10 روش موثر برای تقویت حافظه

ضرب المثلی در زبان انگلیسی وجود دارد که می‌گوید نمی‌توان به یک سگ پیر ترفندهای جدید آموزش داد. با اینحال، مغز انسان توانایی فوق العاده‌ایی برای تطبیق دادن خود با شرایط و تغییرات موجود در سنین مختلف دارد.

 اعتقاد بر این است که عملکرد مغز انسان در طول دوره جوانی به اوج خود می‌رسد و به تدریج با افزایش سن کاهش پیدا می‌کند.

 سبک زندگی مدرن نیز نقش بسیار مهمی در کاهش توانایی‌های شناختی دارد. یک رژیم غذایی ضعیف، قرار گرفتن در معرض سموم، استرس، کمبود خواب و سایر فاکتورهای نادیده گرفته شده ،تنها چند نمونه از سبک زندگی ناسالم هستند. البته یک سبک زندگی سالم می‌تواند به سلامت مغز انسان کمک کند. 

یک حافظه قوی به سلامت و توانایی مغز بستگی دارد. در این مقاله قصد داریم مواردی را بیان کنیم که انجام آن‌ها می‌تواند به بهبود قدرت مغز کمک کند و حافظه شما را تقویت نماید.



یک رژیم غذایی سالم داشته باشید:

نوع غذایی که می‌خورید و غذاهایی که در رژیم غذایی خود نادیده می‌گیرید، نقش بسیار مهمی در بهبود و نگه داشتن حافظه بازی می‌کند. یک رژیم غذایی جامع و کامل حاوی میوه، سبزیجات و چربی‌های سالم وضروری است و می‌تواند تاثیر بسیار خوبی بر روی مغز داشته باشد. سعی کنید از اسید‌های چرب امگا ۳ حیوانی بیشتر استفاده کنید و از مصرف بیش از حد شکر و کربوهیدرات نیز خودداری نمایید.



مغز خود را تمرین دهید:

تمرین دادن مغز و انجام تمرینات و ورزش‌های مغزی می‌تواند رشد آن را حفظ کند و حتی توسعه ارتباطات عصبی جدید می‌تواند به بهبود حافظه شما کمک نماید. ورزش مغز را تشویق می‌کند در بالاترین سطح خود قرار بگیرد و عملکرد بسیار خوبی داشته باشد. حافظه نیز همانند ماهیچه‌ها و عضلات بدن به ورزش نیاز دارد تا بتواند عملکرد بهتری داشته باشد. هر چقدر بیشتر از مغز خود کار بکشید، پردازش و فرآیند اطلاعات در مغز نیز بهتر خواهد شد. سعی کنید مغز خود را با پازل و انواع بازی‌های فکری به چالش بکشید.



تمرینات فیزیکی انجام دهید:

تمرینات ذهنی برای سلامت مغز بسیار ضروری است اما تمرینات فیزیکی نیز می‌تواند نقش مهمی در این امر بازی کند. تمرین و انجام تمرینات ورزشی به مغز کمک می‌کند سالم و شاداب باقی بماند. زمانی که ورزش می‌کنید، جریان اکسیژن و خون رسانی به مغز نیز افزایش پیدا می‌کند و همین امر موجب کاهش اختلالاتی همچون دیابت می‌شود که باعث کاهش حافظه فرد می‌گردد. ورزش کردن باعث کاهش استرس موجود در بدن ومغز می‌شود. این کار همچنین نقش مهمی در رشد و تحریک ارتباطات عصبی جدید بازی می‌کند.



خواب کافی داشته باشید:

حداقل ساعت خواب از فردی به فرد دیگر متغیر است. خواب می‌تواند به طور مستقیم بر روی حافظه و یادگیری فرد تاثیر بگذارد. داشتن خواب کافی برای حافظه بسیار ضروری است. فعالیت‌های بهبود دهنده حافظه معمولا در طول مراحل خواب عمیق رخ می‌دهد.



از استرس خودداری کنید:

استرس نیز بخشی از زندگی است و به طور کامل نمی‌توان از آن اجتناب کرد. با اینحال، استرس تاثیر بسیار شدیدی بر روی سلامت مغز و بدن دارد. استرس مزمن می‌تواند باعث از بین رفتن سلول‌های مغزی شود. بهتر است فعالیت‌های کاهش دهنده استرس همچون ورزش، مدیتیشن و سرگرمی‌ها را در برنامه روزانه خود بگنجانید. این موارد به شما کمک می‌کند استرس کمتری داشته باشید و حافظه شما افزایش پیدا کند.
 

چند وظیفگی را متوقف کنید:

چند وظیفگی توانایی انجام چندین فعالیت به صورت همزمان است. این کار باعث کندی شما می‌شود. اگر کارهای متعددی را در یک زمان واحد انجام می‌دهید، مغز در ذخیره سازی اطلاعات یا نادیده گرفتن آن‌ها دچار مشکل خواهد شد.



از مکمل‌های مناسب استفاده کنید:

شما می‌توانید تحت نظر یک پزشک متخصص از مکمل‌های مختلف برای بهبود حافظه خود استفاده کنید. به عنوان مثال مکملی که از عصاره برگ‌های کُهَن‌دار یا جینکو تهیه می‌شود به بهبود حافظه کمک می‌کند و می‌تواند غلظت و جریان کلی خون به مغز، بازوها و پاها را افزایش دهد.



سعی کنید مهارت‌های جدیدی بیاموزید:

به موارد جدیدی فکر کنید که همیشه دوست داشتید آن را یاد بگیرید. یادگیری نواختن گیتار، تنیس بازی کردن یا حتی یادگیری یک زبان دیگر می‌تواند بسیار موثر باشد. این گونه فعالیت ها سیستم عصبی شما را تحریک می‌کنند، با اثرات استرس مقابله می‌نمایند، خطرات ناشی از زوال عقل را کاهش می‌دهند و سلامت کلی مغز را بهبود می بخشند. پس هرچقدر که می‌توانید خود را درگیر چنین فعالیت‌هایی بکنید.



بخندید:

حتما شما هم شنیده‌اید که خنده بر هر درد بی درمان دواست. یک خنده خوب می‌تواند نواحی مختلف مغز را درگیر سازد و قسمت‌هایی که برای یادگیری، حافظه و خلاقیت هستند را فعال نماید.



از دستگاه‌های حفظی استفاده کنید:

دستگاه‌های حفظی ابزارهایی هستند که به شما کمک می‌کنند اطلاعات و مفاهیم را به ذهن بسپارید. این دستگاه‌ها به سازماندهی اطلاعات در یک فرمت خاص کمک می‌کنند بنابراین به یادسپاری آن‌ها بسیار آسان‌تر خواهد بود. مثلا این ابزارها از کلمات اختصاری ، اشعار ، تجسم و شکستن اطلاعات به قطعات کوچک‌تر استفاده می‌کنند. اگر شما نیز در مورد بهبود عملکرد شناختی و حافظه خود مصمم هستید، ۱۰ تکنیک بالا یک راه حل ارزان و ساده برای رسیدن به این هدف ارائه می‌کند. پس سعی کنید تمامی موارد ذکر شده را به خاطر بسپارید و از آن‌ها استفاده کنید. 

59 فوت و فن از بزرگ ترین آشپزهای دنیا

همیشه یکسری نکات و فوت و فن هایی برای پخت و پز وجود دارد که قطعا هر آشپزی روزی به آن ها نیاز پیدا می کند. نکاتی که آشپزی را برای عاشقانش دوست داشتنی تر و دل چسب تر می کند.

فوت و فن هایی که در این مطلب می خوانید، مواردی است که سرآشپزهای باتجربه از کشورهای مختلف گفته اند. این سرآشپزها، بهترین سرآشپزهای دنیا محسوب می شوند.

