درباره سطح اکسیژن خون بیشتر بدانید!

افراد مبتلا به بیماری های مزمن از جمله آسم، بیماری قلبی، و بیماری مزمن انسدادی ریه ممکن است به نظارت بر سطح اکسیژن خون خود نیاز داشته باشند.

درباره سطح اکسیژن خون بیشتر بدانید!

سطح اکسیژن خون شما معیاری از میزان اکسیژنی است که گلبول های قرمز خون حمل می کنند. بدن شما به دقت سطح اکسیژن خون را تنظیم می کند. حفظ تعادل درست خون اشباع شده با اکسیژن برای سلامت انسان بسیار حیاتی است.

بیشتر کودکان و بزرگسالان نیازی به نظارت بر سطح اکسیژن خون خود ندارند. در حقیقت، بسیاری از پزشکان آن را تا زمانی که فرد نشانه هایی از بروز یک مشکل مانند تنگی نفس یا سینه درد را نشان ندهد، آن را اندازه گیری نمی کنند.

با این وجود، افراد مبتلا به بیماری های مزمن از جمله آسم، بیماری قلبی، و بیماری مزمن انسدادی ریه ممکن است به نظارت بر سطح اکسیژن خون خود نیاز داشته باشند.

در این موارد، نظارت بر سطح اکسیژن خون می تواند به بررسی موثر بودن درمان یا نیاز به اصلاح و تنظیم مجدد آن کمک می کند.
سطح اکسیژن خون چگونه اندازه گیری می شود؟

سطح اکسیژن خون شما می تواند از طریق دو آزمایش مختلف اندازه گیری شود:
گاز خون سرخرگی

گاز خون سرخرگی یک آزمایش خون است که در آن سطح اکسیژن خون فرد اندازه گیری می شود. همچنین، این آزمایش می تواند سطح گازهای دیگر و همچنین pH خون وی را تعیین کند. آزمایش گاز خون سرخرگی بسیار دقیق اما روشی تهاجمی است.

برای انجام آزمایش گاز خون سرخرگی، پزشک نمونه خون را به جای یک سیاهرگ از یک سرخرگ دریافت می کند. برخلاف سیاهرگ ها، سرخرگ ها دارای نبضی قابل احساس هستند. همچنین، خون گرفته شده از سرخرگ ها حاوی اکسیژن است، در شرایطی که خون سیاهرگی این گونه نیست.

سرخرگ مچ دست برای گرفتن نمونه خون استفاده می شود زیرا در مقایسه با دیگر قسمت های بدن به راحتی قابل احساس است.

اما مچ دست منطقه ای حساس است و دریافت نمونه خون از این قسمت در مقایسه با یک سیاهرگ نزدیک به آرنج موجب احساس درد و ناراحتی بیشتر برای فرد می شود.
پالس اُکسی‌متر

پالس اُکسی‌متر دستگاهی است که برای اندازه گیری مقدار اشباع اکسیژن خون استفاده می شود. این کار از طریق ارسال نور فروسرخ به مویرگ ها در انگشت دست، انگشت پا یا لاله گوش و اندازه گیری نور منعکس شده از گازها انجام می شود.

یک خوانش با استفاده از پالس اُکسی‌متر درصد اشباع اکسیژن مویرگی محیطی یا SpO2 را نشان می دهد. این آزمایش از پنجره خطای دو درصدی برخوردار است به این معنی که خوانش ممکن است دو درصد بیشتر یا کمتر از سطح واقعی اکسیژن خون باشد.

این آزمایش ممکن است از دقت کمتری در مقایسه با آزمایش گاز خون سرخرگی برخوردار باشد، اما انجام آن برای پزشکان بسیار آسان است. از این رو، آنها برای خوانش های سریع از آن استفاده می کنند.

مواردی مانند لاک ناخن تیره یا دمای پایین اندام ها می توانند موجب ارائه خوانشی پایین‌تر از حد عادی توسط پالس اُکسی‌متر شوند. از این رو، پزشک شما ممکن است پیش از استفاده از این روش یا در صورت پایین بودن غیر عادی نتایج، هرگونه لاک ناخن را پاک کند.

