حرکت بدهید. بعد از این مدت دهان‌تان را با آب ولرم بشویید. روغن نارگیل خالص ضد‌التهاب است و باکتری‌های مضر دهان را از بین می‌برد. این کار را هر روز می‌توانید انجام دهید.

۵-نمک اپسوم؛ آنتی‌باکتریال

یک قاشق چایخوری نمک اپسوم را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و هر روز دهانتان را با آن غرغره کنید و بشورید. این نمک هم باکتری‌ها مضر دهان و زبان را از بین برده و دهان را خوشبو می‌کند. در هفته اول هر روز و در هفته‌های بعد یک روز در میان این کار را انجام دهید.

۶-روغن اکالیپتوس

در طب سنتی برای رفع بوی بدن دهان صبح و سایر ساعات روز روغن اکالیپتوس بسیار توصیه شده است. در یک فنجان آب ۲ تا سه قطره روغن اکالیپتوس بریزید، هر روز در دهان‌تان غرغره کنید و سپس با آب بشورید. روغن اکالیپتوس یک ماده موثر در از بین بردن باکتری‌های مضر است و به خاطر خاصیت ضد‌التهابی که دارد هم درد دندان را از بین می‌برد و هم دهان را خوشبو می‌کند.

۷-دانه رازیانه بجوید

یک درمان خانگی دیگر برای درمان بوی بد دهان این است که روزی یک قاشق چایخوری دانه رازیانه را بجوید. رازیانه دهان را خوشبو می‌کند و بوی بد دهان را از بین می‌برد. این روش برای رفع بوی بد دهان ناشی از مشکل معده هم مفید است.

۸-زنجبیل

یک قاشق چایخوری عصاره زنجبیل تازه را در یک لیوان آب گرم حل کنید و چند دقیقه با آن غرغره کنید. زنجبیل هم بوی بد دهان و هم عفونت گلو را از بین می‌برد.

۹-چای سبز

یک درمان خانگی و موثر دیگر برای رهایی از بوی بد دهان این است که یک عدد چای سبز کیسه‌ای را در یک فنجان آب جوش بریزید و مقداری عسل اضافه کنید. روزی یک تا سه فنجان میل کنید. اگر چای سبز و شیر را در وعده صبحانه جایگزین چای و قهوه کنید هم دهان‌تان خوشبو می‌شود و هم یک ضد‌باکتری قوی است و هم برای بوی بد سیر دهان موثر است.

۱۰-عصاره تخم گریپ‌فروت

۱ تا دو قطره عصاره تخم گریپ‌فروت بوی بد دهان را از بین می‌برد. ابتدا دندان‌ها را مسواک بزنید، سپس همان مقدار عصاره تخم گریپ‌فروت را روی مسواک بریزید و دندان‌ها را با آن مسواک بزنید و سپس با آب بشورید.

۱۱-جعفری بجوید

روزانه چند برگ جعفری تازه بجوید. کلروفیل موجود در جعفری ضد‌باکتری است، دهان را خوشبو می‌کند و باکتری‌های مضر دهان و گلو را از بین می‌برد.

۱۲-ماست و آب لیموترش

یک قاشق چایخوری آب لیموترش را با دو قاشق غذاخوری ماست مخلوط کنید و ۵ تا ۷ دقیقه در دهان نگه دارید و به دندان‌ها بمالید و سپس دهان‌تان را بشورید. آب لیموترش یک ضدباکتری طبیعی است و باکتری‌های خوب موجود در ماست تعادل میان باکتری‌های خوب دهان و دندان را برقرار می‌کند.

۱۳-جوش‌شیرین و آب لیموترش

یک قاشق چایخوری جوش‌شیرین را با ½ قاشق چایخوری لیمو ترش مخلوط کنید. هفته‌ای یک بار (استفاده زیاد از جوش‌شیرین به دندان‌ها آسیب می‌رساند) این مخلوط را به آرامی روی دندان‌ها بمالید، بگذارید یک دقیقه بماند و سپس دهان‌تان را بشورید. جوش‌شیرین سطح PH دهان را در پایین‌ترین سطح اسیدی نگه می‌دارد.

۱۴-آب‌نمک غرغره کنید

یک روش بسیار ساده و توصیه شده در طب سنتی برای رفع بوی بد دهان ناشی از معده یا عوامل دیگر. یک قاشق چایخوری نمک را با یک لیوان آب ولرم مخلوط و دهان‌تان را با آن غرغره کنید. روزی یک تا دو بار این کار را تکرار کنید. آب نمک PH دهان را متعادل و طبیعی می‌کند.

