فواید و مضرات پای مرغ که نمی دانید

مرغ علاوه بر اینکه در بسیاری از غذاها جایگاه ویژه ای دارد حتی پای مرغ هم در انواع غذاها و خصوصا سوپ استفاده می شود. اما حرف های ضد و نقیضی درباره پای مرغ وجود دارد. در نهایت سوال این است که پای مرغ بخوریم یا نه؟ ادامه مطلب پاسخ را برایتان روشن می کند.

فواید و مضرات پای مرغ که نمی دانید

پای مرغ چه مصارفی دارد؟
پای مرغ در کشور ما مصرف زیادی ندارد اما این عضو از بدن مرغ در حال حاضر در کشورهای آسیای جنوب شرقی همچون چین و هند طرفداران زیادی داشته و مصرف بالایی دارد.

در میان مردم اروپا نیز مصرف آن در حال بالا رفتن است. البته درخصوص تاثیرات درمانی‌که مصرف آن می‌تواند همراه داشته باشد، مطالعاتی انجام شده است. این تحقیقات نشان‌دهنده این نکته هستند که پنجه مرغ منبع خوبی از یک‌سری املاح و پروتئین‌هاست و جدا از بحث تغذیه‌ای از نظر اقتصادی نیز پاسخگوی بخشی از مردم جامعه است که قدرت خرید گوشت را ندارند و مصرف آن می‌تواند تامین‌کننده بخشی از مواد مغذی بدن‌شان باشد. با این وجود میزان این مواد در حد چشمگیری نیست.

پای مرغ برای چه کسانی مضر است؟
پای مرغ به دلیل کلسترولی‌که دارد، بهتر است بیماران قلبی و عروقی که کلسترول خون‌شان بالاست در مصرف پنجه مرغ احتیاط به خرج دهند. البته ممکن است سوال عده‌ای این باشد که اگر کسی مشکل قلبی داشت، در هفته چند بار می‌تواند پنجه مرغ مصرف کند؟ پاسخ ما این است که‌چون شرایط بیماران قلبی با یکدیگر متفاوت است بنابراین نمی‌توان توصیه‌ای برای مصرف متعادل پنجه مرغ به افراد داشته باشیم. اما بهتر است که در مصرف آن افراط و تفریط نکنند تا دچار مشکل نشوند.

هرچند هنوز بحث در مورد فواید و مضرات احتمالی مصرف پنجه مرغ در میان کارشناسان وجود دارد و عده‌ای مصرف آن را توصیه و عده‌ای دیگر نفی می‌کنند و از طرف دیگر جذابیت کمی برای ایرانیان دارد اما بد نیست بدانید همین استان اردبیل در کشور خودمان یکی از مهم‌ترین صادرکننده‌های پنجه مرغ به کشورهای آسیای جنوب‌شرقی محسوب می‌شود و صادرات آن برای کشور ابتدا اشتغال‌زایی و سپس ارزآوری را همراه داشته است.

مواد مغذی پای مرغ
طبق تحقیقات انجام شده”پای مرغ” حاوی بسیاری ازپروتئین ها، ویتامین ها، مواد معدنی و حیاتی است که بدن انسان قادر به تولید آنها نیست. از همین جهت به افرادی که دچار مشکلاتی مانند :خمیدگی که ناشی از کمبود کلسیم است، پوکی استخوان، آرتروز،نرمی استخوان(راشیتیسم) در کودکان و بزرگسالان، روماتیسم، شکستگی استخوان و به طور کلی تغییرات ساختمانی در استخوانها و نیز اختلال عملکرد عضلانی ناشی از کمبود کلسیم و ویتامین D را می توان با ااستفاده از این ماده غذایی درمان کرد.

فواید درمانی پای مرغ
• بهترین درمان برای پوکی استخوان

• بهترین درمان برای راشیتیسم

• بهترین جلوگیری و ترمیم نکروز و پوسیدگی مفاصل و غضروفها

• بهترین پیشگیری و درمان صدای مفاصل در حال فرسایش

• بهترین جایگزین برای قرص های غضروف ساز اروپایی و آمریکایی

• بهترین کمکی برای رشد کودک و نوجوان

• بهترین درمان برای سرماخوردگی و ضعف شدید

• بهترین منبع گلوکزامین و سولفات کندورایتین

• بهترین ترمیم کننده شکستگی استخوان

• بهترین بهبود دهنده کمردرد یا دیسک کمر

مضرات پای مرغ
میزان چربی و کلسترول پای مرغ بسیار بالا است و از این رو زیاده‌وری در مصرف آن برای بیمارن قلبی عروقی خطرناک می‌باشد. بنابراین به افرادی که مبتلا به چربی خون و کلسترول بالا هستند، توصیه می‌شود هنگام مصرف، آن را با آب لیموترش و یا آب غوره مصرف کنند.

از آنجا که پوست پنجه مرغ ممکن است حاوی ترکیبات آلوده باشد یا احتمال دارد صاحب مرغداری برای پیشگیری از بروز انواع بیماری‌ در مرغ‌ها به آنها آنتی‌بیوتیک تزریق کرده باشد یا به آنها هورمونی داده باشد که همه این‌ها وارد پوست و تمام امعا و احشای مرغ شود، لذا به منظور استفاده از پای مرغ حتما آن را از مرغداری‌های ارگانیک و مطمئن تهیه نمایید.

منبع: الو دکتر

استاد دانشگاهی که یک زبان را از انقراض نجات داد

استاد دانشگاه فدرالی «پارا» در برزیل به نام «نیلیوادو کاردوسو سانتانا» روی پروژه‌ای به منظور نجات یک زبان در حال انقراض کار می‌کند.

صد‌ها زبان اصلی در برزیل منقرض شده اند، اما حدود ۲۰۰ زبان هنوز موجود است، حتی یکی از آن‌ها دوباره به زندگی بازگشته است. این زبان که فقط یک زن به آن صحبت می‌کرد در حال از بین رفتن بود.

پروژه استاد سانتانا باعث شد تا ۸۰ نفر از افراد قبیله «شیبایا» در منطقه «شیتجو» بتوانند زبان اصلی خود را مجدداً به کار ببرند.

گفتنی است برزیل کشوری با زبان‌های متعدّد است و امروز در حدود ۲۰۰ زبان در آن به گوش می‌رسد. قبل از ورود استعمارگران تعداد زبان‌ها به بیش از ۳ هزار می‌رسید. ارتباط با اروپاییان موجب اضمحلال برخی از زبان‌ها و لهجه‌های محلی شد، اما به طرز عجیب و غریبی زبان‌های منقرض شده روی زبان پرتغالی که برزیلی‌ها به آن سخن می‌گویند، اثر گذاشت.

استاد دانشگاه پارا توانست در چهارچوب پروژه‌ی دانشگاهی، زندگی را به زبان در خطر قبیله شیبایا در ایالت پارا واقع در آمازون بازگرداند.

افراد این قبیله در نقاط مختلف و جدا از هم زندگی می‌کردند، اغلب آن‌ها کشاورزانی بودند که برای مالکان زمین‌های بزرگ کار می‌کردند. آن‌ها در دهه‌ی نود دور هم جمع شدند و به زمین‌های مستقل دست یافتند، اما دیگر به زبان‌های اصلی خود صحبت نمی‌کردند.

این استاد دانشگاه می‌گوید: جز یک زن کهنسال هیچ کسی از این زبان استفاده نمی‌کرد، بنابراین وقتی حرف می‌زد یا آواز می‌خواند صدایش را ضبط کردیم و اصول انشایی ساده را از او فرا گرفتیم. او می‌گوید حالا حدود ۸۰ تن از افراد قبیله در جشن‌ها و یا در هنگام سوار شدن بر چارپایان آواز‌های محلی می‌خوانند و نام‌های مشتق از زبان اصلی خود را روی فرزندانشان می‌گذارند.

او همچنین افزود، کارگروه دانشگاه ساکنان بومی را برای تدریس این زبان تربیت کرده اند تا درس‌ها را به زبان اصلی به آنان بیاموزند. او می‌گوید این استراتژی بهترین راه حل نیست بلکه باید کودکان در خانه افکار خود را با این زبان با دیگر اعضای خانواده در میان بگذارند و از طفولیت با این زبان سخن بگویند. با این حال تمرکز دانشگاه پارا روی دوره‌های بزرگسالان است تا آن‌ها این معلومات را به فرزندان خود انتقال دهند.

او می‌گوید مهم این است که معلم‌ها را از بومی‌ها انتخاب کرده ایم تا در روش‌های آموزش دو زبان مهارت کسب کنند. به نظر این استاد دانشگاه باید سیاست‌ها همسو با این هدف باشد، اما مسئولان برزیلی ترجیح می‌دهند که آموزش زبان پرتغالی بر سایر زبان‌های محلی ارجحیّت داشته باشد.

اکسی‌توسین هومورن چند کاره عشق

در دوران بارداری بدن مادر به‌طور مرتب از ترکیبات اکسی‌توسین برای شروع و به سرانجام رساندن فرآیند تولد نوزاد استفاده می‌کند. عمده دلیلی که این هورمون این‌قدر شناخته‌شده است، همین است. اما چیزی که کمتر موردتوجه قرار گرفته، این است که تولید طبیعی این هورمون بعد از تولد نوزاد، شیر مادر را برای خروج از مجاری پستان تحریک می‌کند. همچنین این هورمون با ارگاسم و پیوند بین زوج‌ها در ارتباط است.

هورمون اکسی‌توسین و ارتباط آن با شیردهی و ارگاسم

این کارکرد‌های اضافی سبب شده تا به این هورمون برچسب هورمون چندکاره زده شود: «هورمون پیوند»، «هورمون تسکین‌دهنده»، «هورمون آغوش»، «هورمون عشق» و حتی «هورمون شادمانی». ازآنجایی‌که اکسی‌توسین به‌طور قابل‌توجهی بر مغز و همچنین اندام‌های تولیدمثل تأثیر می‌گذارد، دکتر هیون جین لی و همکارانش شایسته دانستند که آن را «تسهیل‌کننده بزرگ زندگی» بنامند.

اغلب به دو دلیل هنگام وضع حمل در بیمارستان اغلب به زنان باردار به‌صورت وریدی اکسی‌توسین تزریق می‌شود: اول به خاطر تحریک نوزاد برای به دنیا آمدن و در ثانی برای شدت بخشیدن به انقباضاتی که لازمه زایمان است. همچنین بعد از تولد نوزاد، اکسی‌توسین سبب ایجاد انقباضات قدرتمندی می‌شود که باعث خروج جفت جنین شده و خونریزی را کاهش می‌دهد. این برهه بسیار برهه خطرناکی است چراکه خونریزی پس از زایمان، عمده دلیل مرگ‌ومیر مادران در جوامع با امکانات پزشکی پایین است.

هورمون اکسی‌توسین

بدون شک به دلیل اهمیت بسیار زیاد اکسی‌توسین هنگام زایمان و نیز کوچک بودن این مولکول (تنها یک زنجیره کوتاه از ۹ آمینواسید)، این هورمون نخستین هورمون پپتیدی (متشکل از آمینواسید) در تاریخ است که زنجیره‌اش موردبررسی قرار گرفت.

(برای مقایسه، انسولین دارای ۵۱ اسیدآمینه و بیش از ۱۴۰ زنجیره هموگلوبین در سلول‌های قرمز خون است.) دکتر وینسنت دو ویگنواد توالی زنجیره اکسی‌توسین را کشف و آن را به‌صورت مصنوعی در سال ۱۹۳۵ تولید کرد که جایزه نوبل را برایش به ارمغان آورد و امروزه اکسی‌توسین مصنوعی به شکل مرتب در درمان‌های پزشکی به کار گرفته می‌شود. ازآنجاکه دستگاه گوارش به‌سرعت هورمون را تجزیه می‌کند، معمولا به‌صورت وریدی به خون تزریق می‌شود. همچنین به دلیل اینکه اکسی‌توسین توانایی عبور از سد خونی مغز را ندارد، اخیرا از اسپری‌های بینی استفاده می‌کنند تا هورمون مذکور را توسط سلول‌های عصبی بویایی به‌صورت مستقیم به مغر منتقل کنند.

هورمون اکسی‌توسین و ارتباط آن با شیردهی و ارگاسم

اکسی‌توسین و شیردهی

هنگام شیردهی از طریق پستان مادر، تولید طبیعی اکسی‌توسین سبب ایجاد رفلکس شده و درنهایت باعث جاری شدن شیر می‌شود. هورمون اکسی‌توسین سبب انقباض سلول‌های عضلانی اطراف حفره‌های حاوی شیر شده و با افزایش فشار در آن ناحیه، شیر را به بیرون از نوک پستان می‌پاشد. همچنین افزایش اکسی‌توسین هنگام شیردهی، می‌تواند منجر به انقباضات رحمی دردناکی شود که گاه می‌توانند به‌اندازه درد زایمان قدرتمند باشند. ترشح اکسی‌توسین ابتدا در واکنش به عمل مکیدن نوزاد آغاز می‌شود، اما در ادامه محرک‌های دیگری نیز می‌توانند منجر به تولید آن شوند: از صدای گریه نوزاد گرفته تا فکر کردن در مورد شیردهی.

پیشینه ما قبل تاریخ

ازآنجاکه اکسی‌توسین نقش مهمی در تولد و شیردهی دارد، ممکن است تصور شود که صرفا برای همین کار‌ها به وجود آمده است. اما توالی DNA در ژن حیوانات مختلف داستان بسیار متفاوت و غافلگیرکننده‌ای را روایت می‌کند. همان‌طور که اغلب فرآیند‌های تکامل اتفاق می‌افتد، ژن اکسی‌توسین هم به‌واسطه تقسیم یک ژن ماقبل خود به وجود آمده است. ژن اصلی – در کنار ژن اکسی‌توسین – هورمون وازوپرسین را تولید می‌کند.

وازوپرسین نیز همانند اکسی‌توسین زنجیره‌ای از ۹ آمینواسید است. همه اجزای این ۹ آمینواسید به‌جز ۲ مورد آن، باهم یکسان هستند. اما این دو هورمون کارکردی بسیار متفاوت از همدیگر دارند. دو وظیفه اصلی وازوپرسین تحریک عروق خونی و محافظت از آب بدن است. انسان نیز مانند دیگر پستانداران جنین زا، تنها یک ژن اکسی‌توسین دارد، اما تکثیر‌های اضافه سبب ایجاد سه ژن مختلف از وازوپرسین شده است.

ریشه‌های اکسی‌توسین

هورمون اکسی‌توسین و ارتباط آن با شیردهی و ارگاسم

اکسی‌توسین هومورن چند کاره عشق درخت تکاملی نشان می‌دهد که تکثیر اولیه (D) ژن وازوپرسین برای تولید ژن اکسی‌توسین حداقل ۲۴۵ میلیون سال پیش از پیدایش ژن شیردهی (S) و تقریبا ۳۰۰ میلیون سال قبل از ژن زنده‌زایی (B) صورت می‌گرفته.

دکتر پای-چونگ و گیوی توالی ژن‌های اکسی‌توسین، وازوپرسین و هورمون‌های مرتبط را در طیف وسیعی از حیوانات دارای ستون فقرات (مهره‌داران) باهم مقایسه کردند. معلوم شد که تمام مهره‌داران فک دار (پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهی‌های مختلف ازجمله کولاکانت‌ها) حداقل یک نسخه از ژن‌های اکسی‌توسین و وازوپرسین را دارند. در مقابل، مهره‌داران بدون فک (نیزه‌ماهی‌ها و مارماهی) تنها یک ژن دارند که هورمونی مشابه با وازوپرسین تولید می‌کند.

این نشان می‌دهد که تکثیر ژن‌ها چیزی در حدود ۶۳۵ میلیون سال پیش در نقطه‌ای که مهره‌داران فک دار و بی فک از هم جدا شده‌اند، سبب جدایش دو ژن وازوپرسین و اکسی‌توسین از همدیگر شده است. اما این واقعه خیلی قبل‌تر از به وجود آمدن سیستم شیردهی مشترک در اجداد پستانداران، در حدود ۲۰۰ میلیون سال پیش، به وقوع پیوسته است. درواقع، بارداری و زنده‌زایی تا قبل از پیدایش جانداران کیسه‌دار و جانوران جنین دار در حدود ۱۴۵ میلیون سال قبل، وجود نداشتند؛ بنابراین واضح است که ژن اکسی‌توسین صرفا در ارتباط با شیردهی یا زنده‌زایی به وجود نیامده است.

ارتباط اکسی‌توسین با ارگاسم

دکتر ماری کارمیشل و همکارانش در دو مقاله جداگانه چنین گزارش دادند که سطح هورمون اکسی‌توسین در حین ارگاسم در هر دو جنس مرد و زن، افزایش می‌یابد. سطح این هورمون در هنگام ارگاسم از طریق خود-ارضایی نیز به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌یابد و برای مدت چندین دقیقه در همان سطح بالا باقی می‌ماند. به عقیده دکتر کارمایکل و همکارانش اکسی‌توسین با تاثیر بر انقباض عضلانی سبب تسهیل حرکت تخمک و اسپرم می‌شود.

در یک رویکرد هوشمند، یک متخصص ژنتیک آلمانی به نام دکتر لودویگ ویلدت و همکارانش، تاثیر اکسی‌توسین مصنوعی بر روی حرکت اسپرم درون رحم و تخمدان را بررسی کردند. برای رسیدن به این هدف، آن‌ها کپسول آلبومین با اندازه اسپرم را درون واژن ۵۰ بیمار ناباروری جاگذاری کرده و سپس پیشروی آن‌ها را با یک آشکارساز ردیابی کردند. کپسول‌ها فقط چند دقیقه پس از جاگذاری به ورودی رحم رسید، بنابراین واضح بود که رحم مانند یک پمپ عمل می‌کند.

تزریق داخل وریدی اکسی‌توسین سبب افزایش شدید حجم کپسول‌هایی شد که داخل رحم جاگذاری شده بود. ثبت اطلاعات فشار داخل رحم قبل و بعد از تزریق اکسی‌توسین نشان از افزایش حجم عضلانی و شدت بیشتر انقباضات آن‌ها داشت که شیب معکوس آن باعث می‌شد جریان به سمت گردن رحم و داخل تخمدان پیش برود.

هورمون اکسی‌توسین و ارتباط آن با شیردهی و ارگاسم

تاثیر اکسی‌توسین بر مغز

کارکرد اکسی‌توسین تنها به اندام‌های تولیدمثل محدود نمی‌شود. این هورمون به عملکرد مغزی نیز کمک می‌کند و به‌خصوص در رفتار اجتماعی تاثیر می‌گذارد. ازاین‌رو اکسی‌توسین را با نام‌هایی مانند «هورمون پیوند»، «هورمون عشق» و «اکسیر اعتماد» می‌شناسند.

مثال بی‌نظیری که از عملکرد اکسی‌توسین می‌توان زد، تفاوت فاحشی است که در رفتار دو موش صحرایی هم‌خانواده و بسیار شبیه به هم ایجاد می‌کند. درحالی‌که موش‌های چمنزار بعد از جفت‌گیری و اشتراک‌گذاری وظایف والدینی، پیوند‌های مادام‌العمری باهم تشکیل می‌دهند، موش‌های صحرایی جفت‌گیری رندمی دارند و باهم پیوند‌های طولانی تشکیل نمی‌دهند. تحقیقات نشان داد که هر دو هورمون اکسی‌توسین و وازوپرسین نقش مهمی در ایجاد و حفظ پیوند در گونه موش چمنزار ایفا می‌کند.

اگر اکسی‌توسین و وازوپرسین به‌صورت مصنوعی به موش‌های صحرایی تزریق شود، آن‌ها نیز به‌طور چشم‌گیری رو به تک‌همسری می‌آورند. دکتر هوی وانگ و همکارانش در مقاله‌ای نشان دادند که مسدود کردن گیرنده‌های اکسی‌توسین و وازوپرسین در مرکز پاداش-لذت مغز موش‌های چمنزار باعث می‌شد که در نظر آن‌ها یک جفت نسبت به دیگری از برتری خاصی برخوردار نباشد و بعد از جفت‌گیری با آن بروند سراغ موش دیگری. در حقیقت هورمون اکسی‌توسین مولکولی اساسی برای پیدایش عشق و احتمالا از دلایل اصلی برای عاشق شدن است.

همچنین در مطالعاتی که بر روی اسپری بینی انجام‌شده، مشخص کرده است که اکسی‌توسین می‌تواند بر تعاملات اجتماعی انسان اثر بگذارد. در یک تحقیق تجربی دکتر دیک شله و دکتر اونور گنتیرکین نشان دادند که این هورمون، فاصله اجتماعی میان مردان و زنان را تنظیم می‌کند.

در یک آزمون برای بررسی تاثیر استفاده از اسپری بینی اکسی‌توسین، نشان داده شد که مردان متاهل در مواجهه اولیه با یک زن جذاب، در پاسخ به محرک دریافتی از طریق اسپری و نسبت به مردان مجرد فاصله بیشتری از آن زن می‌گیرند. این یافته این‌طور به‌دست‌آمده که در یک آزمایش برای مشخص شدن میزان علاقه‌مندی برای پیش‌قدم شدن یا اجتناب از آشنایی، مردانی که در رابطه تک‌همسری و در معرض اکسی‌توسین هستند نسبت به نزدیک شدن به عکس‌هایی از زنان جذاب، بسیار کندتر از مردان مجرد عمل می‌کنند. نویسندگان پیشنهاد کردند که اکسی‌توسین احتمالا به افزایش وفاداری در روابط تک‌همسری انسان‌ها کمک می‌کنند.

عملکرد اکسی‌توسین پس‌ازآن کپی‌برداری اولیه از ژن ماقبل تاریخ در ۴۳۵ میلیون سال پیش چیست؟ اجداد ماهی گون ما که در اقیانوس‌های کهن کره زمین زندگی می‌کردند، بی‌تردید زندگی پر از رنج و تنهایی داشته‌اند. اگر بتوانیم از تولد و شیردهی، زندگی اجتماعی و ارگاسم صرف‌نظر کنیم. به لحاظ منطقی، تنها چیزی که می‌ماند عشق است …

منبع: وب‌سایت مایندوی

این غذاهای افرادی است با عمر طولانی!

در سراسر دنیا همه‌ی افرادی که ۱۰۰ سال یا بالاتر عمر دارند، بخش عمده‌ی خورد و خوراک‌شان شبیه هم است. در مناطق آبی دنیا (ساردینیای ایتالیا، جزایر اوکیناوای ژاپن، لوما لیندای کالیفرنیا، نیکویای کاستاریکا و ایکاریای یونان) که افراد، بیشترین طول عمر را نسبت به سایر سرزمین‌ها دارند، رژیم غذایی معمولا سرشار از مواد غذایی کامل و طبیعی بوده و این باور وجود دارد که چنین تغذیه‌ای می‌تواند سلامتی تا سنین بالا را به دنبال داشته باشد، هرچند که سایر فاکتور‌های سبک زندگی نیز در افزایش طول عمر موثرند.

بنشن و حبوبات، سبزیجات برگدار، روغن زیتون، سبزیجات کلمی و غلات کامل از مواد غذایی مشترک در رژیم غذایی ساکنین سرزمین‌های مناطق آبی دنیا هستند.

ضمنا رژیم‌های غذایی افرادی که طول عمر زیاد دارند معمولا حاوی قند و گوشت قرمز و لبنیات کمتری نسبت به رژیم‌های غذایی آمریکایی و اروپایی‌اند.

بنشن، پادشاه مواد غذایی در رژیم غذایی مناطق آبی دنیا

افرادی که زیاد عمر می‌کنند چه غذا‌هایی می‌خورند؟

یکی از وجه اشتراک‌های ساکنین مناطق آبی دنیا این است که عاشق بنشن هستند؛ از انواع نخود گرفته تا سویا و لوبیای سیاه. بنشن فیبر بالایی دارد که برای سلامتی و طول عمر لازم است. زیرا فیبر، باکتری‌های خوب گوارش را افزایش می‌دهد و ضمنا پروتئین زیادی نیز دارد. ترکیبی از بنشن و غله‌ی کاملی مانند برنج یا ذرت، پروتئین کاملی به بدن‌تان می‌رساند، یعنی حاوی تمام آمینواسید‌های ضروری برای سلامتی‌تان است. رژیم‌های غذایی مناطق آبی دنیا چهار برابر رژیم‌های غذایی معمول آمریکایی حاوی بنشن است. طبق توصیه‌ی دانشمندان، مصرف نصف فنجان بنشن در روز کافیست.

اسنک خوری با مغز‌ها

افرادی که زیاد عمر می‌کنند چه غذا‌هایی می‌خورند؟

یک وجه مشترک دیگر در تغذیه‌ی افرادی که بالای ۱۰۰ سال عمر می‌کنند، عادت به اسنک خوری با انواع مغزهاست. انواع بادام، پسته و گردو، سرشار از چربی‌های سالم، فیبر، پتاسیم، منیزیم و پروتئین‌اند. اگر عادت دارید هر روز یکی دو مشت از انواع مغز‌ها مصرف کنید، پس چند سال به طول عمرتان اضافه می‌کنید.

روغن زیتون و همه‌ی چربی‌های مفیدش

افرادی که زیاد عمر می‌کنند چه غذا‌هایی می‌خورند؟

روغن زیتون را می‌توانید با نان، انواع سالاد و سبزیجات مصرف کنید. همچنین برای پخت تقریبا تمام غذا‌ها می‌توانید از روغن زیتون استفاده کنید. روغن زیتون سرشار از اسید‌های چرب تک غیراشباع می‌باشد که می‌تواند کلسترول بد خون را پایین آورده و در نتیجه خطر بیماری‌های قلبی را کاهش بدهد.

روغن زیتون خاصیت ضد التهابی داشته و سرشار از آنتی اکسیدان‌هاست و می‌تواند احتمال انواع زیادی از بیماری‌های مزمن، مانند سرطان، دیابت، آلزایمر، سندرم متابولیک و حتی آرتروز را کاهش بدهد. روغن زیتون با اینکه پُرچرب و پُرکالری است، منجر به کاهش وزن می‌شود.

سبزیجات کلمی برای افزایش طول عمر

افرادی که زیاد عمر می‌کنند چه غذا‌هایی می‌خورند؟

سبزیجات کلمی مانند بروکلی، گل کلم و کلم برگ یکی از چیز‌هایی هستند که در رژیم‌های غذایی آمریکایی به ندرت دیده می‌شوند، اما واقعیت این است که می‌توانند عامل موثری در افزایش طول عمر باشند. سبزیجات کلمی به عملکرد سالم تیروئید کمک کرده و این پتانسیل را دارند که پروسه‌ی پیری را کُند کنند. این سبزیجات پُر از فیبر، اسید فولیک، ویتامین C، E و K هستند که برای همه چیز از سلامت مغز و سیستم عصبی گرفته تا استخوان‌ها و سیستم ایمنی قوی مهم‌اند.

نوشیدن آب زیاد

افرادی که زیاد عمر می‌کنند چه غذا‌هایی می‌خورند؟

نوشیدن مایعات نیز در افزایش طول عمر نقش دارد. ساکنین مناطق آبی دنیا، آب را به نوشیدنی‌های دیگر ترجیح می‌دهند و معمولا زیاد آب می‌نوشند. اما در رژیم غذایی بیشتر آمریکایی‌ها، نوشابه‌های گازدار و چیز‌هایی شبیه به آن که پُر از قند هستند خیلی بیشتر از آب نوشیده می‌شوند. نوشابه‌های بدون قند رژیمی، پُر از شیرین کننده‌های مصنوعی‌اند که اثرات مخربی بر سلامتی می‌گذارند؛ و البته قهوه.

قهوه علاوه بر اینکه در تمام دنیا طرفداران زیادی دارد، تحقیقات زیادی نشان داده‌اند که برای سلامتی نیز بسیار مفید است، زیرا می‌تواند خطر بیماری قلبی و کبدی را کاهش داده و سلامت مغز را تقویت کند. اگر اهل قهوه نیستید، چای بنوشید: اهالی اوکینواوای ژاپن، زیاد چای سبز می‌نوشند که با فواید بیشماری برای سلامتی از جمله محافظت در برابر سرطان و کاهش خطر دیابت ارتباط قوی دارد.

قهوه یا چای هر کدام که مورد پسند شماست دقت کنید آن را با قند و شکر زیاد شیرین نکنید. همانطور که گفتیم رژیم غذایی اهالی مناطق آبی دنیا، بسیار کم قند است، خصوصا قند‌های تصفیه شده.

منبع: برترینها

طرز تهیه آب استخوان با طعم و رنگ عالی

آب استخوان یا عصاره استخوان که اب گوشت هم نامیده می‌شود یک ماده سرشار از کلاژن، غضروف و بسیاری از مواد مغذی دیگر است و درست کردن آن در زودپز خیلی راحت است البته اگر زودپز نداشته باشید با صرف زمانی طولانی می‌توان در قابلمه پخت.

آب استخوان یک نوع عصاره است که معمولا با استخوان‌هایی درست می‌شود که ساعت‌ها قل خورده باشند. زمان طولانی پخت عصاره ژلاتینی تولید می‌کند که مغذی و خوش طعم است. بعضی آب استخوان را به تنهایی مصرف می‌کنند و بعضی هم آن را در غذا‌ها می‌ریزند. شما برای درست کردن انواع سوپ، آش، خورش و دمپخت و کته می‌توانید از این عصاره مغذی استفاده کنید. برای درست کردن آب استخوان هم بهترین روش استفاده از زودپز است.

طرز تهیه آب استخوان با طعم و رنگ عالی

استخوان‌های غنی از کلاژن بهترین استخوان برای استفاده هستند. مغز استخوان، استخوان ساق پا و زانو بهترین نوع هستند. برای اینکه طعم گوشتی بیشتری داشته باشید، مقداری دنده همراه آن‌ها بریزید. احتمالا متوجه شده‌اید که بعضی از آب استخوان‌ها به رنگ سفید و بعضی قهوه‌ای هستند، این تفاوت رنگ از کجا می‌آید؟

خب در اینجا لازم است توضیح دهیم که آب استخوان را به دو روش می‌توان تهیه کرد: یک روش این طور است که استخوان به همراه گوشت یا به تنهایی با چند سبزی و طعم دهنده داخل قابلمه یا زودپز ریخته و به مدت طولانی پخته می‌شوند که محصول به دست آمده، آب استخوان سفید است. نوع دیگر آب استخوان قهوه‌ای است که در این روش ابتدا استخوان‌ها برشته می‌شوند سپس در قابلمه به همراه مواد می‌پزند. به این روش طعم و رنگ بهتری خواهد داشت.

مواد لازم

استخوان گوساله: ۲ کیلو
سرکه سیب: ۲ قاشق غذاخوری
هویج: ۱ عدد بزرگ، حلقه شده
کرفس: ۱ شاخه، حلقه شده
پیاز: ۱ عدد، چهار قاچ شده
سیر: ۱ بوته (بدون پوست کندن دو نیم شود)
برگ بو: ۲ عدد
نمک: ۱ قاشق چایخوری (اختیاری)

طرز تهیه آب استخوان با طعم و رنگ عالی

طرز تهیه

۱. مواد غذایی را روی میز گذاشته و فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سلسیوس روشن کنید.

۲. استخوان‌ها را کف یک سینی فر لبه‌دار یا سینی مخصوص برشته کردن، بچینید.

۳. استخوان‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه برشته کنید، آن‌ها را برگردانید و دوباره ۲۰ دقیقه دیگر هم آن‌ها را برشته کنید.

۴. ۱۰ پیمانه آب و سرکه را داخل زودپز بریزید. دکمه تفت دادن را انتخاب کنید و آب را به جوش برسانید. اگر زودپز شما ساده است، شعله را کمی زیاد کنید تا آب به جوش اید. پس از جوش آمدن آب، استخوان‌ها را به آب جوش اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه به پخت ادامه دهید. این آب را خالی کنید و استخوان‌ها را درآورید. استخوان‌ها را دوباره داخل قابلمه یا همان زودپز بریزید. سبزیجات را به همراه ۷ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید.

۵. درب زودپز را ببندید و دستگیره را طوری بپیچید که کاملا درب آن بسته شود. حالت دستی را انتخاب کنید و آن را برای ۲ ساعت یا همان ۱۲۰ دقیقه تنظیم کنید.

۶. وقتی زمان به پایان رسید، بگذارید فشار به حالت طبیعی به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه پایین بیاید. با دقت درب را بپیچانید تا درب آن در حالت آزاد قرار بگیرد و هر گونه فشار باقیمانده تخلیه شود.

۷. یک الک یا آبکش را روی یک کاسه بزرگ بگذارید. در صورت دلخواه می‌توانید یک پارچه تنظیف را هم داخل آبکش بگذارید تا یک آب استخوان بسیار شفاف داشته باشید. آب را داخل کاسه تخلیه کرده و هر گونه ماده جامدی را دور بریزید. بگذارید آب استخوان سرد شود سپس درب آن را گذاشته و داخل یخچال بگذارید.

۸. وقتی که آب استخوان به طور کامل سرد شود، لایه چربی جامدی را که روی آن بسته، با قاشق چمع کرده و دور بریزید. یا آن را برای استفاده برای دستورالعمل‌های دیگر، ذخیره کنید.

۹. این عصاره استخوان ژلاتینی را داخل شیشه مربایی بزرگ یا ظرف دردار فریزر بریزید. آب استخوان را می‌توان به مدت ۵ روز در یخچال و نهایتا ۱ سال در فریزر نگه داشت.

طرز تهیه آب استخوان با طعم و رنگ عالی

ترفند‌ها

برای ذخیره آب استخوان، آن را داخل ظرف دردار فریزر یا ظرف قالب یخ بریزید و به مدت حداکثر ۱ سال فریز کنید. استفاده از قالب یخ سیلیکونی به اندازه و شکل‌های مختلفی وجود دارد و می‌توانید آن‌ها را فریز کرده سپس این قطعات را داخل کیسه زیپ لاک بریزید.
شیشه‌های مربا و سس برای نگهداری آب استخوان خوب هستند، اما به هنگام فریز شدن، ترک برداشته و یا شکننده می‌شوند.
برای جلوگیری از شکستن شیشه از شیشه‌های دهان گشاد استفاده کنید و حدود ۲ سانت از بالای آن را خالی بگذارید.
شیشه‌های دهان گشاد آب استخوان را بدون درب فریز کنید و وقتی که بطور کامل فریز شدند، درب آن‌ها را بگذارید. این کار برای یخ زدایی و ذوب شدن آن‌ها در یخچال بهتر است تا از تغییرات دمایی ناگهانی جلوگیری شود.
برای استفاده از قابلمه یا آرام پز، مدت پخت ۱۲ تا ۲۴ ساعت طول می‌کشد.

برترین ها

۵ نکته‌ درباره استفاده از کامپیوتر محل کارتان

کارفرمایان می‌توانند نرم‌افزار‌هایی نصب کنند که متوجه شوند شما پشت رایانه خود دقیقاً چه‌کار می‌کنید. به عبارت دیگر رایانه محل کار شما می‌تواند تحت نظارت کارفرمایتان باشد. آن‌ها می‌تواند هر کاری که شما با رایانه محل کارتان انجام می‌دهید را ببیند. اینکه میزان نظارت کارفرمایان بر رایانه شخصی شما چقدر است به دو عامل بستگی دارد: یکی اینکه شرکت یا سازمانی که در آن کار می‌کنید چقدر بزرگ است و دوم اینکه اطلاعاتی که شما با آن سروکار دارید از چه نوعی هستند. اگر با اطلاعات مربوط به سلامت و بهداشت، اطلاعات مالی، قرارداد‌های دولتی و سایر اطلاعات حساس سروکار دارید مطمئن باشید که میزان نظارت بر رایانه محل کار شما بسیار بالا است.

 

کامپیوتر محل کار

اکثر کارمندان ترس از تحت نظارت بودن در محل کار را ترسی بی‌جا می‌دانند. اما باید توجه داشت که بیشتر شرکت‌ها یک برنامۀ هدفمند برای نظارت بر داده‌های خود دارند تا بتوانند دزدی‌ها یا پولشویی را ردگیری کنند. نبود این نظارت‌ها در بسیاری از موارد موجب به دردسر افتادن شرکت در مسائل قانونی مختلف خواهد شد. بنا براین تحت نظارت بودن یک احتمال همیشگی برای کارمندان است. حتی اگر تک تک حرکات شما در رایانه شخصیتان تحت نظارت نباشد باز هم بهتر است احتمال نظارت بر آن را جدی بگیرید. در ادامه بعضی کار‌هایی که بهتر است با رایانۀ محل کارتان انجام ندهید را بیان می‌کنیم.


ذخیره فایل‌های شخصی ممنوع!


همه کارشناسان امنیتِ دیجیتال بر این نکته تأکید دارند که نباید داده‌های شخصی را روی سیستم‌های شرکت ذخیره کرد. اگر اخراج شدید اولین چیزی که از شما می‌گیرند رایانه‌ای است که با آن کار می‌کنید و اگر شرکت شما با شرکت خود وارد یک دعوای حقوقی شوید، تمامی فایل‌های موجود روی رایانه کاری شما نوعی مدرک به حساب می‌آیند که می‌توانند در دادگاه ارائه شوند. به عبارت دیگر تمامی اسنادی که روی رایانه‌های شرکت ذخیره می‌شوند بالقوه نوعی مدرک محسوب می‌شوند. حتی اگر شما امنیت شغلی داشته باشید به این معنا نیست که امنیت داده‌های شما روی رایانه شرکت تضمین شده است. بسیاری از شرکت‌ها از نرم‌افزا‌هایی استفاده می‌کنند که فایل‌های بالقوه خطرناک (حاوی ویروس یا بدافزار) را به صورت اتوماتیک از روی شبکۀ رایانه‌ای شرکت حذف می‌کنند. در این فرایند ممکن است داده‌های شخصی شما هم حذف شوند و از دستتان برود.

 

از این سرویس‌ها استفاده نکنید


اگر در شرکت شما به صورت یکپارچه از سرویس‌های کاری گوگل مانند جی سوئیت استفاده می‌شود و شما در آن یک حساب کاری دارید، بهتر است از حساب کاری گوگل خود برای ذخیره اطلاعات شخصی‌تان در جی میل و گوگل داک استفاده نکنید. شرکت‌ها می‌توانند با بعضی از دسترسی‌هایی که سرویس جی سوئیت به آن‌ها می‌دهد، بعضی کلمات خاص را در ایمیل‌ها و فایل‌هایتان جست‌وجو کنند. درست مانند جست‌وجویی که خودتان در حساب کاربری شخصی خود انجام می‌دهید.


همچنین شرکت‌ها می‌توانند برنامه‌هایی نصب کنند که به آن‌ها فعالیت‌های مشکوک را اخطار دهند. عملکرد این برنامه‌ها به این صورت است که یک نمونه واژه را به نرم‌افزار می‌دهند و وقتی چنین واژگانی تایپ شوند آن برنامه یک هشدار دریافت می‌کند و این مسئله باعث می‌شود عملکرد شما به سادگی تحت نظارت قرار بگیرد. برخی از این برنامه‌ها حتی می‌توانند متن‌های رسال‌نشده یا به اصطلاح پیش‌نویس را هم ذخیره بکنند. یعنی وقتی شما یک ایمیل را تایپ کرده‌اید حتی اگر آن را نفرستاده باشید باز هم این امکان وجود دارد که آن متن ذخیره شده باشد. برای همین اگر می‌خواهید در ایمیل پشت سر رئیستان حرف بزنید بهتر است با رایانه شرکت این کار را انجام ندهید!

در مورد شبکه‌های ایمیلی به غیر از جی میل باز هم نگرانی‌هایی وجود دارد. اما در کنار همه خطراتی که اطلاعات شخصی شما را تهدید می‌کند خوب است بدانید تعداد افرادی که به ایمیل‌های شخصی کارمندان دسترسی دارند تعداد بالایی نیست. نگرانی امنیت در مورد نرم‌افزار‌های گفت‌گو (چت) هم وجود دارد. پیام‌رسان‌ها هم در معرض لو رفتن هستند، اما این مسئله برای پیام‌رسان‌های درون‌شبکه‌ای جدی‌تر است. برای همین هرگز از طریق رایانه شرکت وارد پیام‌رسانِ اپل، گوگل هنگ‌آوت و سایر پیام‌رسان‌های شبکه‌ای نشوید.

 

کار با کامپیوتر

 

مراقب مقدار دانلودتان باشید


کارفرمایان معمولاً میزان و شیوه مصرف حجم اینترنت شما را بررسی می‌کنند. کارفرمایان حتی می‌توانند متوجه شوند که شما چه مقدار زمانی را در چه سایتی گذرانده‌اید. اگر فکر می‌کنید با کمک وی پی ان می‌توانید این مسئله را دور بزنید و از نظارت کارفرمایتان فرار کنید، کاملاً در اشتباه هستید. چراکه با استفاده از وی پی ان هم نحوه استفاده شما از اینترنت قابل دسترس است. حتی اگر کارفرمای شما در مورد عادات شخصیتان در استفاده از اینترنت حساس نباشد باز هم بهتر است کار‌های شخصیتان را با کامپیوتر محل کارتان انجام ندهید. هرگاه خواستید کار‌های شخصیتان را انجام دهید از گوشی و اینترنت گوشی خودتان استفاده کنید.


وقتی در حال استفاده از اینترنت وای فای عمومی هستید مراقب رایانۀ شخصی خود باشید


زمانی که از اینترنت وای فای عمومی استفاده می‌کنید این امکان وجود دارد که داده‌های شخصیتان از روی گوشی یا کامپیوتر شما برداشته شود. زمانی که با لپ تاپ محکار خود به یک وای فای عمومی وصل شده‌اید باید احتیاط بیشتری به خرج بدهید. در این حالت وقتی کارتان با کامپیوتر یا گوشی تمام می‌شود کامپیوتر را قفل یا خاموش کنید. این امکان وجود دارد که با کمک نرم‌افزار‌هایی بدون اینکه حتی رایانه شما را لمس کنند، داده‌های شما را به سرقت ببرند. اگر در یک کافی‌شاپ نشسته‌اید یا در فرودگاه یا قطار یا هرجای دیگری هستید که وای فای دارد، پس از اتمام کار خود آن را خاموش یا قفل کنید.

 

از کجا بفهمم کسی رایانه من را کنترل می‌کند؟

 

وقتی از کامپیوتر شرکت یا سازمان استفاده می‌کنید، باید بدانید که چیزی به نام حق حریم خصوصی وجود ندارد، چراکه رایانه متعلق به سازمان یا شرکت است. اما به آن معنا نیست که کارفرما نباید به شما اطلاع دهد که چگونه بر شما نظارت می‌کند. در دفترچه‌های راهنمایی که شرکت‌ها و سازمان‌ها موظف هستند در اختیار کارمندان خود بگذارد باید ذکر شود که با چه شیوه‌ها و نرم‌افزار‌هایی رایانه‌ها از چه نرم‌افزار‌هایی فعالیت‌های شما را دنبال می‌کنند.

اگر دفترچه راهنما اطلاعات کافی نداشت باز هم فهمیدن اینکه چه نرم‌افزار‌های نظارتی روی شبکه نصب است کار سختی نیست. شما می‌توانید لیست نرم‌افزار‌های نصب شده را ببینید و با یک جستجوی ساده در گوگل کاربرد آن‌ها را بفهمید.

بیشتر کارفرمایان از نرم‌افزار‌های مدیریت صفحه نمایش مثل VNC یا Team Viewer استفاده می‌کنند. این نرم‌افزار‌ها صفحه دسکتاپ رایانه را برای واحد فناوری اطلاعات سازمان شما دسترس‌پذیر می‌کند. پس اگر یک روز از واحد فناوری اطلاعات برای برطرف کردن یک مشکل در رایانه خود درخواست کمک کردید و دیدید که نشانگر (موس) رایانه شما بدون اراده شما در حال حرکت است، تعجب نکنید. این شیوه کار کارشناسان واحد فناوری اطلاعات است. در نتیجه اصلاً لازم نیست جوگیر بشوید و تصور کنید که آن‌ها تمام روز در حال نگاه کردن به محتوای چت‌ها و ایمیل‌های شما هستند. معمولاً می‌توان تشخیص داد که آن‌ها چه زمانی از برنامه‌های مدیریت دسکتاپ رایانه شما استفاده می‌کنند.

در حقیقت هدف این بود که به شما بگوییم باید مراقب آن دسته از اطلاعاتی که نمی‌خواهید کارفرمای شما از آن مطلع شود باشید و این اطلاعات را بر روی کامپیوتر محل کار خود ذخیره و حتی بر روی مرورگر‌ها و سرویس‌های گوگل باز نکنید. با همه این اوصاف شما هنوز هم می‌توانید قبض‌های خود را پرداخت و نتایج بازی‌های مورد علاقه خود را در لیگ دنبال کنید. اما مراقب باشید که کار‌های شخصی و غیر حرفه‌ای انجام ندهید.

منبع: ایرنا زندگی