فواید و مضرات مصرف روزانه چای

 اگر همین حالا که در حال خواندن این مطلب هستید جرعه جرعه از لیوان چایی تان هم می نوشید، باید بدانید که با این کار در واقع به همه ی اندام های بدن تان کمک می کنید. چای سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که از بدن در برابر انواع بیماری ها محافظت می کنند. با این حال چای هم مانند هر ماده ی غذایی دیگری در کنار فوایدش، عوارضی هم دارد. در ادامه می خواهیم ببینیم مصرف روزانه چای چه تأثیری بر بدن دارد.

 با فواید و مضرات مصرف روزانه چای آشنا شوید

۱- ریسک بروز بعضی ها سرطان ها کاهش پیدا می کند

تحقیقات نشان داده میان آنتی اکسیدان ها و عناصر موجود در چای و کاهش ریسک بروز بعضی سرطان ها از جمله سرطان های پوست، پروستات، پستان و ریه ارتباط وجود دارد. به علاوه، هر یک از انواع چای، بر سرطان های مختلفی تأثیر دارند.

۲- سلامت پوست حفظ می شود

مصرف منظم چای سیاه می تواند ریسک ابتلا به سرطان پوست را به میزان چشمگیری کاهش می دهد. جالب آنکه نحوه ی آماده سازی چای هم تأثیرات متفاوتی بر این مسأله دارد. چای سیاه داغ برای کارسینوم سلول-سنگفرشی، یکی از انواع سرطان پوستف مفید است. تحقیقات نشان داده چای داغ مفیدتر از چای سرد است و مدت زمان دم کشیدن آن هم مهم است.

۳- ریسک ابتلا به دیابت کاهش پیدا می کند

مصرف روزانه ی چای سیاه با کمک به کنترل قند خون بعد از وعده های غذایی می تواند، ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش دهد. تحقیقات نشان داده چای سیاه می تواند قند خون را بعد از خوردن مواد غذایی حاوی ساکارز پایین آورد.

۴- دندان ها استحکام بیشتری پیدا می کنند

گرچه نوشیدن جرعه جرعه ی چای در طول روز می تواند دندان ها را تحت فشار قرار دهد، اما شاید ارزش فواید آن را داشته باشد. طبق تحقیقات، چای سبز خواص ضد باکتری ای دارد که از میزان باکتری های عامل پوسیدگی در دهان می کاهد. مصرف روزانه ی چای سبز می تواند از شدت پوسیدگی های دندانی هم بکاهد.

با فواید و مضرات مصرف روزانه چای آشنا شوید

۵- سلامت قلب حفظ می شود

خواص ضد التهابی چای می تواند به عروق خونی آرامش ببخشد و آن ها را پاکسازی کند، مسأله ای که باعث می شود فشار کمتری به قلب وارد شود. کاتچین موجود در چای، التهاب را کاهش می دهد و به این ترتیب جلوی تشکیل پلاک در شریان های حیاتی بدن را می گیرد. پزشکان توصیه می کنند برای برخورداری از فواید چای برای قلب، روزانه ۳ فنجان چای سیاه بنوشید.

۶- ریسک ابتلا به آلزایمر می تواند کاهش پیدا کند

مصرف چای سبز می تواند ما رو در برابر تأثیرات اضطراب و احتمال بروز بیماری آلزایمر مقاوم کند. پلی فنول های موجود در چای سبز جلوی صدمه دیدن سلول ها را می گیرد.

۷- وضعیت خواب بهبود پیدا می کند

اگر شب ها دائماً غلت می زنید و خواب خوبی ندارید، قبل از خواب یک فنجان چای بنوشید. مصرف چای های درمانی منطقه ی آسیای شرقی، می تواند بی خوابی را بهبود ببخشد. تحقیقات نشان داده نوشیدن چای می تواند کیفیت خواب و زندگی را در کسانی افزایش دهد که از نوع خفیف تا متوسط بی خوابی رنج می برند.

۸- ممکن است توجه و هوشیاری افزایش پیدا کند

کافئین موجود در چای می تواند توجه و هوشیاری را افزایش دهد. تیانین نوعی اسید آمینه است که تقریباً منحصر به چای است (به استثنای نوعی قارچ خوراکی به نام Bay bolete). این ماده احتمالاً به این طریق توجه را افزایش می دهد که به مغز آرامش می بخشد اما در زمانی که نیاز به تمرکز باشد، آن را فعال می کند. اگر متوجه شده اید که تمرکز پایینی دارید، سعی کنید قبل از شروع به کار یک فنجان چای گرم بنوشید.

با فواید و مضرات مصرف روزانه چای آشنا شوید

۹- سرعت سوخت و ساز بدن افزایش پیدا می کند

کافئین موجود در چای هم به افزایش هوشیاری کمک می کند و هم سرعت سوخت و ساز و چربی سوزی در بدن را افزایش می دهد (این فرآیند را به ۱۰۰ کالری در روز می رساند). با این حال مراقب باشید که در مصرف کافئین زیاده روی نکنید. یک فنجان چای سبز نزدیک به ۴۰ میلی گرم کافئین در خود دارد. پزشکان توصیه می کنند مقدار کافئینی که روزانه مصرف می کنید بیشتر از ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم نباشد.