۱۵-روغن کنجد

هر روز صبح یک قاشق چایخوری روغن کنجد را در یک لیوان آب ولرم حل کنید. این محلول را برای چند دقیقه در دهان‌تان نگه دارید و بچرخانید و غرغره کنید. روغن کنجد هم بوی بد دهان را از بین می‌برد و هم دندان‌ها را سفید می‌کند.

۱۶-روغن درخت چای

هر روز یک یا دو قطره روغن درخت چای را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و ۳ تا پنج دقیقه با آن غرغره کنید. علاوه بر این می‌توانید چند قطره روغن درخت چای را روی مسواک‌تان بریزید و دندان‌ها را با آن مسواک بزنید. روغن درخت چای یک آنتی‌اکسیدان و یک آنتی‌باکتریال قوی است و باکتری‌های مضر دهان را از بین می‌برد.

۱۷-هل بجوید

روزانه یک عدد هل بجوید و سپس آن را قورت بدهید. جالب است بدانید که هل یکی از اجزای اصلی آشپزی «هندی» است که به عنوان عطر غذا از آن استفاده می‌کنند. زمانی که غذایی حاوی سیر یا پیاز خام می‌خورید با جویدن یک عدد هل به سرعت می‌توانید بوی بد دهان را از بین ببرید.

۱۸-آب اکسیژنه

یک قاشق غذاخوری آب اکسیژنه ۳ درصد را در نصف فنجان آب حل و غرغره کنید. سپس دهان‌تان را آبکشی کنید و به آرامی با مسواک دندان‌ها، لثه‌ها و زبان‌تان را بسابید تا باقی‌مانده آن از دهان‌تان خارج شود. این کار را به صورت هفتگی و بعد از مسواک زدن صبح انجام دهید. آب اکسیژنه یک محلول آنتی‌باکتریال قوی و درمان خانگی موثر بوی بد دهان است.

۱۹-دارچین

با ½ قاشق غذاخوری پودر دارچین، ½ قاشق غذاخوری عسل، ۲ عدد لیموترش و یک فنجان آب داغ یک معجون خوشبو درست کنید و هر روز صبح بعد از مسواک زدن دهان‌تان را با آن بشویید و سپس آبکشی کنید. روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری از این معجون کافی است، باقی‌مانده را برای روز‌های بعد نگه دارید. یک تا دو هفته این کار را انجام دهید و نتیجه‌اش را ببینید. برای از بین بردن بوی پیاز از دهان این روش بسیار موثر است.

عسل و دارچین هر دو خاصیت ضد آنتی‌باکتریال دارند و لیموترش سطح PH دهان را متعادل می‌کند به همین خاطر در طب سنتی برای رفع بوی بد دهان ناشی از معده و حلق و لوزه بسیار توصیه شده‌اند.

۲۰-مسواک بزنید و نخ دندان بکشید

شاید بهترین درمان خانگی برای رهایی از بوی بد دهان مسواک و نخ دندان باشد. مسواک زدن را فراموش نکنید. روزی سه بار با خمیردندان مناسب دندان‌ها‌یتان مسواک بزنید و مانع از رشد باکتری‌ها مضر روی زبان و دهان بشوید. بعد از مسواک زدن، نخ دندان کشیدن را فراموش نکنید، نخ دندان باقی‌مانده مواد غذایی را که با مسواک از لابه‌لای دندان‌ها بیرون نیامده را بیرون کشیده و در از بین بردن بوی بد دهان موثر است.

روزپلاس

کدام یک از آدمک‌ها، شباهت بیشتری به شما دارد؟

 این تست روانشناسی توسط پیپ ویلسون طراحی شده است که یکی از سرشناس‌ترین روانشناسان بریتانیا به شمار می‌آید. ویلسون این تست را در اصل برای دانش آموزان مقطع ابتدایی طراحی کرده بود تا عملکرد خود در سه سال اول تحصیلی را ارزیابی کنند، اما بعد‌ها مشخص شد که این تست برای افراد بالغ نیز کارآیی دارد. این تست به شما کمک می‌کند که شخصیت واقعی و شرایط روانی مطلوب خود را تشخیص داده و حتی جایگاه اجتماعی تان را نیز تا مقدار زیادی مشخص کنید.

کدام یک از آدمک‌های تصویر شباهت بیشتری به شما دارد؟

کدام یک از آدمک‌های تصویر شباهت بیشتری به شما دارد؟

بی زحمت جواب تست را درادامه مطلب مطالعه بفرمایید باتشکر

.

.

.

.

.

 

ادامه نوشته

ریه‌ها را در دوران کرونا چگونه تقویت کنیم؟

انجام تمرینات تنفسی در بهبودیافتگان کرونا و افراد سالمی که ظرفیت ریه کمی دارند، توصیه می‌شود. مهم‌ترین نکته تمرین تنفسی دیافراگماتیک است که باید عضله اصلی تنفس درگیر شود که این اتفاق به شکل خودکار در بدن می‌افتد ولی در کسانی که درگیری ریه دارند ممکن است این عضله به خوبی فعالیت نکند. هدف از انجام تمرینات تنفسی، افزایش حجم ریه است به همین دلیل باید این تمرین‌ها را بیشتر انجام داد.

تمریناتی با تمرکز بر دیافراگم

برای فعال کردن دیافراگم باید تنفس شکمی انجام شود تا از عضلات فرعی تنفس کمتر استفاده کنیم. در برخی افراد الگوی تنفسی سینه‌ای است که در هر دم و بازدم قفسه سینه بالا و پایین می‌رود که این نوع تنفس مد نظر ما نیست و بیشترین تمرکز ما روی عضله دیافراگم است؛ به این صورت که هنگام تنفس عمیق، ‌پایین استخوان جناغ و روی شکم باید به سمت بالا حرکت کند.

تمرین اول

فرد در وضعیت آرامش ، صاف و راحت به شکلی که قفسه سینه باز باشد، قرار گیرد و یک نفس عمیق از طریق بینی انجام دهد، سپس دست خود را روی شکم گذاشته و پس از یک دَم عمیق و طولانی و نگه داشتن نفس بسته به میزان تحمل یک بازدم طولانی از راه دهان با لب‌های جمع شده انجام دهد که تنفس لب غنچه‌ای نام دارد.

هنگام دم عمیق حتما باید شکم به سمت بالا حرکت کند تا حجم ریه کاملا باز شود و به ریتم تنفس فرد کمک شود. هر اندازه که بیمار بتواند دم خود را نگه دارد باید بازدمی به اندازه دو برابر آن را انجام دهد، یعنی اگر فرد برای ۲ ثانیه دم را نگه داشت باید بازدم را در ۴ ثانیه انجام دهد تا ریه کاملا از هوا خالی شود. انجام این فرایند سه تا چهار نوبت در روز و هر بار بین ۵ تا ۷ بار می‌تواند انجام شود. نکته مهم این است که باید بین این کار وقفه ایجاد شود و تند تند دم و بازدم انجام ندهند.

تمرین دوم

در این حالت نیز فرد باید درحالت کاملا صاف و آزاد قرار گیرد و پزشک یا شخصی که به بیمار نزدیک است دست خود را در پهلوهای فرد و جایی نزدیک به ریه‌اش بگذارد و دم از بینی و بازدم طولانی انجام دهد تا حرکت عضلات ریه زیر دست‌ها حس شود. این روش نیز می‌تواند چند بار در روز انجام شود.

بهداشت نیوز

هسته انبه و دانستنی‌هایی درباره آن

انبه یکی از میوه های محبوب در جهان است که می تواند مواد مغذی و آنتی اکسیدان های مختلفی را در اختیار بدن ما قرار دهد. با این وجود، افراد کمی از این حقیقت آگاه هستند که هسته انبه نیز می تواند فواید بسیاری را ارائه کند.

هسته انبه و دانستنی‌هایی درباره آن

 هسته انبه یکی از بزرگترین نمونه ها بین هسته میوه ها محسوب می شود.

برای تهیه پودر هسته انبه، هسته های انبه از میوه جدا شده و به خوبی شسته می شوند تا هیچ گونه گوشت میوه روی آنها باقی نماند و سپس در مجاورت هوا خشک می شوند. هسته های خشک شده انبه آسیاب می شود تا به پودر تبدیل شده و از این پودر برای اهداف مختلف استفاده می شود.


