کارهایی که اگر انجام ندهید حتما پشیمان خواهید شد

وقتی می‌خواهید به نزدیک‌های قله این زندگی پر فراز و نشیب برسید، دلتان می‌خواهد با شور و اشتیاق برسید یا با زانوهایی خسته از پشیمانی؟ در طول مسیر با کمک دوستان و خانواده از طوفان‌ها، چاله‌های عمیق و خطرات زیادی عبور کرده‌اید و الان تقریباً نزدیک به انتهای مسیر هستید. همه زندگی‌تان شما را به سمت این لحظه کشانیده است و یک چیز مشخص است: این صعود نهایی را همه باید به تنهایی انجام دهیم.

چه فکرهایی از ذهنتان خواهد گذشت؟ شما با سوالات سختی روبه‌رو خواهید شد: سوالاتی مثل: آیا به اندازه کافی فعالیت کردم؟ به اندازه کافی عاشق شدم؟ به اندازه کافی خوشحال بودم؟

ممکن است این سوالات را پشت گوش بیندازید و تصور کنید فرداهای دیگر به آنها پاسخ می‌دهید ولی یادتان باشد، فردا ممکن است هیچوقت نرسد!

کاری که امروز می‌توانید بکنید این است. بگذارید به آن بیمه‌نامه‌ای برای شادی فردا بگوییم.

 

۱. سلامت و تندرستی‌تان را اولویت همه مسائل قرار دهید.

از قدیم گفته‌اند اگر سلامتی نباشد، انگار هیچ چیز نیست. بدن شما خانه روحتان است. ورزش کنید، سالم غذا بخورید و به اندازه کافی استراحت کنید. از بدنتان مراقبت کنید تا فرصت یک زندگی طولانی و کامل را داشته باشید.

 

۲. برای انجام کارهایی که دوست دارید وقت بگذارید.

شاید به نظرتان کلیشه بیاید، ولی کمتر کار کنید و بیشتر تفریح کنید. هیچوقت از رفتن به یک مسافرت، انجام یک سرگرمی جدید یا گذراندن یک روز کنار کسانی که دوستشان دارید پشیمان نخواهید شد. ولی ممکن است از نرفتن به یک کلاس هنری، نخواندن یک کتاب یا نخریدن یک چیز پشیمان شوید. شرکت‌کننده زندگی خود باشید.

 

۳. دست از جدی گرفتن زندگی بردارید.

چرا زندگی را اینقدر جدی می‌گیرید؟ واقعاً چرا؟ سعی کنید در همه مسائل زندگی جایی برای شوخ طبعی و خندیدن پیدا کنید و زیاد بخندید.

 

۴. همیشه حرفی که باید بزنید را به زبان آورید.

اگر کسی را دوست دارید، به او بگویید. اگر کسی ناراحتتان کرده است، به او بگویید. اگر برای ابراز احساساتتان مشکل دارید، نامه بنویسید. مطمئن شوید که اطرافیانتان از احساستان باخبر باشند.

 

۵. ذهنتان را به سوی فرصت‌ها باز کنید.

اگر وقتی داخل انباری خانه را نگاه می‌کنید، یک سایه تیره شبیه به مار ببینید، واکنشتان احتمالاً پریدن از روی ترس خواهد بود ولی بعداً وقتی دقیق‌تر نگاه کنید و ببینید که آن سایه فقط یک شلنگ بوده است، از اینکه گول بازی‌های ذهنتان را خورید احساس احمق بودن خواهد کرد. سعی نکنید با تجسم‌های فریبکارانه کنترل شوید.

نگرشتان را تغییر دهید و ذهنتان را به سوی دنیای جدیدی از فرصت‌های هیجان‌انگیز و رضایت‌بخش باز کنید. با چشمانی تازه به زندگی‌تان نگاه کنید و خواهید دید که روابطتان چقدر بهتر شده، چقدر هیجان بیشتر و ناراحتی و تلخی و عصبانیت‌های کمتری خواهید داشت.

 

۶. راه خودتان را دنبال کنید – زندگی حقیقی خودتان را داشته باشید.

خودتان را با دیگران مقایسه نکنید و به دنبال کمال هم نباشید. زندگی میهمانی بالماسکه نیست. نقابتان را بردارید و خودتان باشید. اگر دیگران از آن خوششان نمی‌آید، شاید وقتش رسیده که میهمانی جدیدی را پیدا کنید. هر طور دیگری بودن به جز خودتان بودن شما را تنها، افسرده و ناامید خواهد کرد. طبق انتظارات دیگران زندگی نکنید.

 

۷. دست از زندگی کردن در گذشته بردارید.

همین الان پشیمانی‌ها و حسرت‌های گذشته را دور بریزید. گذشته رفته است، فکر کردن به آن و اتفاقاتی که می‌توانست در آن بیفتد فقط لذت زمان حال را از شما می‌گیرد.

گذشته چیزی جز یک خاطره نیست، فقط یک داستان ذهنی است و می‌تواند تغییر کند. چرا داستان زندگی گذشته‌تان را طوری که زمان حالتان را تقویت کند تعریف نکنید؟

 

۸. چیزهایی که قدرت تغییر آنها را ندارید بپذیرید.

«اگر مشکلی قابل حل است، اگر موقعیتی طوری است که می‌توانید کاری برای آن انجام دهید، پس نیازی به نگرانی نیست. ولی اگر قابل‌حل نیست، نگران بودن کمکی نمی‌کند.» – دالای لاما (Dalai lama)

وقتی با واقعیت می‌جنگید، در جنگ اگرها و انکارها خودتان را زخمی می‌کنید. اگر واقعیتتان این بوده که باید با فرد دیگری ازدواج می‌کرده‌اید، چیزی را می‌گفتید که باید می‌گفتید، یا با بیماری‌ای دست و پنجه نرم می‌کنید، واقعیت این است که هیچکدام از اینها را نمی‌توانید تغییر دهید. فکر کردن یا نگران بودن نسبت به آن فقط زمان حال و لذت‌های آن را از شما می‌دزدد.

کاری که می‌توانید بکنید این است که زندگی‌تان را دوباره ارزیابی کرده و قدم‌های لازم برای تغییرات درست و مناسب را بردارید. از غریزه‌تان پیروی کنید، دلتان به شما خواهد گفت از کدام راه باید بروید. چه درمورد رابطه‌تان باشد یا کارتان یا هر چیز دیگر.

«اگر اینطور می‌شد»، «باید اینطور می‌شد» و «چرا من»‌ها را از داستان‌ زندگی‌تان بیرون بیاورید و پیش روید.

 

۹. زندگی کردن هوشمندانه را تمرین کنید.

زندگی کردن هوشمندانه زمان را برایتان کند خواهد کرد. زمان حال را برایتان تقویت کرده و روزهای کسل‌کننده‌تان را سرشار از لذت خواهد کرد.

ده سال دیگر ممکن است فکر کنید، زندگی‌ام به کجا رسیده است؟ وقتی هوشمندانه زندگی می‌کنیم، خودمان را در لحظه غرق می‌کنیم. اگر این سبک زندگی کردن را تمرین نکنید، این لحظه‌های گران‌قیمت را با فکر کردن‌های مداوم از بین خواهید برد. بین اتفاقات مهم زندگی استراحت کنید و وقفه بیندازید. این وقفه زندگی واقعی شما هستند.

«هوشمندانه زندگی کردن یعنی با هدف، در زمان حال و بی‌قضاوت زندگی کنید.» – جون کابات-زین (Jon Kabat-Zinn)

 

۱۰. دست از تعقیب پول، شهرت و دارایی‌ها بردارید.

همه ما تشنه ثروت، پرستیژ، شهرت و محبوبیت هستیم. ما به دنبالی چیزهای مادی و آدم‌های زیبا هستیم. به اشتباه تصور می‌کنیم که شادی و خوشبختی زمانی که به این اهداف برسیم به سراغمان خواهند آمد. به جای لذت بردن از زندگی‌هایمان در جستجوی مداوم چیزی به جز آنچه که الان داریم هستیم.

در پایان زندگی، اتومبیل گران‌قیمتتان چیزی نخواهد بود که در ذهنتان می‌درخشد. احتمالاً برای خاطره دوستان وفاداری که داشته‌اید لبخند می‌زنید. از جستجوی دارایی‌های مادی دست بردارید، هیچ خوشبختی واقعی در آنها وجود ندارد، فقط جستجویی بی‌پایان است.

 

۱۱. قدرشناسی را تمرین کنید.

«قدرشناسی قفل کمال در زندگی را برایتان باز می‌کند. آنچه که داریم را به کافی و بیشتر از‌ آن تبدیل می‌کند. انکار را به پذیرش، هرج‌ومرج را به نظم، سردرگمی را به وضوح تبدیل می‌کند. یک غذا را به جشن، یک خانه را به آشیانه امن و یک غریبه را به دوست تبدیل می‌کند.» – ملودی بیتی (Melody Beattie)

قدرشناسی سلامت، شادی، معنویت، روابط و اعتمادبه‌نفس شما را تقویت کرده و به زندگی‌تان معنی می‌دهد.

حتی اگر زندگی‌تان عالی نباشد، باز هم چیزهایی برای قدردانی و شکرگزاری وجود دارد. پس هر روز برای لبخند زدن، خندیدن و تشکر کردن از لذت‌های بزرگ و کوچکی که در زندگی‌تان هست وقت بگذارید.

 

۱۲. عشق بورزید.

قطعه‌ای از مارتا بک (Martha Beck) وجود دارد که تاثیر شگرفی بر زندگی من داشته است. او پشیمانی را به زیبایی توصیف می‌کند:

«مهمترین درس پشیمانی، درسی که کمکتان می‌کند آینده‌ای رضایت‌بخش و غنی داشته باشید، این است: هربار که زندگی شما را به یک چهارراه می‌رساند، از کوچکترین آنها تا بزرگترینشان، به سمت عشق بروید که از ترس دور نیست. درمورد هر انتخاب اینطور فکر کنید، «چه چیز من را به هیجان می‌آورد و خوشحالم می‌کند؟» نه اینطور، «چه چیز ترس من را از اتفاقات، آدمها و چیزها دور می‌کند؟»»

به همه منابع عشق در زندگی‌تان توجه کنید و خواهید دید که چقدر زیبایی‌های اطرافتان بیشتر و بیشتر خواهد شد.

 

خوب بگذارید خلاصه کنیم: لیستی کوتاه از کارهایی که باید انجام دهیم تا بعداً پشیمان نشویم:

– مراقبت کردن از سلامتی‌مان

– وقت گذاشتن برای انجام کارهایی که دوست داریم، کمتر کار کنیم، بیشتر بخندیم و بیشتر بازی کنیم.

– چیزی که باید بگوییم را بگوییم

– تمرکز حواس را تمرین کنیم.

– دیدگاهمان را عوض کنیم.

– گذشته را فراموش کنیم.

– چیزهایی که نمی‌توانیم تغییرشان دهیم را قبول کنیم.

– فکر نکنیم خوشحالی چیزی متعلق به فرداست.

– بیش از حد به دنبال پول و ثروت مادی نباشیم.

– حقیقی زندگی کنیم.

– ماسک روی صورتمان را برداریم.

– از غریزه‌مان پیروی کنیم.

– تصمیماتمان را براساس ترس نگیریم.

– عشق بورزیم، دوست داشته باشیم، عشق بورزیم.

 

هیچ ضمانتی وجود ندارد که تصمیم بدی در زندگی‌تان نگیرید ولی وقتی با این ابزارها در ذهنتان زندگی کنید، روزهایتان طبیعتاً معنادارتر خواهند شد. چشمان هوشمندتان سرشار از ماجرا و داستان خواهند شد: ماجراجویی‌هایی که ممکن است کامل نباشند ولی حداقل توام با پشیمانی نخواهند بود.

 

با تیپ شخصیتی خودتان آشنا شوید

روان شناسان پنج تیپ شخصیتی اصلی را تعریف کرده‌اند که به طبقه بندی شخصیت انسان‌ها به روشی ساده کمک می‌کنند.

چند نوع تیپ شخصیتی وجود دارد؟

افرادی که امتیاز بالایی در وظیفه شناسی دارند سخت کار می‌کنند و به سمت ایده‌آل بودن تلاش می‌کنند. آنها به طور موثر کار می‌کنند و عاشق کار هستند و دوست دارند در شغل خود برتر شوند. وقت شناسی، قابل اعتماد بودن، استفاده موثر از زمان و پیروی جدی از قوانین محل کار تماماً ویژگی‌هایی هستند که در افراد با شخصیت وظیفه شناسی دیده می‌شوند.این که فرد چگونه به شرایط واکنش می‌دهد عمدتاً به ویژگی شخصیتی‌اش بستگی دارد.

روان شناسان پنج تیپ شخصیتی اصلی را تعریف کرده‌اند که به طبقه بندی شخصیت انسان‌ها به روشی ساده کمک می‌کنند. این تیپ‌های شخصیتی به عنوان پنج ویژگی شخصیتی بزرگ نیز شناخته می‌شوند که بر اساس مدل پنج فاکتوری شخصیت استوار شده‌اند که خصوصیات فرد را توصیف می‌کنند و به شناسایی رفتار او کمک می‌کنند.

تقریباً یک سری پژوهش‌های مستقل، مدل پنج ویژگی بزرگ را در دهه‌ی 1960 پیشنهاد داده بودند اما در سال 1990 بود که پژوهشگر جی. ام دیگمن، مدل پنج فاکتوری بزرگ شخصیت خودش را ارتقا داد که با استقبال گسترده‌ای روبه‌رو شد. این مدل بعداً در سطح سازمانی بالاتر توسط لویس گلدبرگ به کار گرفته شد. مشاهده شد که این مدل بیشتر ویژگی‌های شخصیتی شناخته شده را پوشش می‌دهد و ساختاری برای ادغام تمام نتایج پژوهشی و تئوری‌ها در روان شناسی شخصیت، فراهم می‌کند. یافت شده که اساس ویژگی‌های شخصیتی و مدل پنج فاکتوری، عملی است و کارآیی آن از طریق مشاهده کنندگان و فرهنگ‌های مختلف به خوبی حمایت می‌شود.

پنج ویژگی شخصیتی عمده وجود دارند که بر روشی که ما رفتار می‌کنیم، شغلی که انتخاب می‌کنیم و سبک زندگی که داریم تأثیر می‌گذارند. اینها ویژگی‌های ذاتی هستند که بر وجود انسان حاکمند. هر فردی، ویژگی شخصیتی مشخصی را از خود نمایش می‌دهد که بر کل زندگی او غالب است. اگر چه ویژگی‌های شخصیتی مختلف با درجه‌های متفاوت حضور دارند اما یک ویژگی شخصیتی بر هر یک از ما غالب است که شخصیت و خصوصیات ما را انعکاس می‌دهد.

 

عصبانیت 

افرادی که شدت بالایی از عصبانیت را از خود نمایش می‌دهند از لحاظ عاطفی کمترین ثبات را دارند. آنها تمایل دارند به چیزهای کوچک، بیش از حد واکنش دهند و به راحتی ناراحت شوند. آنها برای کنترل استرس با مشکل مواجه می‌شوند و نسبت به حالت روحی منفی آسیب پذیر هستند. ثبات عاطفی کم که مرتبط با عصبانیت است یک عامل موثر در مشکلات مربوط به حالت روحی آنها است. موضوعات و مسئله‌های جزئی آنها را عصبانی و مضطرب می‌سازد.

مطالعات نشان می‌دهد که این ویژگی شخصیتی، فرد را در معرض خطر افسردگی قرار می‌دهد.چنین افرادی تمایل دارند جنبه‌ی منفی چیزها را ببینند و به آسانی درون حالت عاطفی منفی می‌لغزند. فردی که کج خلق است، در مورد چیزها و کارها نگران می‌شود و به آسانی هیجان زده، عصبانی و خشمگین می‌شود.

 

برون گرایی

این ویژگی شخصیتی تأثیر قابل توجهی روی رفتار اجتماعی دارد. افراد با ویژگی شخصیتی برون گرایی شدیداً اجتماعی هستند. آنها تمایل دارند مهارت‌های اجتماعی قوی داشته باشند و شدیداً دوستانه هستند. آنها تعامل داشتن با مردم را دوست دارند و از شرکت در اتفاقات اجتماعی مثل مهمانی‌ها لذت می‌برند. آنها جوینده‌ی توجه، مشتاق و علاقمند، پرحرف و عاشق شرکت در بحث‌های عمیق هستند. آنها جسور و به هنگام صحبت با دیگران بسیار راحتند. آنها به هنگام صرف وقت با خودشان، شدیداً ناراحت هستند در نتیجه همیشه در جمعی از افراد دیده می‌شوند. معلمان، سیاستمداران و فروشنده‌ها که از مشغول شدن با مردم لذت می‌برند تماماً نمونه‌هایی از این ویژگی شخصیتی هستند.

 

سازگاری و موافقت

مودب و دلسوز بودن نشان افرادی است که این ویژگی شخصیتی را دارند. افراد با این ویژگی شخصیتی از کمک به دیگران بسیار مسرور می‌شوند. سازگاری و موافقت، مرتبط با رفتار خوب است. آنها افراد خوش قلب، شدیداً کمک کننده و قابل اعتماد هستند. به هنگام تعامل داشتن با افراد دارای این ویژگی شخصیتی می‌توان متوجه جنبه‌های مثبتی چون مودب و با ملاحظه بودن نسبت به دیگران شد. آنها همدلی بالایی دارند و احترام‌شان را نسبت به همکاران خود نشان می‌دهد. برخی از بهترین نمونه‌ها برای ویژگی شخصیتی سازگاری و موافقت کسانی هستند که یاری رسان، یکدل و بدون خود خواهی هستند.

 

وظیفه شناسی

منضبط بودن و وظیفه شناسی دو جنبه‌ی مهم شخصیت وظیفه شناسی هستند. فرد شدیداً وظیفه شناس، کارهای روزانه‌ی خود را به منضبط‌ترین حالت ممکن انجام می‌دهد. او شدیداً مسئولیت پذیر، خوب سازمان دهی شده و در برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف خود بسیار دقیق است. هم چنین او تمام گام‌های لازم را برای دستیابی به موفقیت در زندگی برمی‌دارد.

افرادی که این ویژگی شخصیتی را از خود نمایش می‌دهند تمایل دارند تأثیر اعمال خود را پیشاپیش در نظر بگیرند.آنها کارها را در محدوده‌ی باورهای اخلاقی خود به خوبی انجام می‌دهند و آن اعمال و کارها هرگز از خط قرمز‌های اخلاقی عبور نمی‌کنند. آنها به هنگام صحبت محتاط هستند و با اعمال خود سنجیده می‌شوند. آنها خود کنترلی را تمرین می‌کنند و هرگز به طور آنی عمل نمی‌کنند.افرادی که امتیاز بالایی در وظیفه شناسی دارند سخت کار می‌کنند و به سمت ایده‌آل بودن تلاش می‌کنند. آنها به طور موثر کار می‌کنند و عاشق کار هستند و دوست دارند در شغل خود برتر شوند.

وقت شناسی، قابل اعتماد بودن، استفاده موثر از زمان و پیروی جدی از قوانین محل کار تماماً ویژگی‌هایی هستند که در افراد با شخصیت وظیفه شناسی دیده می‌شوند.جنبه‌های مختلف زندگی، ویژگی‌های وظیفه شناسی را بازتاب می‌دهند. برای مثال، خانه‌ی آنها تمیز و سامان دهی شده و عاری از هر گونه بهم ریختگی است. لوازم روزانه مثل لباس و کتاب به خوبی مرتب شده‌اند به جای این که در اتاق بر روی هم انباشته شوند.

 

باز و پذیرا بودن

افرادی که شخصیت باز و پذیرا را از خود نمایش می‌دهند، بی‌تعصب و پذیرای ایده‌های جدید هستند. آنها ماجراجو و مشتاق بیرون رفتن از منطقه‌ی راحتی خود برای تجربه‌ی چیزهای جدید هستند. آنها ترجیح می‌دهند از زندگی روتین یکنواخت خود بیرون بیایند. آنها به دنبال یادگیری چیزهای جدید هستند تا دانش و آگاهی خود را افزایش دهند. آنها از پیدا کردن راه‌حلی برای معمای خلاقانه لذت می‌برند.

دانشمندان و هنرمندان ماهر، سطوح بالایی از پذیرا بودن و امتیاز بالایی از خلاقیت را دارند. پذیرا بودن کم، نشانه‌ی رفتار محافظه کارانه و عدم تمایل به پذیرش دیدگاه‌های روشنفکرانه است. اگر چه افراد با سطح پذیرا بودن پایین در نشان دادن مهارت‌های خلاقانه‌ی خود، خوب نیستند اما می‌توانند در انجام مشاغل یکنواخت، کارآمد باشند.

 

تست پنج شخصیت بزرگ

برای تحقیق در مورد شخصیت، تست پنج شخصیت بزرگ همیشه در دسترس است و می‌تواند به شما کمک کند تا شخصیت خود را ارزیابی بکنید. این تست شامل پاسخ دادن به یک سری سوالات انتخابی چند گانه است که ضرورتاً هدف آنها شناسایی رفتار شما می‌باشد. اگر چه امتیازات بالاتر به این معنی است که شما ویژگی شخصیتی مشخصی دارید، اما امتیازات کم ضرورتاً به این معنی نیست که شما در همه‌ی ویژگی‌های شخصیتی، ضعیف هستید.

اگر چه پژوهشگران معتقدند که این تست روان شناسی در ارزیابی رفتار واقعی خیلی موثر نیست اما به داشتن ذهنیتی از شخصیت فرد و شناسایی رفتار اجتماعی او کمک می‌کند.این تست شخصیت، می‌تواند به افراد کمک کند تا شغلی را که مناسب ویژگی شخصیتی آنها است انتخاب بکنند و می‌تواند به عنوان سیستم راهنمایی مسیر شغلی برای تشخیص زمینه‌ی علاقه‌ی شما عمل کند.

استخدام کنندگان نیز می‌توانند از این تست برای ارزیابی کارمندان خود استفاده بکنند. بسته به شخصیت فرد مورد نظر، استخدام کننده می‌تواند تشخیص دهد که آیا او برای این سمت مناسب است یا نه. بنابراین چه برای ارتقای شغلی باشد چه برای ارزیابی استخدام شوندگان، این تست شخصیت قطعاً می‌تواند یک چیز با ارزش در این زمینه باشد.


گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:migna.ir

 

4 درمان خانگی برای دندان درد

در بیشتر موارد دندان درد زمانی آغاز می‌شود که دسترسی به دندانپزشک وجود ندارد. در اینگونه شرایط استفاده از درمان‌های خانگی موثر می‌تواند مفید باشد. دندان درد ممکن است به خاطر مشکلات متعددی همچون بیماری لثه، دندان شکسته یا ترک خورده یا دندان قروچه ایجاد شود. ما در این مقاله قصد داریم بر روی دندان درد حاصل از پوسیدگی دندان تمرکز کنیم. 

البته درمان‌های خانگی که امروز بیان خواهیم کرد می‌تواند در تسکین بیشتر دردهای دندانی موثر باشد. همانطور که می‌دانید دندان از ۴ لایه با نام‌های مینای دندان، عاج، سمان (ساروج) و پالپ (مغز دندان)تشکیل شده است. مینای دندان ماده بسیار محکمی در بدن انسان است و بسیار شکننده می‌باشد. مینای دندان قسمت بیرونی آن را تشکیل می‌دهد. در قسمت پایین مینای دندان، لایه عاج قرار دارد که یک بافت حمایتی انعطاف پذیر و نرم تر از مینای دندان است.

 در زیر عاج دندان، سمان یا همان ساروج قرار گرفته است که ماده‌ای استخوان مانند است و بسیار خاص می‌باشد. ساروج ریشه دندان را می‌پوشاند و نرم تر از عاج و مینای دندان است. عملکرد اصلی و اولیه آن به عنوان یک واسطه است که رباط پریودنتال را به دندان متصل می‌کند. در نهایت لایه پالپ یا مغز دندان قرار دارد که بخش مرکزی دندان محسوب می‌شود و با بافت‌های ارتباطی نرمی پر شده است که سرشار از رگ‌های خونی و عصب‌هاست.

 پوسیدگی دندان نتیجه وجود باکتری‌هایی است که در دهان حضور دارند و به قند و شکر مصرفی واکنش نشان می‌دهند. زمانی که باکتری‌های موجود در دهان، شکر یا قند مصرفی را می‌شکنند، پلاک‌های چسبنده‌ای بر روی دندان تشکیل می‌شود که پر از اسید است.

 اگر این موارد دست نخورده باقی بماند، پلاک‌ها می‌توانند باعث تشکیل تارتار شوند که به راحتی قابل شستشو نیست. این اسیدها باعث خورده شدن عاج دندان می‌شوند و اگر به آن‌ها رسیدگی نشود قادرند مغز دندان را نیز از بین ببرند.

 اینکار تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که پالپ یا همان مغز دندان دچار عفونت ‌شود. قبل از اینکه بخواهید از درمان‌های خانگی زیر استفاده کنید بهتر است از یک دندانپزشک کمک بگیرید تا دلیل دندان درد مشخص شود.
 


استفاده از میخک:

میخک حاوی موادی به نام اوژنول است که یک مسکن و ضد عفونی قدرتمند محسوب می‌شود. میخک توسط دندانپزشکان قدیمی برای درمان درد دندان مورد استفاده قرار می‌گرفت. البته اوژنول هنوز هم در فرآیندهای دندانپزشکی استفاده می‌شود.

 در حقیقت این ماده یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده بی‌حس کننده‌هایی است که دندانپزشکان بر روی دندان بیمار استفاده می‌کنند.اگرچه مکانیسم عمل این ماده هنوز مشخص نیست اما بیشتر افراد فکر می‌کنند که بر روی گیرنده‌های درد خاصی عمل می‌کند و آن‌ها را مسدود می‌سازد. روش‌های مختلفی برای اعمال میخک بر روی دندان وجود دارد. به عنوان مثال شما می‌توانید از روغن میخک استفاده کنید. برای اینکار کمی روغن میخک و روغن زیتون را مخلوط کنید و با پنبه روی دندان خود بگذارید.
 


الکل:

استفاده از الکل معمولا توصیه نمی‌شود و اگر گزینه‌های درمانی دیگر موثر بود بهتر است از آن استفاده نشود. البته الکل نیز در درمان دردهای دندانی موثر است. قرار دادن الکل بر روی دندان می‌تواند تا حدودی درد آن را کمتر نماید.
 


روغن نعناع:

روغن نعناع زمانی که صحبت از بی حس کنندگی دندان‌ها به میان می‌آید می‌تواند گزینه مناسب و عالی باشد.از مواد طبیعی تشکیل دهنده نعناع، سالانه برای ساخت ژل‌ها، کرم‌ها و اسپری‌های بی حس کننده و تسکین دهنده درد استفاده می‌شود. این ماده یکی از مسکن‌های عالی است که در طبیعت یافت می‌شود. مولکولی به نام لیگند که در منتول یافت می‌شود، خود را به پروتئینی به نام k-opioid receptor (KOR) متصل می‌کند.KOR ها یکی از چهار گیرنده‌ای هستند که به ترکیبات تسکین دهنده متصل می‌شوند.برای اینکه بتوانید از این روغن استفاده کنید، ۱۰ الی ۱۵ قطره از آن را با دو قاشق غذاخوری روغن خنثی(همچون روغن دانه انگور یا روغن زیتون) ترکیب نمایید. این روغن باید قبل از مصرف رقیق شود تا باعث تحریک دهان و ناحیه دندان نشود. یک پنبه تمیز بردارید و در محلول فرو ببرید. سپس آن را در اطراف دندان مورد نظر قرار دهید.
 


شستشوی دهان با آب نمک:

این گزینه یکی از مواردی است که قرن‌ها توسط افراد مورد استفاده قرار گرفته است. شما می‌توانید از آن برای درمان درد دندان خود یا بهبود شرایط آن استفاده کنید. همان طور که قبلا نیز گفتیم باکتری‌های موجود در دهان از شکرها تغذیه می‌کنند. زمانی که این باکتری‌ها شکر را می‌شکنند؛ اسید لاکتیک تولید می‌شود. اسید لاکتیک نیز می‌تواند لایه‌های چهارگانه دندان را از بین ببرد و باعث عفونت مغز دندان شود. عفونت نیز ممکن است پخش شود و باعث ایجاد ورم چرکی گردد. نمک به خنثی سازی اسید لاکتیک کمک می‌کند. این ماده می‌تواند فرآیند پوسیدگی دندان را کندتر کند و از درد دندان بکاهد. آب نمک گرم باعث می‌شود آب اضافی موجود در بافت‌ها خارج شود. برای اینکار به یک پیمانه آب گرم و یک دوم قاشق چایخوری نمک دریایی نیاز دارید. نمک و آب را در یک ظرف ترکیب کنید و به مدت یک دقیقه در دهان نگه دارید. اینکار را در طول روز بارها تکرار کنید.

زمانی که دندان درد شروع می‌شود بهتر است قبل از بدتر شدن شرایط به یک دندانپزشک مراجعه کنید. این درمان‌ها تنها به شما کمک می‌کند درد کمتری داشته باشید. بنابراین برای حل مشکل خود باید با یک متخصص مشورت نمایید.

منبع: مجله سلامت

قانـون مهم برای خوردن میوه جات

جای تردید نیست که خوردن میوه‌ها برای سلامت عمومی بدن همه ما اهمیت زیادی دارد. میوه ماده‌غذایی بسیار سالمی است، این را همه‌مان می‌دانیم ولی خیلی خوب است این را هم بدانیم برای خوردن آن باید دستورالعمل‌هایی را رعایت کنیم تا بتوانیم بهترین استفاده را از آن برای سلامتی‌تان ببریم. به این سادگی نیست که هر زمان دلتان خواست یک میوه بردارید و گاز بزنید. قصد داریم شما را با روش‌های درست خوردن میوه آشنا کنیم. اگر این راهکارها را یاد بگیرید و عمل کنید، کل بدنتان از شما تشکر خواهد کرد و انرژی به مراتب بسیار بیشتری هم خواهید داشت.

وارد کردن صحیح میوه‌جات به برنامه‌غذایی، با جذب ویتامین‌ها و تقویت دستگاه گوارش فواید بسیار بیشتری به بدنتان می‌رساند. اگر به خواص غذایی میوه‌ها نگاه کنیم، می‌بینیم که بیشتر آنها منبع بسیار خوبی از فیبر، پتاسیم، ویتامین C و فولات و بسیاری ویتامین‌های دیگر هستند. این خواص غذایی از شما دربرابر بیماری‌ها محافظت می‌کند و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته و فشارخون بالا را در شما کاهش می‌دهد. ولی خوردن بی توجه آنها بدون اینکه دانشی درمورد خواص غذایی آنها داشته باشید، ممکن است بیشتر از ایمکه برای سلامتی تان مفید باشد، آن را دچار مشکل کند. این اصلی‌ترین قانون برای خوردن میوه‌جات است:

میوه ها باید به تنهایی یا همراه با میوه‌های دیگر با شکم خالی خورده شوند.

دلیل آن این است که وقتی میوه‌ها خورده می‌شوند، دستگاه گوارش بسیار سریع کار می‌کند و بدن ما از آنزیم‌های مختلف برای هضم میوه‌ها استفاده می‌کند. قندهای ساده موجود در میوه‌ها برای اینکه به طور کامل توسط بدن جذب شوند به زمان نیاز دارند. وقتی میوه‌ها به تنهایی خورده می‌شوند، بدنتان می‌تواند راحت‌تر همه موادمغذی، فیبر و قندهای ساده موجود در آن را هضم کند. این بهترین شکل برای فایده بردن از خواص غذایی میوه‌هاست. اگر میوه‌ها را نزدیک به وعده‌های غذایی مخصوصاً غذای سنگین مصرف کنید، مدت زمانی طولانی همراه با موادغذایی دیگر در معده می‌ماند و در روده‌ها تخمیر می‌شود. اگر دچار سوءهاضمه، سوزش معد، باد گلو و مشکلات گوارشی دیگر بعد از غذا می‌شوید و غذایی که خورده‌اید را بخاطر آن متهم می‌کنید، ممکن است بخاطر ترکیب غذاها، تخمیر شدن با میوه‌ها باشد که دچار این ناراحتی‌ها شده‌اید. این مشکلات اگر مورد درمان قرار نگیرند، می‌توانند منجر به مشکلات دیگری برای سلامتی شوند که از دستگاه گوارش ریشه می‌گیرد.

به کار بردن این قانون بسیار ساده است. ما معمولاً سه وعده در روز غذا می‌خوریم، می‌توانید وعده‌های میوه‌تان را در فواصل بین آنها تنظیم کنید. اگر این باعث می‌شود که مدام چشمتان به ساعت باشد و حساب کنید که کی‌ می‌توانید سیبی که همراهتان سر کار برده‌اید را بخورید، هیچ اشکالی ندارد، این کار را بکنید. سعی کنید میوه‌تان را حداقل یک ساعت قبل از وعده‌غذایی یا دو ساعت بعد از آن مصرف کنید. برای غذاهای سنگین‌تر مثل پاستا و برگر، باید مدت طولانی‌تری برای هضم آن غذا در نظر بگیرید و بعد میوه‌تان را با همه اسیدهایش وارد معده‌تان کنید. یعنی حدود ۴-۳ ساعت. اگر برای ناهارتان یک ظرف سالاد مخلوط داشته‌اید هم همین قانون صدق می‌کند ولی برای مدتی کوتاه‌تر، مثلاً یک ساعت و نیم.

بهترین زمان برای خوردن چند میوه ابتدای صبح با شکم خالی یا بعنوان میان‌وعده‌ای سبک بین صبحانه و ناهار. شما در روز به ۳ تا ۴ وعده میوه نیاز دارید، این یعنی یک و نیم تا دو لیوان میوه که می‌توانید آن را به صورت میوه کامل، آبمیوه، اسموتی، سالاد و میوه و … مصرف کنید. اگر بعد از وعده میوه‌تان خیلی احساس گرسنگی کردید، به چیزی که برای صبحانه خورده‌اید دقت کنید، شاید برنامه‌ریزی غذایی‌تان نیاز به بازنگری داشته باشد. باید بتوانید ۲-۱ ساعت بین وعده‌ها صبر کنید تا مطمئن شوید همه میوه‌ها به طور کامل هضم و گوارش شده‌اند.

دقت کنید که به هیچ عنوان نزدیک به زمان خوابتان میوه نخورید زیرا میزان بالای قندی که در میوه‌ها وجود دارد سطح انرژی بدنتان را بالا می‌برد و این باعث می‌شود نتوانید درست بخوابید.

برای آنهایی که عاشق اسموتی هستند، اشکالی ندارد که همراه میوه‌ها شیر انواع آجیل و شیر نارگیل به جای شیر معمولی استفاده کنید ولی دقت کنید که مقدار آن کم باشد. درنتیجه کره‌های آجیل، شیر آجیل و ماست غیرلبنی (مثل ماست سویا) چندان به معده نمی‌سازند و اضافه کردن یک وعده تکی از یک میوه با گلیسمی پایین مثل سیب به اسموتی‌تان اشکالی ندارد و مشکل چندانی برایتان ایجاد نمی‌کند البته اگر مقدار آن کم بوده و با فاصله با وعده‌های غذایی مصرف شود. ولی بهتر است که میوه‌های خام را به تنهایی مصرف کنید.

این توصیه‌ها برای میوه‌های خشک هم صدق می‌کند. به خاطر داشته باشید که آنها هم بسیار شیرین و هم بسیار اعتیادآور هستند. محدود کردن وعده‌های میوه‌های خشک خیلی مهم است و بهتر است در روزهایی با یک مناسبت خاص آنها را مصرف کنید نه به صورت روزانه.

اگر میوه‌ها را شکم خالی بخورید، موادمغذی لازم موجود در میوه‌ها به بدنتان خواهد رسید، دچار اکثر مشکلات گوارشی نخواهید شد، احساس انرژی بیشتری کرده، ورزنتان کم شده و فوق‌العاده به نظر خواهید رسید زیرا بدنتان به خوبی همه ویتامین‌ها، فیبر و کربوهیدرات‌های سالم موجود در میوه را جذب خواهد کرد.

این نوشیدنی معجزه آسا سه روزه لاغرتان می کند!!!

کبد در کاهش وزن نیز تاثیرگذار است به همین دلیل با هر آسیبی به آن روند کاهش وزن با اختلال مواجه می شود. ما به شما یه نوشیدنی معجزه آسا توصیه می کنیم که با پاک سازی کبد از سموم در عرض 72 ساعت وزنتان را کاهش می دهد. به کمک این نوشیدنی معجزه آسا کبد شما از سموم پاک سازی شده و در عرض سه روز لاغر می شوید.

نوشیدنی معجزه آسا برای کاهش وزن سریع

کبد یکی از مهمترین اندام های بدن است اگر این اندام با سموم آلوده شود به درستی عمل نکرده و بدن با مشکلات جدی روبه رو شده و به سلامتی آن آسیب وارد می شود. کبد در کاهش وزن نیز تاثیرگذار است به همین دلیل با هر آسیبی به آن روند کاهش وزن با اختلال مواجه می شود. ما به شما یه نوشیدنی معجزه آسا توصیه می کنیم که با پاک سازی کبد از سموم در عرض 72 ساعت وزنتان را کاهش می دهد.

با شروع به مصرف این نوشیدنی معجزه آسا به تدریج سموم کبد پاک سازی شده و با بهبود عملکرد ان وزن شما کاهش می یابد.

 

مواد تشکیل دهنده نوشیدنی معجزه آسا برای کاهش وزن

یک فنجان جعفری خرد شده
5 ساقه کرفس
1 خیار
2 فنجان آب
1 سیب
3 لیمو

 

طرز تهیه نوشیدنی معجزه آسا برای کاهش وزن

اول، ترکیب آب لیمو، سیب، خیار، جعفری و کرفس را در مخلوط کن یا غذاساز ترکیب کرده و سپس به آن آب را اضافه کنید.
اکنون نوشیدنی خانگی لاغری و سم زدای کبد شما آماده است.
یک لیوان از این نوشیدنی را سه بار در روز قبل از غذا و به مدت سه روز مصرف کنید پس از هفت تا 10 روز بعد دوباره این روند مصرف را تکرار کنید.
در طول این سه روز از خوردن غذاهای سنگین اجتناب کنید.
همچنین نوشیدن مقدار زیاد آب به منظور سرعت بخشیدن به روند سم زدایی و از دست دادن وزن توصیه می شود.

 

 

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/lifestyle
منبع : jamejamonline.ir/sara

12 نکته مهم در مورد درست کردن جوجه کباب

12 نکته مهم در مورد درست کردن جوجه کباب :جوجه کباب های ایرانی هم یه سری نکاتی داره که براتون الان میگم. شما هم اگه نکته خاصی به ذهنتون رسید برای ما بفرستید، اینطوری می تونیم تجربیاتمونو با هم به اشتراک بزاریم.
1- موادی که باید جوجه در اون خوابونده بشه بهتره اینها باشه : ماست .. سس مایونز .. زعفرون .. نمک .. فلفل .. روغن .. پیاز .. کمی آبلیمو و فلفل دلمه ای (خیلیها از سس مایونز استفاده نمیکنن ولی اینو بگم که استفاده از سس مایونز در مواد جوجه طعم بسیار خوبی به اون میده .. یک بار امتحان کنید .. البته مقدار سس نباید خیلی زیاد باشه چون در این صورت جوجه ها روی آتیش زود میسوزه )

2- از برش های بزرگ فلفل دلمه ای و پیاز در موادتون حتما استفاده کنید و بعد از به سیخ کشیدن جوجه ها فلفل دلمه ای و پیازی رو هم که داخل مواد بوده به سیخ بکشید و کبابی کنید. ( این نکته رو اگه پیازخور هستید حتما انجامش بدید مطمئنم خوشتون میاد )

3-زعفران رو اصلا حذف و مقدارش رو کم نکنید .. چون مزه اصلی جوجه کباب ایرانی بسته به زعفرون اونه ..

4- ادویه های دیگه مثل دارچین .. سماق .. کاری و .. رو به موادتون اضافه نکنید چون طعم اصلی رو از بین میبره ..

5-مقدار آبلیمویی که به مواد اضافه میکنید خیلی زیاد نباشه .. آبلیموی زیاد باعث سفت شدن جوجه میشه.

6- موقع به سیخ کشیدن جوجه ها یه فاصله کمی بین هر تکه باید باشه تا بین جوجه ها هم حرارت ببینه و پخته بشه .. پس جوجه ها رو خیلی به هم نچسبونید.

7-جوجه ها هرچی بیشتر داخل مواد بمونه خوشمزه تر و بهتر میشه .. پس این نکته رو حتما در نظر داشته باشید و کمتر از 6 ساعت جوجه رو به سیخ نکشید.

8- *3الی4 دقیقه قبل از سیخ کشیدن جوجه هاتون 2 تا کیوی رو توش رنده کنید نیاید بیشتر از پنچ دقیقه بشه چون کیوی اسید داره و جوجه رو خراب میکنه* یا موقعی که جوجه هاتون رو به سیخ کشیدید یه کیوی رو نصف کنید و روی جوجه ها بکشید جوجه فوق العاده ترد و لذیذ میشه.

9-یه سس کره ای آماده کنید و بعد از پخته شدن جوجه ها روی اون بریزید ( سس شامل کره آب شده + زعفرون + کمی آبلیمو و نمک هست ) تا یه جوجه آبدار و خوشمزه داشته باشید .

10- تکه های مرغ نباید خیلی بزرگ و یا خیلی کوچیک باشه .. در صورتیکه تکه ها بزرگ باشه جوجه ها مغز پخت نمیشه و اگه کوچیک باشه جوجه ها درست به سیخ کشیده نمیشه و زود میسوزه ..11-در هنگام کباب کردن تند تند باد نزنید چون جوجه باید با حرارت ملایم مغز پخت بشه .. آتیش خیلی نباید تند و تیز باشه .. آتیش ملایم باید باشه ..

12- اگر میخواهید جوجه ای خوش رنگ داشته باشید 1الی 2 عدد گوجه فرنگی داخل ان رنده کنید فقط موقعه کباب کردن تکه های گوجه رو از روی جوجه ها بردارید تا هنگام حرارت دیدن نسوزند.

 

کدام آبمیوه طبیعی برای جلوگیری از کدام بیماری موثر است؟

بسیاری از پزشکان ما را به خوردن آبمیوه های طبیعی تشویق می کنند. اما کدام آبمیوه طبیعی برای جلوگیری از کدام بیماری موثر است؟

خواص آب پرتقال، آب انگور، لیموناد، آب زغال اخته، آب سبزی، آب آلو، آب انار

آب‌میوه‌ تازه منبع عالی ویتامین‌ها و مواد معدنی است. ویتامین‌ها، آنزیم‌هایی را فعال می‌کند که به‌عنوان کاتالیست در هزاران واکنش‌ شیمیایی که در سراسر بدن رخ می‌دهد، عمل می‌کنند. آنزیم‌ها انرژی تولید می‌کنند که برای عمل هضم،جذب و تبدیل غذا به بافت بدن لازم است. بدون ویتامین‌ها آنزیم‌ها نمی‌توانستند فعالیت کنند و زندگی کردن برای ما انسان‌ها ناممکن می‌شد. در صورت مصرف آب‌میوه تازه، ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری جذب بدن می شود.

 

آب‌پرتقال از بروز التهاب پیشگیری می‌کند

مصرف چند لیوان آب‌پرتقال در روز، مانع بروز التهاب براثر مصرف یک صبحانه ناسالم می‌شود.علاوه بر آن احتمال آسیب‌دیدگی رگ های خونی را نیز کاهش می‌دهد.این تأثیرگذاری ناشی از میزان زیاد فلاوانوئید،رنگدانه گیاهی است که خاصیت ضدالتهابی دارد.

 

لیموناد با سنگ کلیه مقابله می‌کند

نتایج بررسی‌های متعدد نشان می دهد که مصرف لیموناد با سنگ کلیه مقابله می کند.اگر مشکل سنگ کلیه دارید با مصرف روزی یک لیوان لیموناد می‌توانید تشکیل مکرر سنگ را تا 90درصد کاهش دهید.

 

آب انگور عملکرد مغز را افزایش می دهد 

این میوه منبع عالی انتوسیانین نوعی آنتی‌اکسیدان است که عملکرد مغز را بالا می‌برد.

 

آب زغال اخته لوله ادراری را سالم نگه می‌دارد

آب زغال‌اخته که هر یک لیوان آن حاوی 45 کالری است، مانع از بروز عفونت‌های لوله ادراری می شود . همچنین سلامت قلبی عروقی را بهبود می دهد زیرا سرشار از فلاوانوئید آنتی اکسیدان است.

 

آب سبزی‌ها

گوجه‌فرنگی حاوی لیکوپن است که خطر بروز پروستات و سرطان های دیگر را کاهش می دهد.آب سبزی‌ها غنی از ویتامین‌ها و مواد کانی است و فیبر موجود در آن فرد را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد.

 

آب‌آلو به سیستم هاضمه کمک می‌کند

این آب‌میوه سرشار از آنتی‌اکسیدان، پتاسیم و فیبر است.علاوه بر آن خاصیت رونده نیز دارد که در تنظیم سیستم گوارشی بسیار مؤثر است.

 

آب انار سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که با بیماری مقابله می‌کند

آب انار از چای سبز هم آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد .این میوه که خاصیت ضدالتهابی دارد می‌تواند از بدن در برابر بیماری قلبی نیز محافظت کند.


گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:روزنامه خراسان

لیموترش را منجمد شده استفاده کنید

همه بخش های لیموترش قابل استفاده است واین بدان معناست که لیمو را باید با پوستش در آبمیوه گیری انداخته تا آب آن کامل گرفته شود.قراردادن لیمو در یخچال روش بهداشتی است که به وسیله آن قدرت درمانی آن را افزایش می دهد وبا این روش قدرت شفا دهندگی لیمو ترش به شکل چشم گیری افزایش می یابد.

منجمد کردن لیمو ترش خاصیت ضد سرطانی به آن می دهد.

لیموترش سرشار از ویتامین ث است ، اما لیمو ترش یخ زده 10 برابر بیشتر حاوی مواد معدنی روی، پتاسیم، منیزیوم، کلسیم و سه برابر حاوی ویتامینهای ای، آ و بی است.

فلاونوئیدها و لیمونات های موجود در لیمو فریزشده منبع دفاعی قدرتمندی ضد انواع تومورهای سرطانی است.

از سوی دیگر اسید سیتریک عنصری برای تمیز کردن پوست است که خانمها به خوبی با آن آشنا هستند.

بهترین روش منجمد کردن لیمو ترش:

برخی پژوهشهای علمی مهم در انگلستان، وجود حدود 22 عامل ضد سرطانی را در لیمو ثابت کرده است.

توجه به این نکته ها ضروری است:

بهتر است لیموترش پس از منجمد شدن استفاده شود زیرا با این عملیات خواص دارویی و به ویژه خاصیت ضد سرطانی آن و تقویت سیستم دفاعی بدن، 10 برابر افزایش می یابد.

لیموترش را باید خوب بشویید و تمیز و خشک کنید، سپس آن را در یخچال داخل کیسه شفافی قرار دهید تا کاملا منجمد شود.
پس از آن می توانید عصاره آن را بدون کندن پوست آن که 90 درصد حاوی ویتامین و مواد معدنی است، بگیرید.

همچنین می توان لیموترش فریز شده را مانند پنیر رنده و برای تزیین غذا از آن استفاده کرد. 
باشگاه خبرنگاران

لینچان درگذشت +عکس

 
حدود 30 سال پیش، زمانی که تلویزیون دو شبکه بیشتر نداشت جمعه شب‌ها همه دور این جعبه جادویی حلقه می‌زدند و خودشان را با «جنگجویان کوهستان» سرگرم می‌کردند.
 
سریالی تاریخی و افسانه‌ای که 41 سال پیش با همکاری مشترک چین و ژاپن ساخته شد و در فرانسه، هلند، اسپانیا، آلمان غربی و کشور خودمان طرفداران بسیاری پیدا کرد. در این مطلب مروری داریم بر برخی شخصیت‌ها و عناصر خاطره‌انگیز این سریال. عناصری که مرور دوباره‌شان خاطره دوران کودکی و تلویزیون‌های سیاه و سفید و کرسی‌های قدیمی را در ذهن زنده می‌کند.
 

لین‌چان؛ یک جوانمرد بزن بهادر

 

مرد قوی هیکل و مبارزی بود که نمی‌خواست زیر بار ظلم برود. او رهبری گروه لیانگ‌شان‌پو را به عهده گرفته بود و بر همه نیروهایش مسلط بود. لین‌چان با آن موهای دم اسبی‌اش الگوی بسیاری از جوانان سه دهه پیش بود. مردم صفاتی چون جوانمردی، دلاوری، اقتدار و مهربانی را در لین‌چان می‌دیدند و به همین دلیل دوستش داشتند. لین‌چان این قدر بامعرفت بود که در سکانس پایانی هنگامی‌که می‌خواست در برابر کائوچیوی تشنه و در حال مرگ شمشیر بزند قبلش او را سیراب کرد. این افسر سابق گارد امپراتوری با این که حکم آزادی‌اش را دریافت کرده بود به خواست خودش زندانی شدن را انتخاب کرد. چون به قوانین امپراتوری پایبند بود و براساس آن قوانین باید مجازات می‌شد. لین‌چان در زمانی که مامور حکومت بود در برابر اعتراض مردمی‌سکوت می‌کرد و به متهمان اجازه فرار می‌داد.

 

کائوچیو؛ ضد قهرمان ظالم

 

کائوچیو که با ریش و سبیل کم پشتش از دیگران متمایز می‌شد، ضدقهرمان قصه بود. او نماد ظلم و شرارت بود و به‌عنوان حاکم و صدراعظم امپراتور مردم منطقه را اذیت می‌کرد. یکی از نقشه‌هایش این بود که امپراتوری را دور بزند و سلسله «کائوچیو» را تاسیس کند. به بهانه جنگ اموال مردم را مصادره می‌کرد و به خواسته‌های آنها اهمیتی نمی‌داد. تئوری‌اش در حکومت‌داری این بود که همیشه باید مردم را ترساند. در یکی از دیالوگ‌هایش می‌گفت: «مردمی‌که بترسند از قدرت اطاعت می‌کنند» بچه‌های بداخلاق و بی‌انضباط دهه 60 وقتی می‌خواستند حرکتی خرابکارانه را در مدرسه پایه‌ریزی کنند از معلم، ناظم و مبصر مورد نظر یک کائوچیو می‌ساختند و سپس یارگیری می‌کردند!

 

لیانگ‌شان‌پو؛ شهر هرت شورشی‌های ژاپنی

 

در کشور ما کسی اسم این منطقه را درست ادا نمی‌کرد و تلفظش چیزی شبیه به «لیان شامپو» بود! لیان شامپو در فرهنگ شفاهی ایرانیان یعنی جایی که هرکسی هرکاری دلش بخواهد می‌تواند انجام بدهد. شهر و منطقه بی‌قانونی که یک عده شورشی و معترض در آن جمع شده‌اند و هر لحظه برای خرابکاری آماده هستند. در فضای داستان سریال لیانگ‌شان‌پو منطقه‌ای بود که 108 معترض در آن جمع شده بودند. اطراف این شهر را مرداب فرا گرفته بود و ماموران حاکم امکان دسترسی به آن را نداشتند. به همین خاطر پناهگاهی امن برای فراریان و ناراضیان محسوب می‌شد.

 

راوی؛ آنها راه درازی در پیش داشتند

 

محمد خواجوی‌ها اجرای صدای راوی را به عهده داشت. راوی به سبک قصه‌های «یکی بود، یکی نبود» در ابتدا و انتهای هر قسمت سر و کله‌اش پیدا می‌شد و ماجراها را جمع‌بندی می‌کرد. راوی روی بعضی از نکات در همه قسمت‌ها تاکید می‌کرد. مثلا این جمله را زیاد از زبانش می‌شنیدیم: «108 ستاره‌ای که در سراسر چین پراکنده شده بودند به خروش برآمدند و سرانجام زنجیر سرنوشت آنها را به طرف لیانگ‌شان‌پو کشاند. او برای این که هیجان ماجرا را بیشتر کند در پایان هر قسمت می‌گفت «گروه لیانگ‌شان‌پو بتدریج شکل می‌گرفت و آنها تا گرد آمدن در مقصد موعود هنوز راه درازی در پیش داشتند.»

 

راوی بعضی وقت‌ها کلیشه خودش را می‌شکست و در میانه‌های قصه با گفته‌هایش مخاطبان را راهنمایی می‌کرد. مثلا در قسمت آخر سریال چندبار بین سریال صحبت کرد. یکی از جملاتش این بود: «گویی که شهر نفس‌های آخر را می‌کشد.»

 

هوسان یانگ؛ شیرزن شمشیرزن

 

«هوسانیان یک زنه، یک زن شمشیر زنه، بیچاره صورت آبی شده عین گلابی!» این شعر را همه بلد بودند اما اسم شاعرش را کسی نمی‌دانست! هوسان‌یانگ تنها عضو زن گروه لیانگ‌شان‌پو بود که بار عاطفی سریال را بیشتر می‌کرد. او چهره‌ای مردانه داشت و اصلی‌ترین هنرش این بود که می‌توانست با دو دست شمشیر بزند.

 

تینیو، تای سانگ پرنده، بهرام زند و دیگران

 

برخلاف بسیاری از آثار ایرانی که شخصیت‌های جذاب ندارند، شخصیت‌پردازی «جنگجویان کوهستان» این‌قدر حساب شده بود که آدم‌های فرعی هم کلی محبوبیت کسب کردند. تای‌سانگ شخصیتی بود که گام‌های بلندی داشت و می‌توانست چندصد کیلومتر را در یک ساعت بدود. به همین دلیل به او تای سانگ پرنده می‌گفتند. لوتای لیان نگهبان زندان حاکم بود اما به تدریج جذب گروه لین چان شد و وسط سرش را تراشید تا کسی او را نشناسد. شی چین ۹ اژدها از یاران وفادار لین چان بود که با خالکوبی‌های گل درشتش از دیگران متمایز می‌شد. تینیو هم از آن آدم‌های کندذهن و مهربان بود که یک کلاه آهنی دو شاخ داشت. او یک بار اعتراف کرد که متوجه حرف‌های پیچیده گروه نمی‌شود؛ اما دوست دارد که در کنارشان بماند. در کنار همه بازیگران و شخصیت‌ها حیف است که به هنرنمایی گروه صداپیشگی بهرام زند اشاره‌ای نکنیم. مینو غزنوی، ناصر ممدوح، منوچهر والی‌زاده، پرویز نارنجی‌ها و… با دوبله استادانه‌شان سهم بسزایی در موفقیت سریال جنگجویان کوهستان داشتند.

 

دانشجو

خوراکی‌های که شما به اشتباه دور می‌ریزید!

  بعضی از بخش‌های میوه‌ها و سبزیجات به‌عنوان مواد زاید و دورریختنی شناخته می‌شوند، اما تا حالا فکر کرده‌اید که شاید این مواد هم مفید باشند؟! واقعیت این است که وقتی این مواد را دور می‌ریزید، مزایای تغذیه‌ای جدی و مهمی را از دست می‌دهید! 

در طالبی، هندوانه، پرتغال، پیاز، کرفس، کلم بروکلی و چغندر این قسمت‌ها را دور نریزید

 دانه‌های طالبی


خیلی از کسانی که می‌خواهند طالبی بخورند، اولین کاری که می‌کنند این است که تخمه‌های طالبی را دور می‌ریزند و فکر می‌کنند که این تخمه‌ها هیچ فایده‌ای ندارند. در صورتی که تخمه‌های طالبی حاوی پروتئین، فیبر، ویتامین E و منیزیم است که همگی آن‌ها برای سلامتی انسان‌ها مزیت‌های زیادی دارند. می‌توانید این تخمه‌ها را همراه با روغن زیتون درون تابه تفت دهید و بعد به‌راحتی بخورید. 

 پوست پیاز

شاید فکر کرده باشید که پوسته‌های بیرونی پیاز به هیچ دردی نمی‌خورند، اما این پوسته‌ها حاوی ترکیب خاصی به نام کوئرستین هستند. کوئرستین ترکیب خاصی است که می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند و نقش مثبتی در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته باشد. می‌توانید این پوسته‌های پیاز را به آبگوشت یا خورش اضافه کنید تا طعم و عطر خوبی به آن بدهید و درست قبل از خوردن غذا، این پوسته‌ها را از غذا جدا کنید.  پوست هندوانه

بخشی از همین مواد است که نباید آن‌ها را دور بریزید چون حاوی اسید آمینه خاصی به نام سیترولین است. این اسید آمینه می‌تواند جریان خون را بهبود بخشد. می‌توانید پوست هندوانه را همراه با گوشت هنداونه، توت‌فرنگی و مقداری آب پرتقال ترکیب کنید و یک اسموتی جذاب و مقوی بخورید. 

 برگ‌های بروکلی

حاوی مقادیر بالای ویتامین A، ویتامین C و کلسیم می‌باشد. می‌توانید برگ‌های کلم بروکلی را خُرد کنید و همراه با خود کلم بروکلی تف بدهید و بعد به‌راحتی مصرف کنید. 

 برگ‌های کرفس


اغلب افراد از ساقه کرفس استفاده می‌کنند و برگ‌های کرفس را بدون استفاده دور می‌ریزند. اما این برگ‌ها مثل ساقه کرفس دارای خاصیت‌های مهمی هستند. برگ‌های کرفس علاوه بر عطر خوبی که دارند، حاوی ویتامین C، منیزیم برای عضله‌سازی، و کلسیم برای تقویت استخوان‌ها می‌باشند. می‌توانید برگ‌های کرفس را به سوپ سبزیجات یا سوپ مرغ اضافه کنید. 

 پوست پرتقال

علاوه بر بوی خارق العاده‌ای که دارد، سرشار از فیبرهایی است که تاثیر مثبتی در بهبود عمکرد دستگاه گوارش دارد. ضمنا مقدار زیادی ویتامین C در پوست پرتقال وجود دارد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن مهم است. می‌توایند پوست پرتقال را روی ماهی یا مرغ رنده کنید و همراه با این غذا‌ها بخورید. 

 ساقه‌های برگ چغندر

دارای فواید مهمی است که نباید آن را نادیده گرفت. این ساقه‌های ارغوانی سرشار از کاروتنوئید‌ها هستند که به‌عنوان آنتی ‌اکسیدان، ‌ توانایی بالایی برای مقابله با بیماری‌ها دارند. ضمن این‌که سرشار از از ویتامین K هستند که برای تقویت سلامت استخوان‌ها لازم است. می‌توانید ساقه برگ چغندر را همراه با قارچ و پیاز تف دهید و همراه با غذای اصلیتان بخورید.