باورهای غلط غذایی که فکر می کنیم حقیقت دارند

چیزهایی مانند عکس های قدیمی خانوادگی از نسلی به نسل دیگر منتقل می شوند و برای آنها ارزش قائلیم.

 اما اگر این موارد باورهای غلط غذایی باشد باید جلوی آنها را گرفت.

بسیاری از ما وقتی کودک بودیم برخی از این باورهای غلط را از بزرگ تر ها شنیده ایم و بر اساس اعتمادی که داشتیم فکر می کردیم حقیقت دارند.

حالا زمان آن رسیده که یک بار برای همیشه به برخی از این باورهای غلط نه بگوییم.

در این مقاله سعی می کنم با واقعیت های علمی به سراغ باورهای غلط غذایی بروم و جای سوال برایتان نگذارم.
باور غلط: هفت سال طول می کشد تا آدامس هضم شود

همه ما این داستان را شنیده ایم که هفت سال طول می کشد تا بدن انسان آدامس را هضم کند.

اما معلوم نیست دقیق کی و کجا این باور غلط ریشه گرفته. و چرا هفت سال؟

باید بدانید که اگر به هر دلیلی آدامس خود را بلعیدید آن آدامس درست مانند هر غذای دیگری فرآیند هضم را طی کرده و سپس از بدنتان دفع می شود.

آنزیمها بیشتر آدامسی که بلعیده اید را تجزیه می کنند و باقی آن نیز توسط بدن دفع می شود.

بنابراین اگر از کسانی هستید که عادت دارند آدامس را غورت بدهند جای نگرانی نیست.

در موارد بسیار نادر کودکانی پس از بلعیدن آدامس دچار مشکلات معده شده اند که آن هم کوتاه مدت بوده است.

اما به صورت کلی بلعیدن قسمتی از آدامس برای فردی سالم مشکلی به وجود نخواهد آورد.

اگر می خواهید آدامس بجوید سرکار استفاده اش کنید چون تحقیقات نشان داده این کار باعث تقویت توجه و عملکرد فرد می شود.
باور غلط: نوشیدن هشت لیوان آب در روز

اشکالی ندارد روزی هشت لیوان آب بنوشید.

این نوشیدنی بدون کالری تشنگی تان را رفع می کند، نقشی حیاتی در تثبیت دمای بدن دارد به دفع ضایعات بدن کمک می کند و کلی مزیت دیگر.

اما نوشیدن هشت لیوان آب در طول روز تنها یک تخمین سخت گیرانه است نه یک قانون.

نیاز به مایعات بسته به سن، جنسیت، وزن، میزان فعالیت و آب و هوا متفاوت است.

بعلاوه نیاز بدنتان به آب را می توانید از راه های دیگر به جز نوشیدن آب ساده رفع کنید.

بسیاری از افراد سالم اجازه می دهند علائم تشنگی برای تاین آب مورد نیاز بدن راهنمایشان باشد.

در طول روز بیشتر غذاهایی که می خورید مخصوصا میوه ها و سبزیجات حاوی آب هستند.

بنابراین جای نگرانی برای نوشیدن 8 لیوان آب وجود ندارد.

فقط اجازه ندهید احساس تشنگی شدت پیدا کند همین برای تامین آب بدن کافی است.
باور غلط: پختن سبزیجات ارزش غذایی شان را نابود می کند

به این فکر می کنید که برنامه غذایی خام خواری را شروع کنید؟

تحقیقات نشان داده خام خوردن سبزیجات همیشه بهترین روش برای دریافت بیشتر مواد مغذی نیست.

در طی فرآیند پخت نه تنها بیشتر مواد مغذی سبزیجات حفظ می شود.

بلکه در برخی مواد پخته شدن مواد مغذی آنها را بیشتر در دسترس بدن قرار می دهد.

در یک تحقیق مشخص شد پختن هویج تا زمانی که مقداری نرم شود می تواند بتاکاروتن آن را تا 40 درصد افزایش دهد.

در تحقیقی دیگر مشخص شد گرم کردن گوجه فرنگی ها مقدار لیکوپن آنها را افزایش می دهد.

دلیل این افزایش آن است که گرما باعث تخریب دیواره هایی می شود که مواد مغذی مانند بتاکاروتن و لیکوپن را در خود به دام انداخته اند.

نتیجه اینکه سبزیجات را هم به صورت خام و هم به صورت پخته میل کنید.
باورهای غلط غذایی: مرغ را برای از بین بردن باکتری هایش بشویید

این مسلما کاری است که پدر یا مادرتان انجام می داده است.

در واقع سال هاست که این توصیه پابرجاست – مرغ را قبل از اینکه بپزید زیر آب بگیرید.

اما این تنها جایی است که می توانید به والدین یا مادربزرگ خود بگویید کارشان اشتباه است.

اول اینکه آب باکتری ها را نمی شوید، پختن مرغ یا دیگر گوشت ها در دمای مناسب تنها راه از بین بردن باکتری ها است.

دوم اینکه شستن مرغ با آب باعث می شود باکتری های بد آن علاوه بر دست ها روی کابینت ها و جاهای دیگر نیز پخش شود.

به راحتی می توان گفت تمام چیزهایی که دور سینک آشپزخانه هستند به گونه درگیر خواهند شد.

بنابراین همه چیز را به پخت مناسب گوشت واگذار کنید.
باور غلط: نمک برایتان بد است

نمک ذاتا برایتان خطرناک نیست. در واقع اساسا خوب نیز هست.

اول اینکه باید بدانید نمک حاوی سدیم است. یک قاشق چای خوری نمک حاوی 2.300 میلی گرم سدیم است.

بدن به سدیم برای کنترل حجم خون، تنظیم فشار خون و تثبیت عملکرد مناسب عصب ها و عضلات نیاز دارد.

نمک برای عملکرد بدن انسان ضروری است.

پس چرا نمک اینقدر بد نام شده؟ دلیلش این است که ما بیش از حد نمک استفاده می کنیم – بیش از 3.400 میلی گرم سدیم در روز.

مصرف بیش از حد سدیم در برنامه غذایی با بالا رفتن فشار خون و خطر سکته مغذی و بیماری های قلبی در ارتباط است.

بر اساس تحقیقات انجام شده حدود 70 درصد این سدیم اضافی از غذاهای فرآری شده و غذای رستوران ها می آید.

بنابراین نمک برایمان بد نیست اما باید تعادل را حفظ کنیم.
باور غلط: آب میوه آب و قند است

گاهی اوقات شربت هایی که با نام میوه ای ارائه می شوند کاملا غیر طبیعی هستند و با رنگ و قند به آنها طعم اضافه می شود.

خوشبختانه آب میوه های طبیعی چنین نیستند.

بنابراین برای سلامت خودتان از آب میوه های 100 درصد طبیعی استفاده کنید نه از مواردی که روی آنها نوشته حاوی فلان درصد آب میوه طبیعی.

با اینکه مصرف میوه کامل اولین توصیه متخصصان تغذیه است اما نوشیدن آب میوه 100 درصد طبیعی نیز خالی از مواد مغذی نیست.

اگر خودتان آب میوه نمی گیرید سعی کنید آن را از کمپانی بخرید که مورد اعتماد است.
باور غلط: از خوردن زرده تخم مرغ پرهیز کنید

خوردن سفیده تخم مرغ بدون زرده مانند این است که شلوار بپوشید اما پیراهنتان را یادتان برود.

چرا باید تخم مرغ را کامل بخوریم؟

از سفیده تخم مرغ پروتئین با کیفیت بالا دریافت می کنید اما از زرده تخم مرغ مقدار زیادی مواد مغذی مناسب قلب دریافت خواهید کرد.

مانند کولین، لوتئین، زاکسنتین، امگا 3 و حتی مقداری پروتئین.

بله کلسترول نیز تنها در زرده تخم مرغ وجود دارد که آن را هم دریافت می کنید.

اما بر اساس تحقیقات سازمان پیشگیری از بیماری ها و ارتقا سلامت آمریکا کلسترول در برنامه غذایی تاثیر قابل توجهی روی LDL ( کلسترول بد ) ندارد.

چربی های اشباع و چربی های ترانس هستند که روی سطح این نوع کلسترول در خون تاثیر می گذارند.