۱۰- ممکن است جذب آهن مختل شود

کاتچین موجود در چای می تواند توانایی بدن در جذب آهن را تحت تأثیر قرار دهد. این بدان معنی است که حتی اگر به اندازه ی کافی هم مواد غذایی حاوی اهن مصرف کنید، قادر به جذب فواید آن ها نخواهید بود و دچار کم خونی خواهید شد. گرچه بیشتر افرادی که از سلامت جسمی برخوردارند دچار این مشکل نمی شوند، اما آن دسته از کسانی که از کمبود آهن یا کم خونی رنج می برند، باید از مصرف زیاد چای سبز خودداری کنند. این مسأله در مورد کودکان، زنان باردار و هر فردی که سابقه ی بیماری کلیوی داشته باشد هم صدق می کند.

۱۱- ریسک خونریزی می تواند افزایش پیدا کند

مصرف زیاد چای به صورت روزانه می تواند ریسک خونریزی بر اثر یک خراش جزئی یا ضربه را در شما بالا ببرد. این مسأله شما را مستعد کبودی می کند. پزشکان به بیماران توصیه می کنند، از ۲ تا ۳ هفته قبل از عمل جراحی، مصرف چای را کنار بگذارند.

۱۲- ممکن است داروها بی اثر شوند

گرچه چای از فواید بی نظیر و فراوانی برخوردار است اما اگر دارویی مصرف می کنید، حتماً در مورد نوشیدن روزانه ی چای با پزشک خود مشورت کنید. کاتچین موجود در چای می تواند با بعضی داروهای مخصوص قلب و فشار خون تداخل ایجاد کند.

با فواید و مضرات مصرف روزانه چای آشنا شوید

چقدر چای باید بنوشیم؟

در مورد اینکه هر روز چقدر باید چای بنوشیم، پژوهش های علمی پاسخ های متفاوتی ارائه کرده اند. مسأله این است که چطور بدون اینکه در مصرف کافئین زیاده روی کنیم، بیشترین بهره را از فواید چای ببریم. بعضی پزشکان توصیه می کنند، برای اینکه بیشترین فایده را از خواص بی نظیر چای سبز ببریم، بهتر است ۳ تا ۵ فنجان از آن بنوشیم.

کدام نوع چای از همه سالم تر است؟

هنگام انتخاب چای از چای های شیرین شده پرهیز کنید. بعضی چای های طعم دار گرچه هیچ کالری ای ندارند، اما در آن ها از شیرین کننده های مصنوعی و مواد نگه دارنده استفاده شده است. بنابراین بهتر است چای را خودتان دم کنید تا آنکه از چای های کیسه ای و آماده استفاده کنید. هر چه برگ های چای بیشتر فرآوری شده باشد، کاتچین موجود در چای تأثیرگذاری کمتری دارد. چای سبز حداقل فرآوری را داشته و در میان انواع چای، بیشترین فایده را برای سلامتی دارد.

هر روز چای بخورید

برای عمده ی افراد بزرگسالی که از سلامت جسمی برخوردارند، چای گزینه ی سالمی محسوب می شود. به طور کلی، کسانی که به طور مرتب چای سبز می نوشند سالم تر از کسانی هستند که این عادت را ندارند. چای نوشیدنی بسیار سالمی است و تنها در صورت زیاده روی در مصرف آن است که مضراتی دارد.

منبع: روزیاتو

سریع‌ترین راه حل برای درمان تیغ ماهی در گلو

خوردن ماهی همیشه جزو یکی از کارهای سختی است که بعضا از زیرش در می روند و اینطور نشان می دهند که اصلا تمایلی به خوردن ماهی ندارند اما غافل از آنکه این افراد از ترس تیغ‌های ماهی و اینکه شاید در گلویشان گیر کند از غذای مقوی و بی نظیر فاصله می گیرند، اما یک سوال؛ اگر تیغ ماهی در گلوی ما گیر کرد باید چه کار کنیم؟!

 

امروز قصد داریم تا سریع‌ترین راه حل برای درمان گیرکردن تیغ ماهی در گلو را به شما معرفی کنیم.

 

هرگونه انسداد یا گیر کردن جسم خارجی در گلو و نای باعث خفگی می‌شود. این حالت معمولا وقتی اتفاق می‌افتد که غذا اشتبا‌ها از مجرای نای پایین می‌رود. در این حالت، درمان نیاز به یک واکنش سریع دارد.

 

همچنین گیر کردن استخوان‌های ریز و تیغ ماهی در گلوی کودکان و یا افراد دیگر یک رویداد رایج است، در این موارد نیز در صورت اشکال در تنفس فرد، باید برای رساندن فرد بیمار به بیمارستان شتاب کرد. لیکن راه حل‌هایی نیز برای درمان تیغ ماهی در گلو و همچنین در آوردن استخوان از گلو وجود دارد.

 

گیر کردن تیغ ماهی در گلو معمولا در لوزه یا چین‌های مخاطی اطرافش، قاعده زبان، مخاط حلق یا اپی گلوت، چین‌ها و فرورفتگی‌های قسمت عقب زبان، قسمت پشتی حلق و سینوس پری اتفاق می‌کند. گاهی اوقات تیغ ماهی در نسج به طرزی گیر می‌کند که سرش مشخص نیست و در این حالت پیدا کردنش برای دکتر سخت است.

 

بعضی وقت‌ها هم علت درد خراشی است و تیغ ماهی فقط گلو را زخمی کرده، این حالت بسیار شبیه وقتی است که تیغ ماهی در گلو گیر می‌کند. ماهی‌های شمال اکثراً تیغ‌های نرم و نازک تری داشته ٬ هرچند جدا کردن گوشت از تیغشان زحمت بیشتری دارد و اگر گاهی تیغی را با گوشت بخورید خطرش از ماهی‌های جنوب کمتر است. معمولاً تیغ ماهی‌های جنوب سفت و تیز‌تر است.

 

اگرچه ماهی‌های بزرگ جنوب تیغ‌های بزرگ تری دارند اما در این بین ماهی‌های کوچکی هم دارد که تیغشان کوچک‌تر است.

 

اقداماتی لازم هنگام قورت دادن تیغ ماهی در کودکان

 

خونسردی خود را حفظ کنید.

 

ابتدا مطمئن شوید کودک جسم را بلعیده و زیر پا‌ها، بالش، تشک یا دستش نیست. در اغلب اوقات، بلعیدنش هیچ علامتی ندارد و فقط شاهد توقف کوتاه مدت تنفس یا سخت شدن بلع غذا هستیم که نشان می‌دهد چیزی در گلو گیر کرده است.

 

به دنبال راه‌های خشن نباشید.

 

وقتی فرزندتان به سرفه افتاد یا دچار مشکلات تنفسی شد، باید سریع اقدام کنید، ولی کاری نکنید که عواقب خطرناک داشته باشد. به دنبال راه‌های خشنی مانند محکم زدن پشت کمر کودک نباشید و یا او را مجبور به استفراغ نکنید.

 

اگر موفق نشدید به به پزشک مراجعه کنید.

 

نحوه خارج کردن تیغ ماهی از گلو بزرگسالان

 

فرد را وادار به سرفه کردن کنید

 

برای در آوردن جسم خارجی از گلو باید از پشت دور کمرش را با دست چپ به شکل مشت جمع کرده و محکم بگیرید.

 

انگشت شست باید به طرف داخل بازشده باشد و مرکز قفسه سینه را فشار دهد. اکنون دست راست را محکم روی دست چپ قرار داده و با قدرت به طرف بالا و داخل فشار داده تا او سرفه کند تا آن جسم خارجی به بیرون پرتاب شود.

 

از نان خشک، موز و یا سیب زمینی آب پز کمک بگیرید.

 

باید لقمه‌های بزرگ نان خشک، یک موز و یا تکه‌هایی از یک سیب زمینی پخته بخورید تا شاید تیغ ماهی هنگام بلع غذا از گلو جدا شده و به همراه غذا بلیعده شود.

 

از شربت آبلیمو و عسل استفاده کنید.

 

یک راه دیگر نوشیدن شربت آب لیمو و عسل است. ببهتر است شربت آبلیمو و عسل را آهسته مزه مزه کرده و بنوشید. همچنین می‌توانید آن را غرغره کنید.

 

ترکیب دارچین و عسل غرغره کنید.

 

غرغره کردن ترکیب دارچین و عسل کمک می‌کند تا درد گلو کمتر شود.

 

آبلیمو و یا آب جوشیده همراه با سرکه غرغره کنید.

 

غرغره کردن محلول رقیق آب جوشیده و سرکه یا آب جوشیده و آبلیمو هم موثر است.

 

از جوشانده زیتون استفاده کنید.

 

یک راه خوب دیگر استفاده ازجوشانده زیتون است. چند عدد زیتون را با یک لیوان آب چند دقیقه بجوشانید سپس صافش کرده و آرام به حالت قاشق قاشق آن را بخورید. استفاده از این جوشانده تیغ ماهی را نرم می‌کند.

 

کم کردن درد

 

یک لیمو ترش را از نصف کرده و بعد آبش را بمکید. این کار تیغ را نرم کرده و سریع احساس راحتی می‌کنید.

 

گاهی اوقات این کار‌ها نتیجه‌ای ندارد و دیگر باید به پزشک مراجعه کنید.

 

توجه کنید که ممکن است تیغ ماهی از گلو خارج شده باشد اما چون گلو را زخم کرده جایش احساس سوزش کنید وفکر کنید تیغ هنوز آن جا است. وقتی نزد پزشک ببوید او ابتدا برای خارج کردن و درمان تیغ ماهی گلو تان را معاینه می‌کند.

 

چنانچه پزشک بتواند آن را به صورت سرپایی خارج می‌کند، ولی وقتی که تیغ مشخص نباشد و شما احساس درد کنید، پزشک برایتان عکس رادیولوژِی و سی تی اسکن و حتی MRI از گلو را می‌نویسد تا مطمئن شود.

 

اگر واقعا مشخص شود تیغی گیر کرده با جراحی و بیهوشی آن را از گلو خارج می‌کنند. به گفته پزشکان و متخصصان گوش و حلق و بینی ٬ تیغ‌های ظریف در گلو اگرچه با درد همرا باشد اما خطری نداشته و قابل جذب است.

روزپلاس

بهترین ترفندهای آرایشی خانگی

امروزه آرایش کردن و آراسته بودن اهمیت زیادی پیدا کرده است و همه سعی می‌کنند ظاهر زیباتری داشته باشند. اگر اهل آرایش باشید حتما قیمت بالای لوازم آرایشی اطلاع دارید و می‌دانید که لوازم آرایشی لوکس و باکیفیت قیمت بالایی نیز دارند. امروز می‌خواهیم چند ترفند آرایشی به شما یاد بدهیم که کمک می‌کند در هزینه‌ها به طرز قابل توجهی صرفه جویی کنید و لوازم آرایشی را که فکر می‌کنید دیگر به درد نمی‌خورند دوباره بازسازی کنید! به این ترتیب میتوانید با کمترین هزینه آرایشی ساده و زیبا داشته باشید. خوبی این ترفند‌های آرایشی این است که بسیار ساده هستند و به راحتی می‌توانید آن‌ها انجام دهید؛ بنابراین لازم نیست آرایشگر حرفه‌ای باشید تا این ترفند‌های آرایشی به کارتان بیاید. این ترفند‌ها برای هرکسی است که آرایش می‌کند و آراسته بودن را دوست دارد.

مداد چشمتان را به خط چشم ژله‌ای تبدیل کنید!

بهترین ترفندهای آرایشی خانگی

آرایش چشم یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین هاست و تاثیر بسیار زیادی در چهره شما دارد. بسیاری از خانم‌ها یک مداد چشم و یک خط چشم دارند و هر از گاهی از هرکدام استفاده می‌کنند. حتما می‌دانید که خط چشم و مداد ژله‌ای به دلیل نرم و روان بودن خطی صاف‌تر و تمیزتر ایجاد می‌کنند و آرایش چشمتان را حرفه ای‌تر و زیباتر نشان می‌دهند. اما ما به شما می‌گوییم که لازم نیست دوبار پول بدهید و با یک ترفند آرایشی می‌توانید مداد چشمتان را به خط چشمی ژله‌ای و روان تبدیل کنید. برای این کار کافیست مداد چشمتان را کمی روی شعله فندک بگیرید و گرم کنید. بعد ۱۵ ثانیه صبر کنید تا کمی خنک شود و باعث اذیت شدن چشمانتان نشود. حرارت باعث می‌شود مداد چشم خشک شما تبدیل به یک مداد ژله‌ای روان شود که با آن می‌توانید خط چشمی صاف و بی نقص بکشید. همین کار را می‌توانید در مورد خط لب نیز انجام دهید و خط لبی صاف و حرفه‌ای داشته باشید.

ریمل خشک شده تان را دوباره قابل استفاده کنید!

بهترین ترفندهای آرایشی خانگی

خشک شدن ریمل یکی از معضلاتی است که هر خانمی با آن مواجه شده است. گاهی پول زیادی بابت ریمل می‌دهیم و بعد از مدتی ریمل خشک و غیرقابل استفاده می‌شود. ریملتان را دور نیندازید! ما به شما ترفندی یاد می‌دهیم که ریمل خشک شده شما دوباره مثل روز اول بشود و تا مدت‌ها بتوان از آن استفاده کرد. ریمل را داخل یک لیوان آب گرم قرار دهید و بگذارید چند دقیقه‌ای باقی بماند. اگر عجله دارید و وقت این کار را ندارید هم می‌توانید کمی قطره چشم (۴-۵ قطره) داخل ریمل بریزید و تکان بدهید و دوباره از ریملتان استفاده کنید.

BB کرم خانگی بسازید!

احتمالا تا به حال نام بی بی کرم را شنیده اید. این کرم‌ها که به شدت محبوب شده اند ترکیبی از کرم مرطوب کننده، کانسیلر و گاهی ضدآفتاب هستند. اما شما می‌توانید خودتان بی بی کرم بسازید و هزینه اضافه بابت خرید کرم ندهید. پشت دستتان کمی کانسیلر بریزید و بعد کمی کرم مرطوب کننده به آن اضافه کنید و با انگشت ترکیب را با هم مخلوط کنید. اگر به نظرتان لازم است باز هم کرم مرطوب کننده اضافه کنید و تا به دست آمدن ترکیب دلخواه این کار را ادامه دهید. کرم‌ها را خوب با هم ترکیب کنید تا ترکیبی یکدست به وجود بیاید. بعد بی بی کرم خانگی و دست سازتان را روی پوستتان استفاده کنید و از نتیجه شگفت انگیز آن لذت ببرید.

مژه‌های بلند و زیبا با روغن زیتون!

بهترین ترفندهای آرایشی خانگی

بله، برای اینکه مژه‌های زیبا و بلند داشته باشید از روغن زیتون استفاده کنید! استفاده از روغن زیتون مطمئنا یکی از بهترین ترفند‌های آرایشی است و نتیجه شگفت انگیزی خواهد داشت. روغن زیتون باعث تقویت ریشه مژه‌ها می‌شود و با استفاده مداوم از آن، مژه‌هایی محکم و سالم خواهید داشت. به مدت یک الی دو هفته هر شب با فرچه‌ای تمیز کمی روغن زیتون به مژه هایتان بمالید و بعد از این مدت نتیجه فوق العاده آن را روی مژه هایتان ببینید و لذت ببرید.

رژ لب شکسته تان را تعمیر کنید!

بهترین ترفندهای آرایشی خانگی

این هم یکی دیگر از معضلاتی است که ممکن است برای همه پیش آمده باشد. بار‌ها شده که رژ دوست داشتنی و البته گران قیمتتان از دستتان می‌افتد و از وسط دو نیم می‌شود و می‌شکند! در این جور مواقع معمولا فکر می‌کنیم کاری از دستمان برنمی آید و رژ لب را دور می‌اندازیم. اما دست نگه دارید! به کمک یکی از بهترین ترفند‌های آرایشی می‌توانید رژ لب عزیزتان را تعمیر کنید و دوباره از آن استفاده کنید. تکه شکسته را دقیقا روی رژ لب قرار دهید و بعد با فندک به مدت ۲۰ ثانیه محل شکستگی را گرم کنید. حرارت باعث می‌شود رژ لبتان نرم شود و تکه شکسته شده دوباره به رژ لب بچسبد.

ایران کوک

خوراکی‌هایی که هرگز نباید در یخچال گذاشت

برخلاف تصور ما که می‌توان مواد غذایی را برای مدت طولانی در یخچال نگهداری کرد، کارشناسان معتقدند قراردادن برخی خوراکی‌ها در یخچال موجب از بین رفتن طعم و مزه و در مواردی تغییر بافت آنها می‌شود.

 تصور همه ما از یخچال وسیله‌ای است که می‌توان مواد غذایی را برای مدت زمان طولانی در آن نگهداری کرد. این موضوع در مورد اکثر خوراکی‌ها واقعیت دارد چنانچه بدون یخچال قادر به نگهداری گوشت، محصولات لبنی و بسیاری از انواع مواد غذایی در خانه نیستیم. یخچال به راستی معجزه‌ای محسوب می‌شود که شیوه غذا خوردن خانواده‌ها را متحول ساخته است.

اما به تازگی مشخص شده است که برخی خوراکی‌ها تازگی خود را در یخچال از دست می‌دهند. همچنین برخی اوقات سرد کردن خوراکی‌ها طعم و عطر آنها را کاهش می‌دهد و تغییراتی نیز در بافت آن‌ها ایجاد می‌کند.

در این گزارش به چند خوراکی اشاره شده است که نگهداری آن‌ها در یخچال باعث می‌شود هرگز از چشیدن طعم واقعی آن‌ها لذت نبریم. این درحالی است که با نگهداری آن‌ها در دمای اتاق می‌توان از نابودی غیرعمدی بسیاری از مواد مغذی آن‌ها پیشگیری کرد.

سیب زمینی

بهترین روش برای نگهداری سیب زمینی، قرار دادن آن‌ها در یک مکان سرد و تاریک می‌باشد اما یخچال خیلی خنک است. سرمای یخچال نشاسته سیب زمینی را از بین می‌برد و بافت سیب زمینی را پودری می‌کند که خوردن آن خوشایند نیست. همچنین نشاسته سیب زمینی در یخچال به قند تبدیل می‌شود که بر طعم آن تاثیر می‌گذارد.

پیاز

از دیگر خوراکی‌هایی که نباید در یخچال قرار داد، پیاز است. پیاز در یخچال سریعتر از محیط درون اتاق فاسد می‌شود. زمانی‌که پیاز در یخچال نگهداری شود خیلی سریع رنگ آن قهوه ای شده و بافت آن نرم می‌شود. بهترین مکان برای نگهداری پیاز قرار دادن آن در دمای اتاق و به دور از تابش نور خورشید است؛ اما زمانی‌که پوست پیاز کنده شود بهتر است که آن را در یک کیسه فریزر در قفسه سبزیجات یخچال نگهداری کرد.

سیر

وقتی سیر در یخچال قرار می‌گیرد طعم و رایحه خود را از دست می‌دهد؛ برای حفظ طعم و رایحه سیر باید آن را در یک ظرف خنک و خشک که هوا از آن عبور می‌کند قرار داد. پاکت‌های کاغذی نمونه خوبی برای نگهداری سیر هستند اما باز هم باید به یاد داشت زمانی‌که سر سیر بریده می‌شود این سبزی شروع به خراب شدن می‌کند. بنابراین باید آن را در عرض 10 روز مصرف کرد.

ملون ها

بهترین مکان برای نگهداری تمام انواع ملون ها مانند طالبی، هندوانه و گرمک، قرار دادن آن‌ها در دمای اتاق است. برخی تحقیقات نشان می‌دهند که قرار دادن ملون‌ها در یخچال خیلی سریع باعث از بین بردن محتوی آنتی اکسیدانی آنها می‌شود. بنابراین با نگهداری ملون‌ها در دمای اتاق اطمینان حاصل می‌شود که میوه سالمتری مصرف می‌کنید. با این حال باید توجه داشت که بعد از بریدن ملون‌ها باید آنها را در یخچال قرار داد و می‌توان آن‌ها را برای 3 یا 4 روز در یخچال نگهداری کرد.

 

عسل

عسل زمانی‌که در یخچال قرار می‌گیرد، ساختاری کریستالی مانند پیدا کرده و سفت می‌شود. بنابراین عملا غیر قابل استفاده می‌شود و دیگر طعم خوبی نخواهد داشت. اما با قرار دادن عسل در دمای اتاق می‌توان آن را برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد. همچنین در نظر داشته باشید عسل‌هایی که بر اثر نگهداری طولانی مدت سفت می‌شوند را می‌توان با انداختن شیشه آن‌ها در آب گرم دوباره نرم کرد.

 

نان

نان در کل فاسد شدنی است و زود کپک می‌زند . برخی افراد برای جلوگیری از کپک زدن نان، آن را در یخچال می‌گذارند اما نگهداری نان در یخچال باعث می‌شود خشک و سفت شود و دیگر خوشمزه نباشد. بهترین روش برای نگهداری نان، قرار دادن آن در جا نانی و مصرف کوتاه مدت آن است اما اگر مجبورید که نان را برای مدت زمان طولانی‌تری نگهداری کنید، بهتر است آن را در فریزر قرار داده و بعد در توستر گرم و مصرف کنید

آجیل ها

نگهداری آجیل‌ها در یخچال باعث می‌شود روغن آن‌ها ترش نشود و درنتیجه طول عمر بیشتری پیدا کنند اما با قرار دادن آجیل‌ها در یخچال، طعم و مزه آن‌ها از بین می‌رود و بو و رایحه یخچال و سایر مواد غذایی که در آن هست را به خود می‌گیرند.

بهترین روش برای نگهداری آجیل‌ها، قرار دادن آن در ظرف دردار است که هوا در آن نفوذ نکند. اما برای احیای آجیل‌هایی که در یخچال قرار گرفته‌اند، بهتر است قبل از مصرف آن‌ها را در یک ماهی تابه خشک، تفت داد.

 

قهوه

اگر از افراد طرفدار قهوه هستید، حتما می‌دانید که تفاوت زیادی میان یک قهوه خوب و بد وجود دارد. قرار دادن قهوه در یخچال چه به صورت دانه‌های قهوه و یا پودر قهوه باعث می‌شود که آب به خود جذب کند و در نتیجه قهوه خوب دم نکشد. بهترین روش برای نگهداری قهوه، قرار دادن آن در دمای اتاق و در یک ظرف در داری است که هوا در آن نفوذ نکند.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی هم از دیگر مواد غذایی است که نباید آن را در یخچال قرار داد زیرا سرد کردن گوجه فرنگی باعث می‌شود طعم و مزه خود را از دست بدهد و بافت آن نرم شود.

همچنین در صورتی‌که گوجه فرنگی‌ها نرسیده باشند باید آن‌ها را پشت یک پنجره آفتاب‌گیر قرار داد. اما اگر گوجه فرنگی‌ها بیش از حد رسیده باشند بهتر ست آن‌ها را پخت و بعد در یخچال نگهداری کرد.

سس تند

نگهداری سس‌های تند در یخچال ایرادی ندارد اما مقداری از طعم تند خود را از دست می‌دهند. از سوی دیگر واقعا نگهداری سس‌های تند در یخچال ضرورتی ندارد زیرا این سس‌ها مقادیر زیادی سرکه دارند که از رشد باکتری پیشگیری می‌کند.

کرم شکلات فندقی

مزه کرم شکلات فندقی بر روی نان تست یا میوه عالی است اما زمانی‌که ظرف کرم شکلات فندقی در یخچال گذاشته می‌شود، این کرم سفت شده و دیگر نمی‌توان آن را روی نان یا میوه مالید. همچنین نگهداری کرم شکلات فندقی در یخچال باعث از دست دادن طعم و مزه خاص آن می‌شود. در کل ظرف‌های باز نشده کرم شکلات فندقی را می‌توان برای مدت زمان دو ماه نگهداری کرد اما زمانی‌که در این شکلات باز می‌شود باید آن را در عرض یک ماه بدون آنکه در یخچال گذاشته شود، مصرف کرد.

سیب ها

سیب از دیگر میوه‌هایی است که نگهداری آن در یخچال باعث تغییر بافت آن می‌شود.

اگر دوست دارید سیب سرد مصرف کنید می‌توانید آن را در یخچال بگذارید اما واقعا نیازی به این کار نیست؛ در حقیقت نگهداری سیب در یخچال باعث می‌شود بافت ترد خود را از دست بدهد. سیب میوه زیبایی است که می‌توان آن را برای دو هفته بر روی میز یا کانتر آشپزخانه قرار داد اما اگر بعد از دو هفته تعدادی از سیب باقی ماند می‌توان آن‌ها را برای چند روز دیگر در یخچال قرار داد.

آوکادو

همه می‌دانیم که مصرف آوکادوی سفت یا خیل نرم اصلا خوشایند نیست بنابراین آوکادو را باید در دمای اتاق نگهداری کرد تا رسیده شود چرا که قرار دادن آن در یخچال مانع رسیدن این میوه می‌شود اما باید به خاطر داشته باشید که اگر آوکادویی بیش از حد رسیده بود باید آن را در یخچال قرار داد تا بتوان برای دو یا سه روز این میوه را نگهداری کرد.

میوه های هسته دار

میوه های هسته‌دار مانند شلیل، زردآلو، انبه، آلو، هلو مانند گوجه فرنگی در صورت نگهداری در یخچال رسیده نمی‌شوند و خواص غذایی آن‌ها از بین می‌رود.

نتیجه

در مجموع برای حفظ طعم و مزه و بافت مواد غذایی که در این گزارش به آن‌ها اشاره شد، بهتر است آن‌ها را درون ظرفی در دمای اتاق قرار داد اما توصیه می‌شود بعد از بریدن یا پخته شدن این مواد غذایی، آن‌ها را در یخچال نگهداری کرد.

امیدواریم که اطلاعات این گزارش بتواند به شما کمک کند که از طعم و مزه واقعی خوراکی‌های خود بیشتر لذت ببرید.

منبع: ایرنا

قرص فولیک اسید چیست و چه خاصیتی دارد؟

 فولیک اسید یا اسید فولیک یکی از مکمل‌هایی است که بسیاری از خانم‌ها در دوران بارداری و قبل از آن مصرف می‌کنند، در این مطلب به اطلاعات مهمی در این زمینه اشاره می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز، فولات و فولیک اسید اشکالی از ویتامین B. محلول در آب هستند. فولات به طور طبیعی در برخی مواد غذایی وجود دارد و فولیک اسید شکل ساختگی این ویتامین است. از سال ۱۹۹۸ فولیک اسید به برخی از غلات، آرد، نان ها، پاستا، کلوچه‌ها و بیسکویت‌ها افزوده شده است و افزودن آن به شکل یک قانون الزامی درآمده است.

مواد غذایی که به طور طبیعی سرشار از فولات هستند، عبارتند از: سبزیجات داری برگ سبز (مانند اسفناج، بروکلی و کاهو)، مارچوبه، بامیه، میوه‌ها (از جمله موز، ملون و لیمو)، لوبیا، قارچ، گوشت (مانند گوشت جگر و کلیه)، آب پرتقال و آب گوجه فرنگی.

فولیک اسید برای پیشگیری و درمان کمبود فولات در خون مصرف می‌شود. کمبود فولات در خون پیامد‌هایی دارد که عبارتند از: کم خونی و ناتوانی روده‌ها در جذب مواد مغذی که با مصرف فولیک اسید از بروز این پیامد‌ها نیز پیشگیری می‌شود. به علاوه فولیک اسید برای برخی شرایط دیگر که با کمبود فولات در ارتباط هستند هم مصرف می‌شود، شرایطی مانند کولیت اولسراتیو، بیماری کبد، مصرف الکل و دیالیز کلیه.

زنان باردار یا زنانی که قصد باردار شدن دارند، فولیک اسید مصرف می‌کنند تا از سقط جنین و نقص‌های مادرزادی مانند اسپینا بیفدا spina bifida پیشگیری کنند.

*اسپینا بیفدا spina bifida:مشکلی مادرزادی که بر اثر آن ستون فقرات و پشت نوزاد در دوران رشد به طور کامل بسته نمی‌شود.

برخی افراد برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ یا سرطان دهانه رحم قرص فولیک اسید مصرف می‌کنند. به علاوه این دارو از بروز بیماری قلبی و سکته مغزی پیشگیری می‌کند و همچنین ماده شیمیایی هموسیستئین homocysteine را کاهش می‌دهد. هموسیستئین نوعی آمیون اسید است که به عنوان یک واسطه در متابولیسم متیونین و سیستئین عمل می‌کند. بالا بودن هموسیستئین در خون خطر بروز بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.

فولیک اسید همچنین برای افراد مبتلا به فراموشی و آلزایمر، کم شدن شنوایی ناشی از افزیش سن، پیشگیری از بیماری‌های چشمی ناشی از فزایش سن، پیشگیری از کم شدن بینایی، پوکی استخوان، سندروم پای بیقرار (پرش پاها)، مشکلات خواب، افسردگی، درد اعصاب، درد عضلانی، ایدز، یک بیماری پوستی به نام ویتیلیگو vitiligo یا پیسی و یک بیماری ارثی به نام سندروم شکننده ایکس مصرف می‌شود.

به علاوه قرص اسید فولیک برای کاهش عوارض جانبی دارو‌هایی مانند لومترکسول lometrexol و متوترکسات methotrexate مصرف می‌شود.
برخی افراد نیز از فولیک اسید به طور مستقیم روی لثه‌های خود استفاده می‌کنند تا عفونت‌های لثه درمان شود. اسید فولیک معمولا در ترکیب با سایر ویتامین‌های گروه B. مصرف می‌شود.

فولیک اسید برای رشد بدن ضروری است. این دارو در تولید عامل ژنتیکی به نام DNA و عملکرد‌های دیگری در بدن دخیل است.

عوارض قرص فولیک اسید

فولیک اسید که به صورت خوراکی یا تزریقی مصرف می‌شود، برای اکثر افراد بی خطر است و عارضه جانبی زیادی ندارد. اکثر بزرگسالانی که به مقدار کمتر از ۱۰۰۰ میلی گرم از این دارو در روز مصرف می‌کنند، هیچ عارضه جانبی تجربه نمی‌کنند.

اگر اسید فولیک به صورت خوراکی و به میزان زیاد و برای مدت طولانی مصرف شود خطرناک خواهد بود. مقدار زیاد اسید فولیک منجر به بروز مشکلاتی می‌شود، از جمله:

گرفتگی شکم
اسهال
جوش‌های پوستی
اختلالات خواب
تحریک پذیری
آشفتگی
تهوع
مشکلات و آشفتگی معده
تغییر در رفتار
واکنش‌های پوستی
تشنج
گاز معده
هیجان و بیقراری

این نگرانی وجود دارد که مصرف فولیک اسید در طولانی مدت منجر به بروز عوارض جانبی جدی شود. به گفته محققان مصرف فولیک اسید به میزان ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میکرو گرم در روز در افرادی که مشکلات قلبی دارند، خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد. برخی بررسی‌های دیگر نیز حاکی از آن است که مصرف زیاد فولیک اسید خطر بروز سرطان‌هایی مانند سرطان ریه و سرطان پروستات را افزایش می‌دهد.

هشدار در زمان مصرف فولیک اسید

اگر فولیک اسید به شکل خوراکی و به میزان مناسب و به شکل درست در دوران بارداری و شیردهی مصرف شود، بی خطر ااست. مصرف میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید در دوران بارداری برای پیشگیری از نقص در زمان تولد مصرف می‌شوند.

فرایند‌هایی برای گشاد کردن شریان‌های تنگ شده (آنژیوپلاستی angioplasty)

مصرف فولیک اسید، ویتامین B۶ و ویتامین B۱۲ به شکل درون وریدی (تزریق به داخل رگ) یا به شکل خوراکی تنگی شریان‌ها را بدتر می‌کند. اسید فولیک نباید توسط افرادی که آنژیوگرافی می‌کنند مصرف شود.

سرطان

تحقیقات اولیه نشان داده اند مصرف روزانه بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میکروگرم فولیک اسید خطر بروز سرطان را افزایش می‌دهد؛ بنابراین افرادی که سابقه ابتلا به سرطان دارند، باید از مصرف میزان زیاد اسید فولیک اجتناب کنند.

بیماری قلبی

بررسی‌های اولیه نشان داده اند که مصرف فولیک اسید با ویتامین B۶ خطر حمله قلبی را در افراد مبتلا به سابقه بیماری قلبی افزایش می‌دهد.
کم خونی ناشی از ویتامین B۱۲
مصرف اسید فولیک ممکن است مانع بروز علائم کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B۱۲ شود و در نتیجه درمان این مشکل به تعویق خواهد افتاد.

اختلال تشنج

مصرف اسید فولیک به ویژه در دوز‌های بالا، ممکن است تشنج را در افراد مبتلا به ین اختلال بدتر کند.

«گاستریت» چیست و گریبانگیر چه کسانی می‌شود؟

یک متخصص گوارش گفت: شایع­‌ترین علت ورم معده باکتری هلیکوباکتر پیلوری است که حدود نیمی از مردم، به آن مبتلا می­ شوند.

«گاستریت» چیست و گریبانگیر چه کسانی می‌شود؟

 امیر علی سهرابپور، متخصص گوارش درباره گاستریت اظهار کرد: گاستریت یکی از مسائل گوارشی است و زمانی رخ می‌دهد که معده دچار التهاب یا عفونت خفیف در لایه مخاطی می‌شود و معمولا به دو حالت، ورم معده حاد و مزمن بروز می‌کند.

وی درباره علائم و نشانه‌های گاستریت گفت: معمولا با احساس ناخوشایند سوزش در شکم، درد، التهاب و سو هاضمه همراه است. گاستریت می‌تواند حتی منجر به سرطان معده هم شود. کسانی که از دارو‌های ضد التهابی برای دوره طولانی استفاده می‌کنند و یا مشکلات کبدی، کلیوی و یا ریوی دارند و همچنین افرادی که مواد غذایی با اسیدیته بالا مانند مرکبات استفاده می‌کنند، حتما در معرض ابتلا به این عارضه هستند.

سهرابپور در ادامه توضیح داد: معمولا عفونت باکتریایی توسط هلیکوباکتر معده ­ای است که موجب ورم معده می‌شود. شایع­‌ترین علت ورم معده، باکتری هلیکوباکتر پیلوری است که حدود نیمی از مردم، به آن مبتلا می­ شوند. این بیماری در مراحل اولیه، علائمی ندارد.

این متخصص گوارش گفت: نوع دیگر بیماری گاستریت آتروفیک به ورم معده خو د­ایمن معروف است که به دلایل ژنتیکی و ارثی سیستم ایمنی بدن، به سلول‌های مفید معده حمله می‌­کند. معمولا از زمان کودکی ورم معده آغاز می­ شود و به مرور زمان در صورتی که به آن توجه نشود ، به زخم معده تبدیل می‌شود.

وی درباره بهترین راه تشخیص بیماری اظهار کرد: آندوسکوپی بهترین روش معمول مورد استفاده برای تشخیص است؛ همچنین آزمایش خون و مدفوع هم نیز کمک کننده هستند.

سهرابپور درباره درمان گاستریت گفت: اگر پزشک بیمار مبتلا به گاستریت آتروفیک را تشخیص دهد، علائم و درمان در زنان و مردان یکسان خواهد بود. استثنا درمانی در زنان باردار است که دارو‌های خاصی را که معمولا برای از بین بردن این بیماری استفاده می‌کردند ، توصیه نمی‌شود

وی متذکر شد: اما گاستریت به ندرت عوارض خود را در زنان باردار ایجاد می‌کند، زیرا باعث بهبود تولید مخاط و مواد خاصی می‌شوند که از مخاط معده محافظت می‌کنند. بنابراین، در دوران بارداری، گاستریت را می‌توان با رعایت کردن رژیم غذایی و سبک زندگی درمان کرد.

متخصص گوارش در پایان گفت: هنگام درمان این بیماری، یک رژیم غذایی مخصوص به شما داده می‌شود. همچنین پزشک می‌تواند از دارو‌های خاص و مجامع ویتامین استفاده کند؛ در کنار رژیم غذایی و داروها، درمان شامل عدم رعایت دود و مصرف الکل می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران