با خواص جالب سیر تازه آشنا شوید

ایرانی‌ها جزو ملیت‌هایی هستند که خیلی خوب با خواص سیر آشنا هستند و از آن استفاده می‌کنند. در شمال و جنوب ایران سیر جزو جدایی ناپذیر آشپزی است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،سیرتازه دو دو فصل بهار و پاییز به بازار می‌آید. به همین دلیل در طی این مدت بیشترین استفاده را از این سبزی پرخاصیت ببرید.

سیرتازه وقتی قبل از رسیدن کامل چیده شود شکل و شمایلی شبیه به پیازچه و عطر و طعمی میلایم‌تر از سیر رسیده دارد.

با خواص جالب سیر تازه آشنا شوید

خواص تغذیه سیر تازه

این سبزی چند روزه ترد و تازه به میزان کافی ویتامین C، فسفر، منگنز، کلسیم، روی، مقدار کمی آهن و انواع ویتامین‌های B. را در خود به ارمغان می‌آورد. یکی دیگر از مواد بسیار ارزشمند که در سیرتازه زیاد وجود دارد آلیسین Allicin است. آلیسین که بر اثر تبدیل آنریم آلیناز Alliinase بوجود می‌آید آنتی اکسیدانی بسیار قدرت‌مند است.

میزان کم کالری سیرتازه- هر شاخه ۵ گرم – و اسید‌های ارگانیک و سولفور موجود در آن سیر را به یکی از منابع تغذیه‌ای مهم تبدیل کرده است.

خواص سلامتی سیر تازه

سیرتازه سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. گردش جریان خون را بهبود می‌بخشد. سلامت قلب را تضمین و از تشکیل سلول‌های سرطان و ابتلا به این بیماری جلوگیری می‌کند.

یک به یک با جزییات این خواص را بررسی می‌کنیم.

تقویت سیستم ایمنی

مثل سیر رسیده که بوته‌ای سفید رنگ با حبه‌های منظم چیده شده است، سیرتازه بهاره یک آنتی بیوتیک طبیعی محسوب می‌شود. استفاده از سیرتازه درست مثل این است که شما ازیک واکسن قوی برای ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها استفاده کرده اید.

سیرتازه نه تنها بدن شما را در برابر انواع سرماخوردگی‌ها محافظت می‌کند بلکه به دلیل نقشی که در تولید گلبول‌های سفید دارد یک بدن قوی و مقاوم خواهید داشت تا هیچ میکرب و باکتری و ویروسی جرات نزدیک شدن به بدن را نداشته باشد.

دستگاه گوارش سالم‌تر

سیرتازه خاصیت ضد التهابی بسیار بالایی دارد. به همین دلیل با استفاده از این سبزی تازه مشکلات گوارشی بخصوص در روده‌ها از بین می‌رود. خواص آنتی بیوتیکی و آنتی اکسیدانی سیرتازه کمک می‌کند تا باکتری‌های دستگاه گوارش به حد تعادل برسد.

گردش بهتر جریان خون

سیرتازه ویتامین C. زیاد و آهن و مواد معدنی دارد که همه برای گردش بهتر جریان خون در اعضا بدن و سلول‌ها مفید است.

تولید گلبول‌های قرمز جدید خون که خاصیت دیگر سیرتازه است باعث می‌شود تا اکسیژن رسانی به سلول‌های بدن بهتر انجام شود. با اکسیژن رسانی بهتر سوخت و ساز سلولی و تغذیه سلول‌ها هم به نوبه خود بهتر و بیشتر می‌شود و بدن سالم تری خواهید داشت.

محافظت از قلب

تحقیقات متعدد نشان داده است آلیسین Allicin موجود در سیر و سیرتازه کلسترول بد را کاهش و کلسترول خوب را افزایش می‌دهد. به همین دلیل سیر یکی از سبزی‌هایی است که مانع از بروز بیماری‌های قلبی عروقی، سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.

واکسن سرطان

با خوردن سیر به دلیل منبع تغذیه سرشار از آنتی اکسیدان‌ها خطر ابتلا به سرطان یا بروز مجدد آن تقریبا صفر می‌شود. علاوه بر سرطان برای هر بیماری دوره‌ای سیر یک روش درمانی گیاهی فوق العاده است.

سم زدایی بدن

از آن جا که در زندگی امروز هر چه قدر هم رعایت کنیم انواع و اقسام سموم وارد بدن می‌شود لازم است هر چند وقت یک بار یک برنامه سم زدایی برای بدن تدارک ببینم. پس وقتی سیرتازه در اختیار دارید درست مثل یک خانه تکانی، تا می‌توانید سیرتازه میل کنید تا کبد، کلیه و خون از کلیه سموم و فلزات سنگین پاک شده و یک بدن سالم داشته باشید.

انتخاب سیرتازه و نحوه نگهداری

زمانی که سیر تازه به بازار می‌آید، آن‌هایی را که درست مثل پیازچه هستند خریداری کنید. چون در سیر‌های تازه بزرگتر حبه‌ها در حال شکل گرفتن است و پوسته‌های زیادی دور آن وجود دارد و مجبور می‌شوید بیشتر این سبزی پرخاصیت را دور بریزید. دسته سیر تازه را در یک کاغذ مرطوب و بعد در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید. با این روش می‌توانید آن‌ها را تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید. می‌توانید آن‌ها را شسته و هم ساقه و هم برگه‌های سبز را به قطعات ریز تقسیم و در کیسه‌های کوچک به اندازه نیازتان بسته بندی کنید و در فریزر نگهداری بگذارید تا ماه‌های بعد هم بتوانید از آن‌ها استفاده کنید.

ولی پیشنهاد نت نوشت این است: در چند هفته‌ای که سیر تازه به بازار می‌آید تا می‌توانید از تازه آن استفاده کنید.

از همه قسمت‌های سیر تازه استفاده کنید

درست مثل پیازچه وقتی سر ریشه‌ای سفید سیرتازه را بزنید، قسمت سفید را برش داده و پوسته رویی را جدا کنید. از آن جا که ساقه‌های سبز سیرتازه مثل ساقه‌های پیازچه سرشار از موادمعدنی است ساقه‌هایی را که سبز هستند دور نریزید. بلکه آن‌ها را تمیز کرده و بشویید. با خرد کردن سیرتازه و ساقه‌های سبز می‌توانید از آن‌ها در سالاد، پخت انواع سوپ و آش همراه با سایر سبزیجات یا حتی به عنوان سبزی خوردن استفاده کنید. یا آن را خرد کرده و در سبزی پلو همراه با سایر سبزیجات مخصوص پلو استفاده می‌کنند.

با خرد کردن ریشه و ساقه ترکیبی از رنگ‌های سبز و سفید با خواصی بی شمار دارید که در بیشتر غذا‌ها از جمله پیتزا یا نان سیر می‌توانید از خواص جادویی سیر استفاده کنید.

نگران بوی سیرتازه نباشید، چون برخلاف بوته سیر، سیرتازه بوی ملایمی دارد و با خوردن کمی کاهو و جعفری و گشنیز هم بدن تان را بیشتر سم زدایی کرده اید و هم بوی سیر کاملا از بین می‌رود.

 

سن واقعی بدن‌تان را حساب کنید

در حالیکه تقریبا همه تاریخ تولدشان را میدانند، بدن آنها میتواند مانند یک فرد سالمند و یا سالم به نظر آید. که بسته به شرایط فیزیکی و نحوه زندگی فرد این سن در افراد مختلف متفاوت است.

تعریف سن واقعی (بیولوژیکی)

سنی است که بدن شما در آن قرار گرفته است. هرچند شاید شما جوانتر و یا پیر تر باشید ولی عوامل مختلفی باعث شده که سن بیولوژیکی شما متفاوت از سن واقعی شما باشد. به عبارت دیگر، سن زمانی شما ممکن است کاملا متفاوت از سن واقعی شما باشد.

در حالی که هیچ سنسور علمی دقیق برای اندازه گیری سن واقعی وجود ندارد، می توانید حس کنید که سن واقعی شما چقدر است. شرایط بدن (فشار خون، ضربان قلب، میزان انعطاف پذیری و …) ، ترکیب بدن و شیوه زندگی خود را آزمایش کنید تا تعیین کنید که آیا شما زندگی سالم و جوانتر دارید یا فراتر از سن خود زندگی می کنید.

انجام تست های فیزیکی:

اندازه گیری نبض

قلب یکی از مهم‌ترین اندام‌ها است و یک قلب سالم بخش بزرگی از سلامت کلی بدن است. نبض خود را در حالت ایستاده چک کنید. ۲۰ مرتبه با سرعت بنشینید و بلند شوید. دوباره نبض را چک کنید. تعداد ضربان چقدر افزایش یافت؟

بیشتر از ۱۰ ضربه: سن قلبی عروقی شما ۲۰ است.
۱۰-۲۰ ضربه: ۳۰ سال
۲۰-۳۰ ضربه: ۴۰ سال
۳۰-۴۰ ضربه: ۵۰ سال
۴۰ یا بیشتر: ۶۰ سال
نتوانستید نشست و برخاست را کامل کنید: ۷۰ سال یا بیشتر

به طور کلی، میزان استراحت پایین تر قلب (نبض کمتر) نشان می دهد که قلب شما قوی است، به این معنی است که میزان بالاتر باعث می شود که قلب شما برای انجام همان کار سخت تر کار کند – بنابراین ضعیف تر و کارآمدی کمتری دارد. اگر میزان ضربانۀ استراحت شما ۱۰۰ ضربه بیشتر از هر دقیقه یا بیشتر باشد، یکسال به سن زمانی خود اضافه کنید.

تست انعطاف پذیری

توانایی به کشش واداشتن نسوج اطراف یک مفصل یا حرکت آزادنه یک مفصل در سرتاسر دامنه ی حرکتی خود را انعطاف پذیری می گویند.

تست قدرت بالاتنه

برای سنجش توانایی قسمت بالاتنه باید شنا بروید. در موقعیت شنا قرار بگیرید. دست‌ها زیرشانه‌ها، آرنج‌ها خم شده و انگشتان پا به سمت زیر بدن چرخیده باشند. سپس آنقدر شنا بروید که دیگر نتوانید ادامه بدهید. حداکثر تعداد شناهایی که رفته‌اید را در جدول بگذارید و ببینید آمادگی شما درچه حدی است.

تست قدرت

شما چه میزان قوی هستید؟ به طور کلی انسان عضله را تا سن ۳۰ سالگی بدست می آورد. پس از آن شروع به کاهش توده عضلانی، و از این رو نیروی فیزیکی می گردد. افراد بالای ۳۰ سال که فعالیت بدنی ندارند، به میزان ۳ تا ۵ درصد از توده عضلانی خود را در هر دهه از دست می دهند و به همین مقدار از لحاظ جسمانی نیز ضعیف می شوند.
این از دست دادن جرم عضلانی – به نام سارکوپنی – به معنی از دست دادن قدرت و تحرک و در سالمندان می تواند خطر شکستگی، سقوط و شکستگی استخوان را افزایش دهد. قدرت خود را تست کنید، به عنوان بسیاری از فشارهای پیشرفته اصلاح شده (روی زانوی خود)، بدون اینکه متوقف شوید، بدن خود را در یک راستا قرار دهید و سینه خود را چهار اینچ بالاتر نگه دارید، ادامه دهید تا بتوانید بیشتر کار کنید. اگر شما توانستید تعداد زیادی تری تمرین بالا را انجام دهید، احتمالا توده ای عضلانی و استقامت فیزیکی بالاتری دارید.

اگر کمتر از ۱۰ حرکت توانستید انجام دهید عدد ۱ (معادل یک سال) را به سنتان اضافه کنید.

بین ۱۰ تا ۱۹ حرکت عدد ۱ را از سنتان کم کنید

و اگر بیشتر از ۳۰ حرکت انجام دهید عدد ۲ (دو سال) را از سن واقعیان کم نمایید.

سیستم تعادل

چشم ها را محکم ببندید و روی یکی از پاها بایستید. پای دیگر را به فاصله ۱۰ سانتیمتری از زمین بالا نگه دارید. تا جایی که می توانید در همین موقعیت بمانید و زمان بگیرید.

اگر ۳۰ ثانیه یا بیشتر در این موقعیت ماندید: سن سیستم تعادل شما ۲۰ است
۲۰ ثانیه: ۴۰ سال
۱۵ ثانیه: ۵۰ سال
کمتر از ۱۰ ثانیه: ۶۰ سال یا بیشتر

اندازه گیری ترکیب بدن

نسبت دور کمر به باسن خود را تعیین کنید

شکل بدن شما بیشترشبیه کدام است؟ گلابی، سیب، یا آووکاد؟ با افزایش سن تمایل به بالا رفتن وزن افزایش می یابد. شکل بدن یک شخص به ویژه نسبت دور کمر به باشن یک راه سریغ برای ارزیابی توزیع چربی بدن می باشد که می تواند خطر بروز فشار خون بالا، سکته فلبی، سکته مغزی، دیابت و یا ابتلا به انواع سرطان ها را افزایش دهد.
دقت کنید برای اندازه گیری دور کمر در ناحیه بالای نافتان را اندازه بگیرید و اندازه آن را به کل اندازه دور باسنتان در پهن ترین نقطه، تقسیم کنید.

در مردان:
کمتر از ۰/۹: خطر کم مشکلات قلبی-عروقی را درپی دارد.
۰/۹ تا ۰/۹۹: خطر مشکلات قلبی-عروقی را تعدیل می نماید.
۱ یا بیشتر: خطر بالای مشکلات قلبی-عروقی

در زنان:
کمتر از ۰/۸: خطر کم مشکلات قلبی-عروقی را درپی دارد.
۰/۸ تا ۰/۸۹: خطر مشکلات قلبی-عروقی را تعدیل می نماید.
۰/۹ یا بیشتر: خطر بالای مشکلات قلبی-عروقی
به طور کلی نسبت بیش از ۱ برای مردان و ۸۵ برای زنان نشان میدهد که بیش از مقدار ایده آل چربی در بدن وجود دارد.

محاسبه شاخص توده بدن

این شاخص میزان تناسب قد به وزن را اندازه گیری می کند. محاسبه شاخص توده بدنی از طریق تقسیم وزن بر حسب کیلوگرم، بر مجذور قد بر حسب متر صورت می گیرد. شاخص توده بدن میزان چربی بدن را بطور مستقیم اندازه گیری نمی کند، اما تحقیقات نشان داده اند که مقدار شاخص توده بدن با سنجش مستقیم میزان چربی بدن مرتبط است. شاخص توده بدن مناسب گروه های سنی مختلف به شرح زیر است:

شاخص توده بدن مناسب گروه‌های سنی مختلف
۱۹-۲۴ سال = ۲۲
۲۵-۳۴ سال = ۲۳
۳۵-۴۴ سال = ۲۴
۴۵-۵۴ سال = ۲۵
۵۵-۶۴ سال = ۲۶
۶۵ سال به بالا = ۲۷

اگر شاخص توده بدن شما زیر ۵/۱۸ است یک سال به سنتان اضافه کنید. اگر بین ۲۵ تا ۵/۲۹ است دو سال به سنتان اضافه نماید و در صورتیکه بالاتر از ۳۰ می باشد سه سال به سنتان اضافه کنید.
اگر بین ۵/۱۸ تا ۲۵ است شما فرد سالمی هستید و یک سال از سنتان کم کنید.

سیتنا

موهیتوی لیمو و عسل، لذیذ و گوارا

 امروز تصمیم داریم شما را با روش تهیه‌ی یک نوشیدنی گوارا و لذیذ که برای سفره‌ی افطار و سحر نیز مناسب است، آشنا کنیم. برای آشنایی با مواد اولیه و روش تهیه‌ی موهیتوی لیمو و عسل، با ما همراه باشید.

موهیتوی لیمو و عسل، لذیذ و گوارا

مواد لازم:

برگ‌های تازه‌ی نعنا: نصف پیمانه

آب لیمو: نصف پیمانه

عسل: چهار قاشق چایخوری

آب گازدار، یخ مکعبی و برش‌های لیمو: به میزان لازم

طرز تهیه:

لیوان‌های مناسب برای سرو نوشیدنی را آماده می‌کنیم. در هر لیوان، چند برگ نعنای تازه و مقداری برگ نعنا که آن را کمی له کرده‌ایم، قرار می‌دهیم.
عسل و برش‌های لیمو را روی برگ‌های نعنا قرار می‌دهیم. به هر لیوان، آب لیمو و آب گازدار یا سودا را اضافه می‌کنیم. موهیتوی عسل و لیمو، آماده است.

ترجمه و تنظیم: تابناک باتو

وسایلی که نباید در حمام نگهداری کنید

تقریبا همه ما مسواک و خمیردندان خود را در دستشویی یا حمام قرار می دهیم. اما مشخص شده است که گرما و رطوبت حمام محیطی عالی برای رشد و تکثیر میکروب ها فراهم می کند و بیشتر چیزهایی که در این مکان هستند در معرض خطر قرار می گیرند.
شاید نیازی نباشد تا مسواک خود را از حمام به اتاق خواب انتقال دهید، اما برخی محصولات دیگر وجود دارند که بهتر است آنها را هیچگاه در حمام نگهداری نکنید.

دارو
دما و رطوبت ناشی از آب داغ می تواند به از بین رفتن نوشته های روی بسته بندی داروها منجر شده و حتی انقضای هرچه سریع‌تر داروها را موجب شود. این شرایط شامل هر دارویی از نمونه های بدون نسخه مانند ایبوپروفن و داروهای ضد بارداری تا نمونه های خاص و تجویزی می شود. داروها را باید در مکانی خنک، خشک و دور از نور نگهداری کنید. 

لوازم آرایش و برس های آرایشی
بار دیگر، گرما و رطوبت موجود در حمام می تواند موجب تخریب این محصولات شود و طول عمر آنها کاهش یابد. افزون بر این، برس های آرایشی در حالت عادی نیز می توانند محیطی خوب برای رشد و تکثیر میکروب ها و حتی قارچ ها باشند و قرار گرفتن آنها در محیط های گرم و مرطوب این خطر را هرچه بیشتر افزایش می دهد. برای پیشگیری از این شرایط، برس های خود را به طور منظم در آب گرم صابونی شستشو داده و آنها را از ابتدا در اتاق خواب نگهداری کنید.

عطر
از نخستین اسپری، عطر مورد علاقه شما به تدریج روند انحطاط را به واسطه اکسیداسیون دنبال می کند. قرار گرفتن در معرض گرما و رطوبت این فرایند را به واسطه تخریب یکپارچگی مولکولی تسریع می کند و موجب می شود رایحه عطر هرچه سریع‌تر از بین برود. عطرها را نیز در حمام نگهداری نکنید و بهتر است آنها را به اتاق خواب انتقال دهید.

تیغ اصلاح
رطوبت می تواند موجب کندی تیغ اصلاح شده و در نهایت موجب اکسید شدن و زنگ زدگی فلز می شود. تیغ های اصلاح اضافه را در یک کشو در اتاق خواب نگهداری کنید و تیغ اصلاح فعلی را پس از هر بار استفاده به خوبی خشک کنید.

لوازم الکترونیکی
رطوبت بالا می تواند به دستگاه هایی مانند رادیو، پخش کننده های موسیقی و حتی شارژرهای تلفن همراه آسیب وارد کند. به غیر از دستگاه هایی که به طور خاص برای استفاده در حمام طراحی شده اند، مانند مسواک الکتریکی، دستگاه های برقی دیگر را در حمام نگهداری نکنید.

لاک ناخن
بخار می تواند موجب غلیظ و خشک شدن لاک ناخن شود. همچنین، گرما می تواند موجب تغییر رنگ لاک ناخن شود، از این رو محصولات مورد علاقه خود را بهتر است خارج از حمام نگهداری کنید.

محصولات ضد آفتاب
جدا از تاریخ انقضای محصولات ضد آفتاب، آنها ممکن است کارایی و اثرگذاری خود را در صورت نگهداری در مکان های گرم زودتر از دست بدهند. این قبیل محصولات را دور از گرما و بخار نگهداری کنید زیرا می تواند موجب فساد و یا حتی کپک زدگی آنها شود.

 

منبع: عصرایران

مخوف‌ترین سلاح‌های جاسوسی که در هر شرایطی افراد را از پای درمی آورد؟

شاید شما نیز در فیلم های علمی تخیلی سلاح های جاسوسی زیادی را دیده اید باعث شگفتی شما شده است. اما باید بدانید که چنین سلاح هایی در واقعیت نیز وجود دارند . در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

سلاح های جاسوسی که در این لیست قصد داریم به معرفی آن ها بپردازیم، معمولا در ابعادی بسیار کوچک و کاملا دور از ذهن ساخته شده اند. این سلاح ها در هر شرایطی افراد را از پای درمی آورد.

موش کور: نام مستعار و کنایه آمیز این سلاح «کِیسی جونز» است؛ کیسی جونز یک مهندس قطار بود که در جریان یک حادثه جدیِ راه آهن باعث جلوگیری از مرگ مسافران شد. «موش کور» مجهز به یک باطری فوتوالکتریکی بود که در حین روز شارژ می شد و هنگامی که در معرض تاریکی ناگهانی و شدید قرار می گرفت به یک باره منفجر می گشت. این سلاح را در مواضع حساس قطارها جایگذاری می کردند و هنگامی که قطار وارد تونل می شد، بمب به صورت خودکار منفجر می گشت.

انفجار یک قطار درون تونل، خساراتی به مراتب بیشتر از خسارات متحمل شده به خود قطار داشت. پس از انفجار، تونل به طور کل مسدود می شد و آوار برداری و خارج نمودن بقایای قطار از تونل چندین روز به طول می انجامید. بدین ترتیب، امکان استفاده مجدد از خط آهن به طور کل منتفی می شد. «موش کور» قابلیت بهره برداری به کمک چاشنی الکتریکی را هم داشت و از این رو، یک سلاح بسیار کارآمد تلقی می شد. طبق اعلام شاهدین، بر روی «موش کور» برچسبی نصب شده بود با این مضمون: «در صورتی که این سلاح توسط عوامل کنسرسیوم راه آهن رایش سوم (آلمانی ها) کشف شود، با حاملین آن به شدت برخورد خواهد شد».

مخوف ترین سلاح های جاسوسی که در هر شرایطی افراد را از پای درمی آورد ؟ لطفا براي خواندن ادامه مطلب و ديدن عكسهاي بيشتر به ادامه مطلب بروييد

ادامه نوشته

خوردن بادام هندی در بارداری چه فواید و عوارضی دارد؟

بارداری بسیاری از زنان را مجبور می‌کند عادت‌های غذایی خود را تغییر دهند، زیرا تمام غذاها برای جنین در حال رشد مناسب نیستند. به عنوان مثال برخی از مادران باردار در مورد مصرف انواع آجیل و اینکه آیا برای آنان و جنینشان مفید خواهد بود یا مضر تردید دارند. در این مقاله ما مزایا و عوارض احتمالی مصرف یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین آجیل‌ها یعنی بادام هندی در بارداری را مورد بررسی قرار داد‌ه‌ایم.

بادام هندی چیست؟

بادام هندی درختی گرمسیری و همیشه‌سبز از خانواده سماق است و نام انگلیسی آن از كلمه «كاشو» كه برای نامگذاری قسمت خواركی گیاه به كار می‌رود، گرفته شده است. میوه درخت بادام هندی از دو قسمت اصلی تشكیل شده است كه عبارتند از قسمت خوراكی و گوشتی درخت كه به آن «سیب هندی» می‌گویند و بخشی دیگر شامل مغز یا همان بادام هندی است و ارزش غذایی و خواص دارویی فراوانی دارد.

میوه بادام هندی، لوبیایی شكل بوده، پس از رسیدن كامل میوه و برداشت، بایستی مغز میوه از پوست آن جدا شود. طبیعت این مغز خوراکی خوشمزه، گرم و خشک بوده و برخی خواص بادام هندی به طور کلی عبارتند از: پیشگیری از سرطان ها، محافظت از قلب، کاهش فشار خون بالا، حفظ سلامت پوست و مو، حفظ سلامت استخوان‌ها، حفظ سلامتی مغز و اعصاب، پیشگیری از تولید سنگ صفرا، سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، کمک به عملکرد هضم غذا، سرشار از ویتامین‌ها، حفظ سلامتی دندان‌ها و لثه‌ها و بهبود فرآیند خواب.

آیا بادام هندی برای زن باردار مناسب است؟

پاسخ به این سوال واقعا ساده است؛ البته. مصرف بادام هندی در بارداری نه تنها اشکالی ندارد بلکه مفید نیز می‌باشد مگر اینکه شما به این نوع آجیل حساسیت داشته باشید.

ارزش غذایی بالا و خواص بیشمار بادام هندی باعث شده است، مصرف بادام هندی در دوران بارداری به عنوان یک قرص ویتامین طبیعی شناخته شود به طوریکه، حدود ۳۰ گرم بادام هندی حاوی بیش از ۴ گرم پروتئین، ۹ گرم کربوهیدرات و ۱۳ گرم چربی سالم، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید و لازم برای رشد جنین است. در واقع بادام هندی حاوی تمام ویتامین‌هایی است که برای رشد جنین در طی بارداری لازم و ضروری خواهد بود.

مزایای مصرف بادام هندی در دوران بارداری چیست؟

خوردن آجیل‌ها باعث کاهش خطر ابتلای کودک شما به آلرژی نسبت به آنان می‌شود. شما با مصرف بادام هندی در دوران بارداری کمک می‌کنید تا فرزندتان در برابر آلرژن مقاوم شود. مخصوصا اگر فرزندتان فاقد حساسیت ژنتیکی به آن باشد.

بادام هندی منبع خوبی از کلسیم است. شما برای رشد جنین نیاز به پروتئین و چربی‌های سالم دارید و آجیل‌ها بهترین منبع برای این مواد هستند. آنها همچنین دارای کربوهیدرات و فیبر بوده که برای کاهش سطح کلسترول بد در بدن و جلوگیری از بیماری قلبی ضروری است. اگر شما مستعد ابتلا به مشکلات قلبی باشید بارداری برای شما قدری سخت خواهد بود و از آنجا که نمی‌توانید برای کاهش خطرات مشکلات قلبی از داروهای شیمیایی استفاده کنید، استفاده از آجیل‌ها مانند بادام هندی بسیار به شما کمک خواهد کرد.

۲۸ گرم بادام هندی حاوی ۱.۷ میلی گرم آهن است. این سطح از آهن بسیار زیاد است و باعث می‌شود که این آجیل برای زنان باردار که هر روز به ۲۷ میلی گرم آهن نیاز دارند، بسیار مفید باشد. آهن نقش مهمی در تولید هموگلوبین دارد و امروزه افراد بسیاری به خصوص زنان باردار مستعد ابتلا به کم خونی فقر آهن هستند.

بادام هندی منبع عالی ویتامین K است. ویتامین k برای انعقاد خون ضروری است. توجه داشته باشید که مصرف ۹۰ میکروگرم این ویتامین در طول بارداری باعث کاهش خطر خونریزی جنین در هنگام زایمان می‌شود.

بادام زمینی غنی از مس است. مس برای رشد رگ‌های خونی، سیستم عصبی و قلب جنین ضروری است. مقدار روزانه مورد نیاز مس ۱ میلی گرم است و ۲۸ گرم بادام هندی حاوی ۰.۶ میلی گرم این ماده معدنی است. با این حال، باید مراقب باشید زیاده روی نکنید، زیرا مقدار زیاد مس ممکن است باعث اسهال، مشکلات قلبی و سردرد شود.

یکی دیگر از مواد معدنی مهم در بادام هندی، منیزیم است. منیزیم در کنار کلسیم باعث افزایش سلامتی عضلات و استخوان‌ها در زنان باردار و استحکام دندان‌ها و استخوان‌های فرزندشان شده و همچنین آنان را از فشار خون بالا، تنش، خستگی و میگرن محافظت می‌کند.

دیگر فواید مصرف بادام هندی در دوران بارداری عبارتند از:

از جمله فواید خوردن بادام هندی در بارداری، خاصیت ضد باکتریایی بادام هندی بوده که به مقابله با عفونت‌ها در طی دوران بارداری کمک می‌کند.

یکی از مهمترین خواص بادام هندی در دوران بارداری، تامین انرژی مورد نیاز برای زنان در طول این دوران است.

میزان بالای فیبر در بادام هندی، اسهال و یبوست در دوران بارداری که در بیشتر زنان باردار شایع است، را کاهش می‌دهد.

عوارض مصرف بیش از حد بادام هندی در بارداری چیست؟

خوردن بیش از حد بادام هندی می‌تواند منجر به افزایش وزن شود، بنابراین شما باید مصرف روزانه خود را کنترل کنید و بیش از ۳۰ گرم در روز مصرف نکنید. اضافه وزن در بارداری می‌تواند به شما و فرزند آینده شما آسیب برساند.

مصرف بیش از حد بادام هندی به خاطر وجود اگزالات نیز می‌تواند باعث ایجاد مشکلات کلیه و کیسه صفرا شود. بنابراین زنان باردار باید بسیار محتاط باشند. تجمع اگزالات در بدن همچنین مانع جذب کلسیم خواهد شد، لذا زیاده‌روی در مصرف بادام هندی باعث کاهش جذب کلسیم شده و این کمبود کلسیم، مشکلاتی را برای مادر و کودک در آینده به وجود می‌آورد.

همچنین بهتر است زنان در دوران بارداری از مصرف بادام هندی بو داده و شور پرهیز کرده، آن را به صورت خام مصرف نمایند، چرا که مصرف بالای نمک در بارداری باعث افزایش فشار خون مادر شده و خطرات بسیار و حتی خطر سقط جنین را به همراه خواهد داشت.

بادام هندی به خاطر انژری بالا یک میان وعده خوب است و به تامین انرژی و کالری مورد نیاز بدن در این دوران کمک می‌کند. شما می‌توانید آن را به تنهایی یا در ترکیب با سایر مواد غذایی مانند میوه‌های خشک یا آجیل‌های دیگر مصرف کنید.

مجله ستاره

تن ماهی را با تخم مرغ نخورید

این روزها وقتی فردی در فامیل دچار بیماری‌های سختی مثل سرطان و. . . می‌شود، مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها از روزگار خود می‌گویند كه این‌قدر بیماری‌ها زیاد و عجیب و غریب نبودند و علتش را خورد و خوراك‌های سالم مردم می‌دانند! مسلما سال‌ها پیش گوشت، مرغ و ماهی هورمونی و سرب‌دار در بازار این‌قدر رواج نداشت، همه‌چیز به صورت طبیعی رشد می‌كرد و سالم بود.

شاید از زرشک پلو و مرغی كه پای ثابت مجالس عزا و عروسی‌مان است تا ماست و ترشی كنار غذای‌مان و حتی میوه‌های مختلفی كه با هم مصرف می‌كنیم، همگی باعث اختلال سلامت‌مان شده‌اند. شاید بسیاری از غذاهایی كه شما در یك سفره كنار هم می‌چینید، سلامتی‌تان را تهدید كند و میل كردن آنها با یكدیگر در یك وعده هیچ خوشایند نباشد. در ادامه دكتر علیرضا عباسیان، متخصص طب سنتی به شما خواهد گفت برای خوردن خوراكی‌های مختلف بهتر است چه نكاتی را رعایت كنید و از خوردن كدام مواد غذایی با هم خودداری كنید تا بدنی سالم‌تر و زندگی شاداب‌تر داشته باشید.

از زرشك‌ پلو با مرغ تا باقالی‌پلو با ماهی

از ‌مهمانی‌های رسمی تا جمع‌های خودمانی، زرشك‌پلو با مرغ می‌تواند زینت سفره ایرانی باشد؛ خوش‌خوراك است و كمتر كسی پیدا می‌شود كه این غذا را دوست نداشته باشد. اما می‌گویند زرشك‌پلو گزینه مناسبی برای همراهی مرغ نیست! بااینكه از دیدگاه طب سنتی تمام گوشت‌ها طبع گرمی دارند، اما در این میان ماهی از همه سردتر است و بعد از آن مرغ قرار دارد كه طبعش نسبتا خنك است، بنابراین همراهی مرغ با زرشك كه طبع سردی دارد، باعث سردتر شدن طبع مرغ شده و می‌تواند هضم غذا را برای بدن سخت‌تر كند، پس بهتر است در خوردن چنین غذایی زیاده‌روی نكنید یا زعفران را چاشنی كار كنید.

همچنین باقالی‌پلو با ماهی در عین خوشمزه بودن، تركیب چندان مناسبی نیست چراكه باقالی نفخ زیادی ایجاد می‌كند و ماهی هم در میان گوشت‌ها سردترین طبع را دارد و رطوبت ایجاد می‌كند. ازآنجا كه رطوبت پایه به وجود آمدن نفخ است، خوردن باقالی نفاخ همراه ماهی می‌تواند فرد را دچار باد شكمی كند، البته اگر به خوردن چنین غذایی علاقه دارید، بهتر است ابتدا ماهی را در سسی از روغن كنجد و ادویه آویشن و نهایتا مقداری آرد خوابانده و بعد سرخ کنید تا طبعش متعادل شود. درضمن بعد از خوردن این غذا خرما میل كنید تا مزاج‌تان به هم نریزد و به‌اصطلاح سردی‌تان نشود!

بهترین همراه غذا

اگر سر سفره غذا هم ماست باشد و هم سالاد، كدام را انتخاب می‌كنید؟ شاید هم انتخابی در كار نباشد و هر دو را امتحان كنید، اما خوب است بدانید از نظر طب سنتی بهترین و ایده‌آل‌ترین كار این است كه هر غذا، نوشیدنی و چاشنی به‌تنهایی خورده شود یا همراه با مصلحاتش مصرف شود تا مزاج فرد را دچار اختلال نكند، مثلا برای همراهی غذا سبزی‌ها به‌خصوص ریحان، ترخون و تره كه طبع گرمی دارند بهترین گزینه‌ هستند. سالاد و ماست، هر كدام به صورت جداگانه، بهتر است به‌عنوان میان‌وعده استفاده شوند و حداقل یكی، دو ساعت قبل از غذای اصلی خورده شوند.

در ضمن یادتان باشد اگر برای همراهی غذا ترشی را انتخاب می‌كنید یا غذای‌تان حاوی آبلیمو است، از خوردن ماست و لبنیات همراه آن صرف‌نظر كنید، كلا طب سنتی درهم خوری را منع كرده چراكه مواد غذایی مختلف به شیوه‌های مختلفی در معده پخته می‌شوند، به عبارت دیگر مواد غذایی مختلف متابولیسم‌های متفاوتی دارند و آنزیم‌های متفاوتی برای هضم هر كدام‌شان نیاز است، امكان دارد آنزیم هضم یكی، مُخِل هضم دیگری باشد. برای همین گفته شده مواد مختلف هم‌زمان با هم خورده نشوند.

برخی مواد از لحاظ مزاجی با یكدیگر تداخل دارند و بر هم اثر منفی می‌گذارند مثلا ماست و ترشی طبع بسیار سردی دارند و خوردن این مخلفات با غذا یا حتی به‌تنهایی توصیه نمی‌شود و اگر هم‌زمان با هم خورده شوند، سردی‌شان دوچندان شده و فرد را اذیت می‌كنند. اگر دوست دارید همراه غذا ترشی میل كنید، بهتر است دقت كنید كه دچار سوءهاضمه نباشید، ضمن اینكه از ترشی‌هایی كه حاوی میوه‌های گرم مثل سیر، انبه، گیاه كبر و. . . یا ادویه‌های گرم مثل سیاه‌دانه، فلفل و دارچین و. . . هستند، استفاده كنید.

تن‌ماهی را با تخم‌مرغ نخورید

حتما شما هم تا به حال یكبار روی تن ماهی‌تان تخم‌مرغ شكسته‌اید! یا شاید عادت دارید نیمروی‌تان را با نان و پنیر میل كنید، یا مخلوطی از گوشت گوسفند و گوساله را در خورش‌های‌تان بریزید اما خوب است بدانید هیچ‌كدام از اینها نه‌تنها تركیبات خوبی نیستند كه حتی طب سنتی آنها را منع كرده است. درحقیقت غذاهای مختلف در طب سنتی به دسته‌های مختلفی تقسیم شده‌اند كه در آن میان خوردن سه دسته از غذاها با هم به‌شدت منع شده: لبنیات، تخم‌مرغ و گوشت‌ها. یعنی هیچ‌كدام از این غذاها را (دو به دو یا هر سه را با هم) مصرف نكنید چون هركدام از آنها یك غذای كامل هستند، حتی برای مرینیت (مزه‌دار) كردن ماهی و بعضی گوشت‌ها آنها را در تخم‌مرغ نخوابانید.

ماست و ماهی، یك تركیب نامناسب

از قدیم گفته‌اند ماست را با ماهی نخورید كه كك و مك می‌آورید، اما آیا این ادعا واقعا درست است؟!

طب سنتی چهار مرحله هضم را برای غذاها تعریف می‌کند و درنهایت معتقد است غذا با گذراندن این مراحل هضم‌ تبدیل به بافت‌های بدن یعنی پوست، گوشت، خون و... می‌شود. اگر این مراحل هضم‌ كامل و درست نباشند، این غذاها باز هم تبدیل به بافت‌های بدن می‌شوند با این تفاوت كه بافت خوب، سالم، كامل و شفافی كه باید، به وجود نمی‌آید مثلا پوستی درست می‌شود كه كدر است و به زیبایی و شفافی یك پوست سالم نیست. این اتفاق به خاطر فضولاتی است كه در بافت باقی مانده و مراحل هضم‌ به خوبی طی نشده است.

نكته دیگری كه در این میان نباید فراموش كرد این است كه هرچه غذا طبع سردتری داشته باشد، بیشتر مشكل‌ساز می‌شود. خوردن ماست كه طبع سردی دارد، همراه ماهی كه آن هم در میان گوشت‌ها سردترین طبع را دارد، باعث تولید خلط خام زیادی در بدن می‌شود و درنهایت بافت‌های تازه بدن- آن‌طور كه باید و شاید- زیبا، شفاف و سالم نخواهند بود.

چای را با چی بخوریم؟

دقت كرده‌اید زمستان‌ها چقدر چای و دارچین می‌چسبد؟ تابستان‌ها هم چای و آبلیمو یا چای و نعناع حسابی‌ تر و تازه‌مان می‌كند، اما به نظرتان بهترین چاشنی چای چیست؟ اصلا بهتر است چای سیاه بنوشیم یا چای سبز؟ شاید هم قهوه گزینه بهتری برای نوشیدنی‌های درطول روزمان باشد.

به تشخیص طب سنتی، چای سیاه طبع نسبتا سردی دارد و مصلحش برای افراد گرم‌مزاج شیر است، درواقع این افراد باید چای را در شیر دم كنند، شیرچای یك نوشیدنی خوش‌طعم و مقوی است اما مصلح چای سیاه برای كسانی كه طبع سردی دارند ادویه‌های گرم مثل زنجبیل، دارچین، هل و زعفران است.

برعكس چای سیاه، طبع چای سبز و قهوه، گرم و خشك است و نیاز به مصلح دارند. از آنجا كه قهوه و كاكائو در مناطق گرمسیر و بسیار مرطوب رشد می‌كنند، مصرف این خوراكی‌ها برای ساكنان همین مناطق بسیار مناسب است چراكه باعث می‌شود كمی بدن‌شان خشك شود و دچار بیماری‌های رطوبتی نشوند، اما در منطقه‌ای كه كشور ما در آن واقع شده و بیشتر نقاطش كویری است، خوردن بیش از حد این مواد می‌تواند باعث اختلال شود. همچنین افرادی كه خشك‌مزاج یا گرم‌مزاجند اصلا نباید در مصرف چای سبز و قهوه زیاده‌روی كنند زیرا با مشكلاتی مثل یبوست، خشكی و خارش پوست و. . . مواجه خواهند شد.

البته اگر بخواهید نوشیدنی درست كنید كه با همه طبع‌ها سازگار باشد، توصیه می‌كنیم این نوشیدنی هندی را امتحان كنید، چای را با شیر، زنجبیل و قدری عسل دم كنید. به این ترتیب كه به‌ازای هر یك لیوان شیر، یك قاشق مرباخوری سرخالی چای خشك، نصف قاشق مرباخوری پودر زنجبیل یا به اندازه دو بند انگشت زنجبیل تازه و یك قاشق مرباخوری عسل را مخلوط كرده و روی شعله ملایم بگذارید تا به‌تدریج جوش بیاید و چای رنگ بیندازد. این نوشیدنی به‌خاطر زنجبیل كلسیم خوبی دارد و با تحریك عروق خونی دستگاه گوارش، جذب كلسیم را افزایش می‌دهد.

یك نوع میوه لطفا

متخصصان طب سنتی معتقدند خوردن چند نوع میوه با هم خوب نیست و بهتر است فرد یك نوع میوه میل كند، البته مصرف هم‌زمان میوه‌هایی مثل پرتقال و نارنگی كه از یك خانواده هستند مشكل كمتری ایجاد می‌كند اما خوردن خیار به تنهایی، به‌خصوص در فصل سرد می‌تواند باعث مشكلاتی مثل نفخ و سوءهاضمه و در معده‌های مرطوب باعث ترش كردن، رخوت و سستی، خواب‌آلودگی و اختلال حافظه شود. یكی از ساده‌ترین و البته معمول‌ترین مصلح خیار، نمك است.

مثلا موز كه می‌تواند یبوست ایجاد كند، بهتر است به صورت حلقه‌حلقه، مقداری عسل یا شكر روی آن ریخته و میل شود یا بعد از خوردن آن مقداری نمك میل شود.

ماست و خیار در زمستان؛ ممنوع

ماست و خیار كه این روزها پای ثابت ‌مهمانی‌های‌مان است قبلا به‌عنوان یك تجویز طبی، در همین منطقه آب و هوایی ایران مورد استفاده قرار می‌گرفت اما مصرف آن در تمام فصول رایج نبوده است، بلكه در تابستان‌ها آن هم به‌عنوان یك غذا مصرفش توصیه می‌شده و هاضم آن (موادی كه به هضم كمك می‌كنند) آویشن، زنیان و نعناع است و مصلحش مربای زنجبیل یا سایر مرباهای گرم مثل مربای هویج (كه داخل ماست می‌ریزند). ماست و خیار و آب‏دوغ خیار در مناطقی مثل كرمان، سمنان، یزد و... كه آب و هوای گرم و خشكی دارند و مردم در تابستان دچار كمبود مایعات می‌شوند به‌عنوان ناهار یا شام مصرف می‌شد.

این خوراك سبك را با مقداری كشمش و گردو همراه می‌كردند تا كمی طبعش گرم‌تر شود البته استفاده از هر خوراكی در مناطق مختلف متفاوت و وابسته به محصولات كشاورزی همان منطقه بوده است، اما به هر حال مصرف هر خوراكی جایگاه مشخصی داشته و همه چیز با امروز كه مردم در تمام فصول همه نوع خوراكی و میوه‌ای مصرف می‌كنند متفاوت بوده است. قدیم‌ها هر فصلی میوه خاص خودش را داشت و مردم فقط میوه‌های همان فصل را می‌خوردند به همین خاطر دچار اختلالات طبعی و مزاجی نمی‌شدند اما امروز در تمام فصول همه نوع میوه و خوراكی در دسترس است، بنابراین به توصیه پزشكان باید مواد غذایی را گزینشی و آگاهانه مصرف كنیم.

سیب سبز

آموزش تصویری تهیه کدو سبز شکم پر

کدوی شکم پر یکی از غذاهای ایرانی محبوب و خوشمزه ایی است که با کدو سبز تهیه می شود. از این رو در این مطلب قصد داریم به ارائه طرز تهیه کدو سبز شکم پر بپردازیم که امیدواریم شما عزیزان نیز آن را تهیه نموده و نوش جان فرمایید.

 

آموزش تصویری تهیه کدو سبز شکم پر

آموزش تصویری تهیه کدو سبز شکم پرکدوی شکم پر یکی از غذاهای ایرانی محبوب و خوشمزه ایی است که با کدو سبز تهیه می شود. از این رو در این مطلب قصد داریم به ارائه طرز تهیه کدو سبز شکم پر بپردازیم که امیدواریم شما عزیزان نیز آن را تهیه نموده و نوش جان فرمایید.

مطمئنا اگر شما نیز با خواص کدو سبز آشنا باشید، سعی می کنید طبخ انواع غذا با کدو سبز را یاد بگیرید. کدو سبز شکم پر یکی از این نوع غذاهاست که بسیار شبیه به بادمجان شکم پر می باشد. در دستور پخت کدو سبز شکم پر از مواد و مخلفات زیادی مانند سیب زمینی، ذرت، سبزیجات و… استفاده می شود. انتخاب مواد ترکیبی این کدوها کاملاً سلیقه ای است.

مواد لازم

فلفل سیاه: به میزان لازم

نمک: به میزان لازم

کدو سبز: ۳ عدد

زیتون: به میزان لازم

گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری یا گوجه فرنگی: ۲ عدد

زردچوبه: یک قاشق چای خوری

برنج یا جو پخته شده: یک پیمانه

سبزی خرد شده: ۲۰۰ گرم

سینه مرغ: ۱۰۰ گرم

ادویه کاری: یک قاشق چای خوری

روغن مایع: برای سرخ کردن

پیاز نگینی شده: یک عدد

پنیر موزارلا: به میزان لازم

طرز تهیه

1. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد از ۱۵ دقیقه قبل روشن کنید. کدو ها را بشویید و سر آن را جدا کنید. حالا کدوها را از وسط نصف کنید.

آموزش تصویری تهیه کدو سبز شکم پر

2. محتویات هر قسمت از کدوها را خالی کنید.

آموزش تصویری تهیه کدو سبز شکم پر

3. کدو سبزسینی فر را در مقابل خود قرار دهید. بر روی سینی فر از کاغذ روغنی استفاده کنید. این کاغذ را به مقداری کمی روغن زیتون آغشته کنید. روی کدوها کمی نمک بپاشید.

آموزش تصویری تهیه کدو سبز شکم پر

4. سینی را به مدت ۱۰ دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده قرار دهید.

5. در ادامه طرز تهیه کدو سبز شکم پر, مقداری روغن در تابه بریزید و پیاز را در آن تفت دهید. بعد از کم حجم شدن پیاز و نرم شدن آن، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه و هم بزنید.

آموزش تصویری تهیه کدو سبز شکم پر
6. منتظر بمانید تا آب گوشت کاملاً خشک شود. رب گوجه فرنگی یا گوجه خرد شده را در تابه دیگری تفت دهید و منتظر بمانید تا خوش رنگ شود.

آموزش تصویری تهیه کدو سبز شکم پر

7. مغز کدوها را به آن اضافه و تفت دهید. آن گاه ظرف را در کناری قرار دهید. زردچوبه، فلفل، ادویه کاری و نمک را به تابه گوشت اضافه و هم بزنید تا ادویه به طور کامل به خورد گوشت رود. در ادامه سبزی، مرغ و برنج یا جو پخته شده را به مواد داخل تابه اضافه کنید. توجه داشته باشید که این غذا را می توان همچون دلمه کدو سبز با مواد میانی متفاوتی تهیه نمود که انتخاب آنها کاملا سلیقه ای است.

آموزش تصویری تهیه کدو سبز شکم پر

8. ۵ دقیقه آن ها را تفت دهید و آن گاه با محتویات داخل تابه، کدوها را پر کنید. بعد از پر کردن کدوها، آن ها را در سینی بچینید. در مرحله آخر طرز تهیه کدو سبز شکم پر, پنیر موزارلای رنده شده را بر روی کدوها بریزید.

آموزش تصویری تهیه کدو سبز شکم پر

9. به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا بپزند. بعد از این مدت سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید کدوها سرد شوند.

آب بندی اولیه خودرو

هنگامی خودرو را بصورت صفر خریداری میکنید جهت استفاده از ان باید ابتدا موتور خودرو رو آب بندی کنید. در ادامه مطلب به روش آن پرداخته شده است.

 

اطلاح آب بندی یا در انگلیسی به آن (Break-in) گفته میشود در تمامی خودرو ها وجود دارد. این کار برای خودروهای صفر به غیر از خودروهای ساحت کشور آلمان وجود دارد. (برندهای آلمانی و برخی از موتورهای جدید کل فرآیند داخل کارخانه موتور خودرو انجام میشود و خودرو آماده کار هست)

 

توصیه میشود برای عملکرد بهتر موتور: 

تا 300 کیلومتر اول از ترمز ناگهانی پرهیز نمایید.

تا 500 کیلومتر اول ماشین دیگری را یدک نکنید ظرفیت صندوق عقب خودرو و مسافران را پر نکنید.

تا 1000 کیلومتر اول 

بعد از روشن کردن خودرو تا گرم شدن و پایین آمدن دور موتور روی 0.8 گاز ندهید تا موتور به ارامی گرم شود.

هنگام تعویض دنده به سرعت گاز ندهید و سرعت تعویض دنده را کم کنید.

در مدت طولانی با دنده سنگین حرکت نکنید.

از شتاب ناگهانی خودرو پرهیز نمایید. (دور موتور را بیشتر از 3500 نکنید)

از جاده های سنگلاخی و کوهستانی یا شیب دار عبور نکنید.

مسافت های طولانی را با آن رانندگی نکنید مثلا برای مسافرت چون به موتور خودرو فشار بیشتری وارد میشود.

 

بعد از 1000 کیلومتر اول روغن خودرو را تعویض نمایید.

این کار سبب میشود که برادهای آهن و فلزات (در اصطلاح پلیسه ها) از موتور خارج شده و سبب آسیب زدن به خودرو نشود. 

 

شما جزو کدام گروه شخصیتی هستید؟

پیشینه نظریه گروه های شخصیتی به سال های دهه 1950 برمی گردد. زمانی که محققان معتقد بودند ویژگی های شخصیتیخاص با بیماری های جسمی خاصی مرتبط است. هر چند این نظریه امروز مورد قبول نیست اما نظریه اصلی وجود گروه های شخصیتی، همچنان به قوت خود باقی است. اکنون این نظریه به طور گسترده ای توسط روان شناسان، استادان دانشگاه و مراکز شغلی و استخدامی استفاده می شود و تست های شخصیت، ابزاری برای شناخت افراد به شمار می آیند.
شخصیت ما انسان ها، الگوهای معین و مشخصی از تفکر، هیجان و رفتار ماست که سبک شخصی ما را در تعامل با محیط های اجتماعی و مادی می سازند. عوامل کلیدی زیادی در ساخت شخصیت ما نقش دارند. دانستن این که چگونه این ویژگی ها از یک فرد به فرد دیگر متفاوت است، به ما کمک می کند بدانیم طیف های مختلف شخصیتی، چگونه شخصیت و صفات ما را می سازد و به خودشناسی مان هم کمک زیادی خواهد کرد.
 
آیا می توانم نوع شخصیتم را عوض کنم؟
به طور قطع! شخصیت فقط ارثی نیست. این که در چه گروه شخصیتی قرار دارید، اهمیتی ندارد. مهم این است که از قدرت ایجاد تغییر برخوردارید. شما می توانید نوع شخصیت یا یک یا چند ویژگی آن را برای داشتن شخصیت دلخواه تان تغییر دهید. بنابراین این طرز فکر که ویژگی هایی ژنتیکی اجازه بهتر شدن را به شما نمی دهند، کنار بگذارید و به فکر اصلاح خودتان برای بهترین شدن باشید.

_ گروه شخصیتی A
افراد این گروه شخصیتی، چندکاره، بلندپرواز، فعال، سازمان یافته و متعهد هستند. این افراد در انجام کارها به شکل سفت و سختی برای خودشان مهلت تعیین می کنند و به خاطر انگیزه درونی قوی تا مهلت مقرر، کارهایشان را به انجام می رسانند. این افراد بیشتر از توانایی خود کار می کنند و برای جبران کار اضافه ای که به عهده گرفته اند، ساعت های متمادی مشغول کار هستند. زمان برای این افراد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. آن ها از هرگونه تاخیری متنفرند. تیپ شخصیتی A افرادی دلسوز، حساس، راستگو و مشتاق کمک به دیگران هستند. آن ها دوستانه و صمیمی رفتار می کنند اما آدم های وراجی نیستند و علاقه ای به گذراندن وقت در گپ و گفت های طولانی و بی حاصل ندارند. این اشخاص بسیار هدفمند و با انگیزه هستند و روزهای بیکاری، روزهای خوبی برای آن ها نیست. در دهه 1950 پزشکان معتقد بودند احتمال ابتلای تیپ شخصیتی A به بیماری های عروق کرونر -به دلیلِ داشتن بسیاری از ریسک فاکتورهای ابتلا به این بیماری ها از جمله استرس- بیشتر است. هرچند این نظریه بعدها رد شد اما باید پذیرفت که اضطراب، استرس و پرخاشگری که زمینه ساز ابتلا به بسیاری از بیماری هاست، در افراد دارای تیپ A بیشتر است.

اگر تیپ شخصیتی تان A است...
اگر خودتان را جزو این گروه می دانید، آموختن تکنیک های کنترل استرس و به کاربردن آن ها به طور روزمره نه تنها به شما آرامش خواهد داد، بلکه کمک زیادی نیز به حفظ سلامت شما خواهد کرد.
 
_ گروه شخصیتی B
افراد گروه شخصیتی B ویژگی هایی کاملا مخالف گروه A دارند. این افراد بسیار صبور هستند، زندگی را آسان می گیرند و کارهایشان را آرام و پیوسته انجام می دهند. این افراد به عجله اعتقادی ندارند و قبل از شروع به کار، فکر و تعمق می کنند اما ممکن است در کارها تعلل بورزند و انجام کارها را تا آخرین لحظه به تاخیر بیندازند. این افراد عاشق اجتماعی شدن و حضور در میان افراد شناخته شده و ناشناخته هستند و اغلب نیز موفق به جلب توجه دیگران می شوند. آن ها در کارهای شان بیشتر از این که به دنبال موفقیت باشند، به دنبال آسایش و راحتی هستند و معمولا در ایجاد تعادل میان زندگی حرفه ای و شخصی مهارت دارند. این افراد بیشتر از آن که اهل کار باشند، اهل تفکرند. با جنبه خلاق خود ارتباط زیادی دارند و معمولا از فقدان دستاوردها دچار استرس نمی شوند. سراغ گروه شخصیتی B را باید در زمینه های کاری مانند تبلیغات، بازاریابی، برنامه ریزی رویداد، مشاوره مسافرت و دیگر زمینه های خلاقیت گرا گرفت. با این حال، آن ها به آسانی خود را با هر زمینه کاری سازگار می کنند.

اگر تیپ شخصیتی تان B  است ...
تعلل در کارها از ویژگی های بارز  این تیپ شخصیتی است که باید برای جلوگیری از آسیب های جدی ناشی از این ویژگی، دلایل ریشه ای آن مانند کمبود اعتماد به نفس را درمان کنند.

_ گروه شخصیتی C
افراد تیپ شخصیتی C، کمال گرا و سازگار هستند و هرگز قوانین را زیر پا نمی گذارند. بر خلاف گروه A، شخصیت های نوع C وقت زیادی روی جزئیات می گذارند و دوباره و چندباره درستی کارشان را بررسی می کنند. آن ها به اندازه گروه A به مدیریت زمان اهمیت نمی دهند. این افراد تمایل به تفکر عمیق دارند و می خواهند با رسیدن به پاسخ پرسش هایی که با چرا و چطور شروع می شوند، به عمق مسائل پی ببرند. افراد متعلق به گروه C معمولا احساسات و عواطف خود را سرکوب می کنند و تمایلی به در میان گذاشتن احساسات و نیازهای شان با دیگران ندارند. این افراد اغلب، باورهای متزلزلی دارند و در تصمیم گیری ها مصمم و با اراده نیستند. به راضی نگه داشتن دیگران تمایل دارند و از هرگونه برخورد و درگیری گریزانند.

اگر تیپ شخصیتی تان C است ...
توصیه کارشناسان به این گروه برای داشتن زندگی سالم تر، تقویت قاطعیت و تمرین حفظ آرامش است.
 
_ گروه شخصیتی D
شخصیت نوع D عموما دیدی منفی به زندگی دارد و همیشه احساسات خود را سرکوب می کند. افراد این گروه به طور طبیعی بدبین بوده و همیشه منتظر بدترین اتفاقات هستند. اعتماد به نفس پایین، ترس از دوست داشته نشدن یا طرد شدن از سوی دیگران، باعث می شود این افراد احساسات شان را درون خود نگه دارند و به این دلیل، بسیار در معرض افسردگی قرار دارند. این گروه اغلب پراسترس، عصبانی، نگران و پرتنش هستند؛ به همه چیز عادت می کنند و معمولا روزها را به یک شکل می گذرانند. همه جا به ویژه در شغل شان به دنبال امنیت هستند و از تغییر گریزانند. افراد تیپ شخصیتی D معمولا از دیگران حمایت می کنند، طبعی مهربانی دارند و به دنبال یافتن دوستان بسیار خوبی هستند.

اگر تیپ شخصیتی تان D است...
افراد گروه D اگر بتوانند از ویژگی های منفی شخصیت خود (مانند افسردگی) دور بمانند، عموما در زندگی روزمره افراد شادی هستند.
منبع: سیمرغ