در واقع سطح بالا کلسترول معمولا به ژنتیک و سبک زندگی ناسالم مربوط می شود.

سبک زندگی نا سالم یعنی الگوی غذا خوردن غلط، نداشتن تحرک، سیگار کشیدن یا اضافه وزن.
باور غلط: کرفس غذایی است با کالری منفی

این باورغلط مدت زمان زیادی است که در بین مردم رواج دارد با این حال آسیبی هم به کسی نمی رساند.

یک ساقه کرفس بزرگ حاوی 10 کالری است.

مطمئنا درباره تاثیر گرمایی غذاها شنیده اید و اینکه غذا برای اینکه هضم شود باید فرآیندی طی کند که خود به سوزاندن کالری نیاز دارد.

برخی بر این باورند کالری که بدن برای هضم کرفس باید به کار بگیرد از کالری این غذا بیشتر است بنابراین به آن کالری منفی می گویند.

در واقع چنین چیزی حقیقت ندارد و بدن کالری چندانی برای هضم یک غذا استفاده نمی کند.

منبع: وب سایت دکتر کرمانی

آویشن تسکین‌دهنده بیماری‌های گوارشی

دمنوش‌های گیاهی و طبیعی خواص فوق‌العاده‌ای دارند که اگر شناخته و در زمان مناسب مصرف شوند، می‌توانند بسیاری از ناراحتی‌ها و بیماری‌ها را تسکین دهند.

یکی از این دمنوش‌های عالی، خوشمزه و پر خاصیت، دمنوش آویشن است که مزه و بویی تند دارد، ولی با ذائقه بسیاری از افراد سازگاری دارد.

آویشن به دلیل خواص بسیار و طعم خوب خود در موارد بسیاری از جمله ساخت دارو و انواغ غذا‌ها هم کاربرد دارد، یکی از کاربرد‌های غذایی آن، در فست فود است به گونه‌ای که اکثر مردم جامعه آویشن را به خاطر فست فود‌ها می‌شناسند.

آشنایی با گیاه آویشن

گیاه آویشن بومی قسمت‌های مرکزی و جنوب اروپا، بالکان و قفقاز است، در اروپای مرکزی، شرق آفریقا، هند، ترکیه، مراکش و آمریکای شمالی، در سطوح وسیع کشت می‌شود، صادرات آن، اکثراً از کشور‌های اسپانیا، فرانسه، بلغارستان و مجارستان به دیگر نقاط جهان انجام می‌شود، همچنین این گیاه، به طور محدود و برای تهیه داروها، در ایران کشت می‌شود.

آویشن با نام علمی Thymos یکی از شناخته شده‌ترین گیاهان دارویی از گروه نعناعیان و گیاهی است علفی، دارای شاخه‌های زیاد و تا ارتفاع ۴۰ سانتی‌متر رشد می‌کند، در نواحی کوهستانی در بین تخته سنگ‌ها می‌روید، ساقه‌های آویشن پوشیده از کرک و برگ‌های کوچک و دارای طبیعت گرم و خشک است.

برگ‌های آن کوچک، لوزی شکل، نوک تیز و به صورت متقابل، بر روی ساقه قرار دارند، این برگ‌ها به رنگ خاکستری روشن و با بوی بسیار نافذ است و دارای دم برگ‌های کوچکی نیز می‌باشد، قسمت مورد استفاده گیاه، گل و به ویژه برگ‌های آن است.

البته آویشن از همان زمان‌های قدیم به عنوان گیاهی با خاصیت قوی دارویی مورد استفاده بوده است، باید بدانید که این نوشیدنی به عنوان منبع غنی روغن‌های فرار، مواد معدنی، فنل‌های مفید و فلانوئیدها، یک انتخاب مناسب در قالب یکی از سالم‌ترین نوشیدنی‌ها است.

گونه‌های بی‌شمار و متفاوتی از انواع این گیاه وجود دارد، یکی از انواع آن، آویشن کوهی است که گیاهی زیبا و معطر است و در اکثر مناطق معتدله رویش دارد، نمونه اهلی این گیاه، آویشن شیرازی است و در شیراز کشت می‌شود، از نظر شکل ظاهری و طعم این دو نوع آویشن باهم فرق دارند، البته خواص درمانی آویشن کوهی بسیار بیشتر از آویشن شیرازی است.

خواص دمنوش آویشن

از خواص آویشن می‌توان به ضد درد و ضد آرتریت، ضد آلرژی و آلزایمر، ضد میکروب و باکتری، ضد سلولیت، ضد التهاب و سرطان، ضد تب و ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد قارچ، ضد کرم، ضد احتقان، ضد سرفه، ضد نفخ، ضد زخم داخلی، ضد کرم آسکاریس، قابض، بازکننده برونشیت، معرق، خلط آور، کاهنده چربی و فشار خون، محرک سیستم ایمنی بدن، حشره کش، کاهنده ترشحات بزاقی، مسکن و آنتی اکسیدان قوی بودن، اشاره کرد.

زمانی که به مواد خوراکی غنی از آهن فکر می‌کنید، شاید آویشن اولین گزینه‌ای نباشد که به ذهن خطور کند، اما این را بدانید که ۲ قاشق چایخوری آویشن خشک که معمولاً برای یک فنجان چای یا دمنوش آویشن استفاده می‌شود، ۸ درصد از آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می‌کند.

آویشن یکی از منابع غنی ویتامین K، A، B، E، منگنز و کلسیم است و می‌تواند میزان امگا ۳ یا چربی‌های سالم را در مغز بالا ببرد، آویشن یکی از بهترین دارو‌های گیاهی برای تقویت اعصاب، درمان افسردگی، خستگی و بی خوابی است و بینایی را تقویت می‌کند.

آویشن تسکین‌دهنده بیماری‌های گوارشی

چای آویشن اصولاً به عنوان گیاهی شفابخش برای هضم صحیح غذا و از بین بردن نفخ و گاز معده و سوء هاضمه توصیه می‌شود، گیاه شناسان بر این عقیده‌اند که علاوه بر این‌که روغن‌های فرار آویشن خاصیت ضد نفخ دارند، فنول‌هایموجود در این گیاه هم با توانایی ضداسپاسمی، گرفتگی عضلات روده را از بین می‌برند.

آویشن به صورت دم‌کرده، جهت برطرف نمودن برخی از انواع ناراحتی‌های معده استفاده می‌شود، دمنوش آویشن به هضم غذا کمک و درد شکم را بر طرف می‌کند و همچنین در درمان نفخ به کار می‌رود.

این گیاه معطر پاک‌کننده ریه، معده، جگر و روده‌ها از رطوبت است، جوشانده آویشن برای درمان اسهال و پیچش روده بسیار توصیه می‌شود و اشتهاآور است، دمنوش آن باعث رفع کولیت‌های مزمن می‌شود.

دمنوش آویشن دوستدار دستگاه تنفسی

آویشن ضد سرفه و خلط آور است و در درمان برونشیت تاثیر به سزایی دارد، سیاه سرفه و التهاب دستگاه تنفس فوقانی را رفع می‌کند و در درمان آسم، گلودرد و سرفه به کار می‌رود، آویشن به عنوان گیاهی ضدعفونی کننده شناخته شده است و به همین دلیل برای تهیه برخی از دهان‌شویه‌ها، خمیر دندان‌ها نیز به کار می‌رود.

در درمان زکام و گریپ مفید و ضد تب است و در التهاب حنجره و لوزه‌ها و برای درمان آفت به صورت غرغره کردن استفاده می‌شود، برای این منظور، یک استکان از پودر گیاه را در ۴ استکان آب جوش آهسته به مدت ۲۰ دقیقه جوشانیده و پس از صاف کردن، برای شست وشوی دهان استفاده شود.

آرام سازی دستگاه عصبی با دمنوش آویشن

این دمنوش آرام‌بخش و خواب آور است و حافظه را تقویت می‌کند، ضد میگرن، سردرد و سرگیجه است و می‌تواند به عنوان مسکن استفاده شود و همچنین دمنوش یا چای آویشن تپش قلب را برطرف می‌کند.

تسکین‌دهنده درد‌های حرکتی

افرادی که از درد مفاصل، نقرس، ورم مفاصل و درد سیاتیک رنج می‌برند، دمنوش یا چای آویشن بنوشند، و همچنین حمام آویشن برای مبتلایان به درد‌های عضلانی، مفصلی و روماتیسمی مفید است.

پوست و موی زیبا داشته باشید

این گیاه بوی بسیار مطبوع و مزه تندی دارد و به خاطر خاصیتش در شدت دادن به جریان خون، به هر عضوی که مالیده شود، خون به آن طرف سرازیر می‌شود به همین دلیل برای ریزش مو، جوشانده این گیاه استفاده می‌شود تا جریان خون را در آن قسمت بیشتر کرده و پیاز مو تغذیه شود.

از بخور آویشن برای تمیزکردن عمیق پوست صورت، از بین بردن دانه‌های سرسیاه پوست صورت، کاهش سموم و افزایش گردش خون در پوست و همچنین برای سفید شدن پوست صورت استفاده می‌شود، مصرف دم‌کرده این گیاه همراه با بخور آن آکنه را از بین می‌برد.

آویشن به دلیل خواص ضد باکتریایی و تصفیه کنندگی که دارد می‌تواند برای از بین بردن عفونت‌های داخل بدن که باعث بروز جوش‌های قرمز در صورت می‌شود، به صورت دمنوش مصرف شود و همچنین می‌توان ۲۰ گرم آویشن را با مقداری روغن زیتون مخلوط کرد و از آن به عنوان یک ماسک برای پوست‌های حساس و جوش‌دار استفاده کرد.

افرادی که نباید آویشن مصرف کنند

مصرف آویشن یا عصاره آن در دوران بارداری می‌تواند احتمال سقط جنین را افزایش دهد، بنابراین توصیه شده که خانم‌های حامله از مصرف این گیاه خودداری کنند، همچنین آویشن رقیق کننده خون است و کسانی که عمل جراحی در پیش دارند، از دو هفته قبل از عمل جراحی نباید آویشن استفاده کنند.

مصرف آویشن به افراد مبتلا به اختلالات غده تیروئید و افرادی که به آویشن و فرآورده‌های آن حساسیت دارند توصیه نمی‌شود.

از مصرف روغن فرار آویشن به صورت خوراکی باید خودداری کرد، روغن این گیاه فقط به صورت استعمال خارجی کاربرد دارد، علایم مسمومیت با روغن فرار آن تهوع، استفراغ، درد معده، سرگیجه و در نهایت تشنج، اغما و ایست قلبی تنفسی است.

روش تهیه دمنوش آویشن

برای تهیه دمنوش آویشن، یک قاشق غذاخوری آویشن خشک‌شده را داخل دو لیوان آب جوش بریزید، قوری را روی شعله غیرمستقیم قرار دهید و اجازه دهید تا ۱۵ دقیقه دم بکشد، سپس به مقدار دلخواه، عسل به آن اضافه و میل کنید، همچنین می‌توانید موقع دم‌کشیدن، برای خوش طعم‌تر شدن دمنوش به آن لیمو عمانی و یا چند قطره لیمو تازه نیز اضافه کنید.

مصرف این دمنوش عالی که در زمستان کاربرد بیشتری دارد، می‌تواند سرفه‌های صبحگاهی و علائم سرماخوردگی را کاهش دهد و برای شروع روزی با نشاط و سرزنده، می‌توان یک فنجان از این دمنوش را پس از صبحانه میل کرد.

فارس

تاثیر مصرف خیار بر حفظ سلامت استخوان ها

خیار منبع غنی از ویتامین های  C  و K است که مصرف آن موجب تقویت استخوان ها می شود.

ویتامین C نقش مهمی در تشکیل کلاژن، مولفه اصلی رشد ماتریکس استخوان (بخش محکم و سفت بیرونی استخوان)، دارد. این کلاژن همچنین به رشد پوست، مو و ناخن ها هم کمک می کند.

ویتامین K نقش اصلی در پیشگیری از شکستگی استخوان و همچنین بهبود جذب کلسیم در استخوان ها دارد. تحقیقات نشان می دهد مصرف کم ویتامین K با افزایش ریسک شکستگی استخوان مرتبط است.

محققان مصرف زیاد خیار را به همه افراد توصیه می کنند.

مهر

طرز تهیه جوانه گندم و حبوبات در منزل به روش جدید و ساده

در این مقاله طرز تهیه جوانه گندم و حبوبات در منزل را با روشی ساده به شما آموزش می‌دهیم. آماده کردن جوانه‌ها در منزل خیلی راحت، ارزان و بدون تجهیزات خاص است. جوانه‌های غلات، جوانه گندم، جوانه لوبیا جوانه عدس و ... منابع مغذی فوق العاده سالم برای بدن هستند که معنای واقعی کلمه ارزش غذایی رژیمتان را افزایش می‌دهند.

طرز تهیه جوانه گندم و حبوبات در منزل به روش جدید و ساده

اغلب دانه‌ها و لوبیا‌ها عواملی طبیعی دارند که از جوانه زدن آن‌ها جلوگیری می‌کند که جزو سموم طبیعی محصوب شده و باعث تخریب سیستم گوارش می‌شوند.

خیساندن و جوانه زدن غلات و حبوبات و جوانه زدن آن‌ها این سم را از بین می‌برد و باعث افزایش مواد مغذی به ویژه ویتامین A، C. و B. می‌شود. مصرف جوانه‌ها آنزیم‌های مهار کننده بدن را خنثی کرده و باعث افزایش ترشح آنزیم رشد در بدن در نتیجه بازسازی موثر‌تر بافت‌های بدن می‌شود.

طرز تهیه جوانه گندم و حبوبات در منزل به روش جدید و ساده

وسایل لازم برای تهیه جوانه گندم و جوانه حبوبات

شیشه بزرگ

پارچه تمیز

کش

طرز تهیه جوانه گندم و حبوبات در منزل

حدود یک چهارم لیوان لوبیا یا دانه مورد نظرتان را در یک شیشه بزرگ ریخته و دوبرابر حجم رویش آب بریزید و بگذارید خیس بخورد. دانه‌ها را تمیز شسته آبش را دور بریزید و دوباره دانه‌ها را به شیشه برگردانید.

برای جوانه زدن حبوبات در شیشه را با پارچه پوشانده و با کش محکمش کنید سپس در محلی بدون نور شیشه را روی یک توری به حالت معکوس چند ساعتی بگذارید تا آب اضافه کاملا خارج شود و هوا در شیشه جریان داشته باشد. این روند را روزی یک بار انجام دهید.

سعی کنید شستشو را در ساعتی مشخص از روز انجام دهید تا نتیجه بهتر شود. بر اساس مدت زمانی که در ادامه مقاله مشخص کرده ایم. جوانه‌ها در عرض ۱ – ۴ روز آماده خواهند شد.

به محض جوانه زدن غلات و حبوبات می‌توانید آن‌ها را به یک کاسه منتقل کرده و میل نمایید. می‌توانید روی کاسه را بپوشانید و ۲ – ۳ روز از مصرف آن‌ها در سالاد یا ساندویج ها، سوپ یا شیرینی لذت ببرید. نیازی به قرار دادن جوانه‌ها در یخچال ندارید.

راهنمای مدت زمان لازم برای جوانه حبوبات

لوبیا آزوکی ۸ – ۱۲ ساعت خیساندن | ۴ روز جوانه زدن

لوبیا سیاه ۸ – ۱۲ ساعت خیساندن | ۳ روز جوانه زدن

عددس ۷ | ۲ – ۳

ماش ۸ – ۱۲ | ۴

نخود ۸ | ۲ – ۳

راهنمای مدت زمان لازم برای جوانه غلات

آمارانت ۸ | ۱ – ۳

جو ۶ | ۲

گنددم سیاه ۶ | ۲ – ۳

کاموت یا گندم خراسان ۷ | ۲ – ۳

جو دو سر ۶ | ۲ – ۳

کینوا ۴ | ۲ – ۳

گندم توت ۷ | ۴ – ۳

برنج وحشی ۹ | ۳ – ۵

راهنمای مدت زمان لازم برای جوانه دانه‌ها

یونجه ۱۲ | ۳ – ۴

کلم بروکلی ۸ – ۱۰ | ۴ – ۵

تربچه ۸ – ۱۲ | ۳ – ۴

شنبلیله ۸ – ۱۲ | ۴ – ۸

نکته:

اگر جوانه‌های شما به خصوص لوبیا‌ها بیش از حد رشد کردند و شیشه را کاملا پر کرده بودند می‌توانید آن‌ها را به یک آبکش پلاستیک یا سرامیکی منتقل کنید. به هیچ عنوان از آبکش‌های فلزی استفاده نکنید. زمانی که جوانه‌ها در آبکش هستند باید روزی چند بار آن‌ها را آبکشی کنید که خشک نشوند. بهتر است همیشه جوانه‌ها را تازه ودر عرض ۲ – ۳ روز استفاده کنید نه این که برای مدت طولانی در یخچال بگذارید.

پرشین وی

 

 

آیا سَر امام حسین(ع) در بیمارستانی در اسرائیل است؟

آیا سَر امام حسین(ع) در بیمارستانی در اسراییل است؟

 آیا سَر امام حسین(ع) در بیمارستانی در اسراییل است؟اختصاصی «تابناک باتو»؛ سَر مبارک حضرت امام حسین(ع) که در صحرایِ «کربلا» در دهم ماه مُحرّم سال 61 هجری قمری، بنا بَر برخی نَقل ها، توسّط «شِمر بن ذِی الجَوشَن»(م.66 ق.) از پیکر مطهّرِ ایشان، جُدا و به بارگاه «یزید بن مُعاویَه»(م.64 ق.) خلیفه وقت اُمَوی در شهر «دمشق» بُرده شد، بستر اختلافاتِ فراوانی در تعیینِ محلّ دقیقِ دفن است.

«قاهره» در «مصر»، «دمشق» در «سوریّه»، «کربلا» در «عِراق»، «مدینه» در «عربستان» و دیگر مواضع بنابر نَقل های گوناگون به عنوانِ مکانِ دفن سَر مبارک آن حضرت (البتّه به جز مکان هایی که سَر مبارک از آن جا گذر داده و گردانده شده) بیان شده است و بدین مناسبت مردم در آن نقاط، زیارتگاه هایی با عنوان «مَشهد رَاس الحُسَین(ع)» یا «رَاسُ الحُسَین(ع)» یا چیزی شبیه به این نام ها بنا کرده اند که بسیار مورد توجّه و عنایت ویژه مسلمانانِ شیعه و سُنّی از گذشته تا حال بوده است.

عَسقَلان یکی از گزینه های محلّ دفن

یکی از شهرهایی که بنا بَر نَقل های تاریخی، سَر مبارک امام حسین(ع) در آن جا دفن شده، شهر «عَسقَلان» است که در آثار تاریخی، جغرافیایی و همچنین سفرنامه ها بِدان اشاراتی شده است؛
1) «ابنُ العِمرانی»(م.580 ق.) تاریخ نگار دوران خلافت عبّاسیان در کتاب «الانباء فی تاریخ الخُلَفاء» نوشته است: «در نزد «یَزید» گروهی از مردم «عَسقَلان» حضور داشتند که از او تقاضا کردند تا سَر امام حسین(ع) در شهر آن ها دفن شود.آنگاه یزید، سَر را به آن ها تسلیم نمود و اهالی عَسقَلان آن را در شهرشان دفن نمودند و بر آن زیارتگاهی بنا کردند که تا الان از نواحی مختلف جهان زیارت می شود و به « مَشهَد الرّاس»( زیارتگاه سَر) معروف است.» [1]
2) «زَکریّا بن محمّد قَزوینی»(م. 682 ق.) دانشمند ایرانی الاصل، در کتاب خود موسوم به: «آثار البِلاد و اخبار العِباد»، ذیل شهر «عَسقَلان» نوشته است: «در آنجا مَزار سَر امام حسین(ع) است و بارگاهی باشکوه با سُتون هایی از سنگ های«مَرمَر» است و در آن ضَریح قرار دارد و مردم به آن تبَرّک می جویند و این مکان مورد توجّه مردمان از نواحی و شهرهای مختلف است و برای آن نذر فراوان می کنند.»[2]
3) «عَبدَرِیّ»(م.700 ق.) از دانشمندان اهل«مَغرب» در سفرنامه معروف خود نوشته است: «در شهر عَسقَلان زیارتگاه سر امام حسین(ع) است و آن مسجد بلندِ بزرگ، زیبایی است و بخشی از آن در جهت قبله سقف دار است و در آن گودال بزرگی برای ذخیره کردن آب باران است و به ساختن آن یکی از حاکمان عُبَیدی(خُلَفای فاطِمی که از سال 297 ق. تا 567 ق. بر بخش هایی از غرب جهان اسلام حکومت کردند و این نام برگرفته از موسّس آن ها «عُبَیدالله بن حسین» است. آن ها شیعه اسماعیلی بودند که ما آن ها را شیعه «شش امامی» می خوانیم.) دستور داده که این موضوع بر دَرب آن نوشته شده است.

در طرف قبله این زیارتگاه، مسجد زیبای دیگری است که به «مسجد عُمَر» معروف است که آن ویران شده است و جز دیوارهای آن چیزی باقی نمانده است و در آن سُتون هایی از جنس سنگ «مَرمَر» است که در نهایت زیبایی قرار گرفته وپا بَرجا هستند و همچنین در آن مسجد، سُتون سرخ رنگِ بسیار زیبایی وجود دارد و حکایت می کنند که مسیحیان آن را به شهرهایشان بردند. در آن موضع که مسیحیان آن سُتون را برداشتند در طرف قبله مسجد، چاه بزرگی پیدا شد که به بهترین شکل کار شده و شگفت انگیز است و به «چاه ابراهیم» شناخته می شود. با پلّه های بزرگی به درون آن می روند و خانه هایی است که گذرگاه هایی دارند و در چاه، چهار چشمه است هر کدام در یک جهت و از آن چشمه ها، کانال های آبی خارج می شوند که از سنگ ساخته شده است که هر کدام روبروی هم هستند و آب آن خوشمزه و شیرین است ولی فراوان نیست و حکایت می کنند در فضایل آن آب چیزهایی که در صحّت گفته ها اعتمادی نیست و خدا داناتر است.»[3]
4) «نُوَیری»(م.733 ق.) دانشمند بزرگ مصری، در این میان در مورد انتقال و حتّی پیدایش این مزار، شرح کامل تری دارد و نوشته است:«و امّا کسی که گفت سَر امام حسین (ع) در عَسقَلان بود آنگاه به مصر منتقل شد، استناد ایشان بر این کار، رویایی در خواب بود و موضوع این بود که مردی در خواب دید که سَر امام حسین(ع) در مکانی قرار دارد و جای دقیق آن در خواب برایش معیّن و مشخّص شد و آن جا را نَبش نمود. این اتّفاق در زمان حکومتِ «مستَنصِرُ بِالله عُبَیدی(فاطِمی)حاکم مصر(از 427 ق. تا 488 ق.، حدود 61 سال حکمرانی) و دوران وزارت «بَدر الجَمالی»(م.487 ق.)(بین سال های467 ق.تا 487ق.) بود و بَدر الجَمالی برای سَر امام حسین(ع) در عَسقَلان زیارتگاهی بنا کرد.»[4]
5) «ابن بَطّوطَه» (م.779 ق.) جهانگرد مغربی در سفرنامه اش در بخشی که مربوط به شهر عَسقَلان است نوشته است:«زیارتگاه سَر امام حسین (ع) در شهر عَسقَلان مسجد بزرگ و مرتفعی است که در آن گودالی جهت جمع کردن آب وجود دارد. به ساختن این زیارتگاه یکی از[ خُلَفای] «عُبَیدیان»(خُلَفای فاطِمی) دستور داده است و این امر بر درب آن نوشته شده است.در سمت قبله این زیارتگاه، مسجدی بزرگ و معروف به «مسجد عُمَر» وجود دارد که جز دیوارهایش چیزی از آن برجای نمانده است در آن مسجد سُتون هایی از جنس سنگ «مَرمَر» وجود دارد که در زیبایی مثل و مانندی ندارند و برخی از این سُتون ها ایستاده و پابرجا و برخی فرو افتاده هستند. از جمله این سُتون ها سُتون سرخ رنگِ شگفت انگیزی است که مردم تصوّر می کنند که مسیحیان(به هنگام فتح و غلبه بر شهر عَسقَلان در سال 548 ق.) آن را به شهرهایشان[در اروپا] بردند آنگاه این سُتون از آن جا ناپدید شد و در جای اصلی خود در عَسقَلان آشکار گردید.»[5]

لطفا براي خواندن بقيه مطلب وديدن عكسهاي بيشتربه ادامه مطلب بروييد

ادامه نوشته

کار‌هایی که هرگز نباید در هواپیما انجام دهید

سفر کردن به خودی خود استرس زا است، پس بهتر است که دردسر مریض شدن در طول پرواز را به برنامه سفر خود اضافه نکنید. در این مقاله به شما می گوییم که میکروب ها در کجا پنهان می شوند و در طول پرواز چگونه سالم و آسوده باقی بمانیم.

لطفاً پابرهنه در هواپیما راه نروید

مهمانداران هواپیما همه جیز از استفراغ خونی گرفته تا غذای ریخته شده روی موکت هواپیما را دیده اند. لیندا فرگوسن که به مدت ۲۴ سال سابقه مهمانداری هواپیما را دارد می گوید: «ما می بینیم که مسافران پابرهنه از صندلی های خود به داخل دستشویی می روند و این کار برایمان بسیار عجیب است، چون که کف هواپیما پر از میکروب است. هیچ وقت پابرهنه به دستشویی یا غذاخانه هواپیما نروید، چرا که بعضی وقت ها لیوان از دست ما می افتد و ممکن است خرده شیشه های تیز سر راه شما باشد.»

بی خیال یخ در نوشیدنی خود شوید

مطالعه ای از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا (EPA) در سال ۲۰۰۴ نشان داد که از بین ۳۲۷ منابع آب هواپیمایی، تنها ۱۵ درصد آن ها استانداردهای بهداشتی را رعایت می کردند. از سال ۲۰۰۹ و با ایجاد قانون نوشیدنی EPA، استانداردها بهبود پیدا کرده اند و در بیشتر هواپیماها آب نوشیدنی از آب شیر سِرو نمی شود، ولی تکه های یخ اغلب از همان آب تهیه می شوند. فرگوسن می گوید: «مخازن آب در داخل هواپیماها اغلب کهنه و پر از باکتری هستند. من به شخصه قطعاً از آب آشامیدنی درون بطری می نوشم. به همین خاطر است که بطری های آب بسیاری در هواپیما موجود است.»

در تمام طول پرواز روی صندلی خود ننشینید

در هواپیما، شما در خطر بیشتری برای ابتلا به ترومبوز سیاهرگی عمقی (DVT) قرار دارید، که نوعی لخته خونی است که معمولاً در پاهایتان تشکیل می شود. از DVT به عنوان «بیماری کلاس اکونومی» یاد می شود و راه رفتن برای چند دقیقه یا ایستادن برای کشش دادن به پاها روش های خوبی جهت جلوگیری از آن است. (فقط یادتان باشد که کفش هایتان را به پا داشته باشید!) همچنین، سعی کنید از پوشیدن لباس های تنگ که می تواند جلوی جریان خون در هنگام پرواز را بگیرد خودداری کنید. مهم ترین کار این است که سعی کنید حداقل هر چند ساعت راه بروید و پاهایتان را حرکت دهید. اگر نمی توانید بلند شوید، می توانید ورزش هایی را روی صندلی خود با بالا بردن زانوهایتان به صورت تکی به سمت سینه خود و جابجا شدن روی صندلی خود انجام دهید.

لنزهای تماسی خود را کنار بگذارید

اگر می توانید، سعی کنید که در هنگام پرواز عینک به چشم بزنید. هوای کابین هواپیما بسیار خشک است و می تواند موجب سوزش چشمان شما شود. همچنین اگر عادت به خوابیدن در هواپیما دارید، استفاده از لنزهای تماسی که برای استفاده در شب ساخته نشده اند در هنگام خواب می تواند بسیار آزاردهنده باشد.

سیستم تهویه هوا در بالای صندلی خود را خاموش نکنید

اگر وزش باد باعث سرمای شما می شود، هوشمندانه تر این است که به جای خاموش کردن تهویه هوا، سوئیشرتی به تن کنید. پزشکان توصیه می کنند که هوای قابل تنظیم بالای صندلی شما در هنگام پرواز باید در حالت متوسط یا تند قرار داشته باشد تا هر میکروب داخل هواپیما پیش از اینکه وارد منطقه شخصی شما شود، توسط باد دور شود.

بعد از اینکه غذا روی سینی افتاد، آن را نخورید

حواستان باشد که سینی غذا که جلوی رویتان قرار دارد بین پروازها استریلیزه نمی شود، بنابراین اگر مایع ضد عفونی کننده یا زیر بشقابی با خود نیاورده اید، در صورتی که خرده های غذا به جای بشقاب روی سینی می افتند آن ها را به حال خود رها کنید. سینی های غذای صندلی های هواپیما معمولاً تنها روزی یک بار تمیز می شوند. فرگوسن می گوید: «این سینی ها برای انواع مختلفی از کارها استفاده می شوند. در طول پروازها، من والدینی را دیده ام که پوشک بچه خود را روی این سینی عوض می کنند. آدم هایی را دیده ام که پای برهنه خود را روی سینی ها می گذارند.»

از پتوها استفاده نکنید

یک وسیله دیگر هواپیما که بین پروازها به درستی تمیز نمی شود؟ بله، آن پتوها و بالش هایی که به درخواست مسافران ارائه می شوند به ندرت تا پایان روز به خوبی شسته می شوند. وسایلی مثل بالش و پتو محل هایی ایده آل برای میکروب ها و شپش ها است تا جا خوش کنند و از فردی به فرد دیگر انتقال پیدا کنند. فرگوسن می گوید: «من آدم هایی را می بینم که پاهای خود را در پتوها جمع می کنند، و آدم هایی را می بینم که در پتوها عطسه می کنند.

فراموش نکنید که هیدراته باقی بمانی

در میانه پرواز احساس می کنید که گلویتان خشک شده است؟ تقصیر را فقط گردن اسنک های شور هواپیما نیندازید. کابین هواپیماها از رطوبت زیادی برخوردار هستند چرا که بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، هوای داخل کابین طوری تنظیم شده که بالاترین ارتفاعی که انسان ها می توانند در آن تنفس کنند را شبیه سازی کند (که معمولاً بین ۶ هزار تا ۸ هزار پا است). فرگوسن می گوید: «برای هر بار پرواز، هر مهماندار هواپیما سعی می کند که چیزی حدود ۵۰۰ میلی لیتر آب بنوشد. حفظ آب بدن، مهم ترین چیز در طول پرواز است.»

از مصرف قهوه یا چای خودداری کنید

بهتر است از نوشیدن هر چیزی که احتمال دارد از آب شیر داخل هواپیما درست شده باشد پرهیز کنید. حتی با اینکه آب مورد استفاده برای چای و قهوه معمولاً جوشانده می شود، در صورت امکان آب بطری یا هر نوشیدنی دیگری که داخل بسته بندی قرار دارد را برای نوشیدن انتخاب کنید. یک دلیل دیگر برای پرهیز از مصرف قهوه و چای این است که مصرف نوشیدنی های کافئین دار در هنگام پرواز چندان توصیه نمی شود چرا که کافئین تا حدی بدن شما را دهیدراته می کند. البته مصرف کافئین چندان مشکل بزرگی نیست، ولی نوشیدن آب در کنار آن را نیز فراموش نکنید.

به دکمه سیفون داخل دستشویی دست نزنید

درست مثل دیگر فضاهای عمومی در داخل هواپیما، دستشویی نیز مکان مهمی است که میکروب ها در آنجا مخفی می شوند. برای مراقبت از خودتان، دستانتان را به طور کامل بشویید و از دستمال کاغذی برای فشار دادن دکمه سیفون و باز کردن درب استفاده کنید. وقتی به دستشویی می روید، کار درست همیشه این است که دستان خود را بشویید، دستانتان را با دستمال خشک کنید، و بعد از دستمال برای بستن آب یا حتی باز کردن درب استفاده کنید. نمی گوییم که دکمه سیفون را نزنید، همه باید این کار را انجام دهند. ولی دستانتان را با آب و صابون بشویید و از دستمال استفاده کنید.

در لبه پنجره به خواب نروید

شما تنها کسی نیستید که سر خود را به دیوار تکیه داده اید. چه کسی می داند که چه افراد دیگری روی شیشه ای که شما به خواب رفته اید، نفس کشیده، عطسه کرده یا سرفه کرده اند؟ یک قاعده کلی را هم سعی کنید رعایت کنید: هیچ وقت دستان خود را در دهانتان یا نزدیک صورتتان قرار ندهید.

شلوارک نپوشید

سعی کنید لباس هایی بپوشید که پوست شما که می تواند صندلی را لمس کند را بپوشاند. درست مثل دیگر بخش های هواپیما، صندلی ها هم بین پروازها تمیز نمی شوند و می توانند جایی برای مخفی شدن میکروب ها باشند. به طور کلی باید فرض کنید که بیشتر سطوح در هواپیما به هیچ وجه تمیزتر از هیچ فضای عمومی دیگری نیستند (و شاید حتی کثیف تر هم باشند) چون که به تعداد دفعات زیادی نظافت نمی شوند و افراد در فضای تنگی می نشینند. بنابراین بهتر است با شلوارک روی صندلی هایی ننشینیم که به وسیله افراد بسیار زیاد دیگری استفاده شده است.

خجالت نکشید که به مهماندار بگویید حالتان زیاد خوب نیست

هیچ وقت پیش خود فکر نکنید که سلامت و ایمنی شما باعث آزار خدمه تحت فشار پرواز می شود. مهمانداران هواپیما آموزش دیده اند که در هنگام بروز فوریت های پزشکی کمک کنند، و حتی یاد گرفته اند که چطور از پس به دنیا آمدن نوزاد بر بیایند. فرگوسن می گوید: «مهمانداران هواپیما کاملاً آموزش دیده هستند. اگر حال شما خوب نیست حتماً به مهمانداران بگویید. مریض بودن در هواپیما بدترین اتفاق ممکن است.»

گیر افتادن در صندلی وسط

بر اساس یک نظرسنجی در سال ۲۰۰۹، بیش از نیمی از مردم ترجیح می دهند که به دندانپزشکی بروند تا اینکه در صندلی وسط هواپیما بین دو نفر دیگر گیر کنند. ولی متأسفانه، بعضی وقت ها تنها صندلی باقی مانده صندلی وسط است. با تنظیم یک نوتیفیکیشن رایگان در سایت expertflyer.com می توانید شانس خود در فرار کردن از این صندلی را بیشتر کنید. شما نوع صندلی مورد نظر (کنار پنجره یا کنار راهرو) و شماره پرواز خود را انتخاب می کنید. زمانی که صندلی مورد نظرتان خالی شود، ایمیلی دریافت خوهید کرد. بعد می توانید به سایت شرکت هواپیمایی بروید و صندلی از پیش تعیین شده خود را تغییر دهید.

از مراقبت از پوست خود غافل نشوید

فقط به این خاطر که داخل هواپیما هستید دلیل نمی شود که از کرم ضد آفتاب غافل شوید. نتایج یک مطالعه نشان داده که خلبان هایی که برای یک ساعت پرواز می کنند به قدری اشعه آفتاب دریافت می کنند که انگار ۲۰ دقیقه را روی تخت مخصوص برنزه شدن سپری کرده باشند. همچنین بهتر است که از مرطوب کننده استفاده کنید تا جلوی خشک شدن و خارش پیدا کردن پوست را بگیرید، چرا که هوای فشرده داخل هواپیما به شدت خشک است.

پیش از شروع پرواز به خواب نروید

در غیر این صورت، برایتان دشوارتر خواهد بود که فشار داخل گوش هایتان را به تعادل برسانید (که در هنگام آدامس خوردن یا خمیازه کشیدن سریع تر انجام می دهید). اگر مستعد سردرد در هنگام پرواز هستید، خواب خود را تا به تعادل رسیدن فشار داخل گوش هایتان به تعویق بیندازید.

از نوشیدن سودا خودداری کنید

افزایش ارتفاع ممکن است موجب شود که گاز روده تا ۳۰ درصد بیشتر شود، بنابراین بهتر است که از مصرف نوشیدنی های کربنات دار در میان ابرها پرهیز کنید. شکم خود را با آب بطری پر کنید.

منبع: برترینها

 

 

با فواید و مضرات آدامس جویدن آشنا شوید

آدامس بهترین راه برای خوشبو کردن دهان است که دستگاه گوارش را تقویت می کند و سطح استرس را پایین می آورد.

از فواید دیگر آن تقویت حافظه و مبارزه با حالت تهوع است. وقتی می دانیم آدامس باعث فاسد شدن دندان ها می شود آیا جویدن آن کار درستی است؟ آیا آدامس براس سلامت دهان مفید است یا مضر؟

فواید آدامس جویدن

اگر در معرض بیماری های صبحگاهی یا حرکتی هستید برای مبارزه با حالت تهوع آدامس جویدن بهتر از مصرف داروهای پزشکی است. بیایید بیشتر درباره فواید آدامس برای سلامت، پوست و زیبایی بدانیم.

فواید آدامس جویدن برای سلامت ذهن

آیا شما هم وقتی عصبی هستید ناخن ها را می جوید یا پاها را تکان می دهید؟ پیشنهاد می کنم به مدت ۱۴ روز روزی ۲ مرتبه آدامس بجوید. سطح استرس و اضطراب کسانی که آدامس می جوند نسبت به کسانی که آدامس نمی جوند کمتر است.

از نظر علمی ثابت شده است که آدامس جویدن هورمون استرس کورتیزول را کاهش می دهد و کسانی که فشار خون بالایی دارند را آرام می کند. ساده بگویم آدامس بهترین درمان برای استرس است.

آدامس جویدن برای پوست

چرا مدل ها آدامس می جوند؟ آدامس “بدون قند” علاوه بر این که برای سلامت دندان مفید است با ورزش دادن عضلات صورت باعث سفت شدن آن ها می شود. پس هنگام جویدن آدامس فقط به لاغر شدن گونه ها فکر نکنید بلکه بیشتر روی سفت شدن عضلات فک فکر کنید.

آدامس جویدن برای زیبایی

از فوایدی که آدامس جویدن برای زیبایی دارد این است که به کم شدن غبغب کمک می کند و لبخندتان را زیباتر می کند.

عوارض آدامس جویدن

آدامس های بدون شکر حاوی ماده ای هستند به نام لاکساتیو که منجر به اسهال و استرس گوارشی می شود. از طرف دیگر آدامس های حاوی قند باعث ایجاد پلاک در دهان و به مرور زمان فاسد شدن دندان ها می شوند. از دیگر عوارض آدامس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

باعث ایجاد مشکلات و بیماری های دندان می شود.

باعث سردرد می شود.

باعث مشکلات گوارشی برای کسانی که مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر هستند.

و باعث مشکلات دیگری چون مقاومت به انسولین، چاقی و دیابت می شود.

قبل از مصرف آدامس حتما احتیاط کنید و اگر مشکل یا بیماری خاصی دارید با پزشک مشورت کنید. کسانی که در سنین بالا هستند و مشکلات گوارشی دارند نباید آدامس مصرف کنند. اکنون که درباره عوارض آدامس می دانید بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید.

منبع: بدونیم

 

 

تاثیرات باورنکردنی اضافه کردن نمک به شامپو برای پوست و مو

بسیاری از افراد توانسته اند استفاده های زیرکانه جدیدی از نمک انجام دهند اما تاکنون کمتر کسی از فواید نمک برای موها و پوست سر آگاه شده و از آن در ترکیب شامپوهای خود استفاده کرده اند. افراد بسیاری گفته اند که پس از اضافه کردن نمک به شامپوی خود شاهد تاثیرات باورنکردنی آن بوده اند. شاید در نگاه اول اضافه کردن چیزی که یک ماده خوردنی است به شامپو قابل درک نباشد اما باید بدانید که این کار فواید کوتاه مدت و درازمدت متنوعی دارد. از آنجایی که نمک یک ماده کاملاً طبیعی است به هیچ عنوان نباید نگران تاثیرات منفی آن یا حساسیت باشید. بروز اثرات مثبت نمک روی مو و سر شاید یکی دو هفته طول بکشد اما خیلی زود متوجه فواید این کار شده و دیگر دست بردار نخواهید بود. اما اضافه کردن نمک به شامپو چه فوایدی برای مو و پوست سر دارد؟

۱- از چرب شدن موهای شما جلوگیری خواهد کرد

فواید نمک برای پوست و مو

اگر موهای چربی دارید نمک تنها چیزی است که به آن نیاز خواهید داشت. همانطور  که نمک می تواند لکه های چرب را جذب و پاک کند، می تواند پوست سر شما را نیز از چرب شدن حفظ نماید. با اضافه کردن این ماده طبیعی به شامپو بدون شک از فواید نمک روی مو و پوست سر خود نیز برخوردار شده و تا چند روز دیگر خبری از موهای چرب نخواهد بود. از این رو اگر می خواهید چربی سر خود را کنترل کنید بهتر است ۲ یا ۳ قاشق نمک خوراکی به شامپوی خود اضافه کرده و پس از یک هفته شاهد تاثیر شگفت انگیز آن باشید.

۲- شما را از دست شوره سر و مشکلات پوست سر خلاص خواهد کرد

فواید نمک برای پوست و مو

از دیگر فواید نمک این است که از رشد قارچ روی پوست سر جلوگیری کرده و شوره سر را نیز از بین می برد و با اضافه کردن چند قاشق نمک خوراکی به شامپویی که به صورت روزانه مورد استفاده قرار می دهید می توانید از این مشکلات رهایی پیدا کنید. اگر مشکل شما بسیار جدی است، بعد از این که موهای خود را به شیوه معمول شستشو دادید، بهتر است  با مقداری نمک دریایی پوست سر خود را در حال که هنوز خیس است مالش دهید. ماساژ دادن دستکم ۱۰ دقیقه ای نقاط مختلف پوست سر با نمک دریایی بدون شک وضعیت پوست سر شما را بهبود خواهد بخشید.

۳- نمک برای رشد مو بسیار مفید است

همه دوست دارند که موهای پرپشتی داشته باشند. اضافه کردن نمک به شامپو سر شما را به راپونزل تبدیل نخواهد کرد اما با تحریک رشد موهای جدید و کاهش قابل توجه ریزش مو، سهم زیادی در بهتر شدن شرایط موهای سر شما خواهد داشت.

چه نوع نمکی باید برای شستشوی مو مورد استفاده قرار گیرد؟

فواید نمک برای پوست و مو

انواع مختلفی از نمک وجود دارد که هر یک علاوه بر فواید عمومی، فواید خاص خود را نیز دارند. اما استفاده از هر یک از انواع نمک می تواند نتایج کاملاً متفاوتی در حوزه پوست و موی سر داشته باشد و بسیاری از انواع نمک به اندازه دیگر اقسام تاثیر مثبتی ندارند. در این میان ۳ نوع نمک که معمولاً راحت بدست می آیند بهترین انواع برای اضافه کردن به شامپو خواهند بود:

۱- نمک خوراکی

فواید نمک برای پوست و مو

نمک خوراکی ید دار یکی از بهترین انواع نمک برای درمان ریزش مو خواهد بود.

۲- نمک دریایی

فواید نمک برای پوست و مو

این نوع نمک طبیعی سرشار از مواد معدنی بوده که باعث تغذیه پوست سر شده و از فولیکول های مو به خوبی مراقبت می نماید.

۳- نمک اپسوم (سولفات منیزیوم)

فواید نمک برای پوست و مو

این نوع نمک که معمولاض در وان حمام مورد استفاده قرار می گیرد، یکی از بهترین مواد طبیعی برای جذب و رفع کردن چربی اضافی موها و پوست سر است. بهتر است مقداری از این نمک را به شامپو خود اضافه کرده و پس از مالیدن آن به سر و کمی ماساژ دادن بگذارید که ۲۰ دقیقه روی سرتان باقی مانده و سپس آبکشی نمایید.

روزیاتو

درمان عفونت به روش ابن سینا

«عنبر نسارا» سرگین الاغ ماده (به‌ گویش محلی ماچه‌الاغ) است که در بهار جمع‌آوری می‌شود. ابن‌سینا دود عنبر‌ نسارا را برای بیماری های مختلفی تجویز می‌کرده است. در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجزای عنبر‌نسارا با استفاده از روش «کروماتوگرافی» از یکدیگر جدا و تأیید شد که عنبر نسارا خواص آنتی‌اکسیدانی، آنتی‌باکتریال (ضدباکتریایی)، ضدقارچ و ضدالتهابی و خواص ضدمیکروبی دارد.

الاغ ماده در فصل بهار از بهترین گیاهان دارویی تغذیه می‌کند و دود کردن آن در واقع یعنی دود کردن صدها گیاه دارویی مختلف یکجا؛ این دود هیچ اثر سوئی بر بیمار ندارد البته بوی عنبرنسارا چندان خوشایند نیست.

اما چرا الاغ ماده؟ طبع الاغ ماده خنک است و طبع مریضی و عفونت گرم است؛ الاغ نر به‌ عکس الاغ ماده، طبع گرم دارد به همین دلیل استفاده از پشگل الاغ نر می‌تواند بیماری را تشدید کند و پشگل الاغ ماده بیماری را آرام می‌کند.

عفونت را به روش ابن سینا درمان کنید

دود عنبرنسارا در درمان بسیاری از عفونت ها استفاده می شود

روش استفاده از عنبرنسارا
عنبر نسارا را مثل اسفند روی آتش می‌گذارند و دود خارج‌شده از آن را استنشاق می‌کنند یا اجازه می‌دهند دودِ آن با بدن (بخشی که دچار عفونت و بیماری شده) تماس داشته باشد.

دود عنبر نسارا برای درمان چه بیماری‌هایی استفاده می‌شود؟
دود عنبر نسارا در درمان سرماخوردگی، درمان سینوزیت، درمان میگرن و سردرد، درمان کهیر، اگزما، هر نوع خارش پوستی، در درمان و بهبود زخم ختنه، زخم‌های پس از سوختگی، در درمان خون‌دماغ، گوش‌درد و عفونت گوش، بهبود علائم صرع، کاهش خونریزی و کوتاه کردن دوره عادت ماهیانه بانوان استفاده می‌شود.

همچنین دود عنبر نسارا باعث از بین بردن عفونت‌های واژینال (دود باید با بدن تماس پیدا کند)، از بین بردن قارچ پوستی و قارچ واژینال و کیست، درمان و کاهش عوارض بواسیر، دندان‌درد به‌خصوص اگر ناشی از عفونت باشد، می‌شود.

دود عنبر نسارا فرآیند زایمان طبیعی را آسانتر می‌کند، به دفع جنین مرده از بدن زنان کمک می‌کند، کمک قابل توجه به مشکلات تنفسی مثل آلرژی فصلی و تنگی نفس، از بین بردن دانه‌های آبله‌مرغان، از بین بردن گل‌مژه و عفونت چشم، از بین بردن ویروس‌های معلق در هوا (ضدعفونی کردن فضای داخل اتاق)، جلوگیری از واگیر بیماری‌ها، کمک به درمان مخملک، سیاه‌سرفه یا یرقان کودکان می‌کند و تبخال را برطرف و از ترکیدن تبخال پیشگیری می‌کند.

منبع: تسنیم

مرغ یا خروس کدام خواصشان بیشتر است؟

حرارت گوشت خروس کمتر از مرغ بوده و دارای کمی خشکی است.

گوشت بوقلمون:گوشت بوقلمون نسبت به گوشت قرمز و گوشت مرغ و بلدرچین، کالری کمتری دارد. علت آن هم مقدار چربی کمتر آن نسبت به سایر گوشت‌ها، حتی گوشت مرغ است.۱۵۰ گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیک مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. همچنین منبع خوبی از سلنیوم، روی و پتاسیم و ویتامین‏های B۱، B۳، B۶ و B۱۲ است. بوقلمون LDL خون را کاهش می‏‏دهد، آرامش و سرحالی ایجاد می‏کند، از سرطان نیز جلوگیری می‏کند، ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می‏دهد و سیستم ایمنی را تقویت می‏کند. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشت‌های سفید، ویتامین A. موجود در آن است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بازی می‌کند، لذا مصرف آن در فصل سرما و به خصوص به کودکان و سالمندان توصیه می‌شود. تنها باید توجه نمود که گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است، لذا مبتلایان بیماری نقرس باید آن را به میزان خیلی کم مصرف کنند و همچنین گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است؛ لذا بیماران مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی، خیلی کم باید از آن استفاده نمایند.

گوساله: گوشت فیله گوساله ماده بسیار عالی که زود هضم است ومعده را نیرو می‌بخشد. فیله گوساله حاوی حجم بسیار زیادی از پروتین است؛ بنابراین برای مدت طولانی‌تر احساس سیری کرده و حجم غذای مصرفی کاهش پیدا می‌کند. در عین حال متخصصان تغذیه ورزشی معتقد هستند که این بخش گوست گوساله برای امر عضله‌سازی بسیار مفید و کارساز است. این بخش از گوشت گوساله حاوی بیشترین مقدار از ماده ” روی ” است. این ماده برای مبارزه با انواع بیماری‌ها و همچنین کاهش دوره نقاهت بیماری سرما خوردگی بسیار موثر است. این بخش همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین B۱۲ است که برای تولید DNA و تقویت سیستم عصبی و سیستم خون رسانی بدن مفید است. همچنین مشخص شده است که این ماده غذایی در کاهش کلسترول مضر خون نیز موثر است.
مرغ جوان محلی و جوجه آن برای چاق کردن بدن، تقویت مغز و معده‌های مرطوب، تصفیه پوست صورت وصدا مفید است. جگر آن کثیرالغذا، چاق کننده و دیرهضم می‌باشد. در بیماری صفراوی و گرم، خوردن جوجه خروس مفید است. گوشت مرغ در مقایسه با گوشت گاو، چربی اشباع کمتری دارد. با این حال پوست مرغ دارای مقدار زیادی چربی اشباع است و به همین دلیل قبل از پخت، باید پوست آن را کاملا جدا کرد. مرغ منبع بسیار خوبی از ویتامین) B۳ نیاسین) و B۶ است. گوشت مرغ همچنین یک منبع خوب سلنیوم می‏ باشد. سلنیوم یکی از اجزای بسیار مهم واکنش‏های متابولیکی در بدن می‏ باشد که عبارتند از: متابولیسم هورمون‌های تیروئیدی، سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی و سیستم ایمنی. مطالعات گوناگون نشان داده است که بین بروز سرطان‌ها و دریافت سلنیوم یک ارتباط مهم وجود دارد. سلنیوم مانع سرطان می ‏شود.
بلدرچین گوشت و تخم بلدرچین به لحاظ ارزش غذایی و درمانی، بسیار مورد توجه است. میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده از پروتئین گوشت سایر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی ۱۰- ۵ درصد بیش‌تر است. گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B۶، روی، آهن و سلنیوم است. گوشت این پرنده، کلسترول کمی دارد، لذا افراد در هر گروه سنی می‌توانند از آن استفاده کنند. تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد.

جوجه خروس‌های محلی را معمولا برای تقویت بدن و افزایش بنیه‌ی آن طب سنتی توصیه می‌کند. در این مقاله به بررسی فواید خوردن جوجه خروس و دیگر گوشت‌های پرداخته شده است.


خواص گوشت خروس

حرارت گوشت خروس کمتر از مرغ بوده و دارای کمی خشکی است. خوردن سوپ جوجه (به ویژه جوجه خروس) در افراد بیمار ویا ناقهین (که تازه بیماری آن‌ها خوب شده) یا افراد تب دار مفید است؛ هضم راحتی دارد و ارزش غذایی آن زیاد است. زرده تخم مرغ دارای طبع گرم و‌تر است و سفیده آن سرد است. ارزش غذایی تخم مرغ شبیه گوشت است، زرده تخم مرغ نیم برشت (عسلی) ارزش غذایی زیاد دارد.

علی اصل تخصصی طب سنتی ایران افزود: زرده تخم مرغ عسلی مقوی قلب، مغز و نیروی جنسی بوده همچنین برای افراد سوداوی یا سرد و خشک بسیار مفید است. سفیده تخم مرغ دیر هضم بوده و تولید خلط خام و لزج می‌کند. تخم مرغ آب پز که زرده آن سفت شده باشد بسیار دیر هضم است و برای افرادی که فعالیت زیاد دارند بیشتر مناسب است. بهتر است که برای هضم بهتر تخم مرغ آب پز آن را همراه با نمک، فلفل و آویشن مصرف کرد و بهترین نحوه مصرف تخم مرغ به صورت عسلی است.


گوشت بوقلمون:
گوشت بوقلمون نسبت به گوشت قرمز و گوشت مرغ و بلدرچین، کالری کمتری دارد. علت آن هم مقدار چربی کمتر آن نسبت به سایر گوشت‌ها، حتی گوشت مرغ است.
۱۵۰ گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیک مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. همچنین منبع خوبی از سلنیوم، روی و پتاسیم و ویتامین‏های B۱، B۳، B۶ و B۱۲ است.
بوقلمون LDL خون را کاهش می‏‏دهد، آرامش و سرحالی ایجاد می‏کند، از سرطان نیز جلوگیری می‏کند، ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می‏دهد و سیستم ایمنی را تقویت می‏کند.
یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشت‌های سفید، ویتامین A. موجود در آن است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بازی می‌کند، لذا مصرف آن در فصل سرما و به خصوص به کودکان و سالمندان توصیه می‌شود. تنها باید توجه نمود که گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است، لذا مبتلایان بیماری نقرس باید آن را به میزان خیلی کم مصرف کنند و همچنین گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است؛ لذا بیماران مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی، خیلی کم باید از آن استفاده نمایند.


گوساله:
گوشت فیله گوساله ماده بسیار عالی که زود هضم است ومعده را نیرو می‌بخشد.
فیله گوساله حاوی حجم بسیار زیادی از پروتین است؛ بنابراین برای مدت طولانی‌تر احساس سیری کرده و حجم غذای مصرفی کاهش پیدا می‌کند. در عین حال متخصصان تغذیه ورزشی معتقد هستند که این بخش گوست گوساله برای امر عضله‌سازی بسیار مفید و کارساز است.
این بخش از گوشت گوساله حاوی بیشترین مقدار از ماده ” روی ” است. این ماده برای مبارزه با انواع بیماری‌ها و همچنین کاهش دوره نقاهت بیماری سرما خوردگی بسیار موثر است. این بخش همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین B۱۲ است که برای تولید DNA و تقویت سیستم عصبی و سیستم خون رسانی بدن مفید است. همچنین مشخص شده است که این ماده غذایی در کاهش کلسترول مضر خون نیز موثر است.


مرغ
مرغ جوان محلی و جوجه آن برای چاق کردن بدن، تقویت مغز و معده‌های مرطوب، تصفیه پوست صورت وصدا مفید است. جگر آن کثیرالغذا، چاق کننده و دیرهضم می‌باشد.
در بیماری صفراوی و گرم، خوردن جوجه خروس مفید است.
گوشت مرغ در مقایسه با گوشت گاو، چربی اشباع کمتری دارد. با این حال پوست مرغ دارای مقدار زیادی چربی اشباع است و به همین دلیل قبل از پخت، باید پوست آن را کاملا جدا کرد. مرغ منبع بسیار خوبی از ویتامین) B۳ نیاسین) و B۶ است.
گوشت مرغ همچنین یک منبع خوب سلنیوم می‏ باشد. سلنیوم یکی از اجزای بسیار مهم واکنش‏های متابولیکی در بدن می‏ باشد که عبارتند از: متابولیسم هورمون‌های تیروئیدی، سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی و سیستم ایمنی. مطالعات گوناگون نشان داده است که بین بروز سرطان‌ها و دریافت سلنیوم یک ارتباط مهم وجود دارد. سلنیوم مانع سرطان می ‏شود.


بلدرچین
گوشت و تخم بلدرچین به لحاظ ارزش غذایی و درمانی، بسیار مورد توجه است. میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده از پروتئین گوشت سایر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی ۱۰- ۵ درصد بیش‌تر است.
گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B۶، روی، آهن و سلنیوم است. گوشت این پرنده، کلسترول کمی دارد، لذا افراد در هر گروه سنی می‌توانند از آن استفاده کنند.
تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد.

الو دکتر