روش پالس اُکسی‌متر غیرتهاجمی است، از این رو، خود فرد نیز می تواند آن را انجام دهد. شما می توانید دستگاه پالس اُکسی‌متر را به راحتی خریداری کنید. پیش از استفاده از این دستگاه در خانه با پزشک خود درباره چگونگی تفسیر نتایج صحبت کنید.
سطوح مختلف اکسیژن خون

اندازه گیری اکسیژن خون به نام سطح اشباع اکسیژن شناخته می شود. در مختصرنویسی پزشکی و هنگام استفاده از یک آزمایش گاز خون سرخرگی ممکن است به آن PaO2 و در زمان استفاده از پالس اُکسی‌متر O2 Sat یا (SpO2) گفته شود. راهنماهای زیر به شما در درک معنی نتایج آزمایش کمک خواهد کرد:

عادی: سطح عادی اکسیژن در آزمایش گاز خون سرخرگی برای ریه های سالم بین 80 تا 100 میلیمتر جیوه (mm Hg) است. در موارد استفاده از دستگاه پالس اُکسی‌متر، خوانش عادی سطح اکسیژن خون (SpO2) معمولا بین 95 تا 100 درصد است.

با این وجود، در موارد ابتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه یا بیماری های ریوی دیگر، این محدوده ها ممکن است در نظر گرفته نشوند. پزشک محدوده طبیعی برای شرایط هر بیمار را به وی اطلاع می دهد. به عنوان مثال، افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه می توانند دارای سطوح پالس اکسی‌متر (SpO2) بین 88 تا 92 درصد باشند.

پایین‌تر از حد عادی: سطح پایین‌تر از حد عادی اکسیژن خون به نام هیپوکسمی شناخته می شود. هیپوکسمی اغلب مساله ای نگران کننده است. هرچه سطح اکسیژن پایین‌تر باشد، هیپوکسمی شدیدتر است. این می تواند به بروز عوارضی در بافت ها و اندام های بدن منجر شود.

به طور معمول، یک خوانش PaO2 زیر 80 میلی متر جیوه یا SpO2 زیر 95 درصد پایین در نظر گرفته می شود. آگاهی از سطح عادی اکسیژن خون، به ویژه اگر به یک بیماری مزمن ریه مبتلا هستید برای شما اهمیت دارد.

پزشک می تواند توصیه هایی را درباره محدوده قابل قبول سطوح اکسیژن خون شما ارائه کند.

بالاتر از حد عادی: اگر بدون کمک تنفس می کنید، افزایش بیش از حد سطوح اکسیژن خون به سختی رخ می دهد. در بیشتر موارد، سطوح بالای اکسیژن خون در افرادی دیده می شود که از منابع مکمل اکسیژن استفاده می کنند. این شرایط از طریق آزمایش گاز خون سرخرگی قابل تشخیص است.
علائم سطوح پایین اکسیژن خون

زمانی که سطح اکسیژن خون شما از محدوده عادی خارج می شود، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

- تنگی نفس

- سینه درد

- سردرگمی

- سردرد

- ضربان سریع قلب

- بی قراری

- سرگیجه

- فشار خون بالا

- عدم هماهنگی

- اختلالات بینایی

در صورت تداوم سطوح پایین اکسیژن خون، فرد ممکن است علائم سیانوز را نشان دهد. نشانه مشخص این شرایط تغییر رنگ بستر ناخن ها، پوست و غشاهای مخاطی به آبی است.

سیانوز به عنوان یک وضعیت اضطراری در نظر گرفته می شود. در صورت مواجهه با این شرایط باید کمک پزشکی فوری دریافت کنید. سیانوز می تواند به نارسایی تنفسی منجر شود که می تواند زندگی فرد را در معرض خطر قرار دهد.
تنظیم سطح اکسیژن خون

اگر سطح اکسیژن خون شما بیش از حد پایین است، ممکن است به تقویت اشباع اکسیژن نیاز باشد. این کار اغلب از طریق مکمل اکسیژن انجام می شود.

استفاده از مکمل اکسیژن باید توسط پزشک تجویز شود. پیروی از توصیه های پزشک درباره چگونگی استفاده از آن برای پرهیز از بروز علائم اهمیت دارد.
دلایل سطوح پایین اکسیژن خون

از شرایطی که می توانند اثر منفی بر سطوح اکسیژن خون داشته باشند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- بیماری مزمن انسدادی ریه، از جمله برونشیت مزمن و آمفیزم

- آسم

- از کار افتادن ریه

- کم خونی یا آنمی

- نقایص مادرزادی قلب

- بیماری قلبی

- آمبولی ریوی

این شرایط ممکن است ریه ها را از دریافت هوای حاوی اکسیژن به میزان کافی و دفع دی اکسید کربن باز دارند. به همین ترتیب، اختلالات و مشکلات خونی در دستگاه گردش خون ممکن است خون را از جذب اکسیژن کافی و انتقال آن در سراسر بدن باز دارند.

هر یک از این مشکلات یا اختلالات می توانند به افت سطوح اشباع اکسیژن منجر شوند. با کاهش سطوح اکسیژن خون، شما ممکن است با بروز علائم هیپوکسمی مواجه شوید.

افراد سیگاری ممکن است خوانش پالس اُکسی‌متر بالا و نادرست را شاهد باشند. سیگار کشیدن موجب انباشت مونوکسید کربن در خون می شود. پالس اُکسی‌متر نمی تواند تفاوت بین این گاز و اکسیژن را بیان کند.

اگر فردی سیگاری و نیازمند آگاهی از سطح اکسیژن خون خود هستید، یک آزمایش گاز خون سرخرگی ممکن است تنها روش برای دریافت خوانش های دقیق باشد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید

افرادی که موارد زیر را تجربه می کنند باید برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنند:

- تجربه تنگی نفس شدید و ناگهانی

- تجربه تنگی نفس هنگام استراحت

- تنگی نفس شدید که طی ورزش یا فعالیت بدنی بدتر می شود

- بیدار شدن ناگهانی از خواب همراه با تنگی نفس یا احساس خفگی

حضور در ارتفاع بالا (بیش از 2,400 متر یا 8,000 فوت) و تجربه تنگی نفس شدید همراه با سرفه، ضربان سریع قلب و احتباس مایع

 asriran.com/002xtG

همه چیز درباره فرش دستباف

همه چیز درباره فرش دستباف

فرش دستباف ایرانی از دیرباز معروف و مورد استفاده بوده، سند آن نیز توسط گزنفون، تاریخ نگار یونانی در کتاب سیرت کوروش، است که در بین سال های ۴۳۰ تا ۳۴۵ قبل از میلاد می نویسد:« ایرانیان برای اینکه بسترشان نرم باشد قالیچه زیر بستر خود می گسترند.» بشر از زمانی كه خود را شناخت و ضرورت وجود ملزومات زندگی را حس نمود، به فكر داشتن منسوجی بود تا او را در برابر سرما و سختی زمین مراقبت نماید. پشم و موی حیواناتی مانند گوسفند و بز، نخستین یافته های بشر برای برآوردن این نیاز بود و متعاقباً پوست این حیوانات نخستین زیرانداز یا به عبارت دیگر، فرش منسوج بود.

به دنبال تحول و پیشرفت در زندگی، بشر آموخت كه میتواند با در هم نمودن و فشردن الیاف پشم، زیراندازی ضخیم تر و گرم تر به نام نمد تهیه نماید. متعاقباً با فراگیری فنون ریسندگی و تابندگی، نخ های پشمی را تولید نمود و برای نخستین بار با ادغام رشته نخ های افقی و عمودی نخ های پشم، گلیم را ابداع كرد و این سرآغازی بود برای اختراع فرش گره دار یا پرزدار كه هنر و فنی پیشرفته تر بود.

فرش واژه ای عربی است که به معنای زمین است و در زبان فارسی دارای مفاهیمی مانند گسترده شدن، زیرانداز و کفپوش می باشد. با توجه به تعریف فوق مفاهیمی مانند گلیم، نمد، زیلو، فرش دستباف و ماشینی را میتوان فرش دانست.

لطفا برای خواندن بقیه مطلب ودیدن عکسها روی ادامه نوشته کلیک کنید

.

.

.

 

ادامه نوشته

۱۰ خوردنی که شما را دیرتر پیر می‌کند

هنگامی که شما رژیم غذایی خود را با انواع ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌ها و به طور کلی مواد مغذی مختلف پر می‌کنید بدن و مغز شما نیز از شما قدردانی کرده و به این سادگی‌ها پیر نخواهند شد.

پوست یکی از اولین جاهایی می‌باشد که با بالا رفتن سن پیری خود را نشان می‌دهد. با خوردن غذاهای مناسب و ضروری حتی پوست شما نیز به این سادگی پیر نخواهد شد و نیازی به انواع و اقسام کرم‌ها و لوسیون‌ها پیدا نخواهید کرد.

هرچه شما بتوانید بالا رفتن سن و ناتوانی‌های مربوط به آن را به تعویق بیاندازید می‌توانید مرگ را به تعویق انداخته و ده‌ها سال زندگی سالم و زیبا را تجربه کنید.

در ادامه ده غذا را به شما معرفی خواهیم کرد که با خوردن آن‌ها ارگان‌های مختلف شما از جمله پوستتان به راحتی پیر نخواهد شد و جوان خواهد ماند.

۱. سبزی شاهی: کلسیم، پتاسیم، منگنز، فسفر و انواع ویتامین‌ها

۲. فلفل دلمه‌ای قرمز: انواع آنتی اکسیدان‌ها به خصوص کارتنوئید و ویتامین سی

۳. پاپایا: کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر، انواع مختلف ویتامین B و دیگر ویتامین‌ها

۴. بلوبری: سرشار از ویتامین‌های A و C و یک آنتی اکسیدان ضد پیری به نام آنتوسیانین

۵. بروکلی: ویتامین C و K، فیبر، آنتی اکسیدان ها، کلسیم، فولات و لوتئین

۶. اسفناج: انواع ویتامین ها، منیزیم، لوتئین و آهن

۷. آجیل: ویتامین E، اسیدهای چرب امگا ۳،

۸. آووکادو: ویتامین‌های مختلف، انواع ویتامین‌های مختلف، پتاسیم

۹. سیب زمینی شیرین: آنتی اکسیدانی به نام بتاکاروتن، ویتامین‌های C و E

۱۰. دانه‌های انار: انواع آنتی اکسیدان ها، ویتامین C و پونیکالاژین
منبع: میزان

تاریخچه کشک و طرز تهیه کشک خانگی

شاید بسیاری از شما ندانید كه كشك یكی از مواد لبنی است كه تنها در ایران یافت می‌ شود. در واقع می ‌توان گفت كه مانند دوغ تهیه شده از ماست، این فرآورده محصولی كاملا ایرانی است. وجود ضرب‌ المثل‌های فراوان در مورد كشك در زبان فارسی نشان دهنده قدمت تولید و استفاده ازاین ماده غذایی مفید است.

كشك یكی از فرآورده‌های فرعی شیر است كه به روش سنتی از جوشاندن، تغلیظ و یا خشك كردن دوغی كه پس از كره‌ گیری باقی می ‌ماند و یا از ماست بدون چربی تهیه می ‌شود.

ماده‌ اولیه كشك عبارت است از شیر میش، بز، گاو و یا مخلوطی از آن ها. در صنایع غذایی تولید كشك با فرآیند‌های صنعتی و به صورت كشك مایع مستقیما از شیر صورت می ‌گیرد. كشك‌ های سنتی مایع از ساییدن و رقیق کردن كشك خشك كه معمولا به صورت غیر پاستوریزه تهیه می گردد‌، تولید می ‌شوند.

در مناطق مختلف كشور به علت دامداری ایلی و عدم دسترسی اغلب گله‌ داران دهات ایران به كارخانه شیر پاستوریزه، مازاد شیر تولید شده را به كشك تبدیل می کنند و به این وسیله قابلیت نگهداری آن را بالا می ‌برند.

ارزش غذایی کشک

کشک سرشار از پروتئین و کلسیم است و قادر است احتیاجات بدن را از نظر مواد معدنی موجود در شیر تامین کند. این مواد معدنی شامل کلسیم، منیزیم، آهن، سدیم و پتاسیم می‌شود. تحقیقات نشان داده است که کلسیم و فسفر موجود در کشک و نسبت مناسب این دو ماده غذایی در ترکیب کشک، برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان بسیار موثر است. از نظر متخصصان تغذیه، مهمترین فواید درمانی و خواص کشک سلامت و استحکام استخوان‌ها، جلوگیری از ابتلا به اختلالات گوناگون عصبی، تنظیم هاضمه و پیشگیری از اسهال است.

کشک سرشار از انواع عناصر غذایی به ویژه کلسیم، فسفر و ویتامین‌های مورد نیاز بدن انسان است. مقدار کلسیم در ۳۰ گرم کشک تازه بدون نمک و چربی با مقدار کلسیم در یک لیوان شیر ۲۵۰ سی سی برابری می‌کند. بررسی‌ها و گزارش‌های ارائه شده در سال‌های اخیر درباره خواص کشک، نشان می‌دهد که این ماده می‌تواند به‌عنوان یک ماده مغذی و مکمل غذایی در علوم تغذیه‌ای و صنایع غذایی مورد استفاده قرار بگیرد.

كشك با حجم كم خود، یك ماده غذایی معجزه آساست كه در بردارنده تمامی خواص شیر و حاوی كلسیم ، چربی، نمك، پروتئین و نیاسین (ویتامین B3) است.

میزان انرژی تولید شده با 100 گرم كشك حدود 105 تا 120 كیلو كالری می ‌باشد كه می ‌تواند به عنوان یكی از تامین كننده‌های انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.

تاریخچه کشک و طرز تهیه کشک خانگی

میزان مواد مغذی در كشك‌ های مختلف به نوع فرآوری و همچنین شیر یا ماده اولیه آن بستگی دارد.

لطفا براي خواندن بقيه مطلب برروي ادامه نوشته كليك كنيد:

 

 

ادامه نوشته

خوراکی‌هایی که برای مغز شما حکم سم را دارند

پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای حفظ سلامت مطلوب مغز ضروری است. شکلات تلخ، آووکادو و ماهی‌های چرب انواع توت‌ها و کلم بروکلی فوق ستاره‌های تقویت کننده مغز هستند. اما غذا‌های زیادی وجود دارد که تأثیر معکوس دارند و می‌توانند هوشمندی شما را از بین ببرند و حافظه و خلق و خوی شما را تحت تأثیر قرار دهند.

برای حفظ سلامت مغز بسیارمهم است که این غذا‌ها را شناسایی کرده و آن‌ها را از رژیم غذایی خود حذف کرده یا کاهش دهید.

غذا‌های سرخ شده

مرغ سرخ شده و سیب زمینی سرخ کرده فقط دور کمر شما را چاق‌تر نمی‌کند. آن‌ها همچنین می‌توانند برای مغز شما مضر باشند. در تحقیقی که در سال ۲۰۱۶ در مجله علوم تغذیه منتشر شده است، افرادی که رژیم‌های غذایی سرشار از غذا‌های سرخ شده می‌خورند در آزمون‌های شناختی که یادگیری، حافظه و عملکرد مغز نمره کمی می‌گیرند. برعکس، کسانی که غذا‌های گیاهی بیشتری مصرف می‌کردند نمره بالاتری داشتند.

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر

احتمالاً می‌دانید که باید مراقب آب میوه، نوشیدنی‌های انرژی زا و چای شیرین باشید. زیرا سرشار از شکر هستند. مقادیر زیاد قند باعث آسیب عصبی می‌شو، زیرا باعث التهاب می‌شود. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۷ در نشریه Alzheimer & Dementia منتشر شد، محققان دریافتند افرادی که به طور منظم از نوشیدنی‌های شیرین استفاده می‌کنند، به احتمال زیاد حافظه ضعیف‌تر، حجم کلی مغز کمتر و هیپوکامپ کوچکتر‌ی دارند. هیپوکامپ بخشی از مغز است که برای یادگیری و حافظه نقشی مهم ایفا می‌کند.

کربوهیدرات تصفیه شده

برنج سفید، نان سفید، ماکارونی سفید و سایر غذا‌های فرآوری شده با شاخص گلیسمی بالا نه تنها باعث افزایش قند خون می‌شوند، بلکه دارای رتبه بندی مواد غذایی نامناسب برای مغز شما هستند. به طور خاص، این غذا‌ها می‌توانند بر سلامت روان شما تأثیر منفی بگذارند.

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۵ در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، نشان داد که غذا‌های با شاخص گلیسمی بالا می‌توانند خطر افسردگی در زنان پس از یائسگی را افزایش دهند. از طرف دیگر، زنانی که لاکتوز، فیبر، میوه و سبزیجات بیشتری مصرف می‌کردند، در علائم افسردگی کاهش چشمگیری نشان دادند.

انتخاب

همه چیز درباره ویتامین D و کرونا

بر اساس یک پژوهش جدید که به تازگی به انجام رسیده است، بیماران مبتلا به کرونا که به اندازه کافی ویتامین دی (D) مصرف کنند، خطر مرگ آن‌ها به میزان ۵۲ درصد به نسبت افرادی که از کمبود این ویتامین رنج می‌برند، کمتر خواهد بود.

همه چیز درباره ویتامین D و کرونا

علاوه بر این، نتایج تحقیقی که در اسپانیا انجام گرفته و در مجله "Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism" نیز به چاپ رسید، ارتباط بین کمبود ویتامین دی و کووید-19 را بار دیگر ثابت کرد. در ۸۰ درصد از بیماران کرونایی، کمبود ویتامین دی مشاهده شد. دانشمندان تشخیص داده‌اند که یک رابطه قوی بین کمبود ویتامین دی و مرگ و میر ناشی از کووید-19 وجود دارد.

جالب است بدانیم، بعد از این که محققان متوجه شدند کمبود ویتامین D، احتمال ابتلا به کرونا و مرگ و میر بر اثر آن را افزایش می دهد، وزیر بهداشت انگلیس به طور رسمی از مردم این کشور خواست برای مبارزه با کرونا ویتامین D بخورند.

ویتامین D هورمونی است که به واسطه قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید در بدن تولید می‌شود. این ماده مغذی به بدن در جذب کلسیم و حفظ سطوح سالم فسفر کمک می‌کند. برخی مکمل‌ها و مواد غذایی مانند ماهی‌های چرب، به بدن در تولید ویتامین D کمک می‌کنند، اما راحت‌ترین روش دریافت آن از خورشید است.

لطفا براي خواندن بقيه مطلب برروي ادامه نوشته كليك كنيد:

ادامه نوشته

چرا کرونا کاری به گروه‌های خونی O ندارد؟

از روزی که ویروس کرونا پایش به جوامع بشری باز شد، عفونت با این ویروس در افراد مختلف به شکل‌های متفاوتی ظاهر شد، برخی علائم بسیار خفیفی از این بیماری را تجربه کردند و عده‌ای نیز به شکلی حاد با این بیماری دست‌وپنجه نرم کردند.

اگرچه پیشرفت یک بیماری به عوامل زیادی بستگی دارد، در مورد ویروس‌های کرونا این موضوع شامل انواع مختلف پیوندهای فیزیکی و شیمیایی است که بین ویروس و سلول‌های میزبان ایجاد می‌شود.

در عفونت قبلی SARS-CoV، محققان دریافتند که گلیکوزیلاسیون O یا اتصال کربوهیدرات‌ها به گروه اکسیژن موجود در پروتئین‌ها، نقشی اساسی در ایجاد بیماری دارد. برای ۲-SARS-CoV، محققان پیش‌بینی می‌کنند که ممکن است اتفاق مشابهی رخ دهد و گلیکوپروتئوم O یکی از اجزای مهم عفونت است.

اگرچه به نظر می‌رسد گیرنده تبدیل‌کننده آنژیوتانسین ۲ انسان (۲ ACE) گیرنده اصلی ویروس در سلول‌های میزبان باشد، ویروس احتمالاً از طریق تشکیل یک گلیکان متوسط، تحت سلطه آمینو اسید ویروس متصل می‌شود. در انسان، ساختار میانی حاصل، مستقل از گروه خونی ممکن است با کربوهیدرات‌های اختصاصی گروه‌های خونی (ABO (H جایگزین شود.

چرا کرونا کاری به گروه‌های خونی O ندارد؟

در یک مطالعه جدید، پیتر آرند از دانشگاه فیلیپس ماربورگ در آلمان نظریه‌ای را درباره چگونگی رخ دادن عفونت ۲-SARS-CoV از طریق اتصال کربوهیدرات به گروه‌های خونی پیشنهاد کرد.

مطالعات نشان داده‌اند پس از اتصال ویروس از طریق پروتئین۲ ACE به سلول‌های انسانی طی فرآیند همجوشی ویروس میزبان، آمینو اسید سرین ویروس حیاتی است. با توجه به آنچه از مطالعات قبلی در مورد سرین شناخته شده است، احتمالاً اتصال از طریق گلیکوزیلاسیون O به سلول‌های میزبان رخ می‌دهد.

به نظر می‌رسد علائم بیماری بیشتر در بیماران با گروه‌های خونی غیر O رخ می‌دهد که نقش سرین ویروسی ساکاریدهای گروه‌های خونی A، B و AB را در روند گلیکوزیلاسیون هدف قرار می‌دهد. بنابراین سیستم ایمنی ذاتی و ارتباط آن با گروه‌های خونی (ABO (H ممکن است نقشی اساسی در عفونت ۲-SARS-CoV داشته باشد.

در مقابل، تولید آنتی‌بادی غیر ایمنی IgM به سلول‌های B محدود نمی‌شود که می‌تواند خود به خود در سلول‌های اپیتلیال موش و انسان ایجاد شود. مطالعات قبلی IgM را به آنتی‌ژن A-like / Tn ، ساکارید GalNAc مرتبط با سرین یا ترئونین مرتبط کرده‌اند. IgM تحت تشکیل فنوتیپ( ABO (H قرار می‌گیرد و در سطوح سلول و پروتئین‌های پلاسما ایجاد می‌شود. به نظر می‌رسد سرین به تنهایی بر واکنش این آنتی‌بادی تأثیر می‌گذارد و اپی توپ‌های مختلف را متصل می‌کند.

نویسنده این مقاله می‌نویسد: «بقایای سرین همچنین ممکن است به عنوان پذیرنده در محل استقرار فنوتیپی فعالیت آنتی‌بادی فعال عمل کند».

براساس این فرضیه، فرضی در پروتئین محلول در گروه خونی فعال در خون، مانند مولکول ۲ α- ماکروگلوبولین که فعالیت گروه خونی آن کاملاً با نوع گروه خونی فرد مرتبط است، رخ دهد. این مولکول از نظر ساختاری مربوط به IgM است و به ترتیب در تنظیم پایین فعالیت ضد A و B در گروه‌های خونی A و B نقش دارد. گروه خونی O فعالیت‌های بسیار ضد گلیکان ضد A و ضد B را حفظ کرده و ضد H را از دست می‌دهد.

سطح ضد A در گروه خونی B و ضد B در گروه خونی A کمتر از گروه خونی O است. آنتی‌بادی‌های ضد A و ضد B فقط در گروه خونی O تولید می‌شوند. به علاوه به نظر می‌رسد IgG ، آنتی‌بادی ثانویه فقط در این گروه خونی محدود به ضد A و B باشد.

نویسنده این مقاله می نویسد: ۲-SARS-CoV احتمالاً با ترکیبی از گروه‌های خونی (ABO (H یا با تقلید از مسیرهای متابولیک گلیکوزیلاسیون از سیستم ایمنی بدن انسان عمل می‌کند.

در تمام گروه‌های خونی، عفونت با اتصال میانی A-like / Tn رخ می‌دهد. در گروه خونی O، این مورد با فوکوزیلاسیون نوع موسین جایگزین می‌شود و یک آنتی‌ژن ترکیبی از نوع H تولید می‌شود. بنابراین در گروه‌های خونیA ، B و AB این امکان وجود دارد که اتصال A-like / Tn میانی با تشکیل نوع موسین A و / یا B و anti-A-isoagglutinin یا anti-B جایگزین شود و سطح کاهش یابد.

در گروه خونی O، کمترین تماس با ویروس وجود دارد که فقط با تشکیل آنتی‌ژن نوع H به ویروس متصل می‌شود. هنگامی که فقط ایزواگلوتینین ضد H را از دست می‌دهد اما پاسخ‌های ثانویه IgG را حفظ می‌کند، بیشترین محافظت از این گروه رخ می‌دهد.

در گروه خونی A، تشکیلات ضد A و ضد H مسدود شده، سطح ضد B کم است و IgG تولید نمی‌شود. در گروه خونی B، ضد B و ضد H مسدود می‌شوند، ضد A کم است و IgG تولید نمی‌شود. گروه خونی AB نیز حداقل در برابر عوامل بیماری زا محافظت می‌شود و بیشترین تماس را با ویروس دارد.

بنابراین عدم وجود آنتی‌بادی‌های ضد A و B در گروه‌های خونی A ، B و AB ، سلول‌ها را از خود واکنش‌پذیری در برابر ساختارهای مکمل محافظت می‌کند و نمی‌توانند از تشکیل ساختارهای ترکیبی در مراحل بعدی روند عفونت جلوگیری کند.

به احتمال زیاد در عفونت ۲-SARS-CoV، فرایندهای خودایمنی، به ویژه در گروه‌های خونی غیر O، ممکن است در بروز علائم شدید نقش داشته باشند. با وجود این نویسنده این مقاله تاکید می‌کند که خطر فردی برای آلوده شدن به ۲-SARS-CoV یا بیماری جدی را نمی‌توان تنها براساس وابستگی به گروه خونی (ABO (H فرد پیش‌بینی کرد، زیرا بسیاری از خطرات دیگر نیز وجود دارد.

برنا

دمنوش‌هایی برای افزایش سیستم ایمنی بدن

مطالعات نشان داده است که برخی از دمنوش‌ها و گیاهان دارویی در تقویت و تنظیم سیستم ایمنی بدن نقش دارند، اگرچه ممکن است چگونگی مکانیسم عمل آن‌ها شناخته شده نباشد. با توجه به همه گیری ویروس کرونا در کشور یکی از راه‌های پیشگیری علاوه بر به کار بردن توصیه‌های بهداشتی تقویت سیستم ایمنی بدن با استفاده از گیاهان دارویی است.

 

دمنوش گیاهی

در این مطلب قصدداریم شما را با چند دمنوش موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن، آشنا کنیم.

لطفا برای دیدن عکسهای جذاب ودیدنی وخواندن بقیه مطلب روی ادامه نوشته کلیک کنید

ادامه نوشته

روستای مرموزی که جزو نقشه ایران نیست+عکس

اینجا سکوت حکمفرماست و کسی کاری به کار کسی ندارد. در کوچه ها اثری از رد پای تکه آهن‌هایی که در شهر "خودرو" نامیده می شود نیست. مردمانی که چون تابلو نقاشی زندگی و آداب و رسوم گذشته را در عصر ارتباطات یدک می کشند..

از تلویزیون استفاده نمی‌کنند. مراسمی برای ختم و عروسی هم ندارند. مهمان نواز هستند به شرطی که احدی از زنان قصد ورود به روستای آنان را نداشته باشد. همانطور که تاکنون کسی از دنیای بیرون زنان آنان را ندیده است. البته این روزها مراجعات مکرر گردشگران و کنجکاوی زیاد به خاطر چیزهایی که از این مردم شنیده اند آن‌ها را آزار می‌دهد.

پولدار هستند و از طریق فروش زمین‌های پدریشان در تبریز و همچنین پرورش و فروش اسب های اصیل عربی روزگار می گذرانند.

شناسنامه ندارند و جزو آمار جمعیت ایران به حساب نمی آیند. هیچگونه خدمات دولتی را دریافت نمی‌کنند.

اینجا روستای ایستا است؛ مرموزترین روستای ایران! جایی که هیچگونه امکانات دنیای جدید را نمی پذیرند و بدون آب لوله کشی، گاز، برق، درمانگاه، ماشین آلات، وسایل ارتباطی و ... زندگی می کنند.

روستای مرموزی که جزو نقشه ایران نیست+عکس

حدود 20 خوانوارند که ارتباطی جز با ضرورت با بیرون از روستا ندارند. شیعه هستند و اعتقاد دارند برای انتظار ظهور باید بنشینند و از مظاهر پیشرفت های غرب دور باشند.

میرزا صادق مجتهد تبریزی که در سال ۱۳۱۱ فوت کرد، از جمله فقهایی است که تأکید فراوانی به صورت نظری و عملی بر روش «طرد مطلق اندیشه تجدد و دست‌آوردهایش» داشت و تا پایان عمر به عدم جواز استفاده از ابزار تکنولوژیک و امور جدید و مدرن فتوا داد. از نظر او حکومت که قانون‌گذار و مجری قانون است، از آن خدا است و بعد پیامبر او و سپس به امامان شیعه می‌رسد وحکومت دیگری قبل از ظهور شرعی نیست.

مـیـرزا صـادق از مخالفان سرسخت مشروطیت و پیامدهای آن بود؛ به طوری که در سال 1292 شمسی با برخی از علما به محمدعلی شاه، ششمین پادشاه سلسله قاجاریه، تلگرام فرستاد و لغو مشروطیت را خواست.

لطفا برای دیدن عکسهای جذاب ودیدنی وخواندن بقیه مطلب روی ادامه نوشته کلیک کنید

.

.

.

ادامه نوشته

چقدر پیاده روی کنیم تا «چاق» نشویم؟

                                                   چقدر پیاده روی کنیم تا «چاق» نشویم؟

به گزارش تابناک به نقل از فارس: فائزه ملک لو متخصص پزشکی ورزشی در پاسخ به این پرسش که «برای جلوگیری از چاق شدن چقدر باید پیاده روی کنیم؟»، گفت: اصولا عدم‌تعادل بین انرژی دریافتی و کالری مصرفی باعث اضافه وزن می‌شود.

وی ادامه داد: با رژیم غذایی صحیح و سالم می‌توانیم این مشکل را حل کنیم. استفاده از سبزیجات و کاهش مصرف چربی و مواد فرآوری شده و همچنین افزایش تحرک به افراد چاق توصیه می‌شود.


این متخصص پزشکی ورزشی افزود: هر فرد معمولی باید هفته‌ای ۱۵۰ دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط داشته باشد، اما افرادی که دچار اضافه وزن هستند باید ۲۵۰ دقیقه پیاده روی کنند.

ملک لو در توضیح میزان فعالیت بدنی روزانه، خاطرنشان کرد: یعنی افراد چاق باید روزانه ۱۲ هزار گام بردارند و ورزش‌های هوازی انجام دهند تا بتوانند ضمن کم کردن کالری دریافتی، انرژی بیشتری هم مصرف کنند تا به وزن ایده آل و مطلوب برسند.

وی بیان داشت: شرایط دوران کرونا در برخی افراد به دلیل فشار‌های روانی منجر به پرخوری آن‌ها می‌شود.