 

برای مهمانی های خاص سعی کنید تمام مواد آشپزی را از روز قبل آماده کنید


1- به خاطر داشته باش. همه آنچه می خواهم بگویم درباره آماده کردن مقدمات پخت و پز است. برای رهایی از استرس موقع آشپزی در مهمانی های خاص، حتما از یک روز قبل مقدمات آشپزی تان را فراهم کنید تا موقع پخت و سرو غذا مانند یک ستاره بدرخشید. پائولادین (Pauala Deen)

2- هرچه ماده مورد نظر برای پخت کوچک تر باشد، دمان پخت بیشتر می شود. برای مثال تافی های شکلاتی کوچک را با دمای 250 درجه سانتی گراد تنها در چهار دقیقه می پزم! جیم لاهی (Jim Lahey)

3- ادویه جات را در جای خشک، سرد و تاریک نگهداری کنید. آن ها را در قفسه بالای اجاق گاز قرار ندهید. رطوبت، نور و گرما باعث می شود که عطر و طعمشان را از دست بدهند. ریک ترامونتو (Rick Tramonto)

4- همیشه آب مرغ یا گوشت باقی مانده از غذا را داخل ظروف پلاستیکی فریز کنید. با این کار، وقتی می خواهید یک سوپ یا یک خوراک خوشمزه درست کنید، ظرف را سریع از فریزر در می آورید و از آن استفاده کنید. چارلی تروتر (Charlie Trotter)

5- اگر قرار است برای شخص مهمی آشپزی کنید- چه آن شخص رییستان باشد و چه برای یک تاریخ مهم می خواهید آشپزی کنید- هیچ وقت یک دستور جدید یا حتی یک ماده جدید را امتحان نکنید! مارکوس ساموئلسون (Marcus Samuelsson)

6- همیشه پاستا را یک دقیقه کم تر از زمان پختی که روی بسته بندی آن نوشته شده بپزید. آن یک دقیقه را هم بگذارید برای زمانی که پاستا با سسش داخل تابه قرار است بپزد. ماریو باتالی (Mario Batali)

7- بعد از اینکه کارتان با سیر تمام شد، قبل از اینکه دستانتان را بشویید، آن ها را به مدت 30 ثانیه به یکی از ظروف استیلی که در آشپزخانه دارید، بمالید، سپس آن ها را بشویید. این کار باعث می شود بوی سیر از بین برود. جرارد کرافت (Gerard Craft)

8- آب نمک! بله فقط آب نمک. مرغ را داخل آب نمک بخوابانید تا طعم بی نظیرش را تجربه کنید. گای فیِه ری (Guy Fieri)

9- اگر موقع سرخ کردن متوجه شدید که به روغن بیشتری نیاز دارید، روغن را از لبه های تابه اضافه کنید. با این کار وقتی روغن به مواد داخل تابه که در حال سرخ شدن هستند می رسد، گرم شده است. آنیتا لو (Anita Lo)

مرغ را داخل آب نمک بخوابانید تا طعم بی نظیرش را تجربه کنید


10- زمانی که قرار است چیزی را زیاد سرخ کنید، آن را با یک انبر دسته بلند به مدت پنج ثانیه داخل روغن داغ تابه نگه دارید. این کار باعث می شود که آن غذا شکل ظاهری اش را از دست ندهد و به کف تابه یا به غذاهای دیگری که در تابه هستند نچسبد. مایکل سیلاکیس (Micheal Psilakis)

11- برای داشتن یک سس غنی، کرمی شکل و سالم، نیمی از مقدار سس مایونز موجود در دستور تهیه را با ماست چکیده جایگزین کنید. الی کریگر (Eli Krieger)

12- زمانی که می خواهید سبزی خرد کنید، مقداری نمک روی سطح کارتان بریزید. این عمل باعث می شود موقع ریزکردن، سبزی ها به اطراف پراکنده نشوند و به پرواز درنیایند. جوان چانگ (Joanne Chang)

13- برای درست کردن یک ساندویچ همه چیز تمام، سس مایونز را روی نان ساندویچ از یک گوشه تا گوشه دیگر آن بمالید. به عبارت دیگر سس را روی همه قسمت های نان بمالید. بعضی ها سس را فقط وسط نان می مالند. در صورتی که هر لقمه از ساندویچ باید حاوی سس باشد تا بشود آن را یک ساندویچ واقعی به حساب آورد. روی چوی (Roy Choy)

14- همیشه گوشت قرمز و گوشت ماهی را به طور یکنواخت طعم دار کنید. به عنوان مثال، نمک و فلفل را با نمکدان به طور یکنواخت همه جای آن ها بریزید. این کار از تجمع بیش از اندازه طعم دهنده ها در قسمتی از گوشت و فقدان آن ها در قسمت های دیگر جلوگیری می کند. ماری دامونت (Mary Dumont)

15- برای گرفتن نتیجه بهتر در پخت و پز، کره و تخم مرغ را یک شبانه روز قبل از پخت، از یخچال درآورید تا به دمای محیط برسند. اینا گارتن (Ina Garten)

16- برای درست کردن یک شام راحت و سریع، سس هایی را که از غذاهایتان باقی می ماند، داخل قالب یخ بریزید و آن ها را فریز کنید. قالب های سس، ره راحتی داخل تابه روی حرارت تبدیل به یک سس خوشمزه می شوند. دیوید بورک (David Burke)

17- وقتی که می خواهید کوفته یا کوکو درست کنید، خیلی مهم است که بدانید طعم آن بعد از پخت چطور خواهدشد؛ بنابراین، مقداری از آن را در یک تابه کوچک بپزید و سپس بچشید تا مطمئن شوید، طعمش همانی است که می خواهید. ایساک بکر (Issac Becker)

18- به جای اینکه مرغ را کباب کنید، چند عدد پیاز را به صورت تکه های بزرگ خرد کنید و آن ها را داخل یک تابه یا قابلمه با مقداری روغن قرار دهید، سپس مرغ را روی آن ها بگذارید. با این کار، پیاز جذب آب مرغ می شود. بعد از سرخ شدن مرغ، آن را از قابلمه یا تابه خارج کنید. مقداری آب مرغ یا آب، داخل قابلمه بریزید و با حرارت بالا به مدت سه دقیقه یک سس خوشمزه برای سرو کردن همراه مرغ آماده کنید. دونالد لینک (Donald Link)

همیشه به اندازه کافی زمان بگذارید و دستور تهیه غذا را قبل از آماده کردنش به دقت بخوانید


19- بعد از اینکه دانه های ذرت را از بلال پخته جدا کردید، با پشت چاقو، دوباره روی بلال بکشید تا شیر باقیمانده در بالا خارج شود و طعم بی نظیری به غذاش شما بدهد. بلال را روی سطح کار قرار داده و با یک چاقوی تیز به صورت افقی دانه های آن را جدا کنید. حالا پشت چاقو را روی بلال روی قسمت های بدون دانه آن بکشید تا شیر داخل آن ها خارج شود. کری سیمون (Kerry Simon)

20- همیشه به اندازه کافی زمان بگذارید و دستور تهیه غذا را قبل از آماده کردنش به دقت بخوانید. جان بِش (Jhon Besh)

21- دستورات غذا فقط یک راهنما هستند. کتاب مقدس که نیستند! پس با خیال راحت مواد لازم آن ها را با مواد ساده تری که خودتان دوست دارید، عوض کنید. اگر عاشق آویشن هستید و از نعنا خوشتان نمی آید، خب از آویشن استفاده کنید!  الکس سیدل (Alex Seidel)

22- وقتی میهمانی بزرگی دارید، سس را روی سالادتان نریزید. آن را کنار سالاد قرار دهید تا میهمانان خودشان آن را روی سالادشان بریزند. یک بار به خاطر همین موضوع کلی سالاد سسی روی دستم ماند و مجبور شدم آن ها را دور بریزم! مارک فورجیون (Marc Forgion)

23- همیشه به آشپزهایی که در منزل آشپزی می کنند نصیحت می کنم که اگر فکر می کنید مقدار کافی نمک به غذا اضافه کرده اید، مقدارش را دو برابر کنید! گراند آچاتز (Grand Achatz)

24- برای له کردن سیر، آن را داخل یک کیسه فریزر قرار دهید و با پشت چاقو آن را له کنید. این کار باعث می شود که میز کار و چاقویتان بوی سیر نگیرند. لونت توروندل (Laurent Tourondel)

25- تا جایی که می توانید آشپزی کنید احتیاج نیست درباره اش کتاب بخوانید و مطالعه کنید. فقط زیاد بپزید تا تجربه کسب کنید. ماساهارو موریموتو (Masaharu Morimoto)

26- مِرینت کردن (مزه دار کردن) گوشت با مرکبات باعث می شود که کاملا ترد و خوشمزه شوند. اگر مرکبات دوست دارید، همراه کردن مقداری آب لیمو یا آب پرتقال، همیشه بهترین راه برای داشتن یک بشقاب غذای گوشتی خوشمزه است. تیم لاو (Tim Love)

27- برای درست کردن سس سالاد، ابتدا نمک را با مقداری روغن زیتون مخلوط کنید. این کار باعث می شود زمانی که به آن سرکه اضافه می کنید، سس شما ترد بماند. پل لیبرانت (Paul liebrandt)

 

زمانی که می خواهید سبزی خرد کنید، مقداری نمک روی سطح کارتان بریزید


28- بعد از اینکه سبزیجات را از آب داغ بیرون آوردید، آن ها را داخل آب یخ فرو کنید. این کار باعث می شود سبزیجات تغییر رنگ ندهند. ماریا هینس (Maria Hines)

29- پدربزرگم این نکته را به من یاد داد: بعد از اینکه پاستا را آبکشی کردید، همان طور که داغ است مقداری پنیز پارمسان رنده شده را همراه با سس مورد نظرتان روی آن بریزید. این عمل باعث می شود سس به پاستان بچسبد و طعم بی نظیری پیدا کند. جیادا دِ لورنتیس (Giada De Laurentiis)

30- اگر ریحان تازه را مانند گُل داخل آب قرار دهید، بهتر، سرحال تر و در مدت زمان بیشتری در خانه می ماند. الیزابت پروت (Elisabeth Prueitt)

31- قبل از اینکه غذا را داخل ظرف مورد نظرتان بریزید و سرو کنید، حتما آن را بچشید. خیلی تعجب می کنم وقتی می بینم بعضی ها طبق دستور، غذا را درست می کنند ولی قبل از سرو، آن را نمی چشند که ببینند آیا نمک، فلفل یا ترشی غذایشان اندازه است یا نه! برد فارمری (Brad Farmerie)

32- ماهی را خیلی ساده طعم دار کنید. آن را با احترام بپزید! طعم ماهی باید همانی باشد که شما می خواهید. وقتی آن را سرخ کردید، مقداری لیموی تازه روی آن بریزید و سرو کنید. طعم بهشتی لیمو و ماهی در کنار هم غیرقابل انکار است. ریک مون (Rick Moonen)

33- اگر می خواهید گل کلم بپزید، مقداری شیر و نمک به آب آن اضافه کنید تا همچنان سفید باقی بماند، سپس آن را داخل آب یخ فرو کنید تا پختش متوقف شود. مایکل وایت (Micheal White)

34- با یک فهرست بلندبالا به خرید نروید! بهتر است وارد فروشگاه یا مغازه شوید و ببینید کدام مواد خوب به نظر می رسند و دوست دارید آن ها را تهیه کنید، سپس فهرستتان را آماده کنید. الکس گارناچلی (Alex Guarnaschelli)

35- وقتی می خواهید کباب درست کنید، یک ساعت قبل گوشت را از فریزر بیرون آورید تا به دمای محیط برسد. جفری زاکاریان (Geoffrey Zakarian)

36- همیشه چیزی را که می خواهید بپزید، اندازه بگیرید. مخصوصا برای تهیه خمیر کیک و شیرینی. این قضیه یکی از اساسی ترین نکات آشپزی است. فرانسوا پایارد (Francois Payard)

37- اگر زمان کافی برای خواباندن مرغ در آب نمک ندارید، یک راه ساده و سریع پیشنهاد می کنم: یک ساعت قبل از پختن مرغ، مقدار زیادی نمک روی مرغ و داخل مرغ بمالید، سپس با دقت آن را خشک کرده و کباب کنید. این کار، برشته شدن پوست مرغ و طعم خوب آن را بعد از پخت تضمین می کند. دیوید میرس (David Myres)

38- همان طور که برای اطمینان از پختن کیک، یک خلال دندان وسط آن فرو می برید، برای ماهی، انواع گوشت و سبزیجات هم همین کار را انجام دهید. خلال دندان، اسلحه سری من است! آن را در آشپزخانه ام برای اطمینان از پخت هر چیزی که می پزم، استفاده می کنم. دانیل هام (Daniel Humm)

39- نکاتی برای سرو کردن کیک:
1- صبر کنید کیک به دمای محیط برسد، سپس آن را سرو کنید.

2- هرگز کیک را تا بیست دقیقه بعد از آماده شدنش، برش نزنید. این کار باعث می شود کیک به سرعت خشک شود.

3- لزوما نباید خمیر فوندانت (یک نوع خمیر مخصوص شیرینی پزی) را بخورید.خمیر فوندانت واقعا زیباست، اما اگر می خواهید یک لقمه شکرخالص بخورید، خمیر را کنار بزنید و کیک را بدون آن بخورید. داف گلدمن (Duff Goldman)

40- برای اینکه تا آنجایی که امکان دارد آب لیمو را بگیرید، یک دقیقه قبل از آب گیری، آن را در کف دستتان بگیرید و فشار دهید. (نگویید من گفتم، ولی 15- 10 ثانیه آن را داخل مایکروفر قرار دهید!) پاتریشیا یو (Patricia Yo)

41- برای درست کردن یک سوپ سبزیجات عالی، قبل از اضافه کردن هر نوع مایعاتی، داخل سوپ، هویج، پیاز، فلفل و گوجه فرنگی را در مقداری کره یا روغن تفت دهید. این کار طعم سوپ را فوق العاده می کند. شان هرگات (Shaun Hergatt)

42- وقتی آشپزی تان تمام شد، اول ظرف ها و محیط کارتان را تمیز کنید، بعد بگذارید و بروید. (شاید به نظر خیلی مهم نباشد، ولی واقعا مفید است.) ریک بِیلس (Rick Bayless)

43- یک لباس راحت بپوشید، موسیقی مورد علاقه تان را بگذارید و از زمانی که در آشپزخانه در حال آشپزی می گذرانید، لذت ببرید. کِلِر رابینسون (Claire Robinson)

هنگام آشپزی لباس راحت بپوشید، موسیقی مورد علاقه تان را بگذارید تا از آشپزی کردن لذت ببرید


44- زیاد به خودتان سخت نگیرید. اشتباهاتی که در حین آشپزی رخ می دهند، می توانند به بهترین دستورهای غذایی تبدیل شوند. آسان بگیرید! سانی اندرسون (Sunny Anderson)

45- نیمرو را به روش اسپانیایی درست کنید:
مقداری روغن زیتون باکیفیت داخل تابه بریزید تا داغ شود. قبل از اینکه تخم مرغ را داخل تابه نیمرو کنید، کفگیر را داخل روغن قرار دهید تا داغ شود (البته اگر کفگیر فلزی باشد). این کار باعث می شود تخم مرغ به کفگیر نچسبد، سپس تخم مرغ را داخل تابه نیمرو کنید تا لبه آن برشته شود. کفگیر فلزی را داخل روغن داغ تابه قرار دهید تا داغ شود. تخم مرغ را داخل تابه نیمرو کنید تا لبه آن برشته شود، سپس آن را با کفگیر داغ از تابه خارج کنید. ژوزه اندرس (Jose Andres)

46- وقتی دستور غذا یا دسر، از شما پوست لیموی رنده شده می خواهد، به جای اینکه پوست لیمو را در یک کاسه جداگانه رنده کنید، رنده را روی رف موادتان قرار داده و همان جا پوست لیمو را روی مواد رنده کنید. بوی خوش مرکبات که داخل ظرف پخش می شود، عطر و طعم دلپذیری به غذا یا دسر می دهد. پیچت اونگ (Pichet Ong)

47- همیشه از روغن خوب و باکیفیت در پخت و پز استفاده کنید. قبل از مصرف روغن، آن را بچشید و بو کنید. اگر روغن به تنهایی مزه خوبی نداشته باشد، قطعا در غذا هم طعم خوبی پیدا نخواهدکرد. میل برنستین (Michelle Bernstein)

48- با کسانی آشپزی کنید که دوست دارند آشپزی یاد بگیرند یا بلدند چطور آشپزی کنند. لورنت گرس (Laurent Gras)

49- برای له کردن سیر، آن را داخل یک کیسه فریزر قرار دهید و با پشت چاقو آن را له کنید. این کار باعث می شود که میز کار و چاقویتان بوی سیر نگیرند. لورنت توروندل (Laurent Tourondel)

50- موقع آشپزی دقت کنید که دسته تابه را از خودتان دور نگه دارید که در حین پخت و پز به آن ضربه نزنید، چون باعث می شود مقداری از غذا روی اجاق گاز بریزد. این اتفاق بارها رخ داده است. جاناتان وکسمن (Jonathan Waxman)

51- برای ایمنی بیشتر، یک عدد چوب پنبه روی نوک تیز چاقو فرو کنید، سپس آن ها را داخل کشو یا کمد قرار دهید. جوزپه تنتوری (Giuseppe Tentori)

52- برای اینکه پوست ماهی موقع سرخ شدن برشته شود، تکه های ماهی را به مدت چند دقیقه روی حوله کاغذی قرار دهید، طوری که طرف دارای پوست آن روی حوله قرار بگیرد. (حوله کاغذی رطوبت پوست ماهی را می گیرد)، سپس آن را ابتدا از قسمت پوست دارش داخل تابه حاوی روغن یا کره با حرارت متوسط سرخ کنید. گوویند آرمسترانگ (Govind Armstrong)

53- پیاز را داخل یک تابه بدون روغن روی حرارت متوسط خیلی سریع سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. با این روش، پیاز هم خیلی سریع و هم خیلی زیبا سرخ خواهدشد. مایکل مینا (Michael Mina)

54- برای اینکه موقع خردکردن پیاز، تکه های آن از هم جدا نشود، ریشه پیاز را جدا نکنید. ابتدا سر پیاز را جدا کرده و سپس آن را پوست بگیرید. به صورت افقی دو تا سه برش روی پیاز بزنید. حالا به صورت عمودی چند برش روی آن بزنید. ریشه پیاز را با دست نگه دارید، سپس آن را خرد کنید. جین رابرت دِ کاول (Jean- Robert de Cavel)

همیشه پاستا را یک دقیقه کم تر از زمان پختی که روی بسته بندی آن نوشته شده بپزید


55- زمانی که می خواهید پاستا بپزید، همیشه حدود 1.4 یا 1.3 پیمانه از آب پاستا را درست قبل از اینکه آن را آب کشی کنید، نگه دارید. وقتی که سس مورد نظرتان را به پاستا اضافه کردید، آب پاستایی را هم که کنار گذاشته بودید، اضافه کنید. این کار باعث می شود سس با پاستا آمیخته شود و نشاسته داخل آب پاستا حالت کرمی شکلی به پاستا بدهد. این نکته را یکی از دوستان ایتالیایی ام به من گفته بود و من از آن روز تا به حال هیچ وقت این عمل را نادیده نگرفته ام. این کار باعث می شود پاستای شما با پاستاهای دیگر متفاوت باشد. نایجلا لاسون (Nigella Lawson)

56- همیشه آشپزی تان را با یک تابه داغ شروع کنید. کَت کورا (Cat Cora)

57- اگر قرار است سیر را سرخ کرده و تفت دهید، بهتر است آن را خرد کرده تا اینکه رنده کنید. با این کار احتمال سوختنش کمتر می شود. آرتی سکورا (Aarti Sequeira)

58- اگر از فلفل برای تند کردن طعم غذایتان استفاده می کنید، برای کم کردن تندی آی که فلفل به غذایتان می دهد، دانه های داخل آن را با چهار حرکت جدا کنید:

از سمت راست فلفل شروع کنید و با چاقو به صورت افقی قسمت کناری آن را جدا کنید. دقت کنید که ریشه فلفل و دانه های داخل آن دست نخورده باقی بمانند. فلفل را بچرخانید و همین کار را با قسمت دیگر آن انجام دهید. وقتی چهار طرف فلفل را جدا کردید، ریشه و دانه های آن را دور بریزید. دین فیه رینگ (Dean Fearing)

59- برای پختن استیک اول آن قسمتی را که لایه نازکی از چربی دارد، سرخ کنید. این کار باعث می شود طعم خوب چربی گوشت تا انتهای پخت به خورد استیک برود.

از گوشتی استفاده کنید که یک لایه نازک چربی اطراف یکی از لبه هایش داشته باشد. گوشت را از قسمتی که چربی دارد، با یک انبر داخل تابه قرار دهید. وقتی چربی آب شد، گوشت را به طور کامل داخل تابه قرار داده و سرخ کنید. آلِن دوکاس (Alain Ducasse)

 

تست: مثبت اندیش هستید یا منفی نگر؟  

در ساختار شخصیت ما انسانها، افکار از چنان قدرتي برخوردارند كه ميتوانند سازنده يا ويرانگر باشند ، بنابراين بايد بياموزيم كه افكارمان را هوشمندانه كنترل كنيم تا در زندگي به موفقيتها و كاميابيهاي بزرگی دست يابيم. این آزمون شخصیتی مشخص میکند که شما شخص مثبت اندیشی هستید یا این که افکار منفی و ناامیدانه زندگی شما را تحت تاثیر خود قرار داده اند.



1- آیا به حال برای نسل های بعدی نگران شده و فکر کرده اید که پنجاه سال دیگر دنیا به چه شکلی خواهد بود؟
الف) بیشتر اوقات
ب ) به ندرت
ج) معمولا

2- اگر ناخواسته آینه ای را بشکنید، چقدر نگران می شوید که برایتان بدشانسی رخ بدهد؟
الف) به شدت نگران می شوم.
ب ) نگران نمی شوم.
ج) تا حدودی نگران می شوم.

3- وقتی در کاری شرکت می کنید، آیا انتظار دارید که در آن کار موفق شوید؟
الف) همیشه این گونه نیستم.
ب ) بله، معمولا در انتظار برد و موفق شدن هستم.
ج) دوست دارم همیشه موفق شوم اما می دانم که گاهی اوقات نمی توانم.


4- آیا وقتی شکست می خورید باز هم به آن فکر می کنید و برایش افسوس می خورید؟
الف) هرگز
ب ) گاهی اوقات و به ندرت
ج) تقریبا همیشه

5- آیا معتقدید در دنیا برای هر کسی یک همسر و نیمه گمشده ایده آلی وجود دارد که روزی از راه می رسد؟
الف) فقط در داستان چنین چیزی وجود دارد.
ب ) بله
ج) برای بعضی افراد وجود دارد، نه برای همه


6- نیمه پر لیوان را می بینید یا نیمه خالی آن را؟
الف) نیمه خالی
ب ) نیمه پر
ج) هیچ کدام

7- این جمله را چگونه کامل می کنید: اگر همان ابتدا موفق نشدی...
الف) دیگر سراغ آن کار نرو
ب ) یک بار دیگر امتحان کن
ج) تلاش کن، تلاش کن و باز هم تلاش کن.

8- آیا فکر می کنید می توانید به اهداف تان در زندگی برسید؟
الف) بعضی اوقات اینگونه فکر می کنم.
ب ) بله
ج) معمولا

9- آیا معتقدید هر کسی در زندگی اش به نوعی خوش شانسی و خوش بختی دارد؟
الف) مخالفم
ب ) موافقم
ج) تا حدودی موافقم

10- بعد از یک مشکل، چقدر طول می کشد تا به زندگی عادی تان بازگردید؟
الف) مدت زیادی طول می کشد
ب ) تقریبا زود
ج) به سرعت

11- آیا هنگام ناراحتی خواب تان مختل می شود؟
الف) همیشه
ب ) به ندرت
ج) گاهی اوقات

12- وقتی بخواهید تصمیم مهمی بگیرید، چقدر به تصمیم تان مطمئن هستید؟
الف) خیلی مطمئنه نیستم.
ب ) معمولا کاملا مطمئنم.
ج) کمی نگران مسئله هستم.

13- اگر آنفلوآنزای شدیدی بگیرید، آیا به دکتر مراجعه می کنید؟
الف) معمولا می روم.
ب ) خیر
ج) به ندرت می روم.

14- آیا معتقدید نباید آینده را پیش بینی کنید که مبادا ناامید شوید؟
الف) بله
ب ) خیر
ج) گاهی اوقات

15- آیا از لحاظ مالی احساس امنیت می کنید؟
الف) خیر
ب ) بله
ج) بیشتر اوقات


16- آیا معتقدید اگر یک در بسته شود، در دیگری باز می شود؟
الف) خیر، زندگی آنقدرها هم ساده نیست.
ب ) بله
ج) گاهی اوقات

 

بايد بياموزيم كه افكارمان را هوشمندانه كنترل كنيم تا در زندگي به موفقيتهای بزرگ دست يابيم

 

17- آیا فکر می کنید دوستان تان روزی به شما پشت می کنند؟
الف) متاسفانه بله
ب ) خیر
ج) مطمئن نیستم.

18- آیا معتقدید بعد از هر آسانی سختی است یا بعد از هر سختی، آسانی؟
الف) بعد از هر آسانی، سختی است.
ب ) بعد از هر سختی، آسانی است.
ج) هر دو، زندگی پر از بالا و پایین است.

19- چقدر طول می کشد تا از کسی که او را ناراحت کرده اید، عذرخواهی کنید؟
الف) زیاد طول نمی کشد.
ب ) بلافاصله عذرخواهی می کنم.
ج) مدتی طول می کشد تا با خودم کنار بیایم و بعد می توانم عذرخواهی کنم.

20- کدام یک از این جملات دیدگاه شما را به زندگی نشان می دهند؟
الف) مرغ همسایه غاز است.
ب ) پشت ابرها آسمان نقره ای و درخشان است.
ج) آن سوی رنگین کمان، پروانه ها در پروازند.

21- آیا امیدوارید تا سن خیلی بالا زنده بمانید؟
الف) مطمئن نیستم.
ب ) بله
ج) امیدوارم

22- آیا معتقدید شکست بعدی در آینده ای نزدیک انتظار شما را می کشد؟
الف) شکست های بزرگ اتفاق نمی افتند، ما خودمان آنها را می سازیم.
ب ) بله
ج) خیر

23- آیا حاضرید وام بزرگی را بردارید که اقساط سنگین و بلندمدتی دارد؟
الف) شاید، اما به شدت نگران اقساط خواهم بود.
ب ) بله
ج) بله، اما کمی نگران اقساط خواهم بود.

24- آیا معتقدید خبرهای بد همیشه سه تا هستند؟
الف) معمولا اینگونه است.
ب ) اگر اینگونه باشد پس خبرهای خوب هم سه تا هستند.
ج) به ندرت اینطور است.

25- آیا از سفر با هواپیما می ترسید؟
الف) بله
ب ) خیر
ج) گاهی اوقات

26- آیا معتقدید هر عمل مثبت بازتاب مثبت و هر عمل منفی بازتابی منفی دارد؟
الف) بله
ب ) خیر
ج) امیدوارم اما مطمئن نیستم.

27- وقتی در یک قرعه کشی شرکت می کنید آیا امیدی به برنده شدن دارید؟
الف) خیر
ب ) بله، در غیر این صورت در قرعه کشی شرکت نمی کردم.
ج) امید دارم اما سعی می کنم واقع بین باشم.

28- آیا معتقدید شکست مقدمه پیروزی است؟
الف) خیر، به خصوص در دنیای پیچیده امروزی چنین چیزی حتمی نیست.
ب ) بله، همیشه بعد از شکست پیروزی هست، به همین دلیل ما هنوز زنده هستیم و امید به زندگی داریم.
ج) مطمئن نیستم، گاهی درست است و گاهی نادرست.

29- اگر در یک جزیره دور افتاده گیر کنید، برای خودتان چقدر شانس نجات می بینید؟
الف) امیدی به نجات و زنده ماندن نخواهم داشت.
ب ) سعی می کنم با افرادی که می توانند مرا نجات دهند ارتباط قلبی و تلپاتی برقرار کنم تا بیایند و مرا نجات دهند.
ج) سعی می کنم به بهترین ها امید داشته باشم.

30- چند وقت یک بار به عنوان شرکت کننده در مسابقات تلویزیون شرکت می کنید و امید دارید که مقدار پول زیادی برنده شوید؟
الف) هرگز
ب ) همیشه
ج) گاهی اوقات



اکنون برای محاسبه امتیازات تان به هر پاسخ ب، دو امتیاز و پاسخ ج، یک امتیاز بدهید و برای پاسخ های الف هیچ امتیازی در نظر نگیرید.

امتیاز 45 تا 60
به نظر می رسد شما نگاهی بسیار مثبت و روشن به زندگی دارید. احتمالا شما هرگز بیخوابی های شبانه به دلیل نگرانی از اتفاقات آینده را تجربه نکرده اید؛ چون به وجه مثبت اتفاقات نگاه می کنید و هر اتفاقی حتی منفی، حتما وجوه مثبتی دارد که دیر یا زود نمایان می شوند. به دلیل دید مثبتی که به زندگی دارید، خوشحال، پر انرژی و با انگیزه هستید. شما معتقدید از زندگی بهره فراوانی خواهید برد و هرگز به بروز اتفاقات ناخوشایند و تلخ فکر نمی کنید.

امتیاز 27 تا 44
مانند بیشتر افراد، شما واقع بین هستید. شما می دانید که زندگی بالا و پایین دارد و باید همواره برای هر اتفاق خوشایند و ناخوشایندی آماده بود. به نظر نمی رسد شما منفی نگر باشید، می دانید که حتی در بدترین شرایط هم نباید ناامید شد؛ چون هر اتفاقی چه خوب چه بد موقتی است و بالاخره می گذرد. شما می دانید بسیاری از مسائلی که برایشان نگران هستیم هرگز اتفاق نمی افتند، پس چرا نگران باشیم و تا زمانی که هنوز زمان آنها نرسیده و ما نتیجه را ندیده ایم زندگی را به کام خود تلخ کنیم.

