گرمازدگی کودکان؛ چه بنوشند و چه بپوشند؟

خطر گرمازدگی را جدی بگیرید؛ شرایط آب و هوایی خاص یعنی گرمای شدید و دمای زیاد هوا، رطوبت بالای محیط و ‏وزش باد‌های سنگین در هوای گرم می‌تواند افراد را در معرض گرمازدگی قرار دهد.

به‌طور طبیعی بدن انسان زمانی که با گرما ‏مواجه می‌شود برای پیشگیری از گرم شدن شدید دمای داخلی خود، واکنش دفاعی تعریق را انجام می‌دهد. سیستم دفاعی بدن از ‏طریق عرق کردن سعی در دفع حرارت داخلی و خنک کردن اندام‌ها و سیستم‌های درونی بدن می‌کند.

با این حال زمانی که ‏دمای هوا گرم‌تر از حد طبیعی و نرمال شود، عمل تعریق به خوبی صورت نمی‌گیرد. در رطوبت بالای هوا، بدن شروع به داغ شدن ‏درونی می‌کند و کم‌کم شخص وارد فاز گرمازدگی می‌شود.

مشکل گرمازدگی در همه افراد می‌تواند اتفاق بیفتد؛ اما کودکان و ‏سالمندان به دلیل ضعف قوای دفاعی بدن بیشتر در معرض بروز گرمازدگی هستند.

گرمازدگی کودکان؛ چه بنوشند و چه بپوشند؟

همچنین افرادی که دارای شغل‌هایی هستند ‏که تایم زیادی را مجبورند بیرون از خانه و در هوای گرم و آفتاب شدید نیز باشند نیز ممکن است ناگهان و بدون آن‌که متوجه باشند ‏دچار گرمازدگی شوند. متاسفانه در روز‌های اخیر خبر تاسف بار مرگ کودک ٦ ساله در قم به دلیل گرمازدگی را داشتیم ‏که شاهدی بر خطر جدی گرمازدگی برای کودکان است. خبر مربوط به کودکی می‌شود که به دلیل ماندن حدود ٦ ‏ساعت در خودرو، گرمازده شد و باوجود تلاش پزشکان برای احیای علایم حیاتی، به دلیل این‌که زمان طولانی در گرمای شدید ‏قرار گرفته و تقریبا تمام اعضای داخلی بدنش دچار اختلال شده بود، بعد از ٣روز جان خود را از دست داد‎. ‎‏

همچنین خبر ‏دیگری که در روز‌های قبل آمد مبنی بر مرگ ناگهانی یک راننده کامیون در گرمای بندر امام خمینی (ره) بود که شاهد دیگری برای جدی ‏گرفتن خطر گرمازدگی در مناطق گرم و برای افرادی است که مدت طولانی را در فضای بیرون از خانه مشغول کار هستند. 

پیشگیری بهتر از درمان است

از بردن کودکان به محیط‌های گرم خودداری کنیم. در روز‌های گرم حتما خود و کودکان‌تان از مایعات بیشتری استفاده کنید، این مایعات ممکن است آب یا آبمیوه‌های طبیعی و میوه‌های مختلف مانند هندوانه و خربزه که سدیم و پتاسیم بالا دارند، باشد. با این میوه‌ها می‌توانید تا حدودی الکترولیت‌های ازدست‌رفته بدن را جبران کنید و مانع از گرمازدگی شوید.

در سایه باشید و از فضا‌های بسته و گرم اجتناب کنید. گاهی اوقات ممکن است به دلیل کارکردن بشدت سرگرم باشید و محیط اطراف نیز گرم باشد، در این حالت بدون آن‌که خودتان متوجه شوید، بدن آب خود را از دست می‌دهد و دچار اختلالات الکترولیتی می‌شود و یک‌مرتبه احساس می‌کنید دچار سردرد شده‌اید. این سردرد می‌تواند نشانه گرمازدگی باشد؛ بنابراین باید این علایم را جدی گرفت.

برای این‌که کودکان دچار گرمازدگی نشوند، به آن‌ها آموزش دهید که در هوای آفتابی و گرم هنگام فعالیت و بازی و قبل از آن، مقدار فراوانی آب بنوشند، حتی اگر احساس تشنگی نداشته باشند. از لباس‌هایی با رنگ‌های کرم یا رنگ‌های روشن استفاده کنند و پوشش زیاد نداشته باشند. فعالیت فیزیکی شدید در فضای بیرون را محدود به زمان قبل ازظهر و بعد از ساعت ٦ قرار دهید. به کودک آموزش دهید در صورت احساس گرمازدگی به جای خنک بیاید. همواره در گردش‌های بیرون منزل، آب کافی و بهداشتی همراه داشته باشید. مصرف میوه‌ها وسبزی‌ها نیز به دلیل داشتن آب فراوان توصیه می‌شوند.

اولین علامتی که در کودکان نشان‌دهنده گرمازدگی است، احساس خشکی در دهان و تعرق شدید در کودک است. پس از آن کودک دچار بی‌حالی می‌شود و طراوت خود را از دست می‌دهد. مخاط‌ها خشک می‌شود و کودک ممکن است دچار استفراغ شود. با مشاهده این علایم، باید فورا کودک را به مکان خنک ببرید و اگر کولر در دسترس شماست، در مقابل آن قرار دهید، اگر به کولر دسترسی ندارید، کودک را پاشویه کنید و جلوی پنکه و کوران باد قرار دهید. همچنین اگر کودک هوشیار است، مایعات به او بدهید.

گرمازدگی کودکان؛ چه بنوشند و چه بپوشند؟

اقدامات اولیه در گرمازدگی شدید و از دست دادن هوشیاری

کودک را به محل سایه منتقل کنید، اما مایعات به او نخورانید. والدین نباید یکدفعه به کودک مقدار زیادی آب خالص بنوشانند، زیرا یکباره آب وارد سلول‌های مغز می‌شود و ممکن است مشکلات دیگری در پی داشته باشد. اگر کودک شیرخوار است، بهترین نوشیدنی برای رفع کم‌آبی بدنش شیر مادر است، در غیر این صورت برای رفع گرمازدگی باید محلول ORS یا مخلوطی از آب و شکر یا آب‌نمک یا دوغ به او داد و از دادن آب خالص اجتناب کرد، سپس لباس‌های کودک را از تنش خارج کنید و او را در یک محل خنک بخوابانید.

اگر خارج از منزل در زیر آفتاب قرار دارید، یک محل سایه بیابید یا او را به یک محل خنک منتقل سازید. درمدتی که منتظر آمبولانس هستید، بدن او را با اسفنج یا پارچه نرمی که به آب سرد آغشته کرده‌اید، ماساژ داده او را جلوی پنکه بگذارید. می‌توانید از یک پنکه برقی استفاده کنید یا او را باد بزنید.

با او صحبت کنید و سعی کنید آرامش کنید. به او چیزی ننوشانید و علیرغم آن که ممکن است وسوسه شوید به او استامینوفن بدهید، باید بدانید که استامینوفن افزایش درجه حرارت بدن در اثر گرمازدگی را برطرف نمی‌کند. اگر کودک شما تنها علایم افزایش درجه حرارت بدن را دارد، ولی دچار گرمازدگی نشده است، او را به داخل منزل و درصورت امکان به اتاقی ببرید که کولر داشته باشد. مقدار زیادی شیر به او بخورانید و اگر ٤ ماه یا بیشتر دارد، کمی آب نیز به او بدهید. می‌توانید از حمام سرد نیز استفاده کنید. در تمام طول روز او را داخل منزل نگه دارید. اگر به نظر نمی‌رسد که علایمش سریعا برطرف شود، به بخش اورژانس یا پزشک مراجعه کنید.

گرمازدگی چیست و چگونه رخ می‌دهد

پدیده گرمازدگی به این صورت رخ می‌دهد که، ممکن است افراد بالغ برای مدت طولانی در معرض هوای گرم با دمای حدودی ٣٨ تا ٤٠ درجه یا بیشتر قرار گیرند و بدون آن‌که خود متوجه باشند، دچار گرمازدگی شوند. از طرفی براساس فعل و انفعالاتی که در بدن وجود دارد، گرما ایجاد می‌شود؛ انسان باید گرمای بدن خود را از دست بدهد. اگر چنین گرمایی در بدن بماند و محیط اطراف نیز گرم باشد، انسان با تبخیر آب بدن، خود را خنک می‌کند. درصورتی که گرمای هوا همچنان ادامه داشته باشد و آب بدن نیز برای مدت طولانی از بین برود، بدن دچار کم‌آبی و در نتیجه گرمازدگی در فرد می‌شود؛ بنابراین گرمازدگی در اثر ازبین‌رفتن مایعات بدن به وجود می‌آید. یکی از راه‌هایی که برای مقابله با گرمازدگی باید انجام داد، آن است که همواره آب بدن را تأمین کرده و از مایعات بیشتری در روز‌های گرم استفاده کنید، همچنین باید بتوانید خود را خنک نگه دارید.

در کودکان و افراد مسن ازدست‌دادن آب زودتر اتفاق می‌افتد، اما ممکن است دیرتر متوجه آن شوند. کودکان ممکن است نگویند تشنه هستند یا دیر‌تر ابراز تشنگی کنند و همچنین افراد مسن نیز به همین شکل هستند، بنابراین کودکان و میانسالان نیاز به مراقبت‌های بیشتری دارند.

زمانی که ٢‌درصد از آب بدن در اثر گرما از دست برود، فرد احساس تشنگی می‌کند؛ بنابراین احساس تشنگی نشانه آن است که فرد میزان زیادی آب از دست داده است. به همین دلیل توصیه می‌شود پیش از آن‌که دچار تشنگی شوید، مقدار زیادی آب بنوشید.

گرمازدگی کودکان؛ چه بنوشند و چه بپوشند؟

چگونه از کودک خود در مقابل گرما محافظت کنید؟

‏ کودکان یا نوجوانان زیادی هستند که در هوای گرم تابستان در فضای باز و زیر آفتاب بازی و ورزش می‌کنند. چنین شرایطی ‏خطر از دست رفتن آب و املاح بدن را بر اثر گرمازدگی زیاد می‌کند؛ گرمازدگی‌ای که خود را با علایمی، چون گرفتگی عضلات در ‏ساق پا، شانه یا شکم، خستگی، بی‌حالی و غش در اثر گرما نشان می‌دهد. در حالی که گرمازدگی از آن بیماری‌هایی است که ‏عوارض ناشی از آن با کمک روش‌های ساده قابل کنترل و درمان است، اما اگر در کودکان بی‌اهمیت تلقی شود، می‌تواند اثرات ‏جدی و خطرناک داشته باشد.

این موضوعی است که والدین باید به‌خوبی مراقب صدمات ناشی از آثار جانبی گرم‌ترین ‏فصل‌سال باشند. کودکان در مقایسه با بزرگسالان نسبت به آسیب گرمایی حساس‌ترند، زیرا سطح بدنشان نسبت به توده بدنی ‏بیشتر است و گرمای بیشتری نسبت به هر کیلوگرم وزن خود تولید می‌کنند. به بیان دیگر، میزان تعریق در بچه‌ها و پاسخ به ‏تشنگی در کودکان کمتر بوده و ممکن است طی فعالیت به میزان کافی آب مصرف نکنند. این عوامل موجب شده سریع‌تر در ‏معرض گرمازدگی قرار گیرند‎. ‎

کودکان خسته و بی‌حال از گرما

علایم گرمازدگی را هر پدر و مادری باید بشناسد و در صورت مشاهده این نشانه‌ها در فرزندش اقدامات لازم را برای رفع آثار ‏گرمازدگی انجام دهد. این علایم عبارتند از: تشنگی، خستگی، بی‌قراری، برافروختگی صورت، تعریق و گرفتگی عضلانی که در ‏صورت ادامه یافتن به سردرد، تهوع، استفراغ، سرگیجه، اختلال تعادل و درنهایت اختلال هوشیاری و هذیان منجر می‌شود‎.

گرمازدگی کودکان؛ چه بنوشند و چه بپوشند؟

نگذارید نوزادتان گرمازده شود

اگر نوزادی در منزل دارید باید دمای اتاق را در فصل گرم تابستان، بین ۲۲ تا ۲۶ درجه تنظیم کرده و از بیرون بردن او نیز در ‏روز‌های گرم تابستان تا حد امکان پیشگیری کنید‎. ‎‏ همچنین از قراردادن شیرخوار در خودرو به تنهایی به‌طور جدی خودداری ‏کنید. در صورت ضرورت خروج کودکان از منزل در روز‌های گرم باید به آنان میزان کافی مایعات خنک بنوشانید. لباس‌های ‏روشن، سبک و نخی آزاد به آنان بپوشانید‎. ‎فراموش نکنید که محدودیتی در زمینه حمام کردن کودک و شیرخوار در تابستان ‏وجود ندارد و می‌توان حتی هرروز این کار را انجام داد‎.

خوراکی‌های تابستانه به کودکان بدهید

در فصل تابستان با توجه به گرم بودن هوا نخستین و مهمترین نکته مصرف آب کافی است که برای تأمین آب بدن کودکان می‌توان ‏از آبمیوه طبیعی براساس ذائقه کودک استفاده کرد. استفاده از آبمیوه طبیعی تهیه شده در منزل از قبیل آب طالبی و آب ‏هندوانه بهترین نوشیدنی برای جایگزینی آب است. انواع میوه‌های تابستانه از قبیل هندوانه که‌درصد بالایی آب دارد و با توجه به ‏شیرین بودن مورد پسند بسیاری از کودکان است نیز توصیه می‌شود، اما از مصرف غذا‌های چرب و سنگین باید پرهیز کرد‎.

گرمازدگی کودکان؛ چه بنوشند و چه بپوشند؟

کودک را هرگز داخل اتومبیل تنها نگذارید

اگر کودک را مدت طولانی در محیط گرم اتومبیلی که تهویه مناسبی هم نداشته باشد، بگذارید ممکن است کودک دچار شوک و ‏گرمازدگی شود. حتی در چنین شرایطی احتمال دارد که علایم مغزی و اختلال هوشیاری در وی پدیدار و دچار تشنج شود. در این ‏صورت باید کودک را به‌سرعت به محیط خنک با تهویه مناسب منتقل کرد و پاهایش را از سطح بدنش بالاتر قرار داد و به مرکز ‏منتقل کرد‎.

در هنگام سفر و بازی بیشتر مراقب کودکان باشید

در فصل تابستان و در ساعات گرم روز تا حد امکان از مسافرت و بودن در هوای گرم اجتناب کنید. همچنین هنگام ظهر و در راه ‏در مکانی خنک‌تر توقف کنید. در طول سفر مایعات و میوه نیز به کودک بدهید. گرمازدگی ممکن است به صورت ناگهانی رخ ‏دهد و شما متوجه آن نشوید. ‏

در ساعات گرم روز به هیچ وجه کودکان نباید در محیط‌های خارج از خانه بازی کنند، هرچند معمولا پدر و مادر‌ها اجازه بازی به ‏کودکان خود را نمی‌دهند، اما باید بازهم بیشتر مراقب آن‌ها باشند. در مناطق و استان‌های جنوبی و گرم نیز به دلیل آن‌که در شب ‏نیز هوا گرم است، باید همواره از کودکان مراقبت کرد. ‏

منبع: روزنامه شهروند

طرز پاک کردن میگو و پخت آن

سوالی که برای بسیاری کدبانو‌های جوان وجود دارد این است که چگونه می‌توان میگو را تمیز کرده و بوی زهم آن را از بین برد و این بوی زهم برای چیست؟ میگو شامل سر، بدنه و دم است. قسمت بدنه آن مورد استفاده است، یعنی سر تا زیر گردن و دم آن قابل مصرف نیست.

 

طرز پاک کردن میگو و پخت آن

پاک کردن میگو

سر میگو با دست به راحتی جدا می‌شود، پوست آن نیز به راحتی برداشته می‌شود.

طرز پاک کردن میگو و پخت آن
رگی که در پشت میگو قرار گرفته بوی زهم آن را ایجاد می‌کند و باید آن را از میگو جدا کنیم. به وسیله چاقو پشت کمر میگو را برش نازکی می‌دهیم و آن رگ را جدا می‌کنیم. سپس شست وشو داده و در صافی می‌گذاریم تا آب آن کاملا گرفته شود. حالا میگو برای سرخ کردن یا پختن آماده است.

طرز پاک کردن میگو و پخت آن

روش‌های طبخ میگو

۱. روش پختن:
میگو‌ها را داخل یک صافی می‌گذاریم، درون قابلمه‌ای آب ریخته و روی شعله می‌گذاریم تا جوش بیاید. به هنگام جوشیدن مقداری سرکه و نمک داخل آن می‌ریزیم و میگو‌های داخل صافی را در آب جوش می‌ریزیم. مدت پخت میگو سه دقیقه است، زیرا بعد از آن سفت شده و قابل مصرف نیست.

۲. پن فراین کردن:
در این روش ابتدا میگو را آماده کرده و پشت کمر آن را برش بزرگ داده تا میگو کاملا باز شود و برای از بین بردن بوی زهم آن را آغشته به آبلیمو می‌کنیم و به وسیله نمک آن را خوش طعم کرده و برای سوخاری کردن از تخم مرغ و آرد استفاده می‌کنیم. سپس یک تخم مرغ را درون ظرفی مخلوط می‌کنیم و میگو را به آن آغشته کرده و داخل آرد می‌غلتانیم و سپس در روغن با حجم کم قرار می‌دهیم تا سرخ شود.

کدبانو

سرگرمی‌هایی که زندگی را شاداب‌تر می‌کند

 امروز می‌خواهم رشته پست‌هایی در مورد سرگرمی‌ها و عادت‌های مفید در زندگی را شروع کنم.

این سرگرمی‌ ها چیزهای عجیب و غریبی نیستند، همه ما کمابیش آنها را تجربه کرده‌ایم و می‌دانیم که بعد از انجامشان، حتی به صورت پراکنده و غیربرنامه‌ریزی شده، چقدر کیفیت زندگی‌مان بهتر می‌شود و شاداب‌تر خواهیم شد.

با این حال، چون این سرگرمی‌ها و عادت‌های خوب تداوم پیدا نمی‌کنند و برنامه‌ای برای متنوع کردن آنها و الزام خودمان به انجام مرتب آنها نداریم، رفته رفته فراموش می‌شوند.

ما گاهی آنها را به یاد می‌آوریم و افسوس می‌خوریم که چرا نمی‌توانیم به «خرده‌کارها» ادامه بدهیم.

این سری پست‌ها را دقیقا برای همین می‌نویسم: برای اینکه با هم مرور کنیم که در زندگی چه کارهای کوچک و چه سرگرمی های خوبی وجود دارند که از آنها غافلیم.

من اینها را دوست دارم که در غالب همین پست‌ها با شما مرور کنم و چک لیست من در زندگی شاید همین پست‌ها بشوند. شما هم می‌توانید به تناسب سلیقه خودتان در گوشی موبایل یا دفترچه یا هر جای دیگری فهرستی از سرگرمی‌های خوب را یادداشت کنید و خودتان را متعهد کنید که برنامه‌ای برای انجام آنها داشته باشید!

خب شروع می‌کنیم! قول بدهید که شما هم به من کمک کنید.

۱- هم‌صحبتی با آدم‌های مثبت‌اندیش

۱۰ سرگرمی خوب در زندگی روزانه که اگر به آنها عادت کنید، زندگی شاداب‌تری خواهید داشت

متاسفانه آدم‌های مثبت، بیشتر اوقات در پیرامون ما در اقلیت هستند. تا دلتان بخواهند ما با آدم‌های منفی و اهل شکوه و شکایت سر و کار داریم. مثلا آنهایی که هیچ خلاقیت و اهتمامی در زندگی ندارند و مرتب از کم بودن حقوق و دستمزد خود شکایت می‌کنند و شما را هم به فاز منفی می‌برند.

در مقابل آدم‌هایی هستند که استعداد خودشان و شما را می‌بینند، گوشزد می‌کنند و مرتب برای زندگی خود نقشه دارند و روحیه مثبتی ایجاد می‌کنند.

متاسفانه این دسته از آدم‌های مثبت همیشه به سادگی پیدا نمی‌شوند و گاهی برای هم‌صحبتی و گپ و گفت با آنها باید برنامه‌ای مثلا هفتگی بگذارید و از قبل وقت‌هایتان را با هم تنظیم کنید.

اما این کار واقعا می‌ارزد. چند ساعت در هفته وقت بگذارید و اثرات منفی آدم‌های دیگر را با این هم‌اندیشی‌ها بزدایید و از بین ببرید.

لطفا برای دیدن وخواندن مطلب بیشتر به ادامه مطلب برویید و بنده رو از نظرات سازنده خود بی نصیب نگذارید.

.

.

.

.

 

ادامه نوشته

میکروب معده چیست؟

هلیوباکتری یا میکروب معده، نوعی باکتری معده است. این موجودات ذره بینی می‌توانند وارد بدن شما شده و در دستگاه گوارش زندگی کنند. پس از چندین سال، باعث به وجود آمدن زخم معده یا زخم بخش بالایی روده کوچک می‌شوند.

میکروب معده چیست؟

میکروب معده چیست؟

برای برخی از افراد، عفونت ناشی از هلیوباکتر پیلوری باعث ابتلا به سرطان معده می‌شود. عفونت معده ناشی از میکروب معده (باکتری معده) شایع است. در حدود دوسوم جمعیت جهان این باکتری را در بدن خود دارند. برای اغلب افراد، این باکتری باعث به وجود آمدن زخم یا علائم دیگر نمی‌شود. در صورتی که این باکتری مشکلاتی را برای شما فراهم کرد، دارو‌هایی وجود دارد که باعث کشتن این میکروب‌ها و کمک به التیام درد و زخم می‌شوند. با دسترسی بیشتر افراد به آب سالم و بهداشت، افراد کمتری نسبت به قبل به این باکتری معده مبتلا می‌شوند.