ارزش غذایی

جدا از عطر و طعم فوق العاده میوه انبه، هسته انبه منبع خوبی از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی است. مصرف 100 گرم هسته انبه می تواند 13 گرم چربی کل، 32.24 گرم کربوهیدرات، 0.19 میلی گرم ویتامین B6، 6.36 گرم پروتئین، 1.3 میلی گرم ویتامین E، 2.02 گرم فیبر غذایی کلی، 22.34 میلی گرم منیزیم و 0.12 میکروگرم ویتامین B12 ارائه کند. افزون بر این، بسیاری از اسیدهای آمینه، از جمله 8.4 گرم لوسین، 3.23 گرم ایزولوسین، 2.31 گرم هیستیدین، 3.8 گرم والین، 2.04 گرم ترئونین و 3.13 گرم لیزین در 100 گرم هسته انبه وجود دارند.
فواید سلامت هسته انبه

هسته های انبه که اغلب پس از مصرف گوشت میوه دور انداخته می شوند، در حقیقت، سرشار از مواد مغذی مفید هستند. پودر هسته انبه به روش های مختلف قابل استفاده است. در ادامه با برخی فواید سلامت هسته انبه بیشتر آشنا می شویم.
سلامت مو و پوست سر

شوره سر یکی از رایج‌ترین مشکلات مو است که افراد از آن رنج می برند. شوره سر بیشتر در کودکان در حال رشد و نوجوانان دیده می شود و همچنین گاهی اوقات افراد مسن نیز با آن درگیر هستند. شوره سر به واسطه خشک شدن پوست سر و پوسته پوسته شدن آن رخ می دهد. هسته انبه می تواند به بهبود شوره سر کمک کند. برای تحقق این هدف شما می توانید از کره هسته انبه روی موی سر خود استفاده کنید. کره هسته انبه موجب درخشش و افزایش استحکام مو می شود. استفاده از ترکیب کره هسته انبه و رروغن خردل می تواند به کنترل آلوپسی (ریزش مو)، سفید شدن زودرس مو، ریزش مو و شوره سر کمک کند.
بیماری قلبی عروقی

پودر هسته انبه زمانی که به میزان متعادل در رژیم غذایی مصرف شود می تواند به کاهش پرفشاری خون و همچنین پیشگیری از مشکلات قلبی و عرقی کمک کند. پودر هسته انبه در صورت مصرف منظم می تواند به پیشگیری و بهبود مشکلات قلبی مختلف کمک کند.
سلامت باروری زنان

هسته انبه می تواند به درمان برخی مشکلات سلامت باروری در زنان کمک کند. یک قاشق چایخوری از خمیر هسته انبه را درون واژن بمالید. این خمیر می تواند به بهبود مشکلاتی مانند واژینیت (التهاب واژن) و لکوره (ترشحات واژن) کمک کند. همچنین، هسته انبه به آرامش دیواره های واژن پس از بارداری های متعدد کمک می کند.
بهبود گوارش

هسته انبه خشک شده گزینه ای موثر برای مبارزه با اسیدیته است. این می تواند به بهبود گوارش کمک کند. از آنجایی که هسته انبه سرشار از فنول ها و ترکیبات فنولیک است که به عنوان آنتی اکسیدانی خوب شناخته می شوند، این محصول می تواند به بهبود گوارش کمک کند.
سلامت دهان و دندان

پودر مخصوص دندان که با استفاده از هسته انبه آماده می شود گزینه خوبی برای تقویت سلامت دندان ها است. مقداری پودر هسته انبه را کف دست خود ریخته و آن را مرطوب کنید، سپس مسواک خود را به آن آغشته کنید. مسواک زدن با پودر هسته انبه می تواند به حفظ سلامت دندان ها و پیشگیری از پوسیدگی آنها کمک کند.
دیابت

هسته انبه می تواند به کاهش سطوح قند خون انسان کمک کند و از این رو در درمان دیابت موثر عمل می کند. هسته انبه به تغییر آنزیم هایی در روده و کبد کمک می کند، از این رو، آنها گلوکز کمتری جذب می کنند. به واسطه کاهش جذب گلوکز، قند خون نیز کاهش می یابد. همچنین، هسته انبه به کاهش چربی، وزن بدن و اندازه دور کمر نیز کمک می کند.
محافظت در برابر آکنه

استفاده از هسته انبه به عنوان یک لایه بردار پوست می تواند به از بین بردن آکنه کمک کند. هسته انبه، پس از خشک شدن آسیاب شده و به پودر تبدیل می شود. این پودر را با آب گوجه فرنگی تازه ترکیب کرده تا یک خمیر شکل بگیرد و آن را روی صورت قرار داده و اجازه دهید برای چند دقیقه به همان حالت باقی بماند. سپس، به آرامی پوست صورت را ماساژ داده و با آب شستشو دهید. این خمیر به باز شدن منافذ پوست، لایه برداری پوست و همچنین بهبود جوش های سرسیاه، آکنه، و انواع دیگر جوش ها کمک می کند. همچنین، این ترکیب از قرمزی پوست پیشگیری می کند. این محصول لایه بردار ملایم را می توانید روزانه استفاده کنید.
مقابله با مشکلات گلو

پودر هسته انبه می تواند در درمان التهاب گلو و سرفه موثر عمل کند. از این محصول به عنوان درمانی خانگی برای دیفتری استفاده می شود. مقداری پودر انبه را در آب ولرم ریخته و از آن برای غرغره کردن استفاده کنید.
درمان اسکوروی

پودر دانه انبه گزینه موثری برای درمان اسکوروی است. این پودر سرشار از ویتامین C است که به بهبود بیماری اسکوروی کمک می کند.
مقابله با اسهال

پودر هسته انبه برای درمان اسهال گزینه خوبی محسوب می شود. مصرف پودر هسته انبه دو تا سه بار در روز می تواند به بهبود اسهال و دیسانتری (اسهال خونی) کمک کند. پودر هسته انبه با خشک کردن هسته انبه در برابر نور خورشید و سپس آسیاب کردن آن تهیه می شود. حدود یک تا دو گرم از پودر هسته انبه دوز مناسب مصرف روزانه است و برای کسب بهترین نتایج باید مقداری عسل همراه با آن مصرف شود.
تسکین درد نیش زنبور یا عقرب

خمیر تهیه شده از پودر هسته انبه و آب انبه تازه را می توانید روی محل نیش زنبور یا عقرب قرار دهید. این خمیر به تسکین درد ناشی از گزیدگی کمک می کند.
مقابله با چاقی

با بهبود گردش خون و کاهش سطوح کلسترول بد (LDL)، پودر هسته انبه به کاهش وزن و درمان چاقی که به واسطه سطوح بالای کلسترول در بدن شکل می گیرد، کمک می کند. پودر هسته انبه به افزایش سرعت سوخت و ساز بدن نیز کمک می کند.
بهبود کم خونی

افراد مبتلا به کم خونی ممکن است با سطوح پایین هموگلوبین در خون مواجه باشند که وظیفه انتقال اکسیژن را بر عهده دارد. کم خونی در زنان نسبت به مردان شایع‌تر است. از علائم این شرایط می توان به رنگ پریدگی پوست، خستگی و سرگیجه اشاره کرد. هسته انبه یکی از بهترین گزینه های غذایی برای مقابله با کم خونی است.
بهبود خشکی پوست

اگر با خشکی پوست مواجه هستید می توانید از کره هسته انبه برای بهبود این شرایط استفاده کنید. کره هسته انبه برای بهبود خشکی پوست، به ویژه در بخش های حساسی مانند پوست اطراف چشم ها، گونه ها و بخش های دیگر موثر عمل می کند.

همچنین، کره هسته انبه یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست لب ها محسوب می شود. شما می توانید این محصول را به عنوان یک بالم پیش از خواب روی لب های خشک و کم آب خود بمالید. کره هسته انبه با احیای سلول های پوست، افزایش رطوبت و از بین بردن سلول های مرده پوست به بهبود شرایط آن کمک می کند. همچنین، کره هسته انبه به تسریع روند بهبودی پوست کمک می کند.
کلسترول

مصرف پودر هسته انبه می تواند به تقویت گردش خون کمک کند. این می تواند به کاهش سطوح کلسترول بد (LDL) در بدن کمک کند. همچنین، پودر هسته انبه به تنظیم سطوح قند خون در بدن کمک می کند. این یکی از بهترین و مهم‌ترین فواید هسته انبه است.
موارد استفاده سنتی و فواید دیگر هسته انبه

کره هسته انبه برای درمان اسهال، دایسنتری و معده درد استفاده می شود.

مصرف پودر هسته انبه می تواند به کنترل خونریزی بیش از حد و ترشحات سفید رنگ از واژن هنگام قاعدگی کمک کند.

کره هسته انبه همراه با یک قاشق عسل به عنوان درمانی خانگی برای بواسیر استفاده می شود.

از کره هسته انبه برای مراقبت از مو و پوست استفاده می شود.

کره هسته انبه در محصولات تجاری نرم کننده مو، کرم های صورت، صابون ها و لوسیون ها نیز استفاده می شود.

پودر هسته انبه به عنوان خمیردندان برای تقویت لثه ها و کمک به درمان مشکلات دندان، بوی بد دهان، و چرک دندان استفاده می شود.

هسته انبه به واسطه خواص جمع کننده خود به عنوان گزینه برای درمان اسهال مزمن استفاده می شود.

گفته شده است که میوه نارس انبه در درمان التهاب چشم و جوش ها و هسته آن در درمان آسم کاربرد دارد.

هسته انبه حاوی اسید گالیک زیاد است که در درمان خونریزی ناشی از بواسیر و خونریزی شدید در زمان قاعدگی موثر عمل می کند.

ترکیب پودر هسته انبه با باترمیلک و مصرف دو بار در روز آن به تسکین بواسیر و دیگر اختلالات این چنینی کمک می کند. مصرف ترکیب پودر هسته انبه با آب نیز می تواند به بهبود خونریزی شدید در زمان قاعدگی کمک کند.

مصرف متعادل هسته انبه می تواند به کاهش خطر مشکلات مرتبط با قلب و پرفشاری خون کمک کند.
چگونه استفاده کنیم

پودر هسته انبه به بهبود عطر و طعم بسیاری از غذاها، به ویژه میان وعده ها کمک می کند. شما می توانید این پودر را به دستورالعمل های غذایی مختلف اضافه کنید.

برای تهیه کره هسته انبه نیز می توانید چند هسته میوه رسیده انبه را جمع کرده و در محلی گرم و خشک نگهداری کنید تا به طور کامل خشک شوند. زمانی که پوسته بیرونی هسته خشک و بخش داخلی آن پوچ و شکننده شد می توانید مغز درون هسته را خارج کنید و در یک ظرف بریزید. مغزهای خشک شده هسته انبه را پودر کرده و با مقداری آب مخلوط کنید. آب را کم کم اضافه کنید تا یک خمیر شکل بگیرد. به این خمیر کره هسته انبه گفته می شود.

عصرایران

بی توجه نباشیم؛ ۱۳ نشانه سرطان در مردان

بسیاری از سرطان‌ها در بدن با یک تغییر خیلی کوچک خود را نشان می‌دهند که مرتبط با یک خطر بزرگ برای سلامتی هستند. اگر به این نشانه‌ها توجه کنیم، می‌توانیم به موقع درمان را شروع کنیم. در ادامه با معرفی این ۱۳ نشانه، شما را همراهی می‌کند.

۱. درد به هنگام ادرار کردن

اگر در هنگام ادرار کردن درد احساس می‌کنید و در ادرار خود خون می‌بینید فوری با یک دکتر مشورت کنید. وجود درد در اندام‌های تناسلی را جدی بگیرید و به یک دکتر اورولوژ مراجعه کنید. این درد از وجود لخته خون در مجاری ادراری یا بیضه‌ها خبر می‌دهد که منجر به سرطان پروستات می‌شود.

۲. هماتوسل (بیماری‌های بیضه)

مردان باید با بدن خود آشنا باشند و تغییرات را متوجه شوند. تنها خودمان هستیم که می‌توانیم خیلی زود بیماری را شناسایی کنیم. هر تغییری مانند تغییر سایز، تورم و احساس سنگینی در بیضه‌ها را جدی بگیرید. چرا که ممکن است اینها، نشان از سرطان بیضه (رایج‌ترین سرطان بین مردان جوان و میانسال در آمریکا) باشند.

۳. تغییرات پوستی قابل توجه

اغلب مردان بالای ۵۰ سال، به علت سرطان پوستی جان خود را از دست می‌دهند. طبق گزارشات بنیاد سرطان پوستی آمریکا، مردان جوان بیشتر در معرض خطر ملانوم (سرطان پوست جدی) هستند. تغییرات قابل توجه مانند خال‌های برجسته و مایع دار، التهاب‌های پوستی و تغییر رنگ ناگهانی از دسته نشانه‌هایی هستند که باید به آن‌ها توجه کنید.

۴. آفت یا درد در دهان

اگر متوجه آفتی در دهان شدید که خوب نمی‌شود یا دردی که در حول دهان جا به جا می‌شود، به دکتر مراجعه کنید. لکه‌های قرمز و سفید در لثه و زبان یا درد در لثه‌ها به هنگام جویدن را جدی بگیرید. این‌ها نشانه‌هایی از سرطان دهان هستند.

۵. سرفه‌های مزمن

سرفه‌هایی که بیشتر از سه هفته و به طور وخیم ادامه دارند را با دکتر در میان بگذارید. به یاد داشته باشید علائمی مانند سرما خوردگی و آلرژی، اما در طولانی مدت، خبر از سرطان و مشکلات ریوی می‌دهند. گاهی اوقات به مرور زمان و عدم درمان این سرفه‌ها به برونشیت حاد تبدیل می‌شوند. در این زمان سرفه‌ها همراه لخته‌های خون هستند.

۶. خون در مدفوع

خون در مدفوع ممکن است نشان از همرویید (بواسیر یا خون‌شار) و شروع این بیماری باشد. همچنین این نشانه ممکن است خبر از سرطان روده بزرگ نیز بدهد. در صورت مشاهده به پزشک فلوشیب مراجعه کنید.

۷. دل درد و حالت تهوع

همیشه دل درد و حالت تهوع خبر از سرطان نمی‌دهند؛ ولی اگر این علائم را در طولانی مدت (۵ روز) احساس می‌کنید بهتر است به پزشک مراجعه کنید و آزمایشات اولیه را انجام دهید. این حالات نشان از زخم معده و در موارد حاد، خبر از سرطان خون، معده، لوزالمعده، مری، کبد یا سرطان روزه بزرگ می‌دهد.

۸. تب‌های مکرر

اگر به طور مکرر تب می‌کنید و هیچ علائم دیگری ندارید، در این‌باره نگران باشید. عفونت‌های خونی و در بدترین حالت، سرطان خون بر تعداد گلبول‌های سفید اثر می‌گذارند و واکنش بین گلبول‌ها و عفونت یا سلول سرطانی در خون، موجب تب‌های مکرر می‌شوند.

۹. درد گلو به هنگام قورت دادن

در بسیاری از موارد، درد گلو به علت سرماخوردگی و آنفولانزا است. در این صورت نیازی نیست نگران باشید و تنها باید دارو‌هایی که پزشک توصیه می‌کند، مصرف کنید؛ اما اگر این گلو درد طی هفته‌ها ادامه دارد و به مرور زمان بدتر می‌شود نشان از سرطان روده، حنجره یا معده دارد.

۱۰. کبودی بی دلیل در بدن

کبودی بدن اغلب مورد نگران کننده‌ای برای ما نیست؛ ولی اگر به طور مکرر و بدون دلیل رخ بدهد باید توجه کنیم. این اتفاق به علت عدم توانایی حمل اکسیژن کافی در خون اتفاق می‌افتد که نشان از سرطان خون دارد.

۱۱. کاهش وزن بی دلیل

شاید در ابتدا برایتان خوشحال کننده باشد که بدون هیچ دلیلی وزن کم کنید؛ اما این موضوع نباید شما را از علت وزن کم کردن غافل کند. این مشکل (لاغری بدون دلیل رژیم یا ورزش) حاکی از بیماری سرطان لوزالمعده، مری، کبد یا روده بزرگ است.

۱۲. خستگی طولانی مدت

پایین بودن انرژی در این دوره و زمانه مسئله عجیبی نیست؛ ولی خستگی‌های مزمن و طولانی مدت (یک ماهه) بدون دلایلی مانند خستگی از کار یا بیماری نیاز به پیگیری دارد. سرطان خون و بافت‌های لنفاوی (لنفوم) علائمی این چنینی دارد.

۱۳. سر درد‌های مزمن

اگر میگرن ندارید و مرتب سردرد‌های مزمن دارید بهتر است به پزشک مرجعه کنید. همیشه سردردتان را با قرص‌های مسکن آرام نکنید و به دنبال دلیل اصلی بگردید. سردرد مزمن نشان از تومور مغزی دارد که به رگ‌های عصبی و خونی سر فشار می‌آورد.

منبع: دِ هلثی