امتیاز کمتر از 27
شاید به نظر خودتان واقع بین باشید اما واقعیت این است که شما منفی نگر هستید. البته منفی نگر بودن به معنی انسان بدی بودن نیست و شما می توانید دوستان خوب و روابط موفقی هم داشته باشید. شاید شنیده باشید که اطرافان تان در مورد شما می گویندش ما انسانی منفی هستید و راهی که شما برای دفاع از خودتان استفاده می کنید این است که بگویید: «من منفی نگر نیستم، بلکه واقع بین هستم.»

شما همواره خودتان را برای بدترین اتفاقات آماده می کنید؛ چون معتقدید با این کار اگر اتفاق بدی بیفتد دیگر شوکه نمی شوید و اگر اتفاق خوبی بیفتد هم ضرری نکرده اید. واقعیت این است که بدبینی موجب نمی شود نتیجه نهایی خوب یا بد شود، تنها اثری که بدبینی دارد این است که لحظه حال را برایتان تلخ می کند و نمی گذارد بتوانید زندگی عادی خود را داشته باشید.

بسیاری اوقات نگرانی و بدبینی برای آینده، موجب بروز بیماری های ناشی از استرس می شود و در نتیجه اتفاقات تلخ و ناگواری برای تان رخ خواهند داد که در صورت مثبت اندیشی و داشتن آرامش هرگز اتفاق نمی افتند. برای رهایی از این وضعیت، منفی نگری را از ذهن تان بیرون کرده و سعی کنید جنبه های مثبت زندگی را ببینید و آرامش و سلامتی را به خود هدیه دهید.

 

فوت‌ و فن‌های غذا درمانی در خانه

شما برای درمان بسیاری از بیماری‌ها به چیزی بیش‌از دارو نیاز دارید؛ آن چیز یك منوی غذایی است. ممكن است همه پیش‌بینی‌ها را كرده باشید، ممكن است مراقب همه احتمالات باشید ولی گاهی اوضاع آن‌طور كه می‌خواهید پیش نمی‌رود و آنچه نباید، اتفاق می‌افتد و یك مشكل كوچك به یك ماجرای اورژانس تبدیل می‌شود. 

به دكتر مراجعه می‌كنید و مشكل برطرف می‌شود. بعد از اینكه مثلا خونریزی بند آمد یا سرگیجه‌تان خاموش شد برای بهبود حال‌تان قطعا یك كار را انجام خواهید داد و آن غذا خوردن است. در این حالت یكی از رایج‌ترین كارها خوردن قرص‌های ویتامین و مكمل است ولی تاثیر این كار آنقدرها هم زیاد نیست. اینجاست كه مواد غذایی تاثیر واقعی خود را نشان می‌دهند. با خوردن غذا شما طیف وسیعی از انواع و اقسام مواد غذایی را دریافت خواهید كرد نه اینكه صرفا یك یا 2نوع ماده خاص به بدن‌تان برسانید. در اینجا برای چند مشكل چند غذای مفید به شما معرفی خواهیم كرد.
اگر دارید تبخال می‌زنید

یكی از بدترین مشكلاتی كه زمان بیماری یا استرس، كار شما را سخت‌تر می‌كند عود كردن تبخال است. مطالعات منتشر شده در ژورنال تحقیقات بیماری‌های ویروسی به چاپ رسیده، نشان می‌دهد ماده رزوراترول كه در انگور به‌خصوص انگورهای تیره‌رنگ، بادام‌زمینی و توت سفید یافت می‌شود، می‌تواند شدت بروز تبخال را كاهش داده و از گسترش آن جلوگیری كند بنابراین خوردن هر كدام از این مواد غذایی در كنار كرم آسیكلوویر مشكل شما را به نحو قابل‌توجهی كاهش می‌دهد.

اگر دچار حمله قلبی شده‌اید

فرقی نمی‌كند رنگش قرمز باشد یا آبی، میوه‌های رنگی خانواده توت همگی غنی از ویتامین C هستند. تحقیقات صورت گرفته در دانشكده پزشكی دانشگاه بوستون نشان داده، بالا بودن سطح ویتامین C در خون می‌تواند باعث بهبود عملكرد عروق خونی و پیشگیری از حمله قلبی شود، بنابراین توت‌فرنگی، تمشك، شاه‌توت و بلوبری جدا از مزه عالی می‌توانند تامین‌كننده سلامت قلب شما نیز باشند.

اگر سرفه می‌كنید

در مطالعه‌ای كه توسط دانشمندان آمریكایی انجام گرفته، مشخص شد دو قاشق چای‌خوری عسل قهوه‌ای و غلیظ بسیار موثرتر از داروهای بدون نسخه ضد‌سرفه، شدت و دفعات سرفه‌های شدید را در كودكان كاهش می‌دهد. آنتی اكسیدان‌های موجود در عسل و عوامل ضدمیكروبی موجود در آن التهاب بافت‌های گلو را كاهش داده و بیمار را آرام می‌كند. البته به شرطی كه عسل واقعا طبیعی باشد!

اگر كسل و بی‌حوصله هستید

85‌گرم از ماهی تن كنسرو شده حاوی حدود 800‌میلی‌گرم امگا3 است. محققان معتقدند امگا3 باعث رفع كسالت روحی و پیشگیری از اضطراب و پایین‌آمدن روحیه می‌شود. اسیدهای چرب موجود در ماهی توسط متخصصان تغذیه به عنوان درمان موثری برای افسردگی توصیف شده است. خوردن ماهی تن با مقدار كمی نان تاثیر بهتری دارد چون كربوهیدرات موجود در نان سروتونین خون را افزایش داده و باعث بهبود روحیه می‌شود.

اگر استرس دارید

فلفل دلمه‌ای قرمز غنی از ویتامین C است. مطالعات نشان داده، ویتامین C بهترین ماده برای مقابله با  استرس‌هایی است كه به واسطه رادیكال‌های آزاد ایجاد می‌شوند. از‌سوی دیگر ویتامین C در عین برطرف‌كردن خستگی و رفع كسالت نقشی اساسی در سوخت‌وساز آهن برعهده دارد كه به بدن كمك می‌كند اكسیژن بیشتری وارد جریان خون شود. كمبود اكسیژن یكی از اصلی‌ترین دلایل خستگی و بی‌حوصلگی است.
 
اگر سنگ كلیه دارید


ماءالشعیر غنی از موادی است كه از تجمع كلسیم و شكل‌گیری سنگ‌های كلیوی جلوگیری می‌كند. تحقیقات صورت گرفته روی 27هزار نفر نشان داده، خوردن یك لیوان از این نوشیدنی خطر سنگ كلیه را تا 40‌درصد كاهش می‌دهد اما مراقب زیاده‌روی در خوردن آن باشید چون می‌تواند به‌شدت باعث افزایش وزن شود.
یك فنجان دیگر قهوه بریزید

نتایج مطالعه‌ای كه در ژورنال بیماری‌های كلیوی به چاپ رسیده نشان می‌دهد افرادی‌كه قهوه می‌خورند خطر ابتلا به سنگ كلیه در آنها كمتر است. البته برخی پزشكان مخالف خوردن قهوه در این شرایط هستند اما مدارك علمی متعددی وجود دارد كه نشان می‌دهد قهوه در تشكیل سنگ كلیه اثر حفاظتی دارد. چیزی كه محققان دانشگاه نیویورك نیز آن را تایید كرده‌اند. تنها مشكل این است كه كافئین اصولا ماده‌ای ادرارآور است و باعث كاهش آب كلیه‌ها می‌شود. وقتی قهوه می‌خورید یادتان باشد حتما مقدار زیادی آب بخورید تا بدن شما دچار كم‌آبی نشود چون كم‌آبی اصلی‌ترین دشمن كلیه‌ها و یكی از عوامل ایجاد سنگ است.

اگر دندان كشیده‌اید

اگر هر قسمتي از بدن شما بریده شود با پانسمان بسته می‌شود ولی در حفره دهان این‌طور نیست. اگر شما جراحی لثه داشته‌اید یا دندان عقل‌تان را كشیده‌اید به مقدار بیشتری ویتامین K نیاز دارید تا خون سریع‌تر لخته شده و حفره ایجاد شده در لثه به‌خوبی بسته شود. سبزی‌هاي برگ مانند سبز غنی از ویتامینK هستند و خوردن آنها به شما كمك می‌كند تا زخم‌تان سریع‌تر بهبود پیدا كند.

شیر سویا بخورید

دردهای بعد از كشیدن دندان یا جراحی لثه به‌خصوص بعد از درمان ریشه (عصب‌كشی) یكی از بدترین تجربیات بیمارانی است كه به مطب‌های دندانپزشكی مراجعه می‌كنند اما جدا از مصرف داروهای مسكن یك ماده مفید و طبیعی هم می‌تواند به كاهش درد شما كمك كند و آن چیزی نیست جز سویا. تحقیقات نشان داده دادن پروتئین سویا به موش‌ها باعث كاهش درد بعد از جراحی در آنها شده است.

اگر تازه سیگار را ترك كرده‌اید

وقتی شما سیگار می‌كشید سطح هورمون كورتیزول افزایش پیدا می‌كند و باعث بهبود حال شما می‌شود اما به‌دنبال ترك سیگار سطح این هورمون كاهش می‌یابد. بهترین راه‌حل خوردن گوشت مرغ است. نتایج مطالعات نشان داده افرادی كه موقع ناهار غذایی با محتوای پروتئینی بالا دریافت می‌كنند سطح كورتیزول بالاتری خواهند داشت.

موقع صبحانه آب گریپ‌فروت بخورید

اگر ریه‌های شما را مثل یك اتاق فرض كنید كه دود سیگار دیواره‌هایش را خراب كرده گریپ‌فروت مثل بیمه حوادثی است كه آن را بازسازی می‌كند. نتایج تحقیقی كه در ژورنال انستیتو سرطان ملی ایالات متحده به چاپ رسیده، نشان می‌دهد خوردن گریپ‌فروت خطر ابتلا به سرطان ریه را كاهش می‌دهد. گریپ‌فروت غنی از نارینگین است كه سطح آنزیم‌های پیش‌برنده سرطان را كاهش می‌دهد. همچنین گریپ‌فروت غنی از ویتامین C، بتاكاروتن و اسید‌فولیك است كه همه این مواد نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی دارند. فقط یادتان باشد قبل از خوردن گریپ‌فروت با پزشك‌تان مشورت كنید چون این میوه با برخی داروها تداخل اثر دارد.
اگر فشار‌خون دارید 

60‌عدد كشمش (تقریبا می‌شود یك مشت پر) حاوی یك گرم فیبر و 212‌میلی‌گرم پتاسیم است كه هر دوی اینها برای كنترل فشار‌خون بالا در قالب یك رژیم غذایی توصیه می‌شوند. مطالعات متعددی نشان داده، پلی‌‌فنول‌های موجود در مواد غذایی مشتق از خانواده انگور مثل همین كشمش و آب انگور در حفظ سلامت قلبی- عروقی از‌جمله كاهش فشار‌خون تاثیر بسزایی دارند.

اگر آرتروز دارید

برای پیشگیری و کاهش دردهای آرتروزی بر مصرف غذاهایی که سرشار از اسیدهای چرب امگا3 است مانند روغن دانه سویا، کانولا و روغن بذر‌کتان و نیز انواع ماهی به‌ویژه ماهی‌های آب سرد مانند سالمون بسیار تاکید می‌کنند. بی‌شک غذاهای گیاهی واکنش‌های التهابی را در بدن کاهش می‌دهد. بر این اساس، آرتروزی‌ها نباید از مصرف روزانه میوه و سبزیجات تازه غافل شوند. همچنین ثابت شده سویا در کاهش التهاب مفاصل بسیار موثر است. 

ازسوی دیگر این دسته افراد باید مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان بالا را در رژیم غذایی خود بگنجانند و در مقابل از مصرف غذاهای چرب، سرخ‌کردنی‌ها، شکر و نمک پرهیز کنند. فراموش نکنید میوه‌ها و سبزیجاتی چون توت‌فرنگی، شاه‌توت، گیلاس، انگور، آلو، کیوی، آناناس، خرما، انواع کلم، ترب سیاه و شلغم سرشار از آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌هایC و K هستند و در کاهش دردهای آرتروزی بسیار موثرند.

ترک سیگار با گوشت مرغ

متاسفانه وقتی سیگار می‌كشید سطح هورمون كورتیزول افزایش پیدا می‌كند و باعث بهبود حال شما می‌شود اما به‌دنبال ترك سیگار سطح این هورمون كاهش می‌یابد. بهترین راه‌حل خوردن گوشت مرغ است. نتایج مطالعات نشان داده افرادی كه موقع ناهار غذایی با محتوای پروتئینی بالا دریافت می‌كنند سطح كورتیزول بالاتری خواهند داشت.

زردآلو بخورید

8عدد زرد‌آلوی خشك، حاوی دو گرم فیبر و فقط سه میلی‌گرم سدیم و 325میلی‌گرم پتاسیم است كه همه اینها كمك می‌كنند تا مواد معدنی در ادرار تجمع پیدا نكرده و از تشكیل سنگ‌های اگزالات كلسیم جلوگیری می‌شود. این سنگ‌ها شایع‌ترین نوع سنگ‌های كلیوی هستند.


 

مبارزه با چین وچروک پوست با بخار آب میوه ها

اگر چه محصولات مختلف بهداشتي و آرايشي با منشا گياهي در جهان توليد مي‌شود اما هنوز هستند افرادي كه ترجيح مي‌دهند از لوسيون‌ها و داروهاي گياهي كه بدون دخالت دستگاه‌هاي صنعتي توليد شده‌اند براي حفظ سلامت پوست و موي خود بهره ببرند.  در اين بخش سعي داريم برخي از بخورها و لوسيون‌هاي گياهي كه تاثيري ماندگار در پاكسازي پوست و بهداشت آن دارند را به شما معرفي كنيم.

افزايش استحكام پوست با بخور انبه
انبه از جمله مقوي‌ترين ميوه‌هاي مناطق گرمسيري و استوايي است كه علاوه بر خواص مفيدي كه براي بيماران قندي يا افراد مبتلا به فشار خون دارد، به جهت داشتن بتاكاروتن، ويتامين A، ويتامين C و پتاسيم در گروه مفيدترين ميوه‌ها قرار مي‌گيرد.

بنابراين استفاده از بخور اين ميوه تاثير زيادي در تغذيه پوست دارد و موجب افزايش ايمني و استحكام سطح پوست مي‌شود. براي تهيه بخور اين گياه كافي است ميوه انبه را رنده كرده و در 2 ليوان آب جوش بجوشانيد و سپس از آن براي بخور پوست صورت استفاده كنيد.

اين بخور علاوه بر اينكه مواد مغذي لازم را به پوست مي‌رساند موجب استحكام و در عين حال لطافت پوست نيز مي‌شود. برخي از درمانگران استفاده از اين بخور را پس از خنك شدن روي پوست، در افزايش ميزان تاثير اين ميوه موثر مي‌دانند.

بابونه، برطرف‌كننده جوش‌هاي سرسياه
يكي از ساده‌ترين روش‌هايي كه در برطرف كردن جوش‌هاي سرسياه صورت بسيار قوي عمل مي‌كند، استفاده از بخور گياهي گل بابونه است. براي تهيه اين بخور كافي است 2 تا 3 قاشق غذاخوري گياه خشك شده گل بابونه را درون 2 ليوان آب جوش ريخته و آن را روي حرارت بسيار ملايم قرار دهيد سپس صورت خود را روي اين بخار قرار دهيد. فقط مراقب باشيد كه فاصله ايمني را حفظ كنيد تا بخار آب به پوست صورت‌تان آسيب نرساند. بهترين حالت آن است كه صورت‌تان را به‌مدت 10 دقيقه با كمك گل بابونه بخور دهيد و پس از آن صورت‌تان را بشوييد. درمانگران طب سنتي معتقدند استفاده از گل‌هاي خيس‌خورده بابونه پس از ولرم شدن به روي پوست به پاكسازي بيشتر پوست كمك مي‌كنند.

شاه‌تره، ضد‌جوش صورت
گياه شاه‌تره به‌دليل خواص بي‌نظيري كه در پاكسازي پوست و پيشگيري از بروز جوش صورت دارد همواره توسط درمانگران طب سنتي به‌صورت خوراكي يا موضعي براي درمان جوش‌ها يا پيشگيري از بروز آن‌ها در بدن توصيه مي‌شود.

بسياري از درمانگران نوشيدن عرق شاه‌تره يا جوشانده آن را بهترين داروي ضد‌جوش مي‌دانند اما بخور اين گياه دارويي نيز تاثير زيادي در كاهش ميزان جوش صورت و درمان آن دارد. بخور اين گياه علاوه بر خاصيت ضد‌جوش به داشتن پوستي شفاف و با طراوت نيز كمك مي‌كند.

پيشگيري از چين  و چروك با بخار آب
يكي از ساده‌ترين شيوه‌هاي پيشگيري از بروز چين و چروك درصورت استفاده از بخور آب است.  در اين شيوه احتياجي به اضافه كردن هيچ گياه دارويي نيست. بخار آب به تنهايي براي افزايش ميزان رطوبت و لطافت پوست كمك‌كننده است. در اين حالت تنها كافي است، هفته‌اي 2بار از بخار آب براي پاكسازي آلودگي‌هاي سطحي پوست، چربي‌هاي سطح پوست و سلول‌هاي مرده اقدام كنيد. به اين ترتيب علاوه بر آنكه موجب پاكسازي پوست و سبك شدن آن مي‌شويد، مي‌توانيد به اين ترتيب با دادن رطوبت كافي به سطح پوست از بروز چين و چروك در سطح پوست پيشگيري كنيد.


يكي از ساده‌ترين شيوه‌هاي پيشگيري از بروز چين و چروك درصورت استفاده از بخور آب است

چگونه پوست‌مان را جوان كنيم؟
درمانگران براي داشتن پوستي شاداب و جوان استفاده از بخورهاي گياهي را 2 تا 3 بار در هفته به بيماران‌شان توصيه مي‌كنند. بخور گياهان دارويي از قبيل آويشن، اسطوخدوس، رازيانه، رزماري، نعناكوهي، بومادران و گزنه از جمله بهترين راه‌حل‌ها براي افزايش نشاط، شادابي و جوانسازي پوست به‌ويژه در خانم‌هاست. با بهره‌گيري از اين بخورهاي گياهي علاوه بر پاكسازي و آبرساني مناسب به پوست، با دريافت موادغذايي توسط سلول‌هاي پوستي در بهترين شكل انجام مي‌شود. ضمن اينكه بازشدن منافذ پوستي به دريافت بهتر داروهايي كه به‌صورت موضعي براي درمان تجويز مي‌شوند، منجر مي‌شود.

رفع پف چشم‌ها با گياه چاي
پف چشم می‌تواند به دلایل زیادی ایجاد شده باشد، مشکلات کبدی، کلیوی و تیروئید میتوانند از علل ایجاد پف‌ها باشند. پف چشم به هر دلیلی که ایجاد شده باشد، باعث می‌شود تا چشمان شما کوچک به نظر برسند و بهتر است به پزشک مراجعه کنید. اگر مشکل زمینه‌ای ندارید با استفاده از نسخه طب سنتی می توانید، از شر تورم و پف خلاص شوید و دوباره زیبایی را به چهره خود بازگردانید.

درمانگران استفاده از لوسيون يا كمپرس چاي را براي درمان پف آلودگي و تورم چشم‌ها بسيار موثر مي‌دانند. براي اين منظور كافي است مقداري برگ گياه چاي را به‌مدت نيم ساعت در آب ولرم خيس كرده و سپس آن را به‌مدت 15 دقيقه درون يخچال قرار دهيد تا كاملا سرد شود.

پس از كاهش دماي برگ چاي، دراز كشيده و از يكي از نزديكان خود بخواهيد برگ‌هاي خيس خورده چاي را روي پلك‌ها و اطراف چشم شما بريزد. اجازه دهيد اين برگ‌ها به‌مدت نيم ساعت روي چشم‌ها باقي بماند. اين كار موجب مي‌شود تورم پلك‌ها و پف‌كردگي آن‌ها از بين برود.

به جاي استفاده از برگ‌هاي چاي مي‌توانيد از چاي كيسه‌اي نيز استفاده كنيد.  تنها بايد از مرغوبيت چاي و بدون عطر يا اسانس بودن آن پيش از مصرف مطمئن باشيد.

بخور رازیانه و بستن منافذ پوست

استفاده از بخور رازيانه يكي از كاربردي‌ترين روش‌ها براي بستن منافذ پوست است. اگر چه استفاده از بخورها به‌طور كلي منجر به گشودگي منافذ مي‌شود اما اين بخور به‌صورت استثنايي در انقباض منافذ پوستي بسيار موثر است و پس از استفاده از اين بخور نيازي به استفاده از مواد قابض‌كننده سطح پوست وجود ندارد. براي استفاده از اين بخور كافي است 2 تا 3 قاشق غذاخوري برگ رازيانه خشك شده را درون 2ليوان آب جوش ريخته و اجازه دهيد به آرامي بجوشد.

پس از بخور فراموش نكنيد
عموما افرادي كه براي پاكسازي پوست يا از بين بردن جوش‌هاي سر سياه از بخور استفاده مي‌كنند به بازشدن منافذ سطح پوست كمك كرده و به اين ترتيب به تخليه سريع‌تر آلودگي‌ها و چربي‌ها از سطح پوست كمك مي‌كنند. بنابراين بايد بعد از اتمام بخور براي انقباض سلول‌هاي سطح پوست اقدام كنند.

-  يكي از ساده‌ترين اين شيوه‌ها شست‌وشوي صورت با آب سرد است. بهتر است در اين مرحله صورت خود را چندبار با آب سرد بشوييد تا به اين ترتيب منافذ گشوده شده به مرور بسته شوند.

-  راه حل ديگر استفاده از خيار رنده شده و ماسك كردن آن روي صورت است. در اين مرحله پس از رنده كردن خيار آن را در تمامي بخش‌هاي صورت مثل پيشاني، گونه‌ها، چانه و بيني قرار دهيد.

-  درصورتي كه پوستي چرب داريد بهتر است از ليموترش تازه براي بستن منافذ پوست‌تان كمك بگيريد. در اين مرحله كافي است آب ليموترش تازه را گرفته و با كمك يك پنبه تميز آن را به سطح پوست بماليد.

- درصورتي كه سرما پوست‌تان را اذيت نمي‌كند يا دچار سردرد نمي‌شويد، مي‌توانيد از كمپرس آب سرد نيز روي صورت‌تان استفاده كنيد يا به كمك چند قطعه يخ منافذ باز صورت را ببنديد.

- اگر پوست خشك داريد حتما بلافاصله بعد از استفاده از بخور از كرم‌هاي مرطوب‌كننده استفاده كنيد. اين افراد بهتر است به جاي استفاده از بخورهاي گرم از انواع بخورهاي سرد كه دستگاه‌هاي آن در بازار موجود است، استفاده كنند.


مجله سیب سبز