پس از ورود هلیوباکتری به بدن، به غشای معده حمله می‌کند، غشای معده از شما در برابر اسیدی که بدن برای هضم غذا استفاده می‌کند، محافظت می‌کند. وقتی باکتری معده آسیب قابل توجهی به غشای معده وارد کرد، اسید می‌تواند وارد غشا شود و باعث به وجود آمدن زخم معده گردد. زخم معده موجب خونریزی، عفونت و جلوگیری از حرکت غذا در دستگاه گوارش می‌شود.
علت میکروب معده، غذا، آب یا ظرف آلوده می‌باشد. این بیماری در کشور‌ها یا جوامعی که فاقد سیستم فاضلاب مناسب هستند یا آب سالمی ندارند بیشتر شایع است. همچنین باکتری معده از طریق تماس با بزاق یا مایعات دیگر بدن فرد مبتلا به آن قابل سرایت است.

میکروب معده چیست؟

میکروب معده در کودکان شیوع بیشتری دارد و بسیاری از افراد در دوران کودکی به این بیماری مبتلا می‌شوند، اما این باکتری به بزرگسالان نیز قابل سرایت است. این باکتری‌ها برای سالیان زیادی در بدن زندگی می‌کنند و در اغلب موارد افرادی که مبتلا به آن‌ها می‌شوند دچار زخم معده و علائم دیگر نمی‌شود. پزشکان به طور قطع نمی‌دانند که چرا تنها تعدادی از افراد پس از ابتلا به میکروب معده، زخم معده و ... می‌گیرند.

علائم و نشانه‌ها

در صورتی که زخم معده دارید، درد شدید یا خفیفی را در شکم خود احساس می‌کنید. این درد‌ها موقتی هستند، اما وقتی معده شما خلی است، مثلا بین وعده‌های غذایی یا در نیمه شب، این درد اغلب بیشتر حس می‌شود. این درد می‌تواند بین چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد. پس از غذا خوردن، نوشیدن شیر یا مصرف آنتی اسید درد تا حدودی تسکین پیدا می‌کند. علائم دیگر زخم معده ناشی از میکروب معده شامل موارد زیر می‌شود:

- نفخ

- آروغ

- فقدان احساس گرسنگی

- تهوع

- استفراغ

- کاهش وزن بدون دلیل مشخص

میکروب معده چیست؟

زخم‌ها باعث خونریزی معده یا روده می‌شود که برای سلامتی شما خطرناک است. در صورت داشتن یکی از علائم زیر، سریعا به پزشک مراجعه کنید:

- مدفوع خونی، تیره را قرمز رنگ

- احساس خستگی بدون دلیل خاصی

- رنگ پریدگی پوست

- استفراغی که دارای خونی است و شبیه قهوه آسیاب شده می‌باشد.

- دل درد شدید

عفونت هلیوباکتری ممکن است منجر به سرطان معده شود. هر چند که این امر چندان شایع نیست. اگر علائم زخم معده را نداشته باشید، پزشک وجود هلیکوباکتر پیلوری را مورد آزمایش قرار نمی‌دهد. اما اگر اکنون یا در گذشته این علائم را داشته اید، بهتر است آزمایشاتی روی شما صورت بگیرد. دارو‌هایی مثل دارو‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی نیز می‌توانند باعث آسیب رساندن به غشای معده شما شوند؛ بنابراین بهتر است متوجه شوید که چه چیزی باعث بوجود آمدن علائم شما می‌شود تا درمان مناسب برای بهبود آن‌ها تجویز شود.

برای شروع کار، پزشک در مورد سوابق پزشکی، علائم و دارو‌هایی که مصرف می‌کنید سوالاتی را می‌پرسد. سپس معاینه فیزیکی انجام می‌دهد که شامل فشار دادن شکم برای بررسی ورم، التهاب یا درد می‌شود.

تشخیص

در ادامه روش‌های تشخیصی ابتلا به میکروب معده شرح داده می‌شود:

آزمایش تنفسی اوره:

شما نوشیدنی خاصی می‌نوشید که حاوی ماده اوره است. سپس داخل یک کیسه نفس می‌کشید و پزشک کیسه را برای آزمایش به آزمایشگاه می‌فرستد. در صورتی که میکروب هلیکوباکتری داشته باشید، باکتری معده، اوره را به دی اکسید کربن تبدیل می‌کند و آزمایشات آزمایشگاهی نشان می‌دهند که سطوح گاز در بازدم شما بیش از حد نرمال است. پزشک برای بررسی دقیق‌تر زخم معده شما، اقدامات زیر را انجام می‌دهد:

آندوسکوپی قسمت بالای معده و روده:

در بیمارستان، پزشک با استفاده از یک لوله که دوربین کوچکی به آن متصل است و آندوسکوپ نامیده می‌شود داخل معده و قسمت بالایی روده شما را مشاهده می‌کند. دز طول انجام این آزمایش، برای راحتی بیشتر دارو‌های مسکن برای شما تجویز می‌شود.

میکروب معده چیست؟

آزمایشات قسمت بالای معده و روده

در بیمارستان، مایعی را می‌نوشید که ماده‌ای به نام باریوم دارد و پزشک از شما تصویر اشعه ایکس می‌گیرد. مایع گلو و معده شما را می‌پوشاند و باعث می‌شود که در تصویر به خوبی مشخص باشند.

سی تی اسکن

سی تی اسکن یک آزمایش تصویربرداری با اشعه ایکس قدرتمند است که تصاویری با جزییات زیاد از داخل بدن شما عرضه می‌کند.

درمان

اگر به زخم معده مبتلا شده اید که ناشی از میکروب هیلکوباکتری معده است، درمان میکروب معده شما شامل کشتن میکروب ها، درمان غشای معده و پیشگیری از بازگشت زخم‌ها می‌شود. بهبودی فرد بین یک تا دو هفته طول می‌کشد.

پزشک احتمالا چند نوع دارو را برای شما تجویز می‌کند. این دارو‌ها از قرار زیر هستند:

* آنتی بیوتیک‌هایی مثل آموکسی سیلین، کلاریترومایسین، مترونیدازول، تتراسایکلین یا تینیدازول برای کشتن میکروب معده بدن. احتمالا باید دو دارو از این دسته مصرف کنید.
* دارو‌هایی که باعث کاهش میزان اسید معده می‌گردند. از جمله این دارو‌ها می‌تواند به پنتوپرازول یا رابپرازول اشاره کرد.
* اکسید بیسموت که در کنار آنتی بیوتیک‌ها به کشتن میکروب هلیکو باکتری معده کمک می‌کند، باعث انسداد هیستامین شیمیایی (که عامل تسریع در تولید اسید بیشتر توسط معده است) می‌شود. این دارو‌ها شامل فاموتیدین، نیزاتیدین یا رانیتیدین می‌شود.

درمان شما به این معناست که در هر روز باید حدود ۱۴ قرص یا بیشتر مصرف کنید و طول دوره درمان چند هفته است که شاید به نظر زیاد بیاید. اما باید هر چیزی که پزشک تجویز می‌کند را مصرف کنید و از دستورالعمل‌های او پیروی کنید. در صورتی که آنتی بیوتیک‌ها را فورا مصرف نکنید، باکتری معده شما نسبت به آن‌ها مقاوم می‌شود و در نتیجه درمان میکروب معده (عفونت ها) سخت‌تر انجام می‌شود. در صورتی که دارو‌ها شما را اذیت می‌کند، با پزشک در مورد روش‌های درمانی و نحوه کنترل عوارض جانبی مشورت کنید. یک ماه پس از اتمام دوره درمان، پزشک تنفس یا مدفوع شما را بار دیگر مورد آزمایش قرار می‌دهد تا مطمئن شود میکروب معده از بین رفته است.

پیشگیری

شما می‌توانید از ابتلا به عفونت میکروب هلیکوباکتری معده پیشگیری کنید. روش پیشگیری از این میکروب شبیه روش‌های پیشگیری از میکروب‌های دیگر است:

پس از رفتن به دستشویی و قبل از غذا خوردن دست‌های خود را بشویید. به کودکان خود نیز این کار را آموزش دهید.

میکروب معده چیست؟

از مصرف غذا یا آبی که سالم نیست، خودداری کنید.

از خوردن چیزی که به طور کامل پخته نشده است، خودداری کنید.

از خوردن غذایی که توسط افرادی که دست‌های خود را نمی‌شویند، تهیه شده، خودداری کنید.

اگرچه استرس، غذا‌های تند و مصرف دخانیات باعث بوجود آمدن زخم معده نمی‌شود، اما مانع از بهبودی سریع یا تشدید درد ناشی از زخم می‌شود. در مورد شیوه‌های مدیریت استرس، بهبود رژیم غذایی و در صورت استعمال دخانیات، نحوه ترک سیگار با پزشک مشورت کنید.

اغلب زخم‌های ناشی از میکروب هلیکوباکتر پیلوری پس از چند هفته درمان برطرف می‌شود. در صورتی که دچار زخم معده (از عوارض ابتلا به میکروب هلیکوباکتر معده) هستید، از خوردن دارو‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی برای تسکین درد خودداری کنید، زیرا این دارو‌ها به غشای معده آسیب وارد می‌کنند. در صورتی که به داروی مسکن نیاز دارید، از پزشک خود بخواهید تا مسکن مناسب را برای شما تجویز کند.

درمان میکروب معده معمولا آسان است و مشکلی را به وجود نمی‌آورد، اما در صورت بی توجهی به علائم آن ممکن است مبتلا به زخم معده یا روده شوید؛ بنابراین با بروز نشانه‌های ذکر شده در مقاله به پزشک مراجعه کنید تا در صورت تشخیص وجود باکتری معده، درمان لازم را برایتان تجویز کند.

منبع: ماهنامه پیام یاقوت

فواید شگفت انگیز نگهداری گل در خانه

گل ها از مظاهر زیبای طبیعت هستند. نگهداری از آنها در خانه نه تنها می تواند تاثیر چشمگیری بر زیبایی ظاهری خانه شما داشته باشد بلکه فواید سلامت جالب توجهی نیز ارائه می کند.

فواید شگفت انگیز نگهداری از گل در خانه
به نقل از "کر2"، ظاهر زیبا و رایحه خوش گل ها می تواند احساس آرامش را برای شما به ارمغان بیاورد. در ادامه با برخی فواید نگهداری از گل ها در خانه بیشتر آشنا می شویم.


بهبود خلق و خو

برخی مطالعات نشان داده اند که افراد تنها با نگاه کردن به گل های طبیعی هنگام صبح از احساس شادی و انرژی بیشتری برخوردار می شوند. و چرا نباید این گونه باشد؟ گل ها زیبا و جذاب هستند. اگرچه در بیشتر جوامع جنبه ای زنانه به گل ها داده شده است، اما هر فردی با هر جنسیت و در سنین مختلف می تواند از فواید بهبود خلق و خوی مرتبط با گل ها برخوردار شود. در واقع، آنها فرصتی برابر برای بهبود خلق و خو را ارائه می کنند.


کاهش اضطراب و افسردگی

چه در داخل یا خارج منزل، در اطراف گل ها بودن می تواند به طور قابل توجهی احساس اضطراب و افسردگی را کاهش دهد. پیاده‌روی طولانی در طبیعت به عنوان روشی مفید برای تقویت چشم انداز ذهنی در نظر گرفته می شود، اما نگهداری از گل و گیاه در خانه نیز می تواند فواید سلامت مشابه را ارائه کند. تنها نگاه کردن به طبیعت، مانند گل های طبیعی یا درختان می تواند به تسکین ذهن مشوش انسان و کاهش استرس کمک کند.


تقویت حافظه

حس بویایی و حافظه ما ارتباط نزدیکی در مغز دارند، بر همین اساس، بو کردن گل های طبیعی می تواند موجب یادآوری خاطرات به روشی که شود که تفکر روزانه قادر به انجام آن نیست. در یک مطالعه با حضور 100 فرد مسن، آنهایی که با گل های طبیعی در تماس بودند، عملکرد بهتری در آزمایش های حافظه و یادآوری خاطرات شخصی خود نسبت به آنهایی که این کار را انجام نمی دادند، نشان دادند. به نظر می رسد گل هایی با رایحه شیرین گزینه بهتری در این زمینه هستند.


تقویت خلاقیت

در یک مطالعه، افرادی که در دفتری پر از گل های طبیعی کار می کردند، تفکر نوآورانه‌تری را نشان داده و نه تنها ایده های بیشتری ارائه کردند، بلکه ایده های بکرتری نیز ارائه می کردند. همچنین، گل ها احساس راحتی بیشتر در محیط کار را ایجاد کرده و البته ظاهر زیباتری به دفتر کار بخشیده بودند.

عصر ایران

این میوه ها را حتما با پوست بخورید

باور می کنید اگر بگوییم پوست موز فقط برای زمین خوردن نیست؟ آیا می دانستید پوست کندن خیار و حتی کیوی پیش از مصرف آنها از جمله مهمترین اشتباهاتی است که مرتکب می شویم؟ اصلاً چرا انار و پرتقال را با پوست نخوریم؟! شاید با خواندن همین چند جمله از تعجب شاخ در آورده باشید اما بد نیست بدانید بررسی های اخیر محققان نشان می دهد پوست کندن بسیاری از میوه ها نه تنها خوب نیست بلکه ارزش غذایی آنها را نیز کاهش می دهد. البته مصرف پوست میوه ها شرایط ویژه ای دارد؛ مثلاً اینکه میوه باید خوب شسته شود و در محل مناسبی نگهداری شود. حالا اینکه چه میوه ای را با چه شرایطی با پوست بخوریم، سوژه اصلی این مطلب است. به گفته متخصصان تغذیه، استفاده از کودها و سموم شیمیایی و تجمع آنها در پوست میوه ها موجب نگرانی مصرف کنندگان و پرهیز از خوردن میوه ها با پوست می شود؛ موضوعی که تا حد زیادی واقعیت دارد و به همین دلیل است که خانواده ها باید در صورت امکان سراغ محصولات ارگانیک بروند تا میوه ها را بعد از یک شستشوی معمولی با پوست بخورند. البته روش هایی هم وجود دارند که به کمک آنها می توانیم از تمیز شدن میوه های غیر ارگانیک مطمئن شویم و بدون هیچ دردسری قانون «گاز باید زد با پوست» را رعایت کنیم.

این میوه ها را حتما با پوست بخورید

چرا میوه ها را با پوست بخوریم؟

در باور عموم پوست ضخیم میوه ها به علت تلخی، گس بودن و... قابل خوردن نیست؛ در صورتی که در میوه هایی مثل سیب، توت، انگور، گلابی، هلو، مزه پوست مشابه گوشت میوه است و به همین دلیل مصرف میوه با پوست امری عادی تلقی می شود. در عین حال، ارزش غذایی پوست میوه را می توان با قسمت های مختلف آن مقایسه کرد. حتی گاهی بیشتر ویتامین های میوه ها در پوست آنها نهفته است و بیشتر از گوشت میوه خاصیت دارد؛ به عنوان مثال پوست سیب، پرتقال و نارنگی حاوی فیبر و آنتی اکسیدان است و مصرف آن از بروز سرطان پیشگیری می کند. البته نمی توان به مردم توصیه کرد که هر نوع میوه ای را با پوست بخورند چرا که طعم بسیاری از میوه ها به ویژه پرتقال، نارنگی، موز، کیوی و انار با پوست اصلاً مطبوع نیست اما متخصصان توصیه می کنند یک پنجم میوه دلخواه تان را با پوست بخورید؛ حتی اگر مزه آن برایتان ناخوشایند باشد. از طرفی در بسیاری از مواقع عادت پوست کردن میوه ها به ذائقه افراد بر می گردد؛ به عنوان مثال در غذاهای محلی تایوانی و هندی از ترکیب موز (با پوست) و نارگیل استفاده می شود و یا ایرلندی ها برای طعم دار دسرها از کیوی استفاده می کنند؛ بدون اینکه پوست آن را جدا کنند. حتی ما ایرانی ها نیز برای طبخ بسیاری از غذاها مثل مرصع پلو سراغ پوست پرتقال می رویم. بنابراین به کمک تمهیداتی می توان از خواص ارزشمند پوست میوه ها بهره برد. این در حالی است که تعدادی از کارخانه های تولید آبمیوه صنعتی نیز برای بالا بردن کیفیت و ارزش غذایی محصولات شان در آخرین مرحله، آنتی اکسیدان استخراج شده از پوست میوه ها را تحت فرایند خاصی به آبمیوه اضافه می کنند.

حتی پوست موز بخورید!

بدون شک خوردن هیچ میوه ای با پوست به عجیبی موز نیست اما در صورتی که بتوانید یک هشتم این میوه را با پوست بخورید، احتمالاً دچار پیرچشمی و حتی افسردگی نمی شوید. حالا پرسش مهم این است که چطور پوست موز را از آلودگی های میکروبی پاک کنیم؟ بد نیست بدانید موز شسته شده پس از ۲۴ ساعت سیاه و خراب می شود به همین دلیل باید کمی پیش از مصرف، آن را با آب سرد و محلول ضدعفونی کننده میوه و سبزی بشویید و بعد از آبکشی با یک دستمال نخی تمیز خشک کنید. راستی یک نکته طلایی درباره پوست موز! برای سفید کردن دندان ها و براق کردن چرم و یا نقره هم می توانید از پوست موز کمک بگیرید. کافی است پوست موز را روی موضع مورد نظر بمالید و منتظر نتیجه خارق العاده باشید.

تندرستی پرتقالی

فرض کنید بدون پوست کندن پرتقال، آن را گاز بزنید! شاید کمی خنده دار به نظر برسد اما این، نتیجه تحقیقات اخیر متخصصان است که می گویند پوست پرتقال و نارنگی علاوه بر ویتامین A، ویتامین C، ویتامین های گروه B، مواد معدنی، کلسیم، سلنیوم، منگنز و روی حاوی ماده ای به نام لیمونین است که تاثیرات مضر اشعه فرابنفش خورشید را خنثی می کند؛ به طوری که خوردن یک قاشق چایخوری پوست پرتقال در طول هفته چه به صورت رنده شده و چه به صورت مربا احتمال ابتلا به سرطان پوست را تا ۳۰ درصد کاهش می دهد. بنابراین در طول هفته ۳ تا ۴ مرتبه پرتقال یا نارنگی بخورید و برش اول را با پوست امتحان کنید؛ نه به خاطر طعم آن بلکه به دلیل مبارزه با سرطان. باور کنید به امتحانش می ارزد!

خواص این لباس پشمی

شاید افرادی را سراغ داشته باشید که کیوی را با پوست می خورند اما احتمالاً تعداد آنها از انگشتان دست بیشتر نیست. متخصصان تغذیه می گویند ترکیبات مفید موجود در این پوست کرک دار با انواع باکتری های خطرناک مثل استافیلوکوک و ای کلای مبارزه می کنند و مانع از بروز بسیاری از بیماری ها با منشا باکتریایی (مثل سرماخوردگی های غیر ویروسی) می شوند.

با پوست سیب لاغر شوید

متخصصان بر این باورند پوست کندن سیب بین ۲۵ تا ۳۰ درصد ارزش غذایی میوه را از بین می برد. بنابراین برای کاهش کلسترول بد و فشارخون، پیشگیری از پوکی استخوان و سرطان و کاهش احتمال بروز بیماری های قلبی و عروقی از پوست کندن سیب خودداری کنید. حتی برای کاهش وزن می توانید از پوست سیب کمک بگیرید چون فیبر موجود در آن احساس سیری طولانی مدت ایجاد می کند و مانع از پرخوری و دریافت کالری های اضافی می شود. البته افراد معدودی به پوست سیب حساسیت دارند که با پختن میوه و تهیه کمپوت این مشکل رفع خواهد شد.

با میوه های چرب چه کنیم؟

احتمالاً برای شما هم پیش آمده که هنگام شستن میوه ها مثل پرتقال، سیب، خیار و... چربی روی آنها را احساس کرده باشید که به راحتی هم تمیز نمی شوند. بد نیست بدانید این چربی، باقیمانده سمومی است که برای دفع آفت های گیاهی مورد استفاده قرار گرفته اند.
برای شستن این میوه ها پس از گل زدایی و شستشوی ساده میوه ها باید یک ظرف را از آب پر کنید و چند قطره ماده ضدعفونی کننده مخصوص میوه و سبزی در آن بریزید و بعد از ۳ یا ۴ دقیقه میوه ها را با آب ساده، آبکشی و با یک دستمال تمیز خشک کنید تا چربی به طور کامل از سطح میوه پاک شود. البته یادتان باشد استفاده از مواد ضدعفونی کننده باعث کاهش عمر میوه های شسته شده می شود؛ بنابراین اگر میوه ها چرب نیستند، بهتر است به همان آبکشی با آب و اسکاچ نرم اکتفا کنید.

این افراد پوست میوه ها را نخورند

به طور کلی پوست بیشتر میوه ها حاوی فیبر فراوانی است و از آنجا که مصرف فیبر زیاد افراد مستعد یا مبتلا به مشکلات گوارشی را با مشکل مواجه می کند، آنها نباید هیچ میوه ای را با پوست بخورند. البته اگر می خواهید ویتامین میوه ها حفظ شود نباید با چاقوی کند به جان آن بیفتید! به گفته متخصصان، بریدن میوه (به ویژه میوه هایی که ویتامین C دارند) با چاقوی کند ویتامین های میوه را از بین می برد و در نتیجه با مصرف آنها هیچ ویتامینی به بدن تان نمی رسد.

صددانه یاقوت اینجا نشسته

به باور خیلی ها انار یکی از خوشمزه ترین میوه های پاییزی است اما خوردن آن سختی های خاص خودش را دارد چرا که بعد از کلی زحمت کشیدن برای پوست کندن آن به پوسته های سفیدی می رسیم که دانه ها را پوشانده اند. هر چند خوردن پوست ضخیم انار اصلاً منطقی نیست و هیچ تحقیقی هم درباره مصرف خام آن انجام نشده است (برای برطرف کردن گلودرد، زخم گلو و درمان انگل می توان از جوشانده پوست انار استفاده کرد) اما هنگام خوردن این میوه خوشمزه نباید پرده های سفید اطراف دانه ها را جدا کنیم چرا که این پوسته های نازک حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر هستند و در رفع یبوست و مشکلات دستگاه گوارش موثرند و با کنترل اشتهای کاذب باعث کاهش وزن می شوند.

شستن اصولی، شرط خوردن با پوست

در اینکه پوست میوه ها خاصیت زیادی دارند شکی نیست اما در صورتی که میوه به خوبی شسته و ضدعفونی نشود، این احتمال وجود دارد که میوه خوردن برایتان دردسرساز شود و دچار مشکلات گوارشی و حتی مسمومیت شوید.

البته میوه ها براساس بافت، ضخامت پوست، سختی و نرمی و... روش های شستشو و نگهداری متفاوتی دارند؛ به عنوان مثال برای شستشوی میوه های نرم مثل انواع توت، انگور، خرمالو، گیلاس، آلبالو، آلو و همچنین میوه هایی با پوست نازک مثل خیار، گلابی و... باید یک ظرف آب خنک داشته باشید و میوه ها را داخل ظرف بریزید و به آن دو تا سه قطره محلول ضدعفونی کننده میوه اضافه و بعد از ۱۰ دقیقه کاملاً آبکشی کنید.

پوست خیار را نکنید

خیار از جمله میوه هایی است که کالری بسیار پایینی دارد و بسیاری از خانم ها برای داشتن تناسب اندام این میوه را به عنوان میان وعده مصرف می کنند اما متخصصان می گویند اگر خیار ارگانیک و بدون سموم شیمیایی باشد، نباید پیش از مصرف آن را پوست بکنید چرا که پوست این میوه خاصیت کلاژن سازی دارد و مصرف روزانه ۳ تا ۴ عدد خیار علاوه بر رفع چروک های سطحی پوست باعث شادابی و شفاف شدن پوست می شود.

این ۱+۵ نکته را به خاطر بسپارید

۱. پیش از شستن میوه قسمت خراب آن را جدا کنید زیرا باکتری های بیماری زا در این نواحی به سرعت رشد می کنند و باعث خراب شدن کل میوه می شوند.

۲. بهتر است برای شستشوی میوه هایی که پوست شان خوردنی است از ضدعفونی کننده ها و شوینده های شیمیایی استفاده نکنید و سراغ محصولات گیاهی و طبیعی موجود در داروخانه ها بروید؛ هر چند که در صورت آبکشی مناسب خطری سلامت تان را تهدید نمی کند اما هیچ کس از احتیاط کردن ضرری ندیده است.

۳. هرگز میوه های درشت و تیره رنگ نخرید! شاید ظاهر این میوه ها مجلسی و مناسب پذیرایی از مهمان باشد اما بیشتر آنها برای رشد سریع تر و بهتر با کودها و سموم شمیایی حاوی نیترات آغشته شده اند و پاک کردن این ماده سرطان زا از میوه اصلاً کار راحتی نیست.

۴. توصیه می شود دور خرید میوه های گلخانه ای یک خط قرمز بکشید چرا که این میوه ها علاوه بر نداشتن طعم مناسب، معمولاً حاوی کود و سموم شیمیایی زیادی نیز هستند.

۵. هر چند معمولاً ماندگاری میوه های شسته شده در یخچال ۵۰ درصد کمتر از میوه های نشسته است اما نگهداری میوه های آلوده در محیط یخچال باعث انتشار آلودگی ها می شود.

۱+۵. برخلاف باور عموم شستن میوه ها با نمک هیچ تاثیری روی میکروب زدایی ندارد و نباید نمک را جایگزین محلول های ضدعفونی کننده کنید اما خیس کردن میوه ها در محلول دو لیتر آب و دو تا سه قطره مایع ظرفشویی و سپس آبکشی مناسب آنها تا حدی موثر است.

منبع: عصر ایران

انواع چاقو و کاربردهای گوناگون و جالب آن

چاقو در اندازه‌ها و شکل‌های متفاوتی عرضه می‌شود و ممکن است برای بسیاری از مردم روش صحیح استفاده از هر کدام چندان شناخته شده نباشد. البته چندان هم جای تعجب ندارد زیرا چاقوهای آشپزی، مخصوص آشپزهای حرفه‌ای هستند. اما برخی از انواع آنها در خانه نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد. پس بهتر است بدانید از کدام چاقو برای چه منظوری باید استفاده کنید.

۱- چاقوی مخصوص سرآشپز (Chef’s Knife)

از کدام چاقو برای بریدن چه چیزی باید استفاده کرد؟ با انواع مختلف چاقو آشنا شوید

هیچ سرآشپزی در هیچ کجای جهان را پیدا نمی‌کنید که یکی از این چاقوها نداشته باشد. این چاقو در اندازه ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متری عرضه می‌شود. رایج‌ترین اندازه چاقوی سرآشپز، نمونه‌های ۲۵ سانتی‌متری است.

به چاقوی سرآشپز، چاقوی فرانسوی هم می‌گویند. این مدل دارای تیغه‌ی کشیده و مثلثی شکل با کمترین میزان انحناست. این طراحی به آشپز کمک می‌کند تا چاقو را همانند اهرم در دست بگیرید و به راحت‌ترین روش برای برش دادن سبزیجات و گوشت و مرغ استفاده کند، بدون اینکه به فشار زیادی نیاز باشد.

اگر از چاقوهای بزرگ همیشه استفاده نمی‌کنید، شاید بهتر باشد اندازه ۳۰ سانتی‌متری آن را خریداری کنید تا برای برش دادن بوقلمون، هندوانه یا کدو حلوایی بزرگ بتوانید از آن استفاده کنید.

لطفا برای نطالعه بیشتر به ادامه مطب برویید

.

.

.

 

ادامه نوشته

کدام مواد غذایی‌ برای تقویت ذهن مناسب‌تر هستند؟

همانطور که هیچ قرص سحرآمیزی برای پیشگیری از کاهش قدرت تشخیص در پیری وجود ندارد، هیچ ماده غذایی قادر نیست به تنهایی عملکرد مغز را تقویت کند.

 متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که مهمترین راهبرد، پیروی از یک الگوی غذایی سالم حاوی میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و غلات است. سعی کنید پروتئین را از منابع گیاهی و ماهی و چربی‌های سالم مانند روغن زیتون دریافت کنید و سراغ چربی‌های اشباع شده نروید.

متخصصان تغذیه می‌گویند که برخی مواد در این برنامه غذایی مانند اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین ب و آنتی اکسیدان‌ها برای سلامت مغز تاثیر ویژه‌ای دارند. قرار دادن برخی از مواد در رژیم غذایی روزانه می‌تواند سلامت مغز را بهبود بخشد و عملکرد ذهنی را تقویت کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که بهترین غذاهای مناسب برای تقویت عملکرد مغز همان‌هایی هستند که برای قلب و عروق نیز مفید هستند.

سبزیجات برگ سبز: سبزیجات برگ سبز شامل کلم، اسفناج، کولارد و بروکلی سرشار از مواد مفید برای عملکرد مغز از جمله ویتامین کا، لوتئین، اسید فولیک و بتا کاروتن هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که این مواد غذایی گیاهی می‌تواند کاهش قدرت تشخیص را به تاخیر بیاندازد.
 

کدام مواد غذایی‌ برای تقویت ذهن مناسب‌تر هستند؟

 

ماهی چرب: ماهی چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و چربی‌های اشباع نشده سالم است که سطح پروتئین آمیلوئید بتا در خون را کاهش می‌دهد. این پروتئین در مغز افراد مبتلا به آلزایمر جمع می‌شود و یکی از نشانه‌های اصلی ابتلا به این بیماری است.

سعی کنید دست‌کم دو بار در هفته ماهی بخورید اما نوعی از ماهی را انتخاب کنید که میزان جیوه آن‌ها کمتر است. ماهی سالمون، روغن (کاد)، کنسرو تن و زغال ماهی (پولاک) از جمله این ماهی‌ها با جیوه اندک است.

اگر ماهی دوست ندارید، از پزشک خود بخواهید که مکمل‌های غذاهی حاوی امگا ۳ را برای شما تجویز کند. از سوی دیگر می‌توانید مواد غذایی دیگر حاوی امگا ۳ مانند آووکادو، گردو و دانه کتان استفاده کنید.
کدام مواد غذایی‌ برای تقویت ذهن مناسب‌تر هستند؟

توت‌ها: زردینه‌ها رنگدانه‌های طبیعی گیاهی هستند که رنگ‌های درخشان به انواع توت‌ها می‌دهند و طبق تحقیقات به تقویت حافظه کمک می‌کنند. محققان در سال ۲۰۱۲ نتایج پژوهشی را در سالنامه مغز و اعصاب منتشر کردند که طبق آن زنانی که در هفته دو بار یا بیشتر توت فرنگی یا توت آبی (بلوبری) مصرف می‌کنند تا دو و نیم سال ضعف حافظه را به تاخیر می‌اندازند.

کدام مواد غذایی‌ برای تقویت ذهن مناسب‌تر هستند؟

 

چای و قهوه: کافئین موجود در یک فنجان قهوه یا چای صبحگاهی بیشتر ممکن است باعث افزایش تمرکز کوتاه مدت شود. طبق تحقیقی که نتایج آن در سال ۲۰۱۴ در نشریه تغذیه منتشر شد، افرادی که در روز کافئین بیشتری مصرف می‌کردند در آزمون‌های عملکرد ذهنی نتایج بهتری به دست آوردند.

طبق تحقیقات دیگر صورت گرفته، کافئین همچنین ممکن است به تثبیت حافظه‌های جدید کمک کند.

پژوهشگران در دانشگاه جانز هاپکینز از شرکت کنندگان در یک تحقیق خواستند یکسری تصاویر را مطالعه کنند.

سپس به برخی از آن‌ها قرص‌های حاوی ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین و به برخی هم قرص‌های فاقد هر گونه اثر دادند. اکثر افرادی که قرص کافئین دار مصرف کرده بودند توانایی شناسایی تصاویر در روز بعد را داشتند.

کدام مواد غذایی‌ برای تقویت ذهن مناسب‌تر هستند؟

 

گردو: آجیل‌ها سرشار از پروتئین و چربی‌های سالم هستند اما یک نوع آجیل‌ به‌طور خاص می‌تواند در تقویت حافظه موثر باشد.طبق تحقیق صورت گرفته در سال ۲۰۱۵، کسانیکه زیاد گردو مصرف می‌کنند در آزمون‌های عملکرد ذهنی نتایج بهتری کسب کردند. گردو، حاوی مقدار زیادی از یک نوع اسید چرب امگا ۳ با نام اسید آلفا لینولنیک است که به کاهش فشار خون و محافظت از شریان‌ها کمک می‌کند. این موضوع در عملکرد مغز و قلب مفید است.

منبع گزارش:سایت دانشکده پزشکی هاروارد

حقایقی که چشمتان را به روی دنیا باز می‌کند

چیز‌های زیادی هست که هنوز نمی‌دانیم. برخی حقایق ما را گیج می‌کنند، برخی اطلاعات را دلتان می‌خواهد فورا امتحان کنید، و برخی دیگر به نظرتان بی‌اهمیت می‌آید. اگر انسان کنجکاوی هستید این دانستنی‌ها برایتان جالب خواهد بود.

نمک آناناس را شیرین‌تر می‌کند

حقایقی که چشمتان را به روی دنیا باز می‌کند

نه اینکه آناناس خودش شیرین‌تر شود، درک ما فرق می‌کند. نمک تلخی غذا‌ها را کم می‌کند، بنابراین وقتی به آناناس نمک می‌زنیم، تلخی آن کمتر می‌شود. وقتی هیچ سیگنال تلخی به مغز فرستاده نمی‌شود، نمی‌تواند جلوی شیرینی را بگیرد.

لطفا برای خواندن بقیه مطلب ودیدن عکسها به ادامه مطلب برویید

.

.

.

.

.

ادامه نوشته

آموزش دم کردن قهوه حرفه ای

قهوه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی‌های گرم در بین تمام مردم دنیاست. معروف‌ترین قهوه ها، قهوه ترک و فرانسه است. این بار با روش زیر قهوه را به صورت کاملا حرفه‌ای دم کنید. قهوه یکی از نوشیدنی‌های خوش طعم است که طرفداران زیادی دارد. اما احتمالا کسانی وجود دارند که طرز صحیح دم کردن قهوه را نمیدانند. در این مطلب طریقه دم کردن قهوه را به شکل حرفه‌ای به شما آموزش داده ایم.

آموزش دم کردن قهوه حرفه ای

روش تهیه یک قهوه حرفه‌ای:

دانه‌های قهوه باید به ریزترین اندازه آسیاب شده باشند.

ابتدا آب سرد را درون قهوه جوش بریزید. به ازای هر فنجان قهوه معادل سه‌چهارم فنجان را با آب سرد پر کرده و داخل قهوه‌جوش بریزید. سطح آب باید تا ابتدای گردنه یا تنگی قهوه‌جوش برسد و از آن بالاتر نرود وگرنه سرریز می‌شود.

آموزش دم کردن قهوه حرفه ای

اکنون پودر قهوه را به آب اضافه کنید. به‌ازای هر فنجان قهوه‌خوری آب، دو قاشق چای‌خوری قهوه. می‌توانید در صورت تمایل به ازای هر دو قاشق چای‌خوری پودر قهوه، یک قاشق چای‌خوری شکر هم به قهوه اضافه کنید.
وقتی شکر کاملا در آب حل شد، اجاق گاز را روشن کنید؛ با شعله‌ای متوسط رو به کم. اگر شعله زیاد باشد قهوه‌تان می‌سوزد. در این مرحله قهوه را هم نزنید.

آموزش دم کردن قهوه حرفه ای

پس از گذشت زمان اندکی -حدود دو دقیقه- یعنی زمانی که حرارت به حدود ۷۰ درجه می‌رسد، قهوه شروع به حباب زدن از کناره‌ها می‌کند. جمع شدن حباب‌ها حالتی روی سطح قهوه به وجود می‌آورد که آن را اصطلاحا «خامه قهوه» می‌نامند. در این مرحله قهوه را از روی حرارت بردارید تا حرارت و خامه کمی فروکش کنند. هرگز اجازه ندهید حرارت به بالاتر از ۷۵ درجه برسد، چون مزه قهوه بیش از حد استخراج خواهد شد. قهوه‌جوش را مجددا به آرامی و دقت روی شعله کم قرار دهید و سه بار این عمل را تکرار کنید تا خامه قهوه قوام بیاید. قهوه را به آرامی در فنجان بریزید.

مجله